Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης...

Τσίπρας: Καθαρές λύσεις- Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνηςΔηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.“Εχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια, ότι μπροστά στο προφανές εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος” είπε ο πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο και ανακοίνωσε ότι νέος υπουργός Άμυνας είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης. 


«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το τέλος της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση.
Όπως είπε, κατά τη συνεργασία τους, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, από τον οποίο, είχε ζητήσει «καθαρές κουβέντες».
O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019...

Ο διεθνής Τύπος γιά τίς εξελίξεις...

Διεθνή μέσα για το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου
Πάνος Καμμένος
Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία σε δημοσιεύματά τους αναφέρονται μεταξύ άλλων στην παραίτηση του Πάνου Καμμένου και στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Guardian
Στην «έξοδο» του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέροντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού. «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας παραιτείται για την συμφωνία ονομασίας της "Μακεδονίας"» γράφει στον τίτλο της.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η συμφωνία βάζει τέλος στη...

ΟΙ συνταγματικές διατάξεις γιά τήν «Εμπιστοσύνη της Βουλής-Αρχή της δεδηλωμένης»

Όσα προβλέπει το σύνταγμα...
... και ο κανονισμός της Βουλής για την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης...
Τίτλοι τέλους για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου ότι αποχωρεί και τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής αποτυπώνουν το πλαίσιο της πρότασης εμπιστοσύνης. Το άρθρο 84 του Συντάγματος «Εμπιστοσύνη της Βουλής-Αρχή της δεδηλωμένης» διατυπώνει την κοινοβουλευτική αρχή. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Η κυβέρνηση εξαρτάται από την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αναλαμβάνει και ασκεί νομίμως τα καθήκοντά της, μόνον και καθόσον έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. H κυβέρνηση που ορκίζεται μετά τις εκλογές, παίρνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Παίρνει δηλαδή τη δεδηλωμένη.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος...

Τό 'χει πάρει χαμπάρι καί...

...ο Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα...
...καθώς ξέρει ότι οι ψηφοφορίες υπέρ της κυβέρνησης του Τσίπρα και της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν ήδη...
εξασφαλιστεί: «Το σκηνοθετημένο “διαζύγιό” αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» τόνισε η Ν.Δ.

Δημήτρης Τρίμης (FB)

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει η κυβέρνηση

Το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία στη Βουλή

Την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης και τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την αυριανή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, στις 10.00 το πρωί.
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας απέστειλε ήδη στην Προεδρία της Βουλής το αίτημα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, επικαλούμενος το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει προ της παρελεύσης δύο ημερών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος. Ως εκ τούτου, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αργά το μεσημέρι της Τρίτης...