Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                               ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (13.01.17)

Άδειες χωρίς χρήματα την εποχή της κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη...

Για να μην ξεχνιόμαστε. Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη χορήγησε, μέσω του ΕΣΡ της εποχής (…Λαδά) τις άδειες, λίγες ημέρες πριν τις...
εκλογές του 1993, αποκλείοντας τον τότε ΣΚΑΪ και τον 902, ενώ εκτίμησε τις υποψηφιότητες του  ΤΗΛΕΤΩΡΑ και του ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο υπήρξαν μηδενικά, διότι η τότε κυβέρνηση δεν  προνόησε να διεκδικήσει οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση των αδειών.

Αντιθέτως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ, νυν αντιπρόεδρος ΝΔ βρήκε ένα βήμα από το κανάλι του  κ. Καρατζαφέρη, πρώην βουλευτή ΝΔ, σημερινού αρχηγού ΛΑΟΣ για την τηλεοπτική του καριέρα...

typologies.gr

Το ΣτΕ επιβεβαιώνει ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη

Η σημερινή απόφαση που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ επιτρέπει, φοβάμαι, σ΄όλες τις πλευρές να συνεχίζουν να πανηγυρίζουν, μολονότι  το δικαστήριο δέχεται ως αντισυνταγματική μόνο τη διάταξη περί μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στον υπουργό Επικρατείας από το ΕΣΡ (την εποχή που η Ν.Δ εμπόδιζε τη συγκρότησή του). Το ΣτΕ λοιπόν δεν απορρίπτει το σύνολο του νόμου Παππά,  επιβεβαιώνει όμως ρητά ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με τις συνεχείς προσωρινές παρατάσεις της λειτουργίας τους, είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη.  
Και απαιτεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα αμέσως με την επανάληψη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και να σέβονται τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του νόμου. 

Δεν είμαστε σε θέση να αποτιμήσουμε τώρα το πόσο και τι έχασε η χώρα από όλη αυτή την περιπέτεια. Ας ελπίσουμε το νέο ΕΣΡ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και γρήγορα με τις άδειες, μπας και σταματήσει αυτή η κακοφωνία των ΜΜΕ και αρχίσει να επιστρέφει η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημοσιογραφία. Όλοι έχουμε πια καταλάβει ότι το λειτούργημα της διαπλοκής έχει τελειώσει και ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται... με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Με την ασύδοτη και αντικοινωνική «φύση της εξουσίας», είχε σχέση...
(από τό άρθρο τού Δημήτρη Τρίμη Το λειτούργημα... της διαπλοκής...)

ΣΤΕ: Και τυπικά αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες - Το σκεπτικό της απόφασης

Οριστικά και αμετάκλητα έκλεισε το κεφάλαιο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που κατεδαφίστηκε με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία σήμερα δημοσιεύθηκε τυπικά στο ακροατήριο από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Νίκο Σακελλαρίου.
Η απόφαση που κήρυξε με πλειοψηφία 14 έναντι 11 αντισυνταγματικό το νόμο της κυβέρνησης για τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε ως αποτέλεσμα οι άδειες που δόθηκαν να μην έχουν πλέον καμμία ισχύ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν ανακηρύχθηκαν ως υπερθεματιστές η δεν έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.
Μετά τη σημερινή απόφαση που δημοσιεύθηκε δημόσια στο ακροατήριο οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που κατέβαλαν συγκεκριμένα ποσά για τις άδειες που πλέον δεν ισχύουν μπορούν να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ στο εξής το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι το μόνο -και αποκλειστικά αρμόδιο- για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε κρίθηκε...

Το λειτούργημα... της διαπλοκής...


Δημήτρης Τρίμης
Θυμάμαι την αβανταδόρικη φράση της Δεξιάς, των νεοφιλελευθέρων, αλλά και του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, παλιότερα, ότι αν υπήρχε το ΣτΕ, η  Δικαιοσύνη και η...
γραφειοκρατία την εποχή του Περικλέους, δεν θα είχε γίνει ούτε καν η Ακρόπολη των Αθηνών. Την είχαν πει επανειλημμένως αυτή την εξυπνάδα για κάθε διαμαρτυρία και εμπόδιο, κατά την άποψή τους, που συναντούσαν στις πολιτικές επιλογές τους για τα λεγόμενα μεγάλα δημόσια έργα και την Ολυμπιάδα. Και εννοούσαν ότι δεν πρέπει να καθυστερεί τίποτα την ανάπτυξη της «ισχυρής Ελλάδας» εν ονόματι περίεργων ευαισθησιών (περιβαλλοντικών, κοινωνικών, οικονομικών, μακροπρόθεσμων επιβαρύνσεων, μιζών, λαδωμάτων, αυθαιρεσιών κ.λπ). 

Μπορεί και να είχα δίκιο σε ορισμένες, σπάνιες περιπτώσεις, όμως γενικά δεν είχαν καθόλου δίκιο και ευγενή κίνητρα, όπως απέδειξε... η νεκροψία, δηλαδή η χρεοκοπία, η διαφθορά, η κοινωνική ανισότητα και η οικολογική καταστροφή μεγάλου μέρους της χώρας....

Αρειος Πάγος: Τρίτο εισαγγελικό «όχι» σε έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

Για τρίτη φορά αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, ο κ. Νίκος Παντελής, πρότεινε να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών για τέσσερις από τους συνολικά οκτώ εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της εκδόσεως των Τούρκων αξιωματικών επικαλούμενος τις βασικές διατάξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν στη γείτονα δίκαιης δίκης.
Ο κ. Παντελής αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ και οι τέσσερις εκζητούμενοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους ενώπιον του δικαστηρίου αναφέρομενοι εκτενώς σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Υπέρ της μη έκδοσής τους μίλησαν και οι εξετασθέντες μάρτυρες, ενώ ανάλογες αρνητικές εισηγήσεις έχουν υποβληθεί και από δύο ακόμα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη και την κυρία Βασιλική Θεοδώρου που μετείχαν σε ισάριθμες δίκες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Αρειο Πάγο.
Οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθούν όλες μαζί και για τους οκτώ στις 23 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα. Αν ο Αρειος Πάγος ταχθεί κατά της έκδοσης τους η υπόθεση θα τελειώσει με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ αν ο Αρειος Πάγος ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος, μόνον ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να διατυπώσει αντίθετη θέση και απόφαση.
kathimerini.gr

Τά πρωτοσέλιδα τών σημερινών πολιτικών Αθηναϊκών εφημερίδων

news paper namenews paper namenews paper name
news paper namenews paper namenews paper name





news paper namenews paper namenews paper namenews paper namenews paper namenews paper name


 





Μερικά πρωτοσέλιδα από τίς σημερινές Αθηναϊκές εφημερίδες







Δείτε περισσότερα πρωτοσέλιδα στή συνέχεια

Από τίς "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ τής ΗΜΕΡΑΣ"...

Παρά τη βροχή η πλατεία Τροκαντερό στο Παρίσι είναι γεμάτη κόσμο, τουρίστες και ντόπιους, που απολαμβάνουν τη βόλτα τους.
...στή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 
               naftemporiki.gr

Στις 18/1 σε επίπεδο τεχνοκρατών η συνέχεια για το Κυπριακό

Περίπου στις 23.30 το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη. 
 REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους



1. Οι εγγυήσεις στο τραπέζι της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό. Σε πλήρη εξέλιξη οι κρίσιμες συνομιλίες. Γκουτέρες: Βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και όχι μπαλώματα.2Μοσκοβισί: Ελάχιστα έχουν μείνει για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η συνάντηση Μοσκοβισί - Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες. Και... η «επιχείρηση πειθούς» του Σόιμπλε.
3. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επισφραγίστηκε η συνεργασία με τη Φώφη Γεννηματά.
4Υπόθεση Novartis: Η έρευνα Σαλμά και το «ξεχασμένο» πόρισμα.
5. Δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο θα μετράνε στο αφορολόγητο.
6. Προσφυγικό: Η Frontex ναυλώνει τρία πλοία για απελάσεις προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Κω σε λιμάνια της Τουρκίας. Και... Από τον Μάρτιο η Γερμανία ξεκινά να στέλνει πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες.
7. Ο Τραμπ κατηγορεί τη CIA για πρακτικές αλά ναζί.
8. Βρήκαν τα γονίδια που «φρενάρουν» τις μεταστάσεις του καρκίνου.
9. Η Ε.Ε βάζει κανόνες για τη σχέση ανθρώπων και ρομπότ, που θα αφορούν στην ιδιωτική ζωή και την αξιοπρέπεια.
10. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας.
Και ακόμη...
• Εργαζόμενοι στην Ομάδα Διαδικτυακής Ασφάλειας της Microsoft τη μηνύουν επειδή η δουλειά τους ήταν να βλέπουν παιδικό πορνό. 

Τελευταία ανανέωση 21:18 | 12 Ιαν. 2017 

Στο «εδώλιο» του ευρωκοινοβουλίου ο Ντάισελμπλουμ για τις αποφάσεις του έναντι της Ελλάδας


Ο Γερούν Ντάισελμπλου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την «αβάσιμη» και «άκαιρη» απόφαση αναστολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος τον Δεκέμβριο.Η κλήση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.
Ειδικότερα ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την οποία του ζητά να συγκαλέσει εκτάκτως τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να ενημερώσει ο πρόεδρο του Eurogroup για την απόφασή του.
«Η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έμεινε κατάπληκτη από την ανακοίνωση του Eurogroup αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν ικανοποιηθεί οι οικονομικοί όροι για τη συμφωνία διάσωσης. Θεωρούμε την απόφαση του Eurogroup αβάσιμη και άκαιρη ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι θυσίες που χρειάστηκαν να κάνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια» αναφέρει ο Τζιάνι Πιτέλα στην επιστολή του που εστάλη στον Μάρτιν Σουλτς στις 19 Δεκεμβρίου.
Την πρωτοβουλία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών για «απολογία» του Γερούν Ντάισλεμπλουμ στήριξαν και οι Πράσινοι και η ομάδα της Ευρωαριστεράς (GUE). Αντίθετα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα αντιπροτείνοντας η υπόθεση να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η Επιστολή

Βρίζοντας το κοινό – ή γιατί ηττήθηκε ο ΔΟΛ

Του Γ. Λακόπουλου

Πριν από πολλά χρόνια κυκλοφορούσε ένα «μαύρο» ανέκδοτο: τρία πράγματα είναι ανίκητα στην Ελλάδα, η  οργάνωση «17 Νοέμβρη», η ομάδα μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης και το Συγκρότημα Λαμπράκη.
Η τρομοκρατική ομάδα  σταμάτησε στο κινέζικο ρολόι που χρησιμοποίησε σε μια βόμβα που πήγε να βάλει στον Πειραιά. Ο Άρης άντεξε όσο είχε τον Γκάλη και τον Ιωαννίδη.
Αλλά το Συγκρότημα έδειχνε να διασχίζει το χρόνο με  την καρίνα που διαμόρφωνε η τρόικα Λαμπράκης-Καραπαναγιώτης-Ψυχάρης. Ο ΔΟΛ ήταν ανίκητος, όπως έδειξαν κρίσιμα πολιτικά γεγονότα στα οποία ενεπλάκη: όπως π.χ. όσα συνέβησαν το 1965 και το 1989.
Η αναχώρηση των δυο πρώτων άφηνε στον Ψυχάρη τρία καθήκοντα. Να συντηρήσει υπέρ του ΔΟΛ την υποστήριξη της αστικής Αθήνας που εξασφάλιζε ο Λαμπράκης, να ανανεώσει την σχέση με τη δημοκρατική παράταξη που είχε ως εγγυητή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη, και να συνεχίσει τη δημοσιογραφική πρωτοπορία που επέβαλε ο ίδιος  ο Ψυχάρης όταν έλεγε «πήγα τη δημοσιογραφία δέκα χρόνια μπροστά».
Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα γιατί διέθετε ένα προσόν: ήταν ο πρώτος πραγματικός  μάνατζερ στο χώρο των ΜΜΕ και αναγνωρισμένος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα, ιδίως εκεί που η πολιτική και το μάρκετινγκ είχαν κοινό παρονομαστή με τα μίντια.  
Μπορούσε να παραμένει ανίκητος και είχε ποικίλες επιβεβαιώσεις γι αυτό: διέθετε ισχυρά όπλα και σύμπασα η πολιτική τάξη επιζητούσε την εύνοια του. Πολιτικοί που τον είχαν συναντήσει μια φορά στη ζωή τους ρωτούσαν «τι  κάνει ο Σταύρος» -λες και έπαιζαν μπάλα μαζί. Ο καφές στο σπίτι της οδού Αναγνωστοπούλου, με τον τρούλο του Αγίου Διονυσίου στο πιάτο, ήταν το κρυφό αντικείμενο το πόθου τους.
Ο «Σταύρος»  όμως εκτός από επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά υψηλής τεχνικής παίγνια, έπαιζε μόνο μπιρίμπα, με έναν πολύ κλειστό κύκλο. Τα καλοκαίρια στα σκάφη τους και το χειμώνα στα σαλέ τους.
Κατά τα λοιπά  απλώς  «δεχόταν» τους πολιτικούς. Όχι από υπεροψία- μπορούσε να το κάνει και για το χατίρι ενός συντάκτη του. Από γνώση. Λίγοι ήξεραν τόσο καλά πως διαμορφώθηκε το μεταπολιτευτικό σκηνικό και τι καπνό φουμάριζε ο καθένας...

Πρός επιστροφή Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) στά "πάτρια" (ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη)

Παπανδρέου: Εγιναν σημαντικά βήματα...

papngenm5
H κοινή δήλωση για την συμφωνία συμπόρευσης με την Φωφη Γεννηματα.
Δείτε φωτογραφίες...

Περίπου 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και προεδρου του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 
O...
Παπανδρέου, αποχωρώντας από το γραφείο της κυριας Γεννηματά, περιορίστηκε να πει ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις προηγούμενες ημέρες οι δυο πρόεδροι είχαν τηλεφωνικές επαφές, ενώ ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τον οποίο συζήτησε σημαντικές λεπτομέρειες για τη συνεργασία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ανοικτό να παραβρεθεί ο ίδιος και όσοι διετέλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και είναι μαζί του στο ΚΙΔΗΣΟ στη συγκέντρωση που έχει καλέσει για το επόμενο Σάββατο η Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε για λίγη ώρα με τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστες η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, χωρίς παρεμβάσεις, για να προχωρήσουν σε συμφωνία.


Αναλυτικά η δήλωσή τους:

Κοτζιάς για το Κυπριακό : Να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων...

«...το καθεστώς των εγγυήσεων είναι παρωχημένο...»
Ο Κοτζιάς για το Κυπριακό: Να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτωνΤη συμμετοχή της Ελλάδας με εποικοδομητικές προτάσεις στη διάσκεψη, έτσι ώστε να βρεθεί λύση που να...
ανταποκρίνεται στις ανησυχίες ασφάλειας και των δύο κοινοτήτων και να αποδίδει τη μέγιστη δυνατότητα ισότητας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο πρώτο μέρος της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς, θεωρεί ότι το καθεστώς των εγγυήσεων είναι παρωχημένο, και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα και να υπάρξει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων.

Σημείωσε δε, ότι θα μπορούσε το θέμα της Ασφάλειας να καλυφθεί από μία καλύτερη αστυνόμευση σε πολιτειακό, ομοσπονδιακό επίπεδο, με μία ομοσπονδιακή και ενδεχομένως, μία διεθνή αστυνομική δύναμη...

Τσίπρας, Γιλντιρίμ και Μέι στην Διάσκεψη της Γενεύης...

αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ...
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η πολυμερής Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το...
τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι «Bayrak» το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές που βρίσκονται στην Γενεύη, αύριο Παρασκευή θα βρεθούν εκεί και οι τρεις πρωθυπουργοί των 3 χωρών που αποτελούν τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και η Τερέζα Μέι από την Βρετανία...

Μητσοτάκης: Θα αφήσουμε πίσω τις μέρες των εύκολων υποσχέσεων...


«...ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε...»
Αποτέλεσμα εικόνας για Κυρ. ΜητσοτάκηςΤην απόλυτη ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας υπογράμμισε από την...
Ψέριμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά ότι η Ν.Δ. είναι απολύτως έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της χώρας και ζητώντας πολιτική αλλαγή.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης «είναι να ακούσουμε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες για τις ανάγκες της κάθε ελληνικής περιφέρειας». 

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων, που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορά μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να σταθούμε κοντά τους, να τους παρέχουμε ό,τι αρμόζει και αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ειδικά στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως είπε, το κόμμα είναι απολύτως έτοιμο, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, τόσο δυστυχώς η χώρα βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα, τόσο πιο μεγάλος γίνεται ο λογαριασμός για τον κάθε Έλληνα πολίτη, προφανώς, βέβαια, και για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας». «Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη»...
naftemporiki.gr

Πιστή στο δόγμα των απολύσεων η Ντόρα...

"Υπάρχει λίπος και πρέπει να κοπεί"...
Για «λίπος που πρέπει να κοπεί» μίλησε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να επαναλάβει την Πέμπτη ακριβώς την ίδια...
ατάκα η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης στην αυτόδιαχειριζόμενη, ertopen.

Σε ένα κρεσέντο νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, η Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγειλε απολύσεις στο δημόσιο εφόσον το κόμμα της αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση.

«Υπάρχει ακόμα λίπος στο κράτος, λίπος το οποίο πρέπει να κοπεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ξεκάθαρα ότι την αύξηση την οποία έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα την δώσει, την αύξηση των μισθών. Έχει επί ξεκάθαρα από πού θα κόψει. Δεν υπάρχει περίπτωση δημόσιοι υπάλληλοι να μην αξιολογηθούν και να μην μπορεί να υπάρξει κινητικότητα», είπε χαρακτηριστικά.
 από  tribune.gr

Euro Working Group : Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα

Χωρίς ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών έληξε το Euro Working Group (EWG), καθώς οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι για να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στα επίμαχα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος στο πρόγραμμα της Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ενώ κατέστησε σαφές πως θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Νωρίτερα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον Επίτροπο για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον τελευταίο να τονίζει ότι οι δύο πλευρές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι μια συμφωνία «win win». 
kathimerini.gr