Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Φρένο Μέρκελ για το χρέος και στροφή στη «λύση Ντράγκι»

Tvxs Ανάλυση 09:35 | 23 Οκτ. 2016
Η Μέρκελ παραπέμπει στο Eurogroup, ο Σόιμπλε - που ελέγχει το Eurogroup - στέλνει το ένα τελεσιγραφικό «όχι» μετά το άλλο, και ο Ολάντ συμπαρίσταται αλλά αδυνατεί να παρέμβει. Υπό αυτό το σκηνικό, το οποίο πιστοποιήθηκε στις επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση στρέφεται, σιωπηρά μεν, εμφανώς δε, στο Plan B της «λύσης Ντράγκι», και καθιστά προτεραιότητα την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ έναντι της συνολικής λύσης για το χρέος.

Η Μέρκελ παραπέμπει στο Eurogroup
Οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, και δη εκείνη με την Άνγκελα Μέρκελ, έδειξαν ότι το αδιέξοδο μεταξύ Γερμανίας, ΔΝΤ, αλλά και ευρωπαίων εταίρων για το θέμα του χρέους παραμένει σκληρό και ότι οι προοπτικές άμεσης πολικής λύσης και υπέρβασης είναι μικρές. Γερμανικές πηγές ανέφεραν ότι η Μέρκελ ζήτησε εκ νέου από τον Αλέξη Τσίπρα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και παρέπεμψε το ζήτημα του χρέους στις αποφάσεις του Eurogroup, η Süddeutsche Zeitung κυκλοφόρησε χθες με τίτλο «Όχι, όχι και πάλι όχι» αποτυπώνοντας την πάγια θέση Σόιμπλε, και οι Ολάντ και Σουλτς έδειξαν ότι – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας – ελάχιστα μπορούν, ή επιθυμούν, να προσφέρουν πέραν της… ηθικής στήριξής τους στο ελληνικό αίτημα.
Το plan B της ποσοτικής χαλάρωσης
Τα δεδομένα αυτά οδηγούν ντε φάκτο την κυβέρνηση σε...

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ, για τον Κύπριο των οffshore...

Μαξίμου: Είστε γραφικοί...

ΝΔ: Να απαντήσουν Τσίπρας και Παππάς για την off shore της Αυγής – Μαξίμου: Είσαστε γραφικοί

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου. «Τη στιγμή  που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες...

Τηλεοπτικές άδειες : "...ασκούνται απίστευτες πιέσεις από το σύστημα της διαπλοκής, δίχως προηγούμενο στο σύγχρονο, πολιτικό και δικαστικό βίο..."

Ο Παππάς τους τα πήρε... Η ΝΔ θα τα γυρίσει πίσω ή θα δεχθεί να πληρώσουν και οι υπόλοιποι;
ΜΜΕ

Ανεξάρτητα από το αν ο νόμος κριθεί συνταγματικός ή όχι 

Κι όμως το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αν το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός… σημειώνοντας ότι ασκούνται απίστευτες πιέσεις από το σύστημα της διαπλοκής, δίχως προηγούμενο στο σύγχρονο, πολιτικό και δικαστικό βίο! Φυσικά αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα, διότι έχει συντελεστεί μια άνευ προηγουμένου θεσμική εκτροπή με τη σφραγίδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των media… Δυστυχώς όμως, η συζήτηση περιστρέφεται στο αν ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι, λες κι αυτό θα το αποφασίσουν τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι και οι νομικοί των καναλαρχών που βγάζουν στα «παράθυρα» των δελτίων! Από αυτό όμως και μόνο προδίδουν την πρεμούρα τους και φυσικά την απουσία κάθε σεβασμού στους θεσμούς. Κι ας λένε το αντίθετο!
Το ερώτημα λοιπόν για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου στη δημόσια συζήτηση και κυρίως με την έκταση που έχει πάρει, είναι φανερό ότι αποσκοπεί στο να ασκηθούν πιέσεις στη Δικαιοσύνη…

Ο Ομπάμα κάνει «παράκαμψη» για… χάρη του Τσίπρα...

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα έρθει για επίσκεψη στην Ελλάδα στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Είναι επίσης γνωστό ότι...
θα έρθει χωρίς την σύζυγό του Μισέλ. Επιπλέον, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια με αστυνομικούς ανεπτυγμένους σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως ο Ομπάμα αρχικά ήταν να πάει στο Βερολίνο αρχικά και ύστερα στην Αθήνα. Όπως γράφει η Real News, η παράκαμψη αυτή, δείχνει ότι ο «πλανητάρχης» στηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού όπως φαίνεται θέλει να ακούσει πρώτα τι έχει να πει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά η Μέρκελ…


paraskhnio.gr

Tό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από...

                                                                                              ...τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (23.10.16)

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα...

...από "ΤΑ ΝΕΑ"

Πρωτάθλημα pole dance στη Ρωσία

Χορεύτρια εκτελεί ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος pole dance, Perfect Pole 2016, στη Σταυρούπολη, στη Ρωσία.

naftemporiki.gr


Formula 1: Pole position για Χάμιλτον στο Τέξας

REUTERS/ADREES LATIF
Ο Λιούις Χάμιλτον εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του, καθώς έχει μείνει πίσω στη μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και πρέπει να τρέξει αρκετά για να καλύψει τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.
Ο Βρετανός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής θα είναι στην pole position στο αμερικανικό Grand Prix, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ γύρου (1:34.999 ) στην ιστορία της πίστας του Όστιν.
Παράλληλα, η πρωτιά στα επίσημα δοκιμαστικά ήταν η πρώτη στην καριέρα του Χάμιλτον, παρότι έχει νικήσει στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες κούρσες στις ΗΠΑ!
Ο Βρετανός απέχει 33 βαθμούς από τον Γερμανό ομόσταβλό του στη Mercedes, ο οποίος ήταν δεύτερος, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση πλασαρίστηκαν οι Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, αντίστοιχα.
Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Βαλτέρι Μπότας (Williams), Φελίπε Μάσα (Williams) και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Toro Rosso).
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 22:59
naftemporiki.gr

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας ζητεί η Ν.Δ....

Εξηγήσεις από τον Αλ. Τσίπρα ζητεί η Ν.Δ. μετά από δημοσίευμα περί του «Κυπρίου των off shore και των Panama Papers»

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας ζητεί η Ν.Δ., μετά από δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» περί επαφών με την κυβέρνηση και σχέσεων με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κύπριου δικηγόρου, που σύμφωνα με την εφημερίδα, ειδικεύεται σε ζητήματα offshore εταιρειών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers.

«Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρει η Νέα Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;

Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν;

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο.

Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"».  


Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 10:57
UPD:11:11
naftemporiki.gr

"Χάθηκε το «στοίχημα» των εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό το 2016..."

Γιατί ο τουρισμός έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης

ΣΕΤΕ: Υπερφορολόγηση, προσφυγικό, Brexit, κρατήσεις τελευταίας στιγμής, επισκέπτες χαμηλού εισοδήματος
SOOC/Alexandros Michailidis
Από την έντυπη έκδοση
Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Χάθηκε το «στοίχημα» των εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό το 2016, αφού παρά την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων, που υπολογίζεται γύρω στο 6%, τα έσοδα στο οκτάμηνο υπολείπονται της περσινής χρονιάς κατά 752 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως δηλώνει στη «Ν» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τον ανταγωνισμό, του Brexit το οποίο μείωσε το συνάλλαγμα που προέρχεται από τη Βρετανία, αλλά και της διαχείρισης του προσφυγικού, που άφησε έντονα τα αποτυπώματά του στον ελληνικό τουρισμό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας κι αυτός στη «Ν» εντοπίζει το πρόβλημα στην πολιτική των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής που οδηγούν σε χαμηλές τιμές για τα καταλύματα. «Μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία κυριάρχησε η τάση της “τελευταίας στιγμής”, που κατά γενικό κανόνα σημαίνει μειωμένες τιμές και μεγάλες προσφορές και καθώς αφορά κυρίως τουρισμό χαμηλότερης αγοραστικής ισχύος, μικρότερες αποδόσεις» σημείωσε ο κ. Ρέτσος.
«Στην Ελλάδα η αναθέρμανση της κίνησης ήρθε πολύ αργά, από τον Αύγουστο και μετά. Μέχρι και τον Αύγουστο, όμως, η...

Η Θέμις έχει πίκρα...

Θέμιδα την ανεβάζουμε, Θέμιδα την κατεβάζουμε. Αγνωστο όμως αν οι αναφορές στο όνομά της, ένα κλισέ κι αυτές, συντηρούνται μόνο από την ανάμνηση δύο βιβλίων του...
Δημήτρη Ψαθά («Η Θέμις έχει κέφια» και «Η Θέμις έχει νεύρα»), ή έχουν και κάποια ίχνη γνώσης για το ποια η θεά και το σόι της. Ως συνήθως, οι σχετικές παραδόσεις ποικίλλουν, άλλωστε οι μεγάλοι τραγικοί πήραν την ελευθερία να ανασυνθέσουν το μυθολογικό υλικό της παράδοσης και να το ανανοηματοδοτήσουν. Μόνον ο Αισχύλος λ.χ. φαντάστηκε τη Θέμιδα σαν μητέρα του Προμηθέα, στον «Δεσμώτη», ενώ με την «Ορέστεια» προχώρησε θεαματικά περισσότερο, εξευμενίζοντας τις Ερινύες και εξανθρωπίζοντας τη Δίκη.

Στα γενικά πάντως οι μύθοι συμφωνούν: Η Τιτανίδα Θέμις, σύζυγος του ερωτικά πολυάσχολου Δία και πάρεδρός του, ήταν θεά του Νόμου και μητέρα θεοτήτων που προσωποποιούσαν την ηθική τάξη και το δίκαιο. Κι αυτό είτε ως μητέρα των τριών Ωρών τη φανταστούμε, της Ευνομίας, της Δίκης και της Ειρήνης, είτε σαν μητέρα της Αστραίας. Οσο άκμαζε το χρυσό γένος των ανθρώπων, η Αστραία τούς εμφυσούσε την αρετή και τη δικαιοσύνη. Οταν όμως οι θνητοί τής γύρισαν την πλάτη και εκφυλίστηκαν, πήρε των ομματιών της, ίσως και την αδερφή της την Αιδώ μαζί, και ξανανέβηκε στον ουρανό οριστικά πια. Σαν αστερισμός της Παρθένου.

Εχουν την ομορφιά τους όλα αυτά. Και την αλήθεια τους. Γιατί οι μύθοι δεν πλάστηκαν χάριν παιδιάς, αλλά σαν δεύτερη, εσωτερική γλώσσα, σαν μια λοξή ματιά. Σήμερα ωστόσο, σ’ έναν κόσμο άδειο από θεότητες, διανύουμε την εποχή μιας νέας μυθοπλασίας, στο καθεστώς της οποίας οι μύθοι γειτονεύουν με τα παραμύθια, αν δεν είναι σκέτα παραμύθια. Παράδειγμα ο μύθος/παραμύθι μ’ ένα όνομα μακρυνάρι: «Σεβασμός της Ανεξάρτητης και Ακηδεμόνευτης Δικαιοσύνης - Μακριά από Παρεμβάσεις». Μα βέβαια. Πολιτικοί, Μέσα, «γνωστοί ποινικολόγοι» παρεμβαίνουν στο όνομα της παρέμβασης. Επιπλέον, έχει αυτή τη ζυγαριά της, έχουμε κι εμείς τη δική μας. Για να μετράμε την ορθότητα των αποφάσεών της. Τις βάζουμε στο ένα τάσι και στο δεύτερο δεν βάζουμε τις γραφές και τους νόμους αλλά τα φανερά και τα κρυφά συμφέροντά μας. Και κηρύσσουμε δικαίως περαιωμένη την υπόθεση μόνο αν οι αποφάσεις της μας βολεύουν. Αλλιώς, «αίσχος, σκάνδαλο, ντροπή...»...

Παντελής Μπουκάλας
Η Καθημερινή

Γούστο και καπέλο...

Σήμερα του πέρασε η φάση της επανάστασης, είναι πια ένας αστός, είναι πια καθεστώς, και έχει πάρει προσωπικά τη μάχη με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο φανατικά κι από καλόγερο του Ροΐδη. Γούστο του και καπέλο του θα πεις, και τα υπόλοιπα είναι θέμα ψυχολογίας. Εντάξει. Αλλά το γούστο του και το καπέλο του ήταν και τότε, είναι και σήμερα, γούστο και καπέλο των ΜΜΕ που ελέγχει, γούστο και καπέλο των δημοσιογράφων που πληρώνει, γούστο και καπέλο των ειδήσεων που εκπέμπουν, γούστο και καπέλο του φανατισμού με τον οποίον πολεμούν τον Αντίχριστο. Με αποτέλεσμα ένα τεράστιο γούστο, κι ένα ακόμα πιο τεράστιο καπέλο, πάνω από την κοινωνία.

Θυμάμαι έναν πολύ επώνυμο, πολύ ισχυρό, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, που στη δεκαετία του ενενήντα, κοντά στα σαράντα του τότε, στήριζε τους αναρχικούς της εποχής, εκτιμούσε τους κομμουνιστές, είχε σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ, αλλά και τον Ανδρέα, κατέβαινε στις διαδηλώσεις με ένα φθαρμένο παντελόνι, πήγαινε φιρί-φιρί για καβγά με την Αστυνομία. Είχε πάρει προσωπικά τη μάχη με τη διαπλοκή, με τον ΔΟΛ, με τον Κόκκαλη, με τον Μητσοτάκη, με την Ντόρα. Ένα τυπικό παιδί της αστικής τάξης, εν ολίγοις, που έκανε την προσωπική του επανάσταση, με κάποια καθυστέρηση. Σε σύγκρουση με τον πατέρα του, ως είθισται.
Σήμερα του πέρασε η φάση της επανάστασης, είναι πια ένας αστός, είναι πια καθεστώς, και έχει πάρει προσωπικά τη μάχη με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο φανατικά κι από καλόγερο του Ροΐδη. Γούστο του και καπέλο του θα πεις, και τα υπόλοιπα είναι θέμα ψυχολογίας. Εντάξει. Αλλά το γούστο του και το καπέλο του ήταν και τότε, είναι και σήμερα, γούστο και καπέλο των ΜΜΕ που ελέγχει, γούστο και καπέλο των δημοσιογράφων που πληρώνει, γούστο και καπέλο των ειδήσεων που εκπέμπουν, γούστο και καπέλο του φανατισμού με τον οποίον πολεμούν τον Αντίχριστο. Με αποτέλεσμα ένα τεράστιο γούστο, κι ένα ακόμα πιο τεράστιο καπέλο, πάνω από την κοινωνία.
Κομίζω γλαύκα ες Αθήνας, αλλά δεν υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα εδώ; Η διαπλοκή είναι μια διαστροφή, ένα απόστημα, μια φλεγμονή του συστήματος. Το ίδιο το σύστημα, όμως, είναι εντάξει; Να γίνεται το γούστο και το καπέλο του Αφεντικού βιολογικός πόλεμος συμφερόντων είναι εντάξει; Να διαθέτουν πέντε-έξι οικογένειες ιδιωτικούς στρατούς προπαγάνδας είναι εντάξει; Ασχολούμαστε όλοι με τις σχέσεις των ΜΜΕ με το κράτος, και καλά κάνουμε. Με τις σχέσεις όμως των ΜΜΕ με τα Αφεντικά τους, τι γίνεται; Ποιοι κατέχουν τη διαβόητη τέταρτη εξουσία; Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης; Μην τρελαθούμε κιόλας.
Μήπως υπάρχει κάποια στρέβλωση εδώ; Μήπως θα έπρεπε να απασχολήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο, μαζί με την ανεξαρτησία από το κράτος, και η ανεξαρτησία από το γούστο και καπέλο; Αν όχι, καλό είναι τουλάχιστον να ξέρουμε τι ακριβώς εννοούν οι βαρόνοι -και οι δουλοπάροικοι- όταν υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της τέταρτης εξουσίας τους...
Θανάσης Καρτερός

New York Times : οι ίντριγκες και οι συγκρούσεις στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οι εσωτερικές «ίντριγκες» του ΔΝΤ

…και οι χαμένες ευκαιρίες για τη διάσωση της Ελλάδας
Ενα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις ίντριγκες και τις συγκρούσεις στο ΔΝΤ για την Ελλάδα, φέρνουν στο φως οι New York Times. Από το δημοσίευμα εγείρονται νέα ερωτήματα ως προς την κουλτούρα του ΔΝΤ και την υπόσχεσή του για πιο διάφανες διαδικασίες.
ΔΝΤ
Το καλοκαίρι, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, μια αυτόνομη ομάδα σκοπός της οποίας είναι να κρίνει όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς και των πολιτικών του ΔΝΤ, εξέδωσε έκθεση 86 σελίδων για τις επιδόσεις του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Η έκθεση περιείχε ασυνήθιστα «ωμές» επικρίσεις για το πώς χειρίστηκε τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας το Ταμείο.
Η έκθεση επικρίνει ιδιαίτερα αυστηρά τον τρόπο με τον οποίο το ΔΝΤ χειρίστηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους. «Τα μέλη του Ταμείου υπέκυψαν στους ομολόγους τους από την Ευρώπη, δεν εντόπισαν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια και δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε για να πιέσουν για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει η σχετική έκθεση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα, και συνεχίζει: «Αλλά δεν ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή –και την παρέμβαση- των ανώτατων αξιωματούχων του Ταμείου. Πριν από την έκδοση της έκθεσης το καλοκαίρι, οι αξιωματούχοι του Ταμείου απαίτησαν από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης να υποβαθμίσει ορισμένες περιπτώσεις ή να αφαιρέσει ορισμένα κομμάτια της έκθεσης που έλεγαν ότι το ΔΝΤ δεν έδινε τα έγγραφα που αναζητούσαν οι αξιολογητές».
Η εφημερίδα εξηγεί ότι έμαθε για αυτή τη διένεξη όχι από το τελική έκθεση αλλά από αρκετούς ανθρώπους που εμπλέκονταν στη διαδικασία αλλά οι οποίοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως.
Σε συνέντευξη ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, παραδέχτηκε ότι το Ταμείο είχε ορισμένες «έντονες» συζητήσεις με τους αξιολογητές του για τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για να περιγραφούν τα αιτήματα για τα έγγραφα αυτά.

Προσέθεσε, όμως, ότι το Ταμείο έχει το δικαίωμα να παρέμβει και...

Μπορείς να μηνύσεις κάποιον επειδή έγραψε ότι είσαι «ατάλαντος»;

Να, μία, κάπως... «σικέ» ερώτηση: ο χαρακτηρισμός «ατάλαντος» π.χ. για έναν καλλιτέχνη είναι «αξιολογική κρίση» ή «γεγονός»; Μα ακόμα κι αν κάποιοι ψιθυρίζουν μεταξύ τους πώς είναι γεγονός, πρόκειται ασφαλώς για «αξιολογική κρίση».
Μπορείς λοιπόν να μηνύσεις κάποιον επειδή έγραψε ότι είσαι «ατάλαντος»; Μπορείς να τον μηνύσεις για «εξύβριση» (και όχι για «συκοφαντική δυσφήμιση» που αποκλείεται στην περίπτωση των αξιολογικών κρίσεων) αλλά φοβάμαι ότι, όταν το κάνεις, επικυρώνεις μ΄ ένα τρόπο τη θεωρία ότι, σε ό,τι σε αφορά, το «ατάλαντος» είναι γεγονός και όχι άποψη. Τελικώς δηλαδή κάνεις μήνυση γιατί φοβάσαι ότι είναι γεγονός ότι είσαι ατάλαντος. Διότι αν πάλι είσαι πραγματικά ταλαντούχος και έχεις πείσει πολλούς γι αυτό, τότε αφήνεις αυτόν που σε χαρακτήρισε «ατάλαντο» να εκτεθεί… Φαντάζεσαι π.χ. πώς θα υποδεχόταν η πλειονότητα των αναγνωστών και θεατρόφιλων ένα άρθρο που θα χαρακτήριζε «ατάλαντη» τη Λούλα Αναγνωστάκη; Ασφαλώς καγχάζοντας για τον ανόητο αρθρογράφο.


Να μία ακόμα ερώτηση: ας υποθέσουμε ότι το δικαστήριο σε δικαιώνει. Θα καταδεχθείς τη δια δικαστηρίου επιβεβλημένη «συγγνώμη» του αντιδίκου σου επειδή σε είχε πει «ατάλαντο»; Θα του επιβάλεις δηλαδή δια δικαστικής απόφασης το «ταλέντο» σου; Μα αυτό μοιάζει περισσότερο με... κλύσμα, παρά με δικαίωση, πολλώ δε μάλλον με καλλιτεχνική δικαίωση….


Και να και μία τρίτη ερώτηση: όταν είσαι συγγραφέας, έχεις συνεπώς δημόσιο λόγο, δεν υπερασπίζεσαι εκ των πραγμάτων την «ελευθερία της έκφρασης»; Την υπερασπίζεσαι ασφαλώς σε ό,τι σε αφορά. Στη δική σου περίπτωση μάλιστα όχι μόνον την υπερασπίζεσαι αλλά της…γαμάς το κέρατο. Διότι κάθε τόσο βγαίνεις σε διάφορες δημόσιες πλατφόρμες -στο Facebook κυρίως- και «στολίζεις» με…αξιολογικές κρίσεις, πολύ-πολύ χοντροκομμένες ή και πολύ-πολύ χυδαίες, όποιον και ό,τι σε ενοχλεί στο δημόσιο βίο σου. Τραμπουκίζεις και η διαδικτυακή σου περσόνα χαίρεται όταν παρορμητικά πληκτρολογεί βρισιές…. λιμανιού. Και μετά εσύ γίνεσαι ξαφνικά του… σαλονιού και ενοχλείσαι όταν μία άλλη διαδικτυακή περσόνα (με υπογραφή π.χ. Lennin Kravitz) γράφει υποτιμητικά για εσένα; Και γράφει όχι βέβαια ότι θα σου ανοίξει το κεφάλι με λοστό (όπως έχεις γράψει εσύ).


Τι έγραψε λοιπόν ο αρθρογράφος που χρησιμοποιεί το προσωνύμιο Lennin Kravitz και εξόργισε το Θανάση Χειμωνά (ναι περί αυτού πρόκειται όπως ήδη θα καταλάβατε); Τι έγραψε και εξόργισε τόσο τον τελευταίο ώστε α) να καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητώντας την πραγματική ταυτότητα του αρθρογράφου και, β), να τον μηνύει;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο e-tetradio.gr πατώντας ΕΔΩ. 

Μπ. Μπεχλιβανίδης: Έφυγε ο αριστερός Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης...

O Μπάμπης Μπεχλιβανίδης, ο απλός αγωνιστής και μεταδικτατορικός δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, έφυγε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Η Νέα Σμύρνη...

θα αποχαιρετήσει τον Δήμαρχό της τη Δευτέρα στις 14.00 μ.μ. στην Αγία Φωτεινή.

Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929, με καταγωγή από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Έφθασε στην Αθήνα με τους γονείς του σε ηλικία δύο ετών για να συνδέσει το όνομα του με τη Νέα Σμύρνη. Από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΠΟΝ το 1943 συνέχισε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή με μια πλούσια πολιτική και κοινωνική προσφορά στην Αριστερά.

Το Μάρτιο του 1948, δύο μήνες πριν τελειώσει το σχολείο συνελήφθη από το εμφυλιοπολεμικό κράτος, για να περάσει από τις φυλακές των Βουρλών στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια φυλακής και βασανιστηρίων βρέθηκε το Φεβρουάριο του 1951 μπροστά σε ένα στρατοδίκη που ονομαζόταν Γεώργιος Παπαδόπουλος, για να καταδικαστεί σε 8ετή φυλάκιση.

Από την ΕΠΟΝ πέρασε στη Νεολαία της ΕΔΑ. Το 1959 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης, αλλά το 1961 καθαιρέθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου από την κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί συμμετείχε στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στο Δήμο.

Το 1966 δίνει εξετάσεις και περνάει στην Πάντειο και τη Νομική Σχολή. Γράφτηκε στην Πάντειο το 1967. Ήταν από τους πρώτους που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη με το πραξικόπημα, οκτώ μέρες μετά το γάμο του. Το βράδυ της 21ης Απριλίου οδηγήθηκε με εκατοντάδες άλλους συντρόφους του στον Ιππόδρομο, όπου υπήρξε μάρτυρας της δολοφονίας ενός από τους καλύτερους φίλους και συντρόφους του, του Παναγιώτη Ελή.

Από τη Γυάρο πέρασε στο Λακί της Λέρου και στον Ωρωπό, όπου είδε για πρώτη φορά την κόρη του σε ηλικία 3 ετών. Αποφυλακίστηκε το 1970. Από τις φυλακές και τις εξορίες της δικτατορίας ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης δεν είχε κανένα ενδοιασμό να στηρίξει την προσπάθεια της ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος και να ενταχθεί στο ΚΚΕ Εσωτερικού, του οποίου αργότερα αποτέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του.

Το 1975 εκλέχθηκε Δήμαρχος Νέας Σμύρνης υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Εσωτερικού και την ΕΔΑ και στο δεύτερο γύρο από το ΠΑΣΟΚ και την ΕΚΝΔ. Υπήρξε ο πρωτοπόρος Δήμαρχος της Αριστεράς, προχωρώντας σε μεγάλες καινοτομίες για να αφήσει εποχή στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, χαρίζοντας στη Νέα Σμύρνη τον φωτισμό με λάμπες οικονομίας και το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων με κάδους, που σήμερα εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα. Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης αναβάθμισε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νέας Σμύρνης συνεργαζόμενος πάντα με τους τοπικούς συλλόγους και την κοινωνία των πολιτών.

Εκλέχθηκε πέντε φορές Δήμαρχος, από το 1975 ως το 1994, οπότε εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος για να αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Νομάρχη στον Τομέα Οικονομικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του 1998.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου να ενισχυθούν οι σύλλογοι στήριξης παιδιών της Νέας Σμύρνης «Ηλιαχτίδα» και «Άγιος Πολύκαρπος».
avgi.gr