Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Μυθολογίες βίας και καταστολής»



Αυτός είναι ο τίτλος ενός παλιού εγκληματολογικού βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου, του οποίου το βασικό επιχείρημα ήταν ότι η κοινή γνώμη πλανάται πιστεύοντας πως οι φυλακές μάς προστατεύουν από το βίαιο έγκλημα.
Του Κωνσταντίνου Πουλή

Τα βίαια εγκλήματα είναι στατιστικά ελάχιστα, απλώς που η υπερεκπροσώπησή τους στα ΜΜΕ δίνει την εντύπωση ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από διεστραμμένους σαδιστές εγκληματίες, ενώ η αλήθεια είναι ότι αν κάνει κανείς τον κόπο να κοιτάξει τους πίνακες για να δει ποιοι είναι όντως στη φυλακή, θα δει ότι πρόκειται κατά συντριπτική πλειοψηφία για ανθρώπους που απλώς δεν έχουν να πληρώσουν δικηγόρους και εγγυήσεις. Το 70% των εγκλείστων ήταν καταδικασμένοι σε ποινές ενός μήνα ώς ενός χρόνου και οι μισοί ήταν τεχνίτες και εργάτες. Ακόμη και σήμερα, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν μεταξύ των κρατουμένων οι παραβιάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι φυλακές δηλαδή δεν προστάτευαν ποτέ από τέρατα, απλώς αποθήκευαν ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν για να ξεφύγουν. Η προπαγάνδα αυτή έχει έναν πολύ απτό σκοπό: «να παρουσιάσει την έννομη τάξη ως προστατευτική δομή» ή, όπως λέει η συγγραφέας: «με την επικέντρωση της κοινής αποστροφής στην επικινδυνότητα ορισμένων ατόμων, απαλλάσσονται οι κοινωνικές δομές».

Ο Ίλι Καρέλι πληροί με επιτυχία όλα τα κριτήρια...

Tό σκίτσο τού Ιωάννου

THIS IS PARTA!



Ο Ξυνίδης και το κοιλιακό άλγος του Βενιζέλου...


Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, θέτοντας το ερώτημα: "Ποιος είναι...
εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ;"

"Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρευρισκόταν σε όλες τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου των κυβερνήσεων Παπανδρέου (πλην αυτών που είχε κοιλιακό άλγος βεβαίως).

Σε αυτές η ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, εκφρασμένη δια του τότε πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ήταν: Οι Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα περάσουν στο έλεγχο του δημοσίου με την έκδοση κοινών μετοχών και θα επανιδιωτικοποιηθούν με διαφανείς διαδικασίες, ώστε το δημόσιο να διασφαλίσει τα τεράστια ποσά που είχε διαθέσει σε αυτές από το 2008 και να εισπράξει ένα μικρό έστω ποσό πίσω. Η ομόφωνη αυτή θέση του ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε ποτέ", τονίζει ο κ. Ξυνίδης σε κείμενο του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

"Ποτέ κανένα όργανο του ΠΑΣΟΚ δεν αποφάσισε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά εισηγείται και στην ουσία εξασφαλίζει πρώτιστα τους τραπεζίτες.
Μετά ταύτα το κατηγορητήριο για την παραβίαση της ομόφωνης συλλογικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ αφορά τον νυν Πρόεδρό του. Όπως επίσης και το ότι υπό το πρόσχημα της κυβερνητικής συνοχής υποχρέωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διολισθήσουν πέραν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία", προσθέτει...
enikos.gr

Μιλούν πίσω από την πλάτη του Βενιζέλου?...



O Σαμαράς ρίχνει τα δίχτυα του στον Παπανδρέου?...
Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν τα parapolitika:
Σε μία γκάφα ολκής υπέπεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο των...
διεργασιών της Ελιάς. Όταν ο Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να τον ενημερώσει για το ότι δεν σκοπεύει να παραστεί στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει να διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέρος της συνομιλίας τους. Μεταξύ άλλων, τον έθεσε προ των ευθυνών του για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Δηλαδή τι έκανε;
Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο αναγνώρισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικός παράγοντας για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενας ακόμη «εταίρος» του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά δηλαδή.
Προφανώς σε εκείνη τη συνομιλία ο παρορμητισμός που διέπει τον χαρακτήρα του Ευ. Βενιζέλου δεν του επέτρεψε να σκεφτεί ότι ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου είναι φίλοι από την εποχή των κοινών φοιτητικών τους χρόνων, ενδεχομένως να συνομιλούν και πίσω από την πλάτη του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Γιατί οι πληροφορίες οι δικές μας αναφέρουν ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τον Γ. Παπανδρέου.
Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον και κυρίως για μετά τις εκλόγες....



"Έξυπνο τσιμέντο" με ελληνική σφραγίδα


"Έξυπνο νάνο - τσιμέντο" με ελληνική σφραγίδα ετοιμάζει κοινοπραξία από τρία μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Όμιλο Τιτάν ο οποίος συντονίζει το έργο, την εταιρεία ΝΙΚΙ και την ΟΝΕΧ μέσω της θυγατρικής της εταιρίας νανοτεχνολογίας Glonatech.

Όπως αναφέρει σχετική εταιρική ανακοίνωση, «Nano-modified Smart Concrete (NSC) - Νανοδομημένο Έξυπνο Σκυρόδεμα» ονομάζεται το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και αφορά στην ανάπτυξη νανο-τροποποιημένου σκυροδέματος, για την παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των κατασκευών. Έτσι, με την προτεινόμενη έρευνα θα παρασκευαστούν υψηλής απόδοσης "έξυπνα" νανοσύνθετα υλικά με δυνατότητες δομικής παρακολούθησης και στόχο την πρόβλεψη του επίπεδου των ζημιών ή / και της πιθανής αστοχίας της εκάστοτε δομής.

Η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Λούλης
www.johnloulis.gr
Η χώρα βαδίζει σε εκλογές με ένα πανθομολογουμένως απαξιωμένο κομματικό σύστημα, που είναι και κατακερματισμένο. Ο συγκεκριμένος κατακερματισμός δεν είναι δείγμα υγείας, καθώς παντελώς κούφια κόμματα και ακραίοι σχηματισμοί προσκελκύουν οργισμένους ψηφοφόρους. Παράλληλα, τα δύο πιο ισχυρά κόμματα επιλέγονται ως το μη χείρον. Το ισχυρότερο όπλο του καθενός καταλήγει να είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου του. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται τυχεροί, που έχουν απέναντί τους ο ένας τον άλλον. Και έτσι, ουδείς διορθώνει τις παθογένειές του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δοκιμάζεται στην εξουσία, με δεδομένες τις επιδόσεις της κυβέρνησης, θα έπρεπε να είχε απογειωθεί. Για να είχε όμως συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να αποτελεί μια στιβαρή, συγκροτημένη και στοιχειωδώς υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Μια τέτοια αντιπολίτευση χρειαζόταν τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα. Ενώ θα ωφελείτο και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμποντας αξιοπιστία. Με τη σημερινή του πορεία όμως στερείται δυναμικής και αγκομαχά.
Η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ ανευρίσκεται στην εντολή που του έδωσε το εκλογικό σώμα στις μάχες του 2012 και που πήγε χαμένη. Οι ψηφοφόροι, οργισμένοι με τα παραδοσιακά κόμματα, μετέτρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ από περιφερειακό κόμμα σε «κόμμα εξουσίας» βάζοντάς τον στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Του έδωσαν λοιπόν ένα νέο ρόλο με εντολή να προσαρμοστεί στον ρόλο αυτό και να εγκαταλείψει εκείνο που ήταν πριν. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, με λίγες εξαιρέσεις, πίστεψε αυτάρεσκα πως οι ψηφοφόροι τον επέλεξαν για ένα ληγμένο παρελθόν. Έμεινε στάσιμος. Έχασε έτσι τη φρεσκάδα, που του προσέδιδε κυρίως ο ηγέτης του, ως το βασικό του πλεονέκτημα.
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι, σε μεγάλο βαθμό, ο χθεσινός. Είναι λαϊκίστικος. Δεν προτείνει ούτε ένα αντιδημοφιλές μέτρο. Έχει ταυτίσει το ριζοσπαστισμό του με τον κρατισμό. Αναζητά πρότυπα στην οικονομική πολιτική της περιόδου 1981 - 1985, που άνοιξε την πόρτα για τον δρόμο προς την άβυσσο. Προτείνει εξωπραγματικά πράγματα, που δεν πείθουν ούτε εκείνους, που προτίθενται να τον ψηφίσουν. Διατηρεί ένα μωσαϊκό ομάδων, συχνά ακραίων, που αν και δεν εκφράζουν την κεντρική του κατεύθυνση, κινούνται στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης προκαλώντας μέγιστη ανασφάλεια στους ψηφοφόρους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη γίνει κόμμα», είπε πρόσφατα στιβαρό στέλεχός του.
Τη δεκαετία του 1980, ένα κατ' εξοχήν κόμμα εξουσίας, το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα, αποφάσισε να αυτοκτονήσει και έγινε, εκ των υστέρων, ένα... είδος ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρίαρχη ηγετική μορφή της «ριζοσπαστικής» παραφροσύνης του ήταν ο Τόνι Μπεν. Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό του, τα κείμενα και τις ομιλίες του, ο κεντροαριστερός «Observer» θύμισε πώς υιοθετήθηκαν μη ρεαλιστικές και ακραίες θέσεις στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική, ενώ άνοιξαν οι πόρτες σε ακραίες συνεργαζόμενες ομαδούλες, που οδήγησαν το κόμμα 18 χρόνια εκτός εξουσίας!
Αν λοιπόν ο Τσίπρας δεν επιβληθεί στο κόμμα του, αν δεν βάλει αρκετή δόση υπευθυνότητας, σύνεσης, ακόμη και συναίνεσης στις θέσεις του, αν δεν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικό «κόμμα εξουσίας», ακόμη και μια εκλογική νίκη με την ψυχή στο στόμα, θα αποδειχθεί πύρρειος. Ενώ βεβαίως θα συντελέσει και αυτός στην αυτοκαταστροφή του άρρωστου κομματικού συστήματος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον του τόπου.
HMEΡΗΣΙΑ.gr

Αυτοί τον έκαναν Αφέντη στην αυλή τους

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης

Κομμάτια και θρύψαλα. Σαν να τους ψεκάζουν. Κομμάτια και θρύψαλα η «Χρυσή Αυγή». Σαν να έπεσε πάνω τους θανατικό.
Κομμάτια και θρύψαλα η Δημοκρατική Αριστερά από την ημέρα που αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πάλι υφίσταται την πίεση του «Ποταμιού». Η ευκολία με την οποία το νεοσύστατο «Ποτάμι» απειλεί τους πάντες και τα πάντα, είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων διείσδυσής του σε άλλους πολιτικούς χώρους.
Είναι αποδεικτική συμμαχιών που φτιάχτηκαν στο «πόδι». Και κατέρρευσαν. Συμμαχιών με χαλαρούς αρμούς. Χωρίς καμία προοπτική και συνεκτική ουσία.
Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου για τις ανύπαρκτες συγγενικές σχέσεις. Της Δάφνης Σημίτη με τον ιδρυτή του «Ποταμιού». Τον έβγαλε ανιψιό της.
Δεν γνώριζε ότι θα διαψευσθεί κοτζάμ αρχηγός; Δεν βαριέσαι. Είναι η δύναμη της συνήθειας. Όμως, έχασε την καλή μαρτυρία.
Μια... νοστιμότατη καρυδόπιτα στο διαδίκτυο ήταν η απάντηση του «Ποταμιού» στη χαζή επιχείρηση του Π. Καμμένου.
Στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς θυσίες, χωρίς δύσκολες προσαρμογές, χωρίς άρωμα Μέρκελ. Μέχρι και ο Γ. Δραγασάκης το αναγνώρισε. Με ισχυρή αριστερή λογική.
Στο τέλος του χρόνου θα 'χουμε εντυπωσιακές αλλαγές στην οικονομία και η επίδρασή τους θα γίνει φανερή σε όλες τις πλευρές της οικονομικής ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί πλέον, από την πλευρά του, να επικαλείται λύσεις που δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Πώς, πόσα, γιατί και από πού.
Η εποχή των εύκολων απαντήσεων παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ας το σκεφθούν αυτό όσοι έχρισαν τον Αντ. Σαμαρά εκδικητή των δικών τους ονείρων. Όσοι του προσέδωσαν αξιοπιστία που εστερείτο...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού ο Βενιζέλος!...

 
Το γέλιο που έπεσε από την Ολομέλεια δεν περιγράφεται …
Έτριβαν τα μάτια τους οι βουλευτές μόλις είδαν τον Βενιζέλο να μετακινείται χθες το απόγευμα από την καρέκλα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε εκείνη του πρωθυπουργού για να...
απαντήσει στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες του parapolitika.gr ανέφεραν ότι άλλος υπουργός θα έπαιρνε τον λόγο να απαντήσει στον Τσίπρα , ο Βενιζέλος κάλεσε τον Σαμαρά στο τηλέφωνο και του ζήτησε να μιλήσει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς ακολούθως είπε στον Μεϊμαράκη να αφήσει τον Βενιζέλο να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση , δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού πήρε το ΟΚ πήγε και κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού από όπου και απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ! Το γέλιο που έπεσε από την Ολομέλεια δεν περιγράφεται …

Κι όμως είναι σκίτσο!...


ΦΩΤΟ...
Βλέποντας αυτή την εικόνα, ίσως πιστέψετε ότι πρόκειται για μία ασπρόμαυρη φωτογραφία. Ωστόσο, είναι φτιαγμένη μόνο με... μολύβι σε χαρτί από τον 22χρονο καλλιτέχνη Diego Fazio.
Ο Fazio ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής τατουάζ και τελειοποίησε τη φωτορεαλιστική τεχνική του έπειτα από πολλά χρόνια. Το 2011 βραβεύτηκε στην πατρίδα του, την Ιταλία, ως ο Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης. Ο λόγος είναι μάλλον προφανής…

Πηγή: http://www.artlandian.com/

enet.gr 

Επίθεση στον Σαμαρά…

Κακλαμάνης: Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς…

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής, με δήλωση του επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει πως δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς. Το…
«παρών» αφορούσε το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.

Η δήλωσή του:

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.
 

Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 

Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
 

Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς»...

Μy dear girl//boy etc...


"Οι Βικτωριανές γκόμενες είναι φύρα"


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ
                         -----------
Εν όψει τής αρξομένης προεκλογικής περιόδου απευθύνομαι, φιλικά, πρός όλους όσους εκ τών εξοχοτάτων ηγητόρων τών δημοτικών συνδυασμών πού κατά τή διάρκεια τών "πολιτικών εκδηλώσεων" τους "ήθελον επισυμβεί -εκ συμπτώσεως ή επαχθούς αιτίας- βάναυσες πολιτικές προκλήσεις"

-Eάν καί εφ'όσον δέν σκοπεύουν νά απαντήσουν  (εννοείται ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΤΟΤΕ -φιλικά πάντα- συνιστώ νά ακολουθηθεί η συμβουλή πού έδινε ένα περίφημο βιβλίο τής βικτωριανής εποχής στίς νεόνυμφες Αγγλίδες
(χωρίς νά επηρεάζονται από τό φύλο τους) :


                                           "Μy dear girl, close your eyes and think of England..."

                                                                                        sincerely yours
                                                                                              D.N.A.  
                                                                                  (μετάφραση = Δ.Ν.Α.)

Η "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ανακοίνωσε υποψηφίους

Τό Σάββατο 29 Μαρτίου, στό κατάμεστο Γρυπάρειο, ανακοίνωσε τή συμμετοχή της στίς εκλογές τής 18ης Μαίου η Δημοτική Παράταξη//συνδυασμός "ΜΥΚΟΝΟΣ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" τού  Ανδρέα Φιορεντίνου. Ο κ. Φιορεντίνος μέ κεντρικό σύνθημα ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ανακοίνωσε τούς πρώτους σαράντα τέσσερεις (44) υποψηφίους, αναφέρθηκε στό αξιακό περίγραμμα πού διέπει τήν εφαρμογή πολιτικών από τήν παράταξή του καθώς καί τούς βασικούς πυλώνες τού προγράμματός του.
  Οι πρώτοι 44 υποψήφιοι τού συνδυασμού "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"
  Οι πρώτοι 44 υποψήφιοι είναι οι: Κτιστάκης Κωνσταντίνος, Αντώνης Κουσαθανάς, Νικόλος ζουγανέλης (Νικολαρίδης), Αιγινίτης Ηλίας, Αποστόλου Μιχάλης, Λίλιαν Βλαντή, Βλασόπουλος Ιωάννης,Νάσος Βλάχος, Γρύμπλας Νικόλος, Γρύμπλας Σταύρος, Γρυπάρης Γεώργιος Φλάσκος, Δάντος Νικόλος, Ζιάκας Κωνσταντίνος, Θεοδωρόπουλος Δαμιανός, Κανάκη Σοφία, Κοντιζάς Αντώνης, Κοντιζάς Νίκος, Κουκάς Ζανής, Κουρούκλης Γεώργιος, Κουσαθανάς Δημήτριος, Κουσαθανάς Μαθιός, Κουσαθανάς Μάρκος, Μάντικας Δημήτριος, Μενάρδος Φίλλιπας, Μιχαλαριάς Παναγιώτης, Νάζος Νικόλαος, Νικολοπούλου Βίκυ, Παναγιωτοπούλου όλγα, Πατακιούτα Μελλίνα, Πολυκανδριώτη Μαρίνα, Πολυκανδριώτη Φραντζέσκα, Ρούσσος Παντελής, Σαμψούνη Κωνσταντίνα, Σαντοριναίος Μάρκος, Σταυρακόπουλος Πέτρος, Στυλιανός Στέλιος, Συριανός Τάσος, Συριανού Νικόλ, Φαμέλης Γιώργος, Χανιώτη Ευγενία, Χαριτόπουλος Θεόδωρος, Φραντζέσκος Βιγλιάρης, Ζήσης Ασυμομύτης και Ασυμομύτης Γιάννης.

Στό προσεχές διάστημα -καί πάντως πρό τής 18ης Απριλίου- θά ανακοινώσει καί τά υπόλοιπα ονόματα-εκπλήξεις (πού η "Νέα Μύκονος" γνωρίζει αλλά δεσμεύεται -πρός τό παρόν- νά αποκαλύψει). 

Ως κυρίαρχα ζητήματα ανέδειξε τήν καθαριότητα, τό περιβάλλον, τόν πολιτισμό,τήν παιδεία, τόν τουρισμό, τόν πολιτισμό και φυσικά τήν υγεία.
Επίσης αναφέρθηκε στήν αναγκαιότητα διαφάνειας, συλλογικής προσπάθειας, καινοτομίας καί ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου στίς σχέσεις αυτοδιοίκησης καί πολιτών. Επισήμανε τή νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 τών ευρωπαικών πόρων καθώς καί τή δημιουργία μιάς ισχυρής συμμαχίας μέ :
-τήν Κοινωνία τών Πολιτών,
-μέ τούς εργαζόμενους στόν δήμο,
- μέ θεσμούς τής Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- μέ ιδρύματα τού εξωτερικού,
- μέ συμπράξεις δημόσιου καί ιδιωτικού τομέα,
- μέ καθέναν καί κάθε μία πού ήθελε νά βοηθήσει

Στήν αρχή τής ομιλία του έκανε μνεία καί χαιρετισμό ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας στίς κυρίες Μαρσούλα Χανιώτη καί Μαριγούλα Αποστόλου, καθώς επίσης στούς κυρίους Νίκο Σαλάχα καί Λάμπρο
  Παναγιωτακόπουλο που ήσαν παρόντες στην εκδήλωση.
                                                                      ----------------
Τό  Γρυπάρειο ήταν γεμάτο από κόσμο κάθε κοινωνικής ομάδας -κυρίως κόσμο σοβαρό- πού ήρθε ν'ακούσει από τόν Ανδρέα Φιορεντίνο τήν ανανέωση τού συνδυασμού του καί τίς βασικές του επιδιώξεις πού θά εξειδικευθούν στίς κατοπινές προεκλογικές ομιλίες καί στό πρόγραμμα τού συνδυασμού πού έχει επεξεργασθεί η επιστημονική ομάδα τής "ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ".

                  Μιά άποψη τής αίθουσας τού Γρυπαρείου τήν ώρα πού άρχισε η ομιλία
     Επικράτησε άψογη καί αυθόρμητη αυτοοργάνωση. Δεξιά εκάθησαν παίδες καί παλίμπαιδες...
                                   

Ψηφίστηκε τό πολυνομοσχέδιο...


“Ναι” στο πολυνομοσχέδιο 
- διαγραφή Ν. Κακλαμάνη, 
-ένταση στο ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
 Με ψήφους 152 ψηφίστηκε το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» ένας.
Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και ένα «παρών» ψηφίστηκε και το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών». Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου και ακολούθησε η διαγραφή του από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «oι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα ήρθαν και από όσα καλά έρχονται για την Οικονομία, θέλησαν – το είδατε όλοι – να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία. Αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ. Εμείς, αντίθετα, κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο. Για τα νέα παιδιά, για τον Ελληνικό λαό. Και με μεγάλη αισιοδοξία και με μεγάλη δύναμη προχωράμε».

Mε αφορμή τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ψήφισε «παρών» για το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.
Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωή του τονίζει: "Το σημερινό οριακό αποτέλεσμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και του κανονισμού της Βουλής, δεν θέλησε να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα για το μείζον θέμα των τραπεζών. Στην πραγματικότητα ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού".
kathimerini.gr