Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

«Ευχάριστες εκλογές» προβλέπει ο Μητσοτάκης…

Εξελίξεις και μάλιστα σύντομα στην Ελλάδα,
  προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποστηρίζοντας ότι...
"οι ελληνικές εκλογές είναι ενόψει και θα είναι ευχάριστες εκλογές γιατί θα τις κερδίσει η ΝΔ".
Τα λαϊκίστικα κόμματα όταν ανεβαίνουν στην εξουσία έχουν την τάση να λειτουργούν αυταρχικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: " Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την δυστυχή παράδοση της πελατοκρατείας. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ελπίζουμε ότι τα κεντρικά κόμματα εξουσίας θα διαχειριστούν την κατάσταση με ανανέωση και προσεγγίζοντας νέες κοινωνικές κατηγορίες. Τα λαϊκίστικα κόμματα εκμεταλλεύονται νέους θύλακες ψηφοφόρων. Στην Ελλάδα ένα κόμμα της αριστεράς συγκυβερνά με ένα δεξιό κόμμα, αυτό δείχνει ότι η ιδεολογία έχει εκλείψει".

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι...

Ασχημα τα νέα από τον ΔΟΛ...

Aπογοήτευση και κατήφεια επικρατούσαν στον ΔΟΛ το βράδυ της Παρασκευής (απόψε) μετά τη διαρροή της είδησης ότι οι τράπεζες απέρριψαν την πρόταση του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Σε...
σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής Αντώνης Καρακούσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Εκεί, λέει, έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ζήτησε κούρεμα των δανείων του Οργανισμού σε ποσοστό 80%, αίτημα που (φυσικά) απορρίφθηκε από τις τράπεζες.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, είπε ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά το..
κλείσιμο όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», τη διακοπή της λειτουργίας των ιστοσελίδων του ΔΟΛ και του ραδιοσταθμού Βήμα Fm...

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως λένε, μάλλον βάζει λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, με όλα τα Μέσα του ΔΟΛ να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Ο Αντώνης Καρακούσης έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό...

zoornalistas.blogspot.gr

Παυλόπουλος: Δεν πρέπει να αφήσουμε τους εφιάλτες του ναζισμού να απειλήσουν το μέλλον


«Δεν πρέπει να λησμονάμε. Και πράγματι δεν λησμονάμε. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ, ποτέ πια, τους εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του ναζισμού, να ξανααπειλήσουν το μέλλον και την πορεία της ανθρωπότητας. Είναι χρέος μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκαν απόψε Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο τα εγκαίνια της ιστορικής έκθεσης «Δεν λησμονώ…μια εικόνα χίλιες λέξεις» που διοργανώνει η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
«Το 2017, για εμάς τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι μια σημαντική πρόκληση προς αυτήν την κατεύθυνση. Κρίνονται πολλά σε αυτό το χρόνο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι πραγματικά δεν λησμονάμε», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και προειδοποίησε:
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρήσουμε ότι τα απολιθώματα του ναζισμού, τα οποία βλέπουμε να γεννιόνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι κάτι αμελητέο. Δεν είναι αμελητέο. Αυτό το χρέος πρέπει να το φέρουμε σε πέρας. Εδώ και τώρα. Και εμείς οι Έλληνες, επειδή έχουμε αυτές τις μνήμες μέσα μας, επειδή αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτή είναι η φυσιογνωμία μας, πρέπει να φέρουμε αυτό το χρέος σε πέρας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, όχι μόνο για να υπερασπίσουμε την κληρονομιά μας αλλά για να μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους λαούς ότι ο κοινός μας δρόμος, είναι αυτός».
Τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι η Πολωνία ενώ υπάρχει αφιέρωμα στο Άουσβιτς, αναφερόμενος στο οποίο ο ΠτΔ είπε:

Ο κυνικός συμβιβασμός και η σκληρή πρόκληση για τον Τσίπρα




Έναν - αρκούντως κυνικό - συμβιβασμό συμφέροντος μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης, ένα βαρύ δίλημμα για την Ελλάδα και μια ακόμη σκληρή πολιτική πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλε το χθεσινό Eurogroup.
O συμβιβασμός επιβάλλει και κρατά το - κατ’ ουσία μη απαραίτητο και απρόθυμο - ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δια του… πολιτικού αυτοεγκλωβισμού και του επακόλουθου εκβιασμού: 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εκείνος που αυτοεγκλωβίστηκε, προσωπικά και προεκλογικά, στο άρμα του ΔΝΤ κι ήταν ο ίδιος που μετακύλησε την εκβιαστική παγίδα στην Κομισιόν. 
Η οποία, ενώπιον της απειλής να την υποκαταστήσει πλήρως και ολοκληρωτικά ένα γερμανοκρατούμενο «ευρωπαϊκό ΔΝΤ», ο ESM, υπέκυψε και αποδέχθηκε ως προαπαιτούμενο και μονόδρομο την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
Το βαρύ δίλημμα για την Αθήνα
Αμφότεροι, δε, έστειλαν τον λογαριασμό και το νέο, βαρύ δίλημμα στην Ελλάδα απορρίπτοντας την επέκταση του «κόφτη» και ζητώντας τη νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για μετά το 2018 προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. 
Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές η απαίτηση για μέτρα...

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                                          ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (27.01.17)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΕΚ ΟΕΒ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 26-01-2016
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                               
  «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ: 
                       Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»      

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και ομιλητής, στο Τουριστικό Φόρουμ που διοργανώσε στις 24 Ιανουαρίου η ΟΕΒ (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων) και ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) στην Λευκωσία της Κύπρου.


Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, πραγματοποιήθηκαν τρεις συζητήσεις πάνελ, οι οποίες κατέδειξαν τις προσκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές της Κύπρου, πρότειναν ενδεχόμενες λύσεις και στη βάση καλών πρακτικών ανέδειξαν τρόπους με τους οποίους οι τοπικές αρχές μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους και το κράτος μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.


Στόχος της διοργάνωσης του Φόρουμ ήταν να παρουσιάσει τη σημασία και τη συμβολή των Τοπικών Αρχών στον τουριστικό σχεδιασμό και την τουριστική ανάπτυξη...

Κοινό τελεσίγραφο ΔΝΤ- ΕΕ στην Αθήνα...


Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εφικτή, η συμμετοχή του ΔΝΤ αναμενόμενη και η επιστροφή της Ελλάδας στην...
κανονικότητα δρομολογημένη, αρκεί η Ελλάδα να νομοθετήσει από τώρα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και επέκεινα και να κλείσει τα ανοιχτά θέματα σε αγορά εργασίας, ενέργειας και ό,τι άλλο απέμεινε ως υπόλοιπο από τις συζητήσεις πριν από τις γιορτές. 

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του χθεσινού eurogroup, στο οποίο μετείχε και το ΔΝΤ κανονικά με τον Πωλ Τόμσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου. Αυτή τη φορά ο Ευ.Τσακαλώτος βρέθηκε αντιμέτωπος με την ενοποιημένη πια στάση των δανειστών: οι απαιτήσεις του ΔΝΤ πρέπει να ικανοποιηθούν.

Φυσικά ο Υπουργός οικονομικών δεν μπόρεσε να συμφωνήσει άμεσα, αλλά το τελεσίγραφο έχει ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα. Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα πάση θυσία και για αυτό υπάρχουν πολιτικές συμφωνίες σε πολύ υψηλό επίπεδο - που σαφώς υπερβαίνει τα μέσα και χαμηλά τεχνικά στελέχη του...

Δέν συμφωνεί για το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος»...

Κεφαλογιάννη για «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος»: Απαιτείται σοβαρότητα
Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη σχολιάζοντας την αποκάλυψη της «Κ» πως για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προορίζεται ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι άνθρωποι που πρόκειται να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος, και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το μέγεθος της πολύτιμης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσδιορίζει και περιγράφει από μόνο του τα χαρακτηριστικά όλων αυτών που θα κληθούν να τη διαχειριστούν.

Απαιτείται σοβαρή διαχείριση του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας. Οι άνθρωποι που πρόκειται να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος, και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπέρβαση των συνηθισμένων πρακτικών. Δεν είναι καιρός ούτε για πειράματα, ούτε για συνταγές από το παρελθόν». 

kathimerini.gr

Εδώ δεν ήθελαν τον Γιαν Φαμπρ, στον Γιώργο Κιμούλη θα κολλήσουν;


Γιώργος Κιμούλης ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι, πιθανότατα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πληροφορία κυκλοφορεί εδώ και μέρες, το έγραψε και η Γιούλη Επτακοίλη στην Καθημερινή.
«Δεν σχολιάζω φήμες, τις οποίες ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης. Ο οποίος, φαντάζει, ως μία πολύ καλή επιλογή για τη θέση. Δυναμικός όσο κι εκεί που πρέπει, με ιδέες και γνώσεις για την τέχνη. Δεν είναι μάνατζερ φυσικά, μειονέκτημα, αλλά αυτό σε ένα Ιδρυμα πολιτισμού δεν είναι απαραίτητα κακό. Ήταν ο Γιώργος Λούκος μάνατζερ που τόσα χρόνια διηύθυνε (με επιτυχία καθώς λένε) το Ελληνικό Φεστιβάλ
Θα βγάλουν αλλεργία με τη συγκεκριμένοι επιλογή βέβαια όσοι παραγοντίζουν γύρω από την τέχνη, όσοι γοητεύονται από τα ιδρύματα με τις μεγάλες δωρεές και τις εθνικές σκηνές. Καλλιτέχνες κυρίως αλλά και δημοσιογράφοι. Θυμάστε τι έγινε με τον Γιαν Φαμπρ; Μέχρι και persona non grata τον έβγαλαν τον άνθρωπο... 
Εδώ φτάσαμε στο σημείο να δίνει οδηγίες σήμερα το Protagon για το τι θα... έπρεπε να κάνει το κράτος: «Τι έπρεπε να κάνουν αν πραγματικά τους ενδιέφερε η ελληνική κοινωνία, την οποία κατονομάζουν ως "ιδιοκτήτη" του Κέντρου; «Μια σοφή στάση θα ήταν να πουν στο ίδρυμα: "Σας παρακαλούμε, μιας και έχετε το know how και την τεράστια εμπειρία, μήπως μπορείτε να συνεχίσετε το managnent σε συνεργασία μαζί μας ή τουλάχιστον να μας προτείνετε εσείς την ομάδα που θα διευθύνει το Κέντρο; Nα κάνουμε κι έναν διεθνή διαγωνισμό, αναζητώντας τους καλύτερους που θα επιλέξετε εσείς και θα τοποθετήσουμε εμείς;"»..
Έβγαλε και συμπέρασμα το καλό site: «Aντί γι’ αυτό, ξεκίνησαν ήδη την αιώνια ελληνική τακτική, διορίζοντας "δικούς" τους ανθρώπους».
Ποιους... δικούς τους ανθρώπους διορίζουν είναι ένα καλό ερώτημα βέβαια γιατί υπάρχει μία καθοριστική λεπτομέρεια που (τους) χαλάει το στόρι: το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στελεχώθηκε ήδη από το υπάρχον ΔΣ. Το οποίο, με τη σειρά του, είναι διορισμένο από το ίδιο το Ίδρυμα. Και όχι μόνο αυτό αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, οι συμβάσεις που υπέγραψε (ακόμα και με τα συνεργεία καθαρισμού) δεσμεύουν το Κράτος για τα επόμενα (πέντε;) χρόνια.
Οπότε, προς τι ο πανικός; Ποια σχέδια τους χαλάει ο Γιώργος Κιμούλης; Αποκτά άγριο ενδιαφέρον το σκηνικό... 

26.01.2017
efsyn.gr

Kυριάκο, άλλαξε σκοπό γιατί τήν έχουνε "σακουλευτεί" στά πέριξ κι όπου νάναι θ' ακουστεί κανένα : "ΚΡΑ"... (μήν είναι καί ...Ραφηνιώτικο!)

Δεξιός λαϊκισμός...

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως μεταρρυθμιστής και ειλικρινής. Στην πράξη αποδεικνύεται λαϊκιστής και παλαιοκομματικός. 
Με τη χθεσινή του προσπάθεια να αποδείξει ότι τα δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τα δυο χειρότερα χρόνια της μεταπολίτευσης επιβεβαίωσε ότι προτάσσει το κομματικό επί του εθνικού συμφέροντος και ότι καίγεται για την κατάληψη της εξουσίας με τους παλιούς όρους. 
Οι αντιφάσεις του είναι εκρηκτικές: 
Ζητά επίμονα εκλογές χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θέλει να γίνει ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και χωρίς να εξηγεί τι θα σημαίνουν κάλπες σε συνθήκες τέτοιας εκκρεμότητας για τη χώρα. 
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποχωρήσεις έναντι των πιστωτών, προεξοφλώντας ότι θα τα δεχτούν όλα, και την ίδια ώρα προβλέπει ηρωική έξοδο της κυβέρνησης με κάλπες μετά από σύγκρουση με τους πιστωτές. 
Αρνείται να απαντήσει αν αποδέχεται τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ για την περίοδο μετά το 2018, παρόλο που αφορούν περίοδο που υπερβαίνει τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης. 
Αποφεύγει να σχολιάσει επί της ουσίας τις ανακολουθίες και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, τον οποίο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη δικαιολογώντας τη στάση του την οποία αποδίδει στα λάθη της κυβέρνησης. 
Υπόσχεται μείωση των φόρων σε περίπτωση που αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης χωρίς να αποσαφηνίζει ποιες δημόσιες δαπάνες θα κόψει. 
Δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ο ίδιος ως υπουργός είχε αποδεχθεί και είχε υλοποιήσει τις απολύσεις των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. 
Μιλά για το «νέο» χωρίς να αποστασιοποιείται από το «παλιό», χωρίς να αναγνωρίζει τα λάθη και τις παραλείψεις της ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία, δείχνοντας σεβασμό στην επετηρίδα και στους βετεράνους και διαφημίζοντας ως ανανέωση την «μεταγραφή» του Ιω. Φωτήλα από το Ποτάμι. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί και με τον Θ. Σκυλακάκη της Δράσης και με τον Γ. Γιακουμάτο της ομοφοβίας. Θέλει αντιπρόεδρο του κόμματός του και τον Αδ. Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ και τον Κ. Χατζηδάκη του φιλελευθερισμού. 
Δεν ψηφίζει το επίδομα στους συνταξιούχους επειδή γκρίνιαξαν οι πιστωτές, αλλά προαναγγέλλει μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των φόρων εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία. 
Αυτό είναι δεξιός λαϊκισμός, πολύ δεξιός και πολύ λαϊκισμός. 

Σημείωση: Ο υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ."