Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γαβράς: Για ιδεολογικούς λόγους η Ευρώπη δεν θέλει να πετύχει ο Τσίπρας...

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και...
μόνο για ιδεολογικούς λόγους», αναφέρει ο κινηματογραφιστής, Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξή του στην κομμουνιστική εφημερίδα «Λ' Ουμανιτέ».

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας», προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει» συνεχίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».
 

Τα κανάλια θα πληρώσουν (επιτέλους)...


Ξεχωριστή μνεία υπάρχει στο περιβόητο mail του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δείχνει να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της για τις τηλεοπτικές συχνότητες σκοπεύοντας να προχωρήσει σε άμεση ενεργοποίηση της... ισχύουσας, αν και αδρανούς τα τελευταία χρόνια, νομοθεσίας.
 
Υποσχέθηκε λοιπόν στους... θεσμούς πως, 1ον), θα ρυθμίσει τα έσοδα από τα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), εξασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων διαγωνισμών) ότι θα καταβάλουν στο κράτος τα αντίτιμα για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν (δωρεάν έως τώρα, παρακαλώ) και, 2ον), θα απαγορεύσει την συνέχιση λειτουργίας μακροχρόνια ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης).
Δεν τους βλέπω να νιώθουν και πολύ καλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Και μην ξεχνάτε πως από την αρχή του 2015 ισχύει και η φορολογία 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, άλλος ένας φόρος που η προηγούμενη κυβέρνηση έθετε σε αναστολή εδώ και μία πενταετία! Όλα για τους ολιγάρχες της ενημέρωσης.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Τρισέ: Αρμαγεδδών ένα Grexit για την Ευρωζώνη

 
ΒΙΝΤΕΟ...
«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σήμερα, θα ήταν το ίδιο δραματική όσο και στο απόγειο της κρίσης χρέους», λέει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στους "Financial Times".
 «Θα ήταν ένα...
μεγάλο, μεγάλο σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει, προσθέτοντας πως δεν πίστεψε ποτέ ότι θα ήταν μια εύκολη διαδικασία.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ποτέ δεν έκανε την υπόθεση εργασίας για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τις κρίσιμες επιλογές για τα προγράμματα που εκτελέστηκαν.

«Η ευρωζώνη επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης,το 2007, παρά τις Κασσάνδρες. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το ευρώ βασίζεται σε μια μακρά ιστορική διαδικασία ενοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών», επισημαίνει ο Ζ. Τρισέ.

Τέλος, εκτιμά ότι η νεοεκλεγείσα αριστερή κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τελικά μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, που θα είναι  «πλήρως συμβατή με τη διατήρηση στη ζώνη του ευρώ».
από nonews-NEWS

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας...

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας που μένουν ακάλυπτες
... που μένουν ακάλυπτες...
Ούτε ένα ευρώ δεν περιμένει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο δίμηνο από τους δανειστές, η οποία θα πρέπει να καλύψει μόνη της τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που δεν είναι και λίγες, και να περιμένει την αξιολόγηση στα τέλη Απριλίου από τους τρεις θεσμούς (δηλαδή τους εκπροσώπους των δανειστών) για να ελπίζει ότι θα λάβει από τα χρήματα της τελευταίας δόσης ύψους 7,2 δισ. ευρώ.
Στο υπουργείο οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα, στο θέμα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών κινείται σε αχαρτογράφητη περιοχή.

Μόνο τον Μάρτιο η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπο  να αποπληρώσει συνολικές υποχρεώσεις 2,496 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, οι υποχρεώσεις για τον Μάρτιο αφορούν:

- Την αποπληρωμή δανείων συνολικού ύψους 1,59 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, εκ των οποίων 1,416 δισ. ευρώ αφορούν την αποπληρωμή κεφαλαίου και 0,174 δισ. ευρώ την αποπληρωμή τόκων.
- Την αποπληρωμή των ομολόγων που δεν υπήχθησαν στο PSI , ύψους 80 εκατ. ευρώ, την 01/03/2015.
- Την αποπληρωμή τόκων ύψους 674 εκατ. ευρώ.
- Την αποπληρωμή άλλων υποχρεώσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Εκτός από αυτές τις υποχρεώσεις το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου που λήγουν την περίοδο αυτή.

Τα έντοκα που πρέπει να πληρωθούν τον Μάρτιο είναι:

02/03/2015 ΕΓ εξάμηνης διάρκειας ύψους 1,137 δισ. ευρώ.

10/03/2015 ΕΓ τρίμηνης διάρκειας ύψους 1,600 δισ. ευρώ.

17/03/2015 ΕΓ τρίμηνης διάρκειας ύψους 1,300 δισ. ευρώ.

Δηλαδή έντοκα περίπου 4 δισ. ευρώ. Παραμένει άγνωστο αν οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν αυτά τα έντοκα στο σύνολο τους. 

Τον Απρίλιο, αντίστοιχα, οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 0,8 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν και έντοκα 1,1 δισ. ευρώ.

πηγη newsbeast.gr

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία, 17 μεγαλοκαταθετών...


Τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε μεγαλοκαταθέτες δείχνουν να αποδίδουν καρπούς. Ο οικονομικός εισαγγελέας, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 17 φυσικών προσώπων.

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:
- Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

- Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

- Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.
 

Παρουσιάστηκε από τον Μάριο Ντράγκι το νέο 20ευρω

Παρουσιάστηκε από τον Μάριο Ντράγκι το νέο 20ευρω
 
 
Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Ο ιταλός τεχνοκράτης ανακοίνωσε από την έδρα της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου τραπεζογραμματίου, ότι το νέο 20ευρω θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 25 του προσεχούς Νοεμβρίου. 

H επικείμενη κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ ακολουθεί την κυκλοφορία προ διετίας του πεντέυρου και πέρυσι του τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ - όλο φέρουν πλέον την υπογραφή του Μάριο Ντράγκι, ενώ τα πρώτα χαρτονομίσματα που είχαν αυτή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ. 
tanea.gr