Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τό σκίτσο τού...

                                                                 ...Γιάννη Δερμεντζόγλου 
                                                (από τον Ελεύθερο Τύπο 09 Ιουν. 2018)

Τα παραμύθια τής ...Χαλιμάς, για την διμερή συμφωνία...

Τα παραμύθια του Γιλντιρίμ, για την διμερή συμφωνία...
Αυτά που λέει με τρόπο προκλητικό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχετικά με την διμερή συμφωνία, μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, για την επανεισδοχή προσφύγων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. 
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο "Ε", ανέφερε μια λεπτομέρεια, που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς: Δεν μπορεί να λένε οτι διατηρούν την συμφωνία με την Ε.Ε. για την επανεισδοχή προσφύγων και να παγώνουν την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα, για τον εξής βάσιμο λόγο: Η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί οργανικό κομμάτι της ευρύτερης συμφωνίας που συνομολόγησαν με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ολα τα άλλα, ειναι ιστορίες για αγρίους...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Πτώμα εντοπίστηκε στό Τηγάνι...

Μυστήριο στη Μύκονο με πτώμα που βρέθηκε σε αποσύνθεση
Θρίλερ με πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση στη Μύκονο
Θρίλερ με πτώμα στη Μύκονο που εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση από κατοίκους του νησιού αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Το πτώμα εντοπίστηκε στην περιοχή Τηγάνι και αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Μυκόνου.Μάλιστα επιστρατεύτηκε και πλωτό μέσο καθώς το πτώμα ήταν σε δύσβατη περιοχή- ανάμεσα στα βράχια- προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο νεκροτομείο. 
Αν και είναι σε προχωρημένη σήψη, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνδρα που φορούσε τζίν παντελόνι και λευκή μπλούζα, εντούτοις οι αξιωματικοί του Λιμενικού που διενεργούν προανάκριση, περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το φύλο και την ηλικία. 
09/06/18
από τό thepressroom.gr 

Eκπομπές γιά τά αζήτητα...

Χάλια η εκπομπή σου, κορίτσι μου...
Η παρουσιάστρια της εκπομπής "Ooh la la!", Σάσα Σταμάτη, αποτόλμησε να πάρει συνέντευξη από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. 
Οι χαζές ερωτήσεις, εκνεύρισαν την ηθοποιό. Και κάποια στιγμή, πήρε το μικρόφωνο στα χέρια της, κοίταξε την κάμερα και είπε: Κυρίες και κύριοι, εδώ τέλειωσε η συνέντευξη
Η Σταμάτη εκανε μια τελευταία προσπάθεια: Βλέπετε την εκπομπή? 
-Bλέπω το βράδυ κάτι επαναλήψεις. 
-Σας αρέσει?
-Είστε μια από τα ίδια.
-Τι θα ήθελες να αλλάξουμε?
-Να μην κάνεις αυτές τις τετριμμένες ερωτήσεις, απάντησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και της έδωσε το μικρόφωνο στο χέρι.
Ooh la la!...

Οι πολιτικές "ακροβασίες" γιά τή «μακεδονική γλώσσα»... καί τά ντοκουμέντα τού ΟΗΕ...

Ν.Δ. κατά Μπαμπινιώτη!
 Ακόμη και τον Μπαμπινιώτη «αδειάζει» η Ν.Δ. στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τη νέα «κόκκινη γραμμή» της για το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας»
Αθελά της η Νέα Δημοκρατία «αδειάζει» με χτεσινή της ανακοίνωση τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, ο οποίος επί μέρες προσπαθούσε με άρθρα και συνεντεύξεις να μας πείσει ότι η «Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων» στην Αθήνα το 1977 είχε καθαρά τεχνικό χαρακτήρα, επομένως δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει η ελληνική αντιπροσωπεία στην αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα» από τον εκπρόσωπο της Γιουγκοσλαβίας.
Και έτσι πέρασε στα επίσημα πρακτικά της διάσκεψης ως απόφαση πλέον του ΟΗΕ η ονομασία «μακεδονική γλώσσα» για τη γλώσσα τού τότε ομόσπονδου κράτους της Γιουγκοσλαβίας, που ονομαζόταν Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τώρα η Νέα Δημοκρατία σε «ενημερωτικό» της σημείωμα με τίτλο...

«Υπάρχουν και χειρότερα από τα συλλαλητήρια και τη Novartis: να μπλέξεις με τον Κοτζιά»

Νίκος Κοτζιάς: O υπουργός Εξωτερικών με το βιτριόλι

του Γ. Λακόπουλου
Η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ήταν πολύ βασανιστική για τους αντιπάλους του. Ειδικά αυτός ο έρμος ο Κικίλιας πρέπει να μετάνιωσε που ανακατεύτηκε με το Σκοπιανό.
Όχι μόνο γιατί υπάρχει διαφορά κλάσης: ο Κοτζιάς είναι θεωρητικός, διανοούμενος, συγγραφέας και πανεπιστημιακός. Ο Κικίλιας είναι μπασκετμπολίστας και εσχάτως περσόνα στα ελαφρά περιοδικά. Κυρίως γιατί αυτός είναι ο  Κοτζιάς: όταν είναι καλός  είναι καλός, όταν είναι κακός είναι καλύτερος –κατά πως θα έλεγε η Ρίτα Μέι Γουέστ.
Το 2007 παρενέβη στην αναμέτρηση Παπανδρέου -Βενιζέλου υπέρ του πρώην αφεντικού του στο υπουργείο  Εξωτερικών. «Θέλει η Ελλάδα να έχει  στο μέλλον πρωθυπουργό βλαχοδήμαρχο;» είπε. Εκεί έκλεισε η σταδιοδρομία του Μπένυ, για την ηγεσία. Του είχαν πει πολλά, αλλά επαρχιώτη πολιτικό κανείς. Αυτό όμως ήταν το κεντρικό στοιχείο διαφοροποίησης του κοσμοπολίτη Παπανδρέου από το βερμπαλιστή που ήθελε να αμφισβητήσει το ιμπέριουμ της δυναστείας.
Ο Κοτζιάς είναι εριστικός συχνά, αλλά είναι οξύνους. Έχει παλαιομαρξιστική κουλτούρα, αλλά υπήρξε έντιμος με την Ιστορία όταν απέδρασε από το ΚΚΕ  λόγω της -μητσοτακικής έμπνευσης- παραπομπής Παπανδρέου του 1989. Η μόρφωσή του είναι ευρεία και η γλώσσα του στάζει… βιτριόλι. Το ξέρουν κάποιοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου με τους οποίους συνυπήρξε όταν ήταν σύμβουλός του. Δηλαδή όλοι, εκτός από τον Χάρη Παμπούκη, τον οποίο σεβόταν και του όφειλε.
Δεν έγινε εύκολα υπουργός Εξωτερικών, καθώς υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι. Κανείς δεν ξέρει γιατί κατέληξε σ’ αυτόν το Αλέξης Τσίπρας. Όπως κανείς δεν ξέρει πώς άντεξαν οι σχέσεις τους το κρίσιμο εξάμηνο του 2015, όταν ο Κοτζιάς ήταν απέναντι από τους οπαδούς της εξόδου από το ευρώ και έτρωγε σίδερα όταν τον έσερνε ο Λαφαζάνης στη Μόσχα για υποθέσεις που ήξερε ότι ήταν χαμένες. Ή πώς αντέχουν όταν υποδηλώνει ότι είναι η Τρίτη Συνιστώσα στην κυβέρνηση με δυο έδρες στη Βουλή...

Tά εσωτερικά τών Σκοπίων παρουσιάζουν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον...

Νέα τροπή στις διαπραγματεύσεις Τσίπρα-Ζάεφ...
Αλλάζουν εκ νέου τα δεδομένα...

Ενώ η εικόνα που υπήρχε μέχρι χθες μεταξύ των γραφείων των δύο πρωθυπουργών ήταν καλή, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη γειτονική χώρα τα πράγματα, μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται να θολώνουν και πάλι.

Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούσαν πως, όπως αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ είχε να διαχειριστεί τον πρόεδρο Ιβάνοφ και στη συνέχεια τις διαδηλώσεις στη χώρα του, τώρα έχει να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ.

«Μεγαλύτερη αξία έχει πλέον κανείς να παρακολουθεί τα εσωτερικά των Σκοπίων παρά τις κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Πηγή: newspost

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"