Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η "οπερέτα" τής ...Αντιπάρου...

Προηγήθηκε τής τραγωδίας "Πέρσες" τού Αισχύλου...
(στήν Επίδαυρο)
...η "οπερέτα" τής Αντιπάρου :

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΚΑ.

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΚΑ
Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες στη Μύκονο.
Από τη μια η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέδειξε την αξιοπιστία και τη συνέπεια της υλοποιώντας τη δέσμευση της.
Ιδρύεται στη Μύκονο Αστυνομική Υποδιεύθυνση, η οποία θα στελεχωθεί με περισσότερους από 100 αστυνομικούς, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολύμορφης παραβατικότητας που έχει κυριαρχήσει στο νησί τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη ο Δήμαρχος εκδηλώνει για μια ακόμη φορά την αλαζονεία του και τα ενοχικά του σύνδρομα, αποκλείοντας την αντιπολίτευση από την συνάντηση με τον Υπουργό. Συγκεκριμένα δεν ανακοινώνει, ούτε τον χώρο, ούτε τον χρόνο πραγματοποίησης της σύσκεψης και δεν ενημερώνει έστω και τηλεφωνικά τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όταν μάλιστα το γραφείο του ενημέρωσε και προσκάλεσε συμβούλους του, εκπροσώπους φορέων και δημοσιογράφους.
Προφανώς δεν άντεχε ν’ ακουστούν αλήθειες σχετικά με τις αιτίες που υπέθαλψαν την παρανομία και την αυθαιρεσία στο νησί.
Κυρίως δεν τον συνέφερε ν’ ακουστεί η ενοχλητική αλήθεια σχετικά με τη δική του ευθύνη για το «ξεχαρβάλωμα» της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια.
Πρέπει να τονιστεί ότι δεν ενοχλεί τόσο η μικροπρέπεια του απέναντι στα πρόσωπα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, όσο η αντιθεσμική του συμπεριφορά και η περιφρόνηση απέναντι στην πρώτη σε εκλογική δύναμη Παράταξη και στους Μυκονιάτες που αυτή εκπροσωπεί.
Τα συγχαρητήρια λοιπόν στην Κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα της και τη συνέπεια της , ο ψόγος στον κ. Κουκά για την μικροψυχία και την διχαστική νοοτροπία που επέδειξε για μια ακόμη φορά.
Ας είναι όμως . Εμάς μας ενδιαφέρει η Μύκονος και οι Μυκονιάτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.
Ας μείνει ο κ. Κουκάς με τις ανασφάλειες του.

Μύκονος 29/7/2020
                                                            «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»


Σημείωση ‘‘Νέας Μυκόνου’’ :
Η Δημοτική παράταξη "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ" μετά από αυτά πού γράφει στό παραπάνω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της... 
οφείλει στούς Μυκονιάτες καί στόν τόπο, εφ' όσον είναι τά πράγματα έτσι... 
...νά ζητήσει, τό γρηγορότερο ακρόαση -από τόν αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- καί νά μεταβεί στήν Αθήνα γιά νά τού εκθέσει τά πράγματα όπως έχουν κατά τή γνώμη τή δική της καί πολλών άλλων συμπατριωτών μας. 
Είναι κάτι πού πρέπει νά γίνει άμεσα...  

Δημήτρης Αγγελετάκης