Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Φοβίζει ο Ψυχάρης -τώρα πιά- όταν γράφει...

Ποιοι φοβούνται το βιβλίο του Σταύρου Ψυχάρη
Εκτός από τις βόλτες στο Κολωνάκι και κάποιες επισκέψεις στην Αθηναϊκή Λέσχη ο τέως ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκει διέξοδο στη συγγραφή βιβλίων.
Μετά την αναγκαστική απόσυρσή του από τα μιντιακά δρώμενα ο  πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ που πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, γράφει ένα βιβλίο που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και είναι..
κατά κάποιο τρόπο τα απομνημονεύματά του.  Στο βιβλίο θα εκθέσει όσα γνωρίζει για πολιτικούς - οικονομικούς παράγοντες και για δημοσιογράφους με άξονα αναφοράς τον ΔΟΛ. Από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση του Βήματος μέχρι την ώρα που παρέδωσε το «Συγκρότημα» στις τράπεζες ως ιδιοκτήτης. Εκεί θα αποκαλύπτει πολλά για τον ρόλο...

Το δωράκι του ΣΚΑΪ...

...στην ΕΡΤ 
Ο Σκάι έκανε (φυσικά χωρίς αυτό να είναι ο στόχος του) ένα χρήσιμο δωράκι στην ΕΡΤ 1: ελευθέρωσε το Σαββατόβραδο από τον επιτυχημένο και μακρόβιο «Στην Υγεία μας», που  σημειώνει πάντα εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης και το μετακίνησε Παρασκευή, από καραμπόλα που προκάλεσε το σαββατιάτικο Σαρβάιβορ. Έτσι ο πολύς κόσμος που επέλεγε τα βραδινά τού Σαββάτου να τα περάσει με μια λαϊκή μουσική εκπομπή, που έχει τραγούδια, χορούς, ξεφαντώματα, καλούς τραγουδιστές και λαμπερούς προσκεκλημένους έμεινε μετέωρος ως προς αυτήν την επιλογή. Οπότε η ΕΡΤ έκανε τη λογική κίνηση: μετακίνησε από την Παρασκευή βράδυ στο Σάββατο βράδυ το  (έτοιμο) «Στα τραγούδια λέμε ναι»,  με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, που μπορείς να το πεις και κλώνο τού «Στην υγειά μας»...

Τό λιβάδι μέ τούς...μαργαρίτες...

Το… αρχαίο Θέατρο Βεάκειο και η τηλεπερσόνα...
Το Σάββατο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Γιόρτασαν και η τηλεπερσόνα που λέει, «μεγεΝθυνει», και ο συντάκτης που έγραψε σε σάιτ μεγάλης εφημερίδας «είχε απΗχθεί» και εκείνος που γράφει τη σορό του νεκρού, σωρό, ή το δηκτικό σχόλιο, δεικτικό! Και όπως σχολίασε ευφυώς ο φίλος Μανώλης Γρηγοράκης, γιόρτασαν ακόμα και αυτοί που λένε «του επικεφαλή».

Όταν θα έρθει η Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου, μην ξεχάσει να γιορτάσει και η κυρία μεσημεριανής χαρωπής εκπομπής που είπε πρόσφατα σε καλεσμένο της ότι τον είδε που τραγούδησε στο Ηρώδειο.
–Στο Ηρώδειο όχι, μήπως εννοείς το Βεάκειο; αποκρίθηκε με τακτ εκείνος
–Α ναι, στο Βεάκειο, διόρθωσε η τηλεδημοσιογραφος. 
Δικαιολογείται η σύγχυση άμα το κτίσιμο των δύο θεάτρων το χωρίζουν μόνο κάτι λιγότερο από δύο χιλιάδες χρόνια. Πώς να μη μπερδευτείς;

 harddog-sport.blogspot.com

Σαμποτάζ στό «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»...

Δολιοφθορά κι όχι ατύχημα
Δολιοφθορά κι όχι ατύχημα φαίνεται πως ήταν το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017, που προκάλεσε την πολύ σοβαρή θαλάσσια ρύπανση στον Αργοσαρωνικό.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα του Γ’ Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), το οποίο έχει παραδοθεί περίπου εδώ και 2 μήνες στην Εισαγγελία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το Συμβούλιο αποφαίνεται ομόφωνα ότι η βύθιση του πλοίου καθώς και η σοβαρή ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που προκλήθηκε από αυτό οφείλονται σε «εκ προθέσεως πράξεις και παραλείψεις και εξ αμελείας αντίστοιχα» συγκεκριμένων προσώπων και εταιρειών.
Στο πόρισμα, αποσπάσματα του οποίου παρουσιάζει η εφημερίδα, αναφέρεται πως...