Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Το επίκαιρο σκίτσο της ημέρας...

                                                            ...του Γιάννη Δερμεντζόγλου
15 Φεβ. 2019
από: tvxs.gr

Σέ ακτή τού Περαία τόν «εσουμάρισε» ο ΔΙΑΣ...



Για χρέη προς το δημόσιο συνελήφθη ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος, όταν κατά την διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκαν ότι εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Α. Αγούδημος υπεβλήθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Ακτή Πειραιώς το μεσημέρι της Πέμπτης (14.02.2019), ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, μάρκας Lada.

απόΤvxs.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Φασκελοκουκουλώματα...

Κύριοι, ιδού ο «Στρατηγός» σας

Παρότι η υπόθεση Siemens αποτελεί την επιτομή της διαφθοράς στη χώρα, οι μεγαλύτερες διαστάσεις της συσκοτίστηκαν και μόνο κάποιες παράπλευρες υποθέσεις έφτασαν στη δικαιοσύνη, και μάλιστα με εξοργιστική καθυστέρηση.
Πλέον χαρακτηριστική για το πολιτικό σύστημα η υπόθεση της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ μέσω του Θόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές ενός ολόκληρου συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής.
Όπως όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, έτσι και αυτό φτάνει στο ακροατήριο με καθυστέρηση πολλών χρόνων, διάστημα που δίνει την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές να φύγουν από το προσκήνιο και στους πολιτικούς οργανισμούς να παραγράψουν την ηθική απαξία. Ακόμη και έτσι, συνεχίζουν να φέρνουν σε δύσκολη θέση το πολιτικό σύστημα που σήμερα ομογενοποιείται επιχειρώντας να διασώσει «κεκτημένα».
Σύμφωνα  με τον κατηγορούμενο:

Όλα καλά αλλά...

Μούγκα στη στρούγκα...
Δε μας φτύνουν, απλώς ψιχαλίζει...

Τάσος Παππάς
Σε άλλες εποχές θα γινόταν χαμός. Σήμερα μούγκα στη στρούγκα. Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη καταθέτει στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens ότι στις εκλογές του 2000 το κόμμα του εισέπραξε με τη μορφή δωρεάς(;), χορηγίας (;), κουπονιών(;) περίπου 16 δισ. δραχμές από διάφορες εταιρείες για τις ανάγκες του εκλογικού αγώνα. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Έστω και σε δραχμές. Κι όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Το κόμμα του έκανε πώς δεν άκουσε. Η Δεξιά που τότε αποκαλούσε το ΠΑΣΟΚ άντρο της διαφθοράς, τον πρόεδρο του και πρωθυπουργό της χώρας αρχιερέα της διαπλοκής, η οποία βγάζει ανακοινώσεις τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα ακόμη και για ψύλλου πήδημα, δεν θεώρησε σκόπιμο να ψελλίσει κάτι.

Ανάλογη στάση και από τα φιλοδεξιά μέσα ενημέρωσης: μερικά έθαψαν την είδηση κάπου στις μέσα σελίδες, ορισμένα την εξαφάνισαν και κάποια έδωσαν την έκταση θλιβερού μονόστηλου.
Άραγε ποια λογική πρυτάνευσε; Περασμένα ξεχασμένα; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Συγκάλυψη για να μην...

Τά νέα πλάνα, μερίδας τού υποκόσμου, συνθέτουν ιδιότυπη «Άμιλλα» μέ έπαθλο τήν "πολύφερνη" Μύκονο...

Απόσπασμα από τό κεντρικό δελτίο ειδήσεων τού "ΑLPHA" γιά τίς αποκαλύψεις τής αντιτρομοκρατικής γύρω από τήν εξιχνίαση σειράς εγκλημάτων πού ενδιαφέρουν καί τή ΜΥΚΟΝΟ...
                                                                      ***
Η "μαφία" των φυλακών Κορυδαλλού
Την μαφία των φυλακών, που έδινε εντολές για συμβόλαια θανάτου, προστασία και διακίνηση ναρκωτικών, ξεσκέπασε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όπως αποδείχθηκε, ομάδα κρατουμένων, έσπερνε τον τρόμο, μέσα και έξω από τον Κορυδαλλό. Η εγκληματική ομάδα, εμπλέκεται στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ θύμα εκβιασμού των νονών του Κορυδαλλού, είχε πέσει και ένας ακόμη γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και υπουργός.

Ανενόχλητοι οργάνωναν την δράση τους μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τα μέλη της οργάνωσης. Ενδεικτικό της άνεσης που είχαν, είναι ότι το καλοκαίρι σκόπευαν να επεκταθούν και στη Μύκονο.
Η Ηρώ Καριοφύλλη μας ενημερώνει.


Δείτε τό σχετικό ρεπορτάζ πού αναφέρεται ΚΑΙ στά σχέδια τών μαφιόζων "περί τή Μύκονο" από τό χθεσινοβράδινο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (14/2/2019) τού καναλιού ΑLPHA TV πιέζοντας : ΕΔΩ




Πέσαμε απ΄τήν Ακρόπολη καί ήρθαμε όρθιοι...

Γλιτώσαμε!
Το σενάριο να γινόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (άσε τον Σημίτη!) φαινόταν εφιαλτικό και για αυτό ήρθε με ανακούφιση η διάψευση της Σπυράκη.
Ένας πολιτικός που έγινε αντιπαθής ακόμα και στο κόμμα του, που έχει αγορεύσει για τους πολιτικούς του αντιπάλους με ύφος στα όρια του μίσους, που έχει κτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και έχει υψώσει τη φωνή του σε τηλεοπτική εκπομπή..
επειδή του έγινε μια «δύσκολη» ερώτηση, που έχει παραγράψει με τον νόμο του ευθύνες υπουργών, που ξέχασε στο συρτάρι του στικάκια με ονόματα, κάποια από τα οποία μπορεί να ήταν ένοχα, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρώτα χρόνια των μνημονίων –ένας άνθρωπος που κινήθηκε σε όλη την πολιτική του πορεία μακριά από κάθε διάθεση συναίνεσης, θα γινόταν σύμβολο ενότητας;
Φυσικά γλιτώσαμε. 
Ελπίζουμε χωρίς ερωτηματικό.


- από το harddog