Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μερικά πρωτοσέλιδα από τίς σημερινές Αθηναϊκές εφημερίδες...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Παγωμένο" κλίμα στό Βερολίνο

Αγορά: «Κόφτη έως το 2023 απαιτεί η τρόικα» 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πρόταση βόμβα για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΤΑ ΝΕΑ
TA NEA: Επιστροφή στο κρύο - "Δεν θα χάσουμε τις εκλογές λόγω Ελλάδας"

ΑΥΓΗ
Η ΑΥΓΗ: Η Αθήνα πιέζει, το Βερολίνο καθυστερεί

ΕΘΝΟΣ
ΕΘΝΟΣ: Προαγωγές με νέου τύπου συνέντευξη

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr | 16 Δεκ. 2016
1. Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, οι δηλώσεις και η ανησυχία. Μέρκελ: Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο αλλά στο Eurogroup. Τσίπρας σε Μέρκελ: Η στάση του ΔΝΤ δυναμιτίζει τη δεύτερη αξιολόγηση.
2. Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Επικριτική η έκθεση των θεσμών για τα ελληνικά μέτρα. Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσίευμα του Spiegel που έχει τίτλο «Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη». 
3. Η (ατυχής) ισορροπία Μητσοτάκη μεταξύ «Σαμαρικών» και «Καραμανλικών». Και... Νέα «τούμπα» από τη ΝΔ: Υπερψηφίζει το πάγωμα ΦΠΑ στα νησιά. 
4. Αθωώθηκαν οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν με τον νόμο Λοβέρδου. 
5. Ποιοι και πώς θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης
6. Πώς μπορεί η Λε Πεν να χάσει τις εκλογές στη Γαλλία. 
7. Πάνω από 100 site ψευδών ειδήσεων υπέρ του Τραμπ ανακάλυψαν στην ΠΓΔΜ. 
8. Tvxs Συνέντευξη - Βασίλης Κουκαλάνι: Η Συντεχνία του Γέλιου δίπλα στα προσφυγόπουλα. 
9. Η Μετανάστευση και το φιλμ του Φασμπίντερ: «Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά». 
10. Το πείραμα: Γύρισαν πίσω το ρολόι του χρόνου αναστρέφοντας τη γήρανση. Πρώτη φορά που ο κυτταρικός αναπρογραμματισμός παρατείνει τη διάρκεια της ζωής σε ένα υγιές ζωντανό ζώο.
Ακόμη... Ένας παγκόσμιος χάρτης με όλα τα μέρη που δεν έχουν… δρόμους [ΕΙΚΟΝΕΣ]
(Σκίτσο Charlie Hebdo: Σώστε την Ευρώπη, Πνίξτε έναν Έλληνα)

Πούτιν σέ Σαρκοζί : «Αν μου μιλάς εμένα έτσι, θα σε τσακίσω»... (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Πούτιν έβαλε στη θέση του τον Σαρκοζί...

Ένα συγκλονιστικό παρασκήνιο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Γάλλος δημοσιογράφος Nicolas Hénin, σε ένα...
ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το μυστήριο Πούτιν», το οποίο προβλήθηκε στο κανάλι France 2.

Όπως επισημαίνεται στο ντοκιμαντέρ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει στον νεοεκλεγέντα -τότε- πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε κατ’ ιδίαν τους συζήτηση: «Αν συνεχίσεις σε αυτό τον τόνο θα σε τσακίσω».
Πρόκειται για την χρονιά 2007 όταν ο Νικολά Σαρκοζί είχε συνάντηση με τον Πούτιν, στο πλαίσιο της Συνόδου των G8, στο Heiligendamm της Γερμανίας.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Όταν τελείωσε, ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους σαν χαμένος. Τα ΜΜΕ τότε είχαν υποθέσει τότε ότι ο Σαρκοζί είχε πιεί κάποιο ποτηράκι βότκα παραπάνω. Αλλά δεν γνώριζαν τι είχε μεσολαβήσει και ήταν έτσι.

Ο δημοσιογράφος Nicolas Hénin αποκαλύπτει τώρα ότι ο Σαρκοζί βγήκε σαν χαμένος από την συνάντηση γιατί απλά ο Ρώσος πρόεδρος τον είχε απειλήσει!

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο Σαρκοζί μπαίνοντας στην αίθουσα είπε στον Πούτιν: "Με εμένα θα μιλήσεις για προβλήματα που καίνε. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί στην Τσετσενία".

Ο Πούτιν επέτρεψε στον Σαρκοζί να μιλήσει, έπειτα ακολούθησε για λίγο σιγή και τέλος του απήντησε (ελεύθερη απόδοση):  "Αν συνεχίσεις να μου μιλάς σε αυτό τον τόνο θα σε τσακίσω, εσένα και τη χώρα σου"...

Οι Γερμανοί βιομήχανοι «αδειάζουν» τον Σόιμπλε και στηρίζουν Ελλάδα...


«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ και στην Ευρώπη» τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Ούλριχ Γκρίλο σε...
συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ευρώπη μπορεί να αποδείξει με το παράδειγμα της Ελλάδας ότι είναι ικανή να βρίσκει κοινές λύσεις στα προβλήματα. Έτσι μπορεί να αποδείξει πως διαθέτει ισχύ» σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων .

To κυρίαρχο ζήτημα είναι «η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση θα πρέπει να βελτιωθεί σε όλη την Ευρώπη, τονίζει ο Ούλριχ Γκρίλο...