Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Πυροτεχνήματα χωρίς κρότο γιά νά μήν τρομάζουν τά ζωα καί τά πουλιά...

Ιταλική πόλη επέβαλε τα αθόρυβα πυροτεχνήματα για να μην τρομάζει τα ζώα
Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν ένα μεγάλο θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο, με τα περισσότερα ζώα. Τα πυροτεχνήματα κάνουν πολύ θόρυβο και τρομάζουν συνήθως τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια ζώα που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και όλες αυτές οι δυνατές εκρήξεις και τα λαμπερά φώτα, τα τρομοκρατούν.
Οι στατιστικές δείχνουν μια μεγάλη συσχέτιση μεταξύ πυροτεχνημάτων και επισκέψεων στον κτηνίατρο την επόμενη μέρα.
Η 5η Ιουλίου, για παράδειγμα, είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του έτους για τους Αμερικανούς κτηνιάτρους – την ημέρα, δηλαδή, μετά τις εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου, οι οποίες συχνά, συνοδεύονται από πολλά πυροτεχνήματα.
Τα κουτάβια συχνά τρέχουν μακριά, φοβισμένα για τη ζωή τους, με αποτέλεσμα, άλλοτε να χάνονται και άλλοτε, ακόμα χειρότερα, να χτυπιούνται από αυτοκίνητα. Οι κότες, είναι γνωστό ότι κάνουν λιγότερα αυγά και ένα τεράστιο πλήθος πτηνών, πανικοβάλλεται και πετάει μακριά, μερικές φορές χτυπώντας πάνω στα κτίρια και πέφτοντας στο έδαφος.
Εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις, τα πυροτεχνήματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πιο μακροχρόνια ιατρικά ζητήματα για κατοικίδια και άγρια ζώα...

Βρέθηκε αγνοούμενος γάτος μετά από 5 χρόνια!.. (Τό εκατομμύριο τού Θόδωρα δέν βρέθηκε ποτέ..)

...ονόματι Σάσα, ο ...μαύρος...
1.900 χλμ μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του

Ένας άνδρας στην πολιτεία του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, επανενώθηκε με τον αγνοούμενο γάτο του, ο οποίος εντοπίστηκε να περιφέρεται στον δρόμο και σε απόσταση...1.900 χλμ από το σπίτι του ιδιοκτήτη του πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα του το BBC.
Ο μαύρος γάτος, ονόματι Σάσα, βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη..
Σάντα Φε του Μεξικού.
Το καταφύγιο ζώων της Σάντα Φε δήλωσε ότι κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του σκανάροντας το μικροτσίπ του Σάσα.
Ο γάτος επέστρεψε αεροπορικώς στο Πόρτλαντ αυτή την εβδομάδα και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του Βίκτορ Γιούσοφ.
Εκείνος είπε ότι είχε καταγγείλει την εξαφάνισή του πριν από πέντε χρόνια, αλλά έκτοτε είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα τον ξαναέβλεπε.
Λεπτομέρειες ως προς το πώς βρέθηκε ο Σάσα στην Σάντα Φε παραμένουν άγνωστες, αλλά ο Γιούσοφ εκτιμά ότι ο Σάσα, ο οποίος είναι φιλικός, "συνόδευσε κάποιον οδηγό στο ταξίδι του".