Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τού Αρκά...


Χριστουγεννιάτικη προσφορά : ΔΩΡΕΑΝ Γυναικολογική Κλινική Εξέταση

Η Γυναικολόγος
Μυρτώ Σωτηροπούλου
κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο σε
ΟΛΕΣ τις γυναίκες
ΔΩΡΕΑΝ
Γυναικολογική Κλινική Εξέταση
Για ραντεβού επικοινωνήστε
6997639295   
***
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«Είμαι προβληματισμένος, αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη»


«Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου» λέει ο Αλέξης Τσίπρας
 | EUROKINISSI / 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Για την πορεία της Ευρώπης υπό το φως της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την ήπειρο μίλησε στους New York Times ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει «προβληματισμένος» για το μέλλον, αλλά επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη».
«Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της» τιτλοφορείται το άρθρο των New York Times, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσει του πρωθυπουργού, ο οποίος επισημαίνει ότι «Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον» δηλώνει ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου σημειώνοντας ότι «Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί». 
Επισημαίνει ότι «δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις της Ευρώπη μόνος σου», ωστόσο, αναφερόμενος στη άνοδο της Αριστεράς σε Ισπανία και Πορτογαλία υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη».
Επαναλαμβάνει, ακόμη, στην αμερικανική εφημερίδα ότι η συνταγή της λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών είναι λανθασμένη και διερωτάται «Γιατί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση ανέκαμψαν τόσο γρήγορα στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη;». 

«Ήρωας για μια βραδιά»

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενούνται και στο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον, και το οποίο θα «ανέβει» σε τέσσερις συνέχειες στο youtube από σήμερα έως και την Παρασκευή.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «#ThisIsΑCoup» μιλάει για την βραδιά της 13ης Ιουλίου δηλώνοντας «Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε 'όχι', αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία».
Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, συμπληρώνει πως «χάσαμε χρόνο. Στο τέλος τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις».
«Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο CNBC τής Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε στο CNBC και μίλησε χωρίς ενδοιασμούς

Μύθο χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ισχυρισμό ότι ο Έλληνες ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν, σε συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ενώ επέρριψε τεράστιες ευθύνες για τη διαφθορά στη χώρα σε ξένους αξιωματούχους και πολυεθνικές, όπως η Siemens

«Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μία πραγματική ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια. Και για μια ακόμα φορά έχουμε προβλέψεις για ανάπτυξη, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτη. Δεν μπορείς να περιμένεις ανάπτυξη σε μια διαλυμένη κοινωνία. Αυτό που συζητείται τώρα στην Ελλάδα είναι για συντάξεις της τάξης των 300 ευρώ. Αυτό που συζητείται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με το γεγονός ότι «πριν από την κρίση οι Έλληνες ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν», η τέως πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και δήλωσε: «Αυτός ο μύθος, ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, έχει διαψευσθεί ολοκληρωτικά μέσα από τη δουλειά που κάναμε στο Κοινοβούλιο. Συστήσαμε μια Επιτροπή για να διερευνήσει πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το χρέος, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία εξέδωσε μια Έκθεση τον περασμένο Ιούνιο, που αποδεικνύει ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα, ήταν σε όλα τα επίπεδα χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με εξαίρεση τις εξοπλιστικές δαπάνες, όπου είχαμε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων και πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Siemens, η HDW και η Thyssen Krupp κ.α.».

«Έτσι, το να τιμωρείς τους Έλληνες για τις διεφθαρμένες πρακτικές των κυβερνήσεών τους, θα έλεγα ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανεχθεί ούτε η διεθνής κοινότητα» προσέθεσε εν συνεχεία.

«Για να είμαι ξεκάθαρη, η διαφθορά για την οποία μιλάω δεν εμπλέκει μόνο Έλληνες αξιωματούχους, περιλαμβάνει Ευρωπαίους αξιωματούχους, περιλαμβάνει διεθνείς αξιωματούχους, περιλαμβάνει ξένους αξιωματούχους. Έχει αποδειχθεί για παράδειγμα ότι το λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης που καταρτίσθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση είχε σκοπό να διασώσει τις γαλλικές και γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να διακρίνεται εδώ ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι κανένας δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις ευθύνες τους», διευκρίνισε και δεν άφησε περιθώριο για άλλη σχετική ερώτηση.

Τέλος, ολοκλήρωσε τον λόγο της, λέγοντας πως, «η μόνη δυνατή λύση για την Ελλάδα είναι ένα μέλλον δημοκρατίας. Σήμερα, η δημοκρατία καταρρακώνεται στην Ελλάδα. Το μόνο βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τώρα η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, η αξιοπρέπεια στη χώρα καταρρακώνεται. Υπάρχει ευθύνη εκ μέρους των δανειστών, υπάρχει επίσης μία θεμελιώδης υποχρέωση των λαών, αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνιών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 thepressproject.gr