Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Citius, Altius, Fortius. Και;

                                      ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Κώστας Λεονταρίδης  Φως φανάρι. Ο πρωταθλητής μας στο άλμα επί κοντώ κ. Κώστας Φιλιππίδης είναι άνθρωπος μετρημένος. Σπουδαγμένος αλλά και καλλιεργημένος. Εχω την αίσθηση ότι ο συνδυασμός των προσόντων του τον καθιστά πρότυπο για κάποια παιδιά. Και πολλοί γονείς θα ήθελαν τα παιδιά τους να μοιάσουν στον 27χρονο Κώστα. Η διαδρομή του αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε ότι επτά χρόνια πριν, πιτσιρικάς, βρέθηκε στη δίνη σκληρής πολεμικής για χρήση «βοηθητικής» ουσίας. Αθωώθηκε πανηγυρικά από τους καθ’ ύλην αρμοδίους διεθνείς φορείς που αναγνώρισαν το λάθος τους.

Η ηθική δικαίωση έδωσε φτερά στον αθλητή. Ηταν θέμα χρόνου να κατακτήσει την κορυφή, κάτι που έγινε το περασμένο Σάββατο. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με 5.80 μ. Οι αδαείς ας σκεφθούν ότι με το κοντάρι του υπερέβη σε ύψος το αντίστοιχο δύο ορόφων σύγχρονης πολυκατοικίας (με ημιυπαίθριους χώρους). Πρώτο σκαλί στο βάθρο, εθνικός ύμνος, βαρύγδουποι τίτλοι και υμνολόγια για τον Κώστα. Η επιτυχία του τονώθηκε σημειολογικά από την παρουσία του απόστρατου θρύλου του αγωνίσματος Σεργκέι Μπούμπκα που βρέθηκε στις κερκίδες ίσως για να ξεχάσει λίγο τα δρώμενα στην πατρίδα του Ουκρανία. Αυτό δεν επισημάνθηκε όσο θα έπρεπε: Ο Ελληνας πρωταθλητής ενίσχυσε με το ρυθμικό του χειροκρότημα την τελευταία προσπάθεια του Τσέχου ομολόγου του. Εάν αυτός τα κατάφερνε, υπερπηδώντας τα 5.85 μ., ο Κώστας θα έχανε το χρυσό. Επίδειξη ευ αγωνίζεσθαι και ψυχικής λεβεντιάς έτσι; Ούτε αντίπαλοι υποψήφιοι των προσεχών δημοτικών εκλογών να ήσαν. Επιπροσθέτως, η πρωτιά του έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές μας - αν μπορούν να το καταλάβουν. Από τους αθλητές των χειμαζόμενων οικονομικά χωρών της Ευρώπης, μόνον ένας έφυγε με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Ο δικός μας Κώστας.

Η γκάμα των επινικίων εκ μέρους της πολιτειακής ηγεσίας, αρχηγών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών κυμάνθηκε από τα θερμά συγχαρητήρια προς τον αθλητή έως τη σιγουριά ότι έκανε όλους τους Ελληνες περήφανους. Εμπειριοκρατικά ανυπόστατο συμπέρασμα το τελευταίο, για δύο βασικούς λόγους. Κατά πρώτον έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των Ελλήνων που δεν αισθάνονται, όπως εκδηλωνόταν παλαιότερα, κανενός είδους περηφάνια επειδή κάποια αξιοθαύμαστα παιδιά τρέχουν, πηδούν, παλεύουν καλύτερα από αλλοεθνείς. Το είχαμε παραξηλώσει είναι αλήθεια. Η ελληνική απότομη προσγείωση επανέφερε τα πράγματα στην πρέπουσα διάσταση. Τι κρίμα που πλέον μια εφήμερη, αυθόρμητη χαρά δεν συνιστά εθνική κατάκτηση ούτε ωθεί σε συνολική ανάταση... Κατά δεύτερον, έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των Ελλήνων που αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή ακόμα και στα πιο φευγαλέα, ευφρόσυνα διαλείμματα. Κυνικόν πλην αληθές. Και τι κρίμα που δημόσια πρόσωπα παίζουν ακόμα με τις λέξεις «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Εθνικά περήφανοι; Σ’ αυτούς τους καιρούς; Ας κοροϊδευόμαστε. Μεταξύ μας. Σε καλό να μας βγει.
kathimerini.gr

Tό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Όταν χρωστάς, πρώτα πληρώνεις τα χρέη σου και μετά παίρνεις δώρα στα βαφτιστήρια σου


  Παραπολιτική

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά εδώ και λίγο καιρό δυο φράσεις με τις οποίες βγάλαμε τον χειμώνα, έχουν εξαφανιστεί εντελώς από τον δημόσιο διάλογο. Πάει το «success story», πάνε οι ατέλειωτες υποσχέσεις με βάση το «πρωτογενές πλεόνασμα».

Τι έχει συμβεί; Αυτό που λίγο-πολύ επιτάσσει η ίδια η ζωή. Η Τρόικα ήρθε στην Ελλάδα, ρώτησε την ελληνική κυβέρνηση που θα βρει τα λεφτά για όλα αυτά που τάζει στην ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση είπε «από το πλεόνασμα», η Τρόικα χαμογέλασε κι απάντησε «ας σοβαρευτούμε».

Όπως διαβάζω σήμερα στη Ναυτεμπορική, η Τρόικα ζητά να διατεθεί ένα μεγάλο μέρος του πλεονάσματος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Μιας και συνήθως το ξεχνούν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αυτοί οι «ιδιώτες», είναι άνθρωποι, σίγουρα παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά πάντως άνθρωποι.

Τι προτιμά να κάνει η κυβέρνηση από το να πληρώσει πιο γρήγορα τα χρέη της στους ιδιώτες; Να προστατεύσει τον δημόσιο τομέα, να σώσει ή και να αυξήσει επιδόματα υπαλλήλων (π.χ των ενστόλων) και γενικά να φροντίσει να δει ποια ακροατήρια μπορούν να τις φέρουν ψήφους, αν τα στηρίξει επιλεκτικά και στοχευμένα.

Σαν να μην έφτανε η εξοντωτική φορολογία που κλείνει επιχειρήσεις κι αποθαρρύνει νέες να ανοίξουν, η κυβέρνηση στέλνει ένα ακόμα σαφές μήνυμα σε όποιον τολμά να σκέφτεται να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα: όταν θα έχουμε λεφτά, πρώτα θα πληρώσουμε τους άλλους και μετά εσάς.

Αλλά εντάξει μωρέ, γιατί να συζητάμε για όλα αυτά; Ας μιλήσουμε με πάθος για το κατοχικό δάνειο...

Άλλο περίμενε κι άλλο άκουσε...



Εδώ και αρκετό καιρό η Ντόρα Μπακογιάννη περίμενε μία κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, έστω ένα τηλεφώνημα, για να συζητήσουν περί...
ευρωεκλογών κι αν η κυρία Μπακογιάννη θα είναι υποψηφία ευρωβουλευτής ή όχι.

Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης», ξαφνικά το περασμένο Σάββατο το κινητό τηλέφωνο της κυρίας Μπακογιάννη κτύπησε. Ήταν ο πρωθυπουργός. Της τηλεφωνούσε όμως για να της ευχηθεί για την ονομαστική της εορτή και τίποτα άλλο.

Η Ντόρα πρόσεξε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν άρρωστος, είχε βραχνή φωνή και έβηχε συνεχώς. Οπότε άλλαξε τον ρυθμό. Άρχισε ξαφνικά να του δίνει... ιατρικές οδηγίες για το κρυολόγημα: «Να προσέχεις, μην βγεις έξω, κάνει κρύο, να παίρνεις τα φάρμακά σου, να πίνεις ζεστά, να ακούς τι σου λένε οι γιατροί» του είπε, τον ευχαρίστησε για τις ευχές και έκλεισε το τηλέφωνο.
 Για την ταμπακέρα τίποτα...
 

TΩΡΑ - Συνέλαβαν Μαρτίνη και Παπαδημητρίου του «Ερρίκος Ντινάν»...

 
Για οφειλές του νοσοκομείου στο ΙΚΑ...
Συνελήφθησαν πριν από λίγο  τα μέλη του Δ.Σ. του  "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, για χρέη  προς το ΙΚΑ.

Οι...
οφειλές  φτάνουν τα 623.465,11 ευρώ, ενώ οι δυο συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα...

Καμαρωτός καμαρωτός ο Κώστας Τασούλας...

 

...δείχνει σε όλους, το ρολόι που του είχε χαρίσει ο Αβέρωφ (ΦΩΤΟ)...

Ενα παλαιό ελβετικό ρολόι τσέπης μάρκας Cyma 84 ετών εχει πάνω του και...
το δείχνει σε όλους στην βουλή, ο Κώστας Τασούλας.
 Ιδιοκτήτης του ήταν ο Ευάγγελος Αβερωφ που το είχε αγοράσει όταν ήταν φοιτητής στην Ελβετία. Πριν πεθάνει το χάρισε στον καλό του φίλο και νυν βουλευτή της ΝΔ.

Ο   Τασούλας έψαχνε καιρό να βρει τον τεχνίτη που θα μπορούσε να το επισκευάσει. Και όταν αυτό έγινε, το έβαλε ξανά σε λειτουργία και κυκλοφορεί πλέον με αυτό στη Βουλή.




iefimerida.gr

Κανέλλη προς Άδωνη : Κλάνεις μαλλί!...

Ατμόσφαιρα επιθεώρησης πριν από λίγο στην εκπομπή του Παπαδάκη.Οι διαπληκτισμοί μεταξύ Λιάνας Κανέλλη και Αδώνιδος,έβγαλαν,κατά τα αναμενόμενα,πολύ γέλιο."Πήρες την Yγεία και την έκανες σαν τα μούτρα σου" του είπε εκείνη.
-Για τον Στάλιν που τον λατρεύετε έχετε να μας πείτε τίποτα; απάντησε ο αειθαλής Μπουμπούκος.


Άναψε η Λιάνα:Κλάνεις μαλλί.Τον Στάλιν τον έχεις στο στρώμα σου,στα μαξιλάρια σου,στα σκέλια σου.
"Να πέσει το ύφος σας όταν μιλάτε σε μένα" ήταν η επόμενη φράση και η απάντηση από την Κανέλλη: Αυτός θα κάνει εμπόριο τα φάρμακα όπως έκανε την Ιστορία.
Το ένθετο ψυχαγωγικό πρόγραμμα διεκόπη καθώς ο Άδωνις έλεγε πως δεν ακούει- ή προφασιζόταν πως δεν ακούει.
Τι κρίμα!...
 


Η σχολή αυτή, αμέσως μετά, ακμάζοντα παραρτήματα αφού πρώτα δημιουργήθηκε "ζωτικός χώρος" στήν κεντρική πολιτική σκηνή μέ καί σχολάρχη της. Τά κυριότερα απ'αυτάκαί μέ τήν "κραυγαλέα στημένη καί σαματατζήδικη" λειτουργία τους αποστερούν, μεταξύ άλλων, κοινό καί εισιτήρια από τό -καί εξ αιτίας τους- χειμαζόμενο καί εκλείπον είδος τών επιΕνδεικτικά αναφέρω γιά τόν μελλοντικό ιστοριοδίφη τά ένδοξα παραρτήματα Γιακουμάτου, Ντινόπουλου, Βούλτεψη ως επιφανέστερα "by far" τών υπολοίπων. Σκοπίμως παραλείπω ορισμένα άλλα -"παρακμιακά"- πού επιμένουν νά εργάζονται, ακόμη, μέ τετριμμένα κείμενα καί χιλιοπαιγμένες "attractions" έχοντας έτσι, εκ προοιμίου, αποκλείσει από τό κοινό, πού σέ τέτοιες περιπτώσεις πλήττει θανασίμως, τόν "μαγνήτη" τού λεγόμενου απροσδόκητου... 'Ορα π.χ. τά παραρτήματα τών Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Μιχελάκη, Θεοδώρας Τζάκρη, Κατερίνας Παπακώστα κλπ. (γιά νά τηρούμε καί τήν ποσόστωση). 
Φωτεινή,  μοναδική καί διαρκής εξαίρεση πού επιβεβαιώνει τόν κανόνα -ουδεμία σχέση έχουσα μέ όλα τά ανωτέρω- καί ανυστεροβούλως δρώσα όλα αυτά τά χρόνια : η ΠΑΕ! (Παγκάλειος Ακαδημία Ελευσίνας).

έτοιμοι καί ΙΚΑΝΟΙ, αν τό απαιτήσουν οι ψηφοθηρικές  -καί άλλες- ανάγκες , ν΄αρχίσουν ν΄ανεβοκατεβάζουν -δημοσίως- τά βρακιά τους άδοντες, συγχρόνως καί κατά περίσταση, από τόν "εθνικό ύμνο" έως τήν "τρίτη διεθνή"! Οι ερίφηδες*...




Nuvola apps bookcase.png Ετυμολογία < τουρκική herif < περσική حریف (harif) < αραβική حريف (harīf)

Open book 01.svg

Ουσιαστικό ερίφης : αρσενικό

  1. ο πονηρός άνθρωπος, που με πλάγιους τρόπους προσπαθεί να ξεπεράσει τους άλλους.
(el.wiktionary.org/wiki)




Trios los Paraguayos : malaguena / maria dolores - serenata / pajaro campana

Αποκάλυψη-βόμβα! Σάλος από το ...τρίο της αντιδημάρχου ...


Σάλος μεγάλος έχει ξεσπάσει με τα ερωτικά καμώματα εν ενεργεία αντιδημάρχου ενός εκ των κορυφαίων δήμων της χώρας. Η συγκεκριμένη κυρία τα έχει με βουλευτή τηw ΝΔ , με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με έναν ακόμη παράγοντα που δραστηριοποιείται στην αλλοδαπή. Τα δίνει όλα σε όλους …εισπράττοντας τα ανάλογα πολιτικά οφέλη καθώς εμφανίζεται ως υπερκομματική και γνώστης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έπεται συνέχεια … 
 kalpes14.gr