Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Γιά τό θάνατο του Παντελή Παντελίδη...

Το μάθημα που έγινε θεωρία συνωμοσίας...

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη θυμίζει την πτώση του...
Ικάρου. Ήταν ψηλά, έλεγες θα φτάσει στον ήλιο, όμως κάηκε σαν σπίρτο. Και ήταν ένας θάνατος που συγκλόνισε. Ναι, κάθε μέρα νέοι άνθρωποι ξεψυχούν στην άσφαλτο, όμως αυτός ήταν ξεχωριστός, πλούσιος και διάσημος. Ελεγες θα γίνει βασιλιάς, αλλά στέφθηκε στον Αδη.

Σύμφωνα με την Τροχαία και τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, ο Παντελής Παντελίδης ήταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα ήταν δύο κοπέλες που γλίτωσαν χάρη στην καλή τους τύχη.
    
Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του Παντελή ήταν τεράστια, σχεδόν εξωπραγματική. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση των Αρχών, το δυστύχημα.. αποδίδεται σε λάθος χειρισμούς του οδηγού, ο οποίος και είχε καταναλώσει απαγορευτική ποσότητα οινοπνευματωδών. Ως εκεί.

Αυτά είναι γνωστά. Όπως και η συνέχεια. Η οικογένεια Παντελίδη αμφισβητεί τις εκθέσεις της Αστυνομίας, ισχυριζόμενη, με τη συνδρομή τεχνικών συμβούλων, ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου δεν ήταν ο Παντελής, αλλά μία από τις δύο κοπέλες που τον συνόδευαν. Η Τροχαία δεν το συζητά. Όπως και το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και ανέσυρε τον νεκρό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

H οικογένεια επιμένει και υψώνει την ένταση της φωνής της. Μέσα ενημέρωσης, όχι απαραιτήτως περιθωριακά, αναπαράγουν, σχεδόν με βεβαιότητα την εκδοχή της. Σήμερα για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά για νέους ανθρώπους, κάτι περίεργο συνέβη στο τραγικό τροχαίο.

Είναι κρίμα. Γιατί ο χαμός αυτού του παιδιού θα μπορούσε να εξελιχθεί στο ισχυρότερο κοινωνικό μήνυμα κατά της χρήσης αλκοόλ από όσους πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους. Η μνήμη του Παντελίδη θα έπρεπε να είναι το παράδειγμα, αν θέλετε η θυσία προς ένα σκληρό και χρήσιμο μάθημα. Ομως τελικά, κυρίως χάρη στη συνδρομή ορισμένων μέσων, εξελίσσεται σε θεωρία συνωμοσίας. Και έχει εξαιρετικό -και συνάμα ανατριχιαστικό- ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις πώς ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι πρώτης ή περιθωριακής γραμμής, σκύβουν πάνω από το θέμα για να τσιμπήσουν νούμερα, κλικ και ποιος ξέρει τι άλλο...

από το protagon, zoornalistas.blogspot.gr

Spiegel: Μέρκελ, η καγκελάριος του κοινωνικού διχασμού...

Πώς μπορεί να την κερδίσει ο Σουλτς...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: APΤο SPD αναστήθηκε εκ νεκρών. Ο Μάρτιν Σουλτς μπορεί να γίνει καγκελάριος. H αποστολή του είναι τεράστια. Η Μέρκελ αφήνει πίσω της μια διχασμένη χώρα και μια κατακερματισμένη ήπειρο, γράφει σε άρθρο του ο γνωστός αρθρογράφος και συνεκδότης του Spiegel, Γιάκομπ Αουγκστάιν.
Με μιας ταιριάζουν όλα: η Μαρτινο-μανία, η κούραση από τη Μέρκελ, ο θυμός για την αδικία, όλα αυτά δίνουν στον υποψήφιο καγκελάριο τη δυνατότητα να σερφάρει πάνω σε ένα μεγάλο κύμα ενθουσιασμού. Και τώρα, ο Σουλτς πρέπει να κατορθώσει τον άθλο να κάνει σα να μην συγκυβερνούσε το SPD συνεχώς σχεδόν τα τελευταία 20 χρόνια.
Ηρθε πλέον η ώρα. Η Ανγκελα Μερκελ απέτυχε. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. H Γερμανία είναι τόσο διχασμένη όσο ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια και η Ευρώπη είναι μια κατακερματισμένη ήπειρος.
Ο Μάρτιν Σούλτς έχει πει: «H Γερμανία δεν είναι δίκαιη χώρα. Εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτή η χώρα δεν είναι δίκαιη». Ορθά! Αυτό ισχύει για τη Γερμανία αλλά και πέραν αυτής.
Σε όλον τον κόσμο συνενώνονται οι ξεχασμένοι του παγκόσμιου καπιταλισμού για να αντισταθούν. Είναι η σωστή επανάσταση, η οποία δίνει σε αυτήν την αντίσταση μια πολιτική φωνή, μια φωνή του θυμού και των προκαταλήψεων. Η Μέρκελ δεν είχε τίποτα να αντιτάξει. Για το φαινόμενο της αδικίας δεν έχει ενδιαφέρον. Για την ταπείνωση των εγκαταλειμμένων δεν έχει το αισθητήριο. Ο Σουλτς τα διαθέτει και τα δύο. Είναι δυνατός εκεί όπου η Μέρκελ είναι αδύνατη.
Είναι ο Μάρτιν λαϊκιστής; Ας το ελπίσουμε! Η λέξη «λαϊκισμός» δεν είναι εύηχη. Αδίκως. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική υπέρ των πολιτών πρέπει να τους καταλαβαίνει και αυτοί αυτόν. Η καλή πολιτική χρειάζεται καλό λαϊκισμό.
«Ο Μάρτιν Σουλτς, ως κάποιος που εγκατέλειψε το σχολείο, είναι πρώην πότης αλλά και ως ένας άνθρωπος που κατάφερε την κοινωνική ανέλιξη, γνωρίζει τη ζωή όπως είναι πραγματικά για τους περισσότερους ανθρώπους, δηλαδή δύσκολη και επώδυνη.
Εάν ο Μάρτιν Σουλτς μετατρέψει το SPD σε πραγματικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μπορεί να γίνει ο καγκελάριος της (κοινωνικής) ενότητας. Τη Μέρκελ θα την θυμάται κανείς ως την καγκελάριο του (κοινωνικού) διχασμού, καταλήγει το άρθρο του Γιάκομπ Αουγκστάιν...

Με «ραβασάκια» οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Πολάκης: Με «ραβασάκια» του Αδώνιδος οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ...
Αποτέλεσμα εικόνας για Πολάκηςκαι του διευθυντή του γραφείου του...
                     *
Αναφερόμενος στα «ραβασάκια» με τα οποία γίνονταν οι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Π. Πολάκης ανέφερε μιλώντας στο...
Κόκκινο 105,5, ότι τα στοιχεία για τον πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ, τη σύζυγό του και τον διευθυντή του γραφείου του «είναι τόσο καιρό στον εισαγγελέα και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία...»
*************************************************************************
Χαρακτηριστική είναι κατά τον κ.Πολάκη και η περίπτωση του Θ. Αναστασιάδη, καθώς ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το περασμένο Καλοκαίρι πρέπει να καταβάλει τα 5 εκατ. ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
«Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί», όπως σημείωσε, «ζητάει ο κόσμος δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να γυρίσουν τα λεφτά πίσω».

*************************************************************************
Από τα 340 δισ. ευρώ του ελλήνικού δημόσιου χρέους, τα 84,5 δισ. ευρώ προήλθαν από το «μαύρο χρήμα» στην Υγεία, είπε ο κ.Πολάκης, αναφερόμενος στο μέτωπο που έχει ανοίξει η ηγεσία του υπουργείου για να βάλει τέλος στη διαφθορά στο δικό της τομέα.

Το αρχικό «γλέντι» ήταν τεράστιο και ξεκίνησε το 1996 με την περίοδο των «εκσυγχρονιστών» του κ.Σημίτη, όπως είπε και συνεχίστηκε μέχρι το 2009, με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων...
“Το μαύρο είναι μαύρο”, δεν έλεγαν απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και στο Νίκο Παππά για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; “Η σκέψη μας είναι με τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν έχουν άδεια” δεν έλεγαν με τηλεοπτική θλίψη οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων”; Ο υπουργός καναλάρχης” δεν ήταν στο στόχαστρο;
 

Πως τα έφερε έτσι η ζωή όμως που τελικά αποδείχθηκε πως το διακόπτη δεν τον έχει ο υπουργός, αλλά η  Digea. Την πρώτη φορά έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Τώρα, σήμερα, κρίνεται η επιβίωση του MEGA, και η ελεύθερη αγορά που ελέγχει και τις συχνότητες αποφασίζει.  
Το MEGA έχει ένα χρέος στη Digea 980 χιλιάδων ευρώ. Το οποίο απαιτεί να πληρωθεί σήμερα η εταιρεία. Άρα το λογικό, εφόσον, δεν φαίνεται να ισχύει η προηγούμενη συμφωνία των δόσεων είανι να βρεθεί μια άλλη και οι δύο κύριοι μέτοχοι, Φώτης Μπόμπολας και Βαρδής Βαρδινογιάννης να βρουν τρόπο πληρωμής.
Άλλωστε το είχαν κάνει και στο παρελθόν, όταν δεν πληρώναν όλοι οι άλλοι μέτοχοι και το MEGA είχε αναλάβει την ευθύνη αυτή ως μέτοχος, απέναντι σε όλους αυτούς που ήταν “απέναντι” στο μαύρο. Ας θυμηθούμε ξανά τους αριθμούς:
Το ποσό που έχει πληρώσει το Mega στην Digea από το 2001 για τη μεταφορά του σήματος υπερβαίνει τα 7 εκατ. ευρώ. Ακόμη και με δεσμευμένους τους λογαριασμούς  η Digea έχει πάρει πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι του Mega είναι απλήρωτοι. Το Mega έχει καταβάλει στο μετοχικό κεφάλαιο των 10 εκατ. ευρώ της Digea ποσό 1,7 εκατ. ευρώ και έχει εγγυηθεί για τον δανεισμό της εταιρείας με 2,4 εκατ. ευρώ. Χρωστάει στο σύνοπο 980 χιλιάδες ευρώ, με δεσμευμένους λογαριασμούς και ενώ το δάνειο της εξυπηρετείται.
Αν στην περίπτωση του ΔΟΛ και της μοίρας των εργαζομένων τα πράγματα κρίνονται από ένα δικαστή, σε αυτή του MEGA η κατάσταση θα κριθεί από τους ανταγωνιστές του. 
Από την αγορά, δηλαδή…


typologies.gr

Bloomberg: Πρόταση μέτρων 2% του ΑΕΠ ετοιμάζουν οι θεσμοί


Στο δημοσίευμά του, το Bloomberg αναφέρει ότι η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά ακόμη και την Παρασκευή, καθώς αναζητείται πρόοδος μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Οι θεσμοί αναμένεται να παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση πρόταση πλαισίου δημοσιονομικών μέτρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Στο δημοσίευμά του, το Bloomberg αναφέρει ότι η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά ακόμη και την Παρασκευή, καθώς αναζητείται πρόοδος μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.
Σύμφωνα με μία από τις δύο πηγές, η πρόταση θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα ενεργοποιηθούν εφόσον η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί βάσει του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Κατά τις πηγές του Bloomberg, ανάλογα με την ανταπόκριση της Αθήνας στην πρόταση, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Καταρρέει η δημοτικότητα του Φιγιόν

Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.
EPA/YOAN VALAT
Καταρρέουν τα ποσοστά δημοτικότητας του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν υπό το βάρος του σκανδάλου με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του και ο Γάλλος πολιτικός βρέθηκε από την 3η στην 18η θέση σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos.
Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.
Ο Φρανσουά Φιγιόν έχασε έδαφος και δεν θεωρείται πλέον φαβορί στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο. Πλέον ο επικρατέστερος θεωρείται ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη δημοσκόπηση του Elabe, που καταγράφει τα ποσοστά δημοφιλίας, με άνοδο 2% σε σύγκριση με πριν από ένα μήνα. Το ποσοστό δημοτικότητας ανέρχεται σε 43%.
Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν είδε τη δημοτικότητά του να σκαρφαλώνει 10% και να βρίσκεται πλέον στο 37%.
Η δημοτικότητα της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν κατέγραψε πτώση 1%. Ανέρχεται σε 28%.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
09 Φεβρουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Οι δικηγόροι του Φιγιόν ζητούν να σταματήσει η έρευνα εναντίον του

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος βρίσκεται στο μέσον πολιτικής θύελλας το τελευταίο διάστημα, καθώς αποκαλύψεις ότι μισθοδοτούσε τη γυναίκα του και δύο εκ των παιδιών του ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες κατά τις θητείες του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία.
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
Οι νομικοί εκπρόσωποι του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν ζητούν να τερματιστεί επισήμως η «παράνομη», κατά τους ίδιους, αστυνομική έρευνα κατά του συντηρητικού πολιτικού.
Ο κεντροδεξιός υποψήφιος βρίσκεται στο μέσον πολιτικής θύελλας το τελευταίο διάστημα, καθώς αποκαλύψεις ότι μισθοδοτούσε τη γυναίκα του και δύο εκ των παιδιών του ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες κατά τις θητείες του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία.
Ο κ. Φιγιόν έδωσε εξηγήσεις για το ζήτημα προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας συγγνώμη για τον χειρισμό του και αναγνωρίζοντας ότι η πολιτική της χρήσης συγγενών ως πολιτικών συνεργατών αντιμετωπίζεται πλέον με απαξία από τον γαλλικό λαό, αν και ήταν ιδιαίτερα κοινή και συνηθισμένη επί δεκαετίες.
Πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο πρώην πρωθυπουργός - μεταξύ 2007 και 2012 - της Γαλλίας ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Απριλίου - Μαΐου, αφού σε ορισμένες δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν να προηγείται ακόμη και στον α' γύρο της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.
Πλέον η κ. Λεπέν έχει πάρει σαφές προβάδισμα στην πρώτη θέση, ενώ ο κεντρώος, σοσιαλφιλελεύθερος και πρώην υπουργός κυβερνήσεων της Κεντροαριστεράς Εμανουέλ Μακρόν έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση και εμφανίζεται ως φαβορί για τη νίκη στον β' γύρο.

Διαφοροποίηση Μέρκελ από Σόϊμπλε...

Μέρκελ: Για εμένα, δεν υπάρχει Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων
«Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης». REUTERS/KAI PFAFFENBACH
«Για εμένα, δεν υπάρχει ζήτημα δύο ταχυτήτων εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. «Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης».
Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο δίκτυο ARD, σημείωσε ότι «η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα μπορέσει να μείνει στη νομισματική ένωση».

Τό σκίτσο τής Έφης Ξένου γιά τή διακοπή έκδοσης τών "ΝΕΩΝ"...


Πολ Κρούγκμαν: Είναι τρελό να απαιτείς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5%

Συνέντευξη του νομπελίστα Aμερικανού οικονομολόγου στη Handesblatt

Με το μήνυμα ότι η απαίτηση για πλεονάσματα 3,5% είναι τρελή, ο Πολ Κρούγκμαν κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης και για τις παγίδες που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το μέλλον της ευρωζώνης.
«Μέχρι σήμερα η οικονομία δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει από την ύφεση. Η ευρωκρίση θα μπορούσε ξανά, γρήγορα να αναζωπυρωθεί», δηλώνει ο Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και τονίζει: «Πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η θηλιά που αυτή τη στιγμή πνίγει την Ελλάδα, πρέπει να χαλαρώσει. Το να απαιτεί κανείς από τους Έλληνες πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό. Συνολικά η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί μόνο εάν η Γερμανία εξήγγειλε ένα επενδυτικό σχέδιο και απομακρυνόταν η χώρα από την πολιτική λιτότητας».
Σχετικά με την ΕΚΤ και τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά ότι «πριν από τέσσερα χρόνια ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, έσωσε την Ευρώπη από τον γκρεμό» αλλά δεν πιστεύει...

Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει ξανά με την Ελλάδα και τη φωτιά


Γρίφος τα μέτρα για το χρέος • Το μήνυμα Χουλιαράκη και η πενταμερής Τσακαλώτου – θεσμών

Σχέδιο για μέτρα 3,5 δις με «ρήτρα ακύρωσης»

Η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων της τάξης των 3,5 δις ευρώ – 2% του ΑΕΠ – είτε με «ρήτρα ακύρωσης», είτε με την μορφή ενός σκληρού κόφτη, είναι το τίμημα που καλείται να καταβάλει η κυβέρνηση για να αρθεί το αδιέξοδο και να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση.
Είναι ένα τίμημα αρκούντως υψηλό και δύσκολα διαχειρίσιμο πολιτικά καθώς ακόμη παραμένει ασαφές εάν θα περιλαμβάνει και τα «αντισταθμιστικά οφέλη» των μεσοπρόθεμων μέτρων για το χρέος – είναι, όμως, και η μόνη εναλλακτική συμβιβασμού που προσφέρουν μέχρι στιγμής οι δανειστές προκειμένου να υπερκεραστεί η εμπρηστική κόντρα (;) ΔΝΤ και Γερμανίας και να κλείσει το ελληνικό ζήτημα πριν ανοίξει το ναρκοπέδιο των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.
Πενταμερής Τσακαλώτου - θεσμών
Σαφέστερη εικόνα ως προς το πλαίσιο τουλάχιστον της εν λόγω πρότασης αναμένεται να δοθεί στη πενταμερή συνάντηση που – πλην απροόπτου – θα έχουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες...

Δικαίωση Δούρου...

και από το Εφετείο...
Το Εφετείο δικαιώνει ξανά τη Δούρου, που είχε στραφεί κατά του πρώην βουλευτή και υπουργού, Α. Ντινόπουλου, όταν ο τελευταίος...
σε τηλεοπτική εκπομπή στις 14 Μαρτίου 2014, αναφέρθηκε επανειλημμένα σε δήθεν σχέση της ως «συμβούλου του Άκη Τσοχατζόπουλου», χαρακτηρίζοντάς την «κρατικοδίαιτη», «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», «γνήσια εκπρόσωπο της κυρίαρχης αριστεράς του χαβιαριού».

Η απόφαση υπ’ αριθμ. 485/2017 του Εφετείου είναι καταπέλτης σε βάρος του Ντινόπουλου, καθώς «ο χρόνος κατά τον οποίο συνέπεσε η απασχόληση της ενάγουσας με βάση τις άνω συμβάσεις με τη θητεία του Ακη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού, είναι αυτός των δύο μηνών προ του τερματισμού της θητείας του τελευταίου στις 24/10/2001, γεγονός που αναγκαίως σημαίνει ότι η αξιόποινη συμπεριφορά του άνω υπουργού είχε ήδη ολοκληρωθεί χωρίς τη μεσολάβηση οιουδήποτε συμβουλευτικών χειρισμών εκ μέρους της ενάγουσας, όπως εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ο εναγόμενος».

Παράλληλα η απόφαση υπογραμμίζει ότι ο κ. Ντινόπουλος...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Μετά από 71 χρόνια, δεν κυκλοφόρησαν «Τα Νέα»...

Για πρώτη φορά σήμερα (Πέμπτη 9/2) ...
Για πρώτη φορά σήμερα, μετά από 71 χρόνια, δεν κυκλοφόρησαν «Τα Νέα»
Για πρώτη φορά έπειτα από 71 χρόνια, η ιστορική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δεν βρίσκεται στα...
περίπτερα της χώρας.

Όπως όλα δείχνουν, το φύλλο υπ’ αριθμόν 21.700 που κυκλοφόρησε χθες Τετάρτη, με τα πρόσωπα των δημοσιογράφων της εφημερίδας στο πρωτοσέλιδο, ήταν και το τελευταίο .

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες να κυκλοφορήσει Το Βήμα της Κυριακής...
iefimerida.gr

Δικτάτορα αποκάλεσε τον Γερμανό υπουργό η εφημερίδα Tageszeitung...

Αν φύγει ο δικτάτορας Σόιμπλε…

Στην Γερμανία συντελούνται σοβαρές πολιτικές αλλαγές. Η άνοδος της Σοσιαλδημοκρατίας από τη στιγμή που ανέλαβε την...
ηγεσία της ο Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί νέα δεδομένα για την Ανγκελα Μέρκελ που πιέζεται πλέον ταυτόχρονα από τα δεξιά και από τα αριστερά της.

Ο πρώην πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κινείται αριστερότερα του προκατόχου του Ζ. Γκάμπριελ και έχει ταχθεί εναντίον της λιτότητας. Οι δεξιοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν για υπερβολική επιείκεια απέναντι στη χώρα μας και για ..ανάρμοστη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα.

Η προσπάθεια του Μ. Σουλτς είναι να θεραπεύσει τα τραύματα της παράταξής του από την κυβερνητική σύμπλευση με τους Χριστιανοδημοκράτες. Η δημοτικότητά του είναι υψηλή και, παρόλο που ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις κάλπες του προσεχούς Σεπτεμβρίου είναι πολύς, υπάρχει πιθανότητα η επόμενη γερμανική κυβέρνηση να προέλθει από τη συνεργασία της Σοσιαλδημοκρατίας με τους Πράσινους και την Αριστερά. Αλλά...

Απόψε : Ζητείται διέξοδος...

Τσακαλώτος με Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν, Μοσκοβισί και Κερέ προς αναζήτηση λύσης
Προς αναζήτηση διεξόδου από το... αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής (σήμερα) συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.
H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πέραν του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι Μπενουά Κερέ της Ευρ. Κεντρικής Τράπεζας, Πιερ Μοσκοβισί από την Κομισιόν, Κλάους Ρέγκλινκ από τον Ευρ. Μηχανισμό Στήριξης και, πιθανόν, ο Πόουλ Τόμσεν εκ μέρους του ΔΝΤ.
Στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί η απόσταση...

Financial Times για Ελλάδα : οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αξίζουν να ηττηθούν


Στο ζήτημα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί, όχι μόνο μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης, αλλά και στο εσωτερικό του Ταμείου, αναφέρεται το κύριο άρθρο των Financial Times.
Οπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, το αξιοσημείωτο που προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα είναι ότι οι διαφωνίες αυτές, κυρίως για το ζήτημα του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, εκφράζονται εν πολλοίς από τα ευρωπαϊκά κράτη – μέλη του, κάτι που, όπως επισημαίνεται, μπορεί να εκληφθεί και ως σύγκρουση συμφερόντων. Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι των κρατών αυτών δρουν και υπό το πρίσμα των πολιτικών επιδιώξεων των κυβερνήσεών τους σε μια χρονιά με κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν υπερβολική εκπροσώπηση στο Ταμείο, συγκριτικά με το ποσοστό που καταλαμβάνουν στην παγκόσμια οικονομία. Το ότι χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμή τους για να αποτρέψουν το ΔΝΤ από το να απαιτήσει ελάφρυνση χρέους αποτελεί ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων και συνιστά απειλή για την αξιοπιστία και ανεξαρτησία του ως θεσμού», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, που προσθέτει: