Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τελευταίο "Ράδιο Αρβύλα"...


Τελευταίο Ράδιο Αρβύλα Σήμερα το βράδυ, το Ράδιο Αρβύλα ολοκληρώνει την έβδομη τηλεοπτική του σεζόν και αποχαιρετά τους τηλεθεατές με μία εκπομπή γεμάτη με...
τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε.
Αφήνοντας την πολιτική σάτιρα στην άκρη, μόνο για απόψε το Ράδιο Αρβύλα θα παρουσιάσει μία top λίστα με τα πιο αστεία και διασκεδαστικά βίντεο της σεζόν 2013-14. Μαζί τους στο studio, η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο μουσικό ζωντανό κομμάτι.
Απόψε, με την τελευταία τους εκπομπή για τη σεζόν θα μας αποχαιρετίσουν με το δικό τους τρόπο, στις 23:15 στον ΑΝΤ1.

enikos.gr

Τι παραλίες θέλουμε;


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 Mπιτς μπαρ χωρίς άδεια, που λειτουργούν με ρυπογόνους γεννήτριες πετρελαίου και σέξι σερβιτόρες, οι οποίες χαμογελώντας αδειάζουν τα υπολείμματα των ποτηριών μπροστά στη θάλασσα. Αυθαίρετες καντίνες, πρόχειρα στημένες πάνω σε τσιμεντόλιθους, εκατοντάδες ξαπλώστρες στριμωγμένες στην άμμο, ξενοδοχεία δίχως στεγανοποιημένους βόθρους και ελεύθεροι κατασκηνωτές που αντιλαμβάνονται την αμμουδιά ως τουαλέτα. Εικόνες από την, εκπληκτικής ομορφιάς, Χαλκιδική που σου μαυρίζουν την ψυχή και αποτελούν καθρέφτη ενός κράτους που, επειδή δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τον εθνικό του πλούτο, τον καταστρέφει μέρα με τη μέρα.

Δυστυχώς, ο λαϊκισμός απέτρεψε μια ουσιαστική συζήτηση για την αξιοποίηση των ακτών, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό. Τα προβλήματα θεριεύουν και οι εμπνευσμένες λύσεις απουσιάζουν. Σε μια χώρα με περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, είναι καταστροφική μια συνολική αντιμετώπιση. Οφείλουμε να διαχειριστούμε διαφορετικά τις αχανείς παραλίες της Ρόδου με τους 1.000.000 επισκέπτες από ό,τι τους δαντελωτούς κολπίσκους των Κυκλάδων. Οπως υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ και η WWF, επείγει η συγκρότηση...

"Οι Έλληνες έχετε πέσει θύματα εκφοβισμού και εκβιασμού"...

Χωρίς την ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα "παραμένει χρεοκοπημένη και αποτελεί αυταπάτη ότι μπορεί να πληρώνει το ...
χρέος της δανειζόμενη από τις αγορές", δηλώνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο Βρετανός οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2014 διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Υπήρξε από τους ηγέτες της Ε.Ε. κακή διάγνωση της κρίσης και έγιναν λάθη", τονίζει ο Φιλίπ Λεγκρέν και προσθέτει: "Το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους έπρεπε να είχε γίνει από το 2010". Ενδιαφέρουσα είναι η άποψή του για το παρασκήνιο των Καννών. Αναφέρει ότι "οι Ελληνες έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και ο εκλεγμένος πρωθυπουργός υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τους άλλους ηγέτες της Ευρώπης".Διαβάστε αναλυτικά εδώ...
 

Το σκίτσο του Πικάσο για τον Γλέζο...

 glezos11
Το διεθνές κίνημα που είχε ξεσπάσει για την αποφυλάκιση του Μανόλη Γλέζου «ξεσκονίζουν» στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να θυμίσουν στους νεότερους της Ευρωβουλής –που θα βρεθούν στα ίδια έδρανα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς» τι εστί Μανόλης Γλέζος.


Έτσι, ήδη κυκλοφορεί το σκίτσο που είχε φτιάξει ο Πάμπλο Πικάσο ως συμβολή του στην αποφυλάκιση του Μανόλη Γλέζου.

Όλα έγιναν το 1958, όταν ο Μανόλης

Γλέζος συνελήφθη για τέταρτη φορά και παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της κατασκοπείας, επειδή είχε συναντήσει τον Κώστα Κολιγιάννη, ο οποίος ασκούσε χρέη Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ και είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα». Ο Γλέζος προφανώς παραδέχθηκε τη συνάντηση και καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη για συνεργία σε κατασκοπεία και θα φυλακιστεί από το 1959 έως το 1962. Μόλις αποφασίστηκε η κάθειρξη, ξέσπασε στην Ευρώπη ένα κίνημα για την απελευθέρωσή του και σ’ αυτό συμμετείχε και ο κορυφαίος Γάλλος ζωγράφος. Έτσι, στις 2 Ιουλίου 1959, ο Πικάσο σχεδίασε ένα σκίτσο που δείχνει έναν «Παρθενώνα» και στην κορυφή απεικονίζεται ο Γλέζος να κρατά τη σημαία με το περιστέρι της ειρήνης. Η ρίζα του βράχου είναι η υπογραφή του Πικάσο. Το σκίτσο έγινε πρωτοσέλιδο στην Humanite με τίτλο «Το μολύβι του Πικάσο σε βοήθεια του ήρωα της Ακρόπολης» και το σχέδιο ήταν να τυπωθεί το σκίτσο σε καρτ ποστάλ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον αγώνα υποστήριξης του Μανόλη Γλέζου.

matrix24.gr

Ο Αντώναρος, ο Σόιμπλε και ο (κακός) "οιωνός" ...




 Κάνοντας  ακριβή μετάφραση των όσων είπε ο Σόιμπλε, ο Αντώναρος εμφανίζεται απαισιόδοξος  για το...
μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ως "οιωνό" συνέχισης της λιτότητας και επαναφοράς του "Grexit" στη συζήτηση.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Facebook:

Σε ακριβη μετάφραση από τα γερμανικά ο Σόιμπλε είπε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει μέσα από την διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, αν η χώρα θέλει να μεινει στο χώρο του ευρώ.» Επίσης ο Σόιμπλε είπε ότι είναι πιθανόν να χρειασθεί η Ελλάδα νέα οικονομική βοήθεια που – επι λέξει – δεν θα ξεπερνά το »μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ». Και ότι για να πάρει αυτή τη βοήθεια αναγκαία προυποθεση είναι να εφαρμόσει τους όρους της τρόικας..

Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να είναι προκλητικές, απαράδεκτες, εκτός τόπου και χρόνου και οτιδήποτε άλλο έκριναν ότι ήθελαν να πούν διάφοροι επαιοντες και μη. Οι κρίσεις αυτές, όσο σωστές η λαθεμένες κι αν είναι, είναι για εσωτερική κατανάλωση. Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει γιατι τώρα και – κυρίως -- με ποια στόχευση -- έκανε ο Σόιμπλε αυτές τις δηλώσεις.

Τρείς επισήμάνσεις:

1.Είναι η πρώτη φορά, μετα από αρκετό καιρό, που...

Τι ψάχνουμε να βρούμε μετά τις εκλογές;

Κώστας ΚαλλίτσηςΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
 Συνήθως, μετά μία εκλογική αναμέτρηση οι πρωταγωνιστές της δηλώνουν ότι έλαβαν το μήνυμα. Συνηθίζεται, επίσης, πριν το λάβουν, να το έχουν φιλοτεχνήσει. Ητοι, να κλείνουν τα μάτια στο πραγματικό μήνυμα, επιλέγοντας να «λάβουν» εκείνο το μήνυμα που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν. Οσα συμβαίνουν σήμερα, δεν φαίνεται να σπάνε αυτή την παράδοση. Και όχι μόνον: Επί μέρες μετά την καταγραφή των αποτελεσμάτων μιας εκλογικής αναμέτρησης με έντονα χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιβάλλει μια ανούσια φλυαρία - σαφές δείγμα μεγάλης αμηχανίας.

Πολιτικά επιτελεία που δεν βρίσκουν χρόνο να σκεφτούν κάτι πραγματικά έξυπνο για τον τόπο διότι αναλώνουν όλο τον χρόνο τους να σκαρφιστούν μια «ξύπνια» ατάκα ενάντια στον αντίπαλο, εκτρέπουν τη δημόσια συζήτηση μακριά από το «διά ταύτα».

Μία βδομάδα μετά, σήμερα ακόμη, αναλώνονται πολλές τηλεώρες για να «διερευνηθεί» αν και ποιος κέρδισε, αν και ποιος έχασε στις εκλογές – λες, ήταν τόσο σύνθετα τα αποτελέσματα! Αναλώνονται επίσης πολλές τηλεώρες με ανόητα διλήμματα του τύπου «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση – λες και δεν είναι ούτε αυτό γνωστό, πρέπει να (ξανα)ανακαλύψουμε την Αμερική. Και, με την απουσία μέτρου και νηφαλιότητας, αλαζονικές διατυπώσεις και φοβικές συμπεριφορές εκτρέπουν τη συζήτηση από κάθε πραγματικό ζήτημα προς κάποιο φαντασιακό: Αν, για παράδειγμα, είναι νόμιμη η διεκδίκηση συναίνεσης στον ορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και του/της Επιτρόπου ή, μήπως, κάτι τέτοιο συνιστά... συνταγματική εκτροπή.

Αδικεί τη χώρα τέτοιου είδους «διάλογος» και, κυρίως, τη βλάπτει. Είναι κατώτερος από το επίπεδο συνεννόησης που είχε επιτευχθεί σε επίπεδο πολιτικού συστήματος προ των εκλογών. Εξηγούμαι:

Είναι δεδομένη η ευρύτατη συμφωνία...

Βενιζέλος: Οι μεταμορφώσεις του Οβιδίου…

Βγαίνοντας δημόσια ως περίπου ο νικητής των ευρωεκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέφερε την πρότασή του για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης -με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως- καθώς, όπως είπε, «θέλουμε όλοι να μετέχουν με πρωτοβουλίες, με ιδέες και θετική διάθεση».

Ελάχιστες μέρες νωρίτερα το...
ΠΑΣΟΚ έβγαζε ανακοίνωση λέγοντας πως «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν εκλογές». Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκφασισμού και του εκτσογλανισμού.

Και στις αρχές του 2012 είχε δώσει ρεσιτάλ στη Βουλή, φωνάζοντας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη «εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς, δεν έχετε την εξουσία. Να ζητήσετε συγγνώμη! Τελείωσε η πλάκα! Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας». Πόσοι, τελοσπάντων, Βενιζέλοι χωρούν στο ίδιο άτομο;

Α. ΓΙΑΝ. - enet.gr

Η γίδα του γείτονα...

«Μία εβδομάδα μετά, η αποκωδικοποίηση του περίφημου «μηνύματος» δεν λέει να ολοκληρωθεί»...

Παντελής Μπουκάλας

Ορισμένοι θυμωμένοι παραλήπτες θέλουν να κάψουν όχι μόνο το μήνυμα αλλά και τον αποστολέα, τον λαό. Στις προεκλογικές περιόδους τον αγαπούν και τον τιμούν τον λαό. Τώρα...
όμως βρίσκονται στη φάση της πικρίας, που τους απαγορεύει τα θερμά φιλολαϊκά αισθήματα και τους υπαγορεύει να αναφέρονται ημιεμπαικτικά (ευθέως ή υπαινικτικά) στο «δικαίωμα του λαού να κάνει και λάθος». Δηλαδή να υπολείπεται -ο «ακαλλιέργητος»- σε βαθύτητα σκέψης και αίσθημα ευθύνης ως προς τους ίδιους.

Την αποκρυπτογράφηση του «χρησμού» την εμποδίζει και η τάση των ηττημένων να ασχολούνται όχι με τα του οίκου τους, αλλά με το κόμμα που κυρίως εχθρεύονται ή μ’ εκείνο του οποίου την εκλογική πελατεία εποφθαλμιούν. Ηττημένοι λ.χ. και οι δύο συγκυβερνώντες, αποφάσισαν όμως ότι διατηρούν άθικτο το δικαίωμα στους πανηγυρισμούς, βασιζόμενοι στο θεώρημα «η γίδα του γείτονα», όπως είναι γνωστό στον χώρο της μεταμοντέρνας φιλοσοφίας. Εν συνόψει, δεν πειράζει πολύ αν η δική μου η γίδα αρρώστησε άσχημα κι έμεινε μισή, αρκεί που η γίδα του γείτονα φαίνεται στέρφα.

Επιπλέον, κατέληξαν ότι αντί να θέσουν το δάχτυλό τους επί τον τύπον των δικών τους ήλων, προέχει η επιχείρηση ξηλώματος ή αποκαθήλωσης των γειτονικών τους πολιτικών σχημάτων· αυτή τη φορά βασίστηκαν στο θεώρημα με την κωδική ονομασία «ντου παντού», όπως είναι γνωστό στον χώρο των γηπέδων και της μεταμοντέρνας ψυχανάλυσης. Στόχος τους, η τρωτή πλέον ΔΗΜΑΡ και οι εξαρχής ευάλωτοι (λόγω και της συνονθυλευματικής συγκρότησής τους) ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερα η ΔΗΜΑΡ -και ανεξάρτητα από τα ενδογενή προβλήματά της, όσα απορρέουν από τη σύγκρουση φιλοδοξιών και την αναγωγή του κυβερνητισμού σε οιονεί ιδεολογία- μετατράπηκε σε πεδίο άσκησης χολερικής ειρωνείας από την πλευρά των πρώην κυβερνητικών εταίρων της.

Αίφνης, ο κ. Κουβέλης, που από «υπεύθυνος αρχηγός» και «Νέστωρ της μη έξαλλης Αριστεράς» είχε υποβιβαστεί σχετλιαστικά σε «κυρ Φώτη» ή «κυρ Φανούρη» ήδη την επομένη της απόφασής του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λοιδορείται πλέον σαν μανικό στρείδι της εξουσίας. Εδώ εφαρμόζεται ένα τρίτο θεώρημα, γνωστό στον χώρο του πολιτικού αμοραλισμού με το όνομα «δρυός πεσούσης, βαράτε παλικάρια»...

Ομολογία ομολόγων...

Έρρικα Βαλλιάνου

Η κάθαρση ήλθε -δεν το μάθατε;- για το σκάνδαλο των ομολόγων μετά από 7 χρόνια...

Με φυλακίσεις μέχρι και 30 χρόνια, αλλά...
καμμιά φυλακή δεν χωράει τους ενόχους...

Το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμ.ευρώ, που πέρασε υπερτιμολογημένο-με το αζημίωτο- μέσω χρηματιστηριακών εταιριών -με το ζημιογόνο- στα ασφαλιστικά ταμεία- μετά από μια πολύμηνη δικη κατέληξε σ' ενόχους ,μόνον τους διοικητές των ταμείων.

Κι' αυτοί -λόγω προτέρου εντίμου βίου- γλύτωσαν τα ισόβια αλλά και τη φυλακή, με κάτι χιλιάδες ευρώ εγγυήσεις -ούτε στο στάδιο της ανάκρισης να βρισκόμαστε- νέα εποχή στις ποινές...

Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών είχε απαλλαγεί από την ανάκριση, ο γενικός γραμματέας αθωώθηκε τώρα από το δικαστήριο.

Μόνοι τους -ως δια θαύματος είχαν την ίδια έμπνευση- οι διοικητές των ταμείων αποφάσισαν την αγορά του συγκεκριμένου ομολόγου. Και τώρα...τιμωρήθηκαν.

Αυτός είναι ο απολογισμός του μεγάλου σκανδάλου.

Αυτές τις ισορροπίες κράτησε η δικαιοσύνη.

Τουλάχιστον διέταξε δήμευση και κατασχέσεις μερικών χιλιάδων ευρώ.

Γιατί τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη τιμωρηθεί.....

crimenet.gr