Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο αλιτήριος, ο βωμολόχος...

...πού κάνει πολιτική στόν τοίχο... 
...δέν είναι μόνον ότι αισχρολογεί χωρίς αιδώ...
...αλλά τά γράφει καί ορθογραφημένα γιά νά μή μπορούμε νά τού βρούμε "πάτημα"!...
-Ρέ, λές νάναι φιλόλογος τών Λαφαζανοκωνσταντοπουλαίων
Δ.Ν.Α.

Δημοσκοπήσεις τρόμου...


Οι συνεχιζόμενες άσχημες δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση και τον Συριζα πιθανόν να δυσκολέψουν αρκετά τις διαπραγματεύσεις για την τελική αξιολόγηση του φθινοπώρου. Επειδή η πτωτική τάση του Συριζα θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες και θα αυξηθεί ενδεχομένως, εφόσον δεν...
αναμένεται βελτίωση της οικονομικής κατάστασης αλλά επιδείνωση,  το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνονται οι συζητήσεις με τους δανειστές το φθινόπωρο θα είναι πολύ βαρύ.
 
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκό έρεισμα και παραμένει στη θέση της κυρίως εξαιτίας της στάσης της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Προϋπόθεση όμως αυτής της στάσης είναι η δυνατότητα της κυβέρνησης της αριστεράς να ελέγχει τα κοινωνικά μέτωπα και να διατηρεί την πολιτική ηγεμονία έναντι της ΝΔ. Εάν διαφανεί ότι πλέον το δημοσκοπικό προβάδισμα διευρύνεται και γίνεται μόνιμο, τότε θα αρχίσουν αμέσως οι συζητήσεις στο εξωτερικό για την εναλλακτική λύση.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Κάτι τέτοιο προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση, ανασύροντας ζήτημα εκλογικού νόμου. Ωστόσο, όπως δείχνει η πείρα, κανένας εκλογικός νόμος δεν είναι σε θέση να αλλάξει τους...

Goldman Sachs: Η υπερπροσφορά πετρελαίου βαίνει προς το τέλος της



EPA/ALI HAIDER

Τι θα... κόβει ο «κόφτης»

Tvxs Ρεπορτάζ  19:01 | 16 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:16 | 16 Μάιος. 2016
Η «χρυσή τομή» ευρέθη - σύμφωνα τουλάχιστον με κυβερνητικές πηγές -, η συμφωνία με τους πιστωτές για τον περίφημο «δημοσιονομικό κόφτη» έχει κλείσει και η σχετική ρύθμιση θα εισαχθεί την Πέμπτη στη Βουλή μαζί με όλο το πακέτο των τελευταίων 17 προαπαιτούμενων προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο Eurogroup της επόμενης Τρίτης.

Η μορφή και η λειτουργία του λεγόμενου «Μηχανισμού Διόρθωσης» οριστικοποίησε σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα και, κατά κυβερνητικές πηγές, ο «κόφτης» θα ενεργοποιείται μόνον εάν και εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Σε περίπτωση τέτοιας απόκλισης, η διαδικασία προβλέπει έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για παρεμβάσεις στους κωδικούς τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών, για τους οποίους - όπως σημειώνεται - θα αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Αυτόματη ενεργοποίηση του «κόφτη» – συμπεριλαμβανομένων τότε και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις – προβλέπεται μόνον εάν δεν εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο αυτόματος μηχανισμός εδράζεται σε ευρωπαϊκές πρακτικές και είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ υπενθυμίζουν ότι από τον Μάρτιο 2012 το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προβλέπει την υποχρέωση των κρατών - μελών να προβλέψουν τη δημιουργία ενός μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση που παρατηρούνται αποκλίσεις από τους μεσοπρόθεσμους στόχους.
Ειδικότερα, ο «κόφτης» θα λειτουργεί ως εξής:

Το Βασίλειο της Διαπλοκής

Το City  του Λονδίνου Ερευνα και του Economist έδειξε ότι πρωταθλήτρια του «διαπλεκόμενου» καπιταλισμού είναι η Βρετανία.

Μπάμπης Μιχάλης
Περίπου τετρακόσιες επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, έχουν την έδρα τους σε βρετανικούς υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους.
Η αποκάλυψη που αναδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της σχέσης μεταξύ του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου (City) και των υπεράκτιων φορολογικών παραδείσων έρχεται από πρόσφατη έκθεση της γνωστής ΜΚΟ Global Justice Now.
Η έκθεση δείχνει συγκεκριμένα ότι 389 εταιρείες εισηγμένες στην αγορά του Λονδίνου (London Stock Exchange-LSE) και έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία 225 δισ. λιρών δηλώνουν σήμερα ως έδρα τους υπεράκτιες κτήσεις της Βρετανίας ή προτεκτοράτα του βρετανικού στέμματος.
Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, συνολικά 129, εδρεύουν στο μικρό νησάκι της Μάγχης Γκιούρνσεϊ, ενώ 42 στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τον μεγαλύτερο υπεράκτιο προορισμό των Panama Papers.
Ο επικεφαλής της Global Justice Now, Νικ Ντίαρντεν, τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι εισηγμένες εταιρείες του LSE νομιμοποιούν τους υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους.
Σημειώνει ακόμη ότι η συνολική χρηματιστηριακή αξία αυτών των εταιρειών είναι τεράστια και θα έπρεπε να φορολογείται προκειμένου να χρηματοδοτεί τις δημόσιες υπηρεσίες που απειλούνται από τις πολιτικές της λιτότητας
«Αν οι εταιρείες αυτές θέλουν να έχουν τη νομιμότητα και τη φήμη της εισαγωγής τους στη διάσημη αγορά του Λονδίνου, τότε δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να δηλώνουν ως έδρα τους γνωστούς προορισμούς τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου του πλανήτη».

Υποκρισία

Οι φορολογικοί παράδεισοι τέθηκαν στο επίκεντρο σε συνέδριο κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο τελευταίος, παρότι πιάστηκε στο παρελθόν να έχει...

Το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές : Κείμενο Παπανούτσου για τη φιλία


Με κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι...
στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος γεννήθηκε το 1900 στον Πειραιά. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου, Τυβίγγης και Παρισίων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης.

Υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1920, και ως εκπαιδευτικός πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έως ότου (μετά την απελευθέρωση της χώρας) διορίστηκε γενικός διευθυντής και αργότερα (1950 και 1963) γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Δίδαξε επί 20 χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στον μορφωτικό σύλλογο Αθήναιον.

Ολόκληρο το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας στις Πανελλαδικές
από newsbeast.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βατό το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας...



Με Ευάγγελο Παπανούτσο και την αξία της φιλίας έκαναν πρεμιέρα οι 103.000 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, που διεκδικούν μια θέση...
στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το κείμενο από το δοκίμιο του Παπανούτσου πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές κρίνεται βατό και κατανοητό, ενώ προσιτά χαρακτηρίζονται και τα θέματα. Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους είναι οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους, αναφέρουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Τα θέματα ήταν κοινά τόσο για τους υποψήφιους του νέου συστήματος (είναι οι περισσότεροι και εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα) όσο και για εκείνους του παλιού (εξετάζονται σε έξι ). Οι θέσεις που διεκδικούν οι 103.366 υποψήφιοι είναι 69.985.


Αύριο, Τρίτη, μπαίνουν στη μάχη με το ίδιο οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αθλημάτων στα ΤΕΦΑΑ.

Τό σκίτσο τής ημέρας


Στη «βρύση του Ρήγα», όπου χτίστηκε η φαβέλα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ
 Ηταν Μάρτιος του 2015 όταν ο Αντώνης Ρήγας έφτασε στην Ειδομένη με σκοπό να προετοιμάσει, ως συντονιστής, την εγκατάσταση κλιμακίου του βελγικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φτιάξει μια βρύση για να ξεδιψούν οι κατάκοποι πρόσφυγες και μετανάστες που λούφαζαν στους θάμνους και στα δέντρα περιμένοντας την ευκαιρία να τρυπώσουν στα σύνορα με τη FYROM και να φύγουν για την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
«Υπήρχαν άτομα κρυμμένα στα δέντρα στην πλευρά του ποταμού και άλλα εκεί όπου σήμερα είναι το αγκαθωτό τείχος. Ηταν και αυτοί κρυμμένοι. Δεν υπήρχαν συρματοπλέγματα και προσπαθούσαν να βρουν ευκαιρία να περάσουν, με τη βοήθεια διακινητών», λέει στην «Κ».
Μέσα σε ένα χρόνο, γύρω από τη «βρύση του Ρήγα» στήθηκε μια ολόκληρη «πολιτεία» συνώνυμη πια σ’ όλο τον πλανήτη, στην κοινή γλώσσα των εικόνων, για το δράμα των προσφύγων, με κατοικίες, ιατρεία, καταστήματα, παζάρια, τζαμί, υπαίθρια κουρεία και εστιατόρια και περισσότερους από 10.000 «κατοίκους» που αρνούνται να την εγκαταλείψουν.
Τούτες τις μέρες η «φαβέλα» της Ειδομένης προετοιμάζεται, παρά τις συνεχείς κυβερνητικές διαρροές και τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων περί εκκένωσής της από ώρα σε ώρα, για τις ζέστες του καλοκαιριού. Μέχρι και κλιματιστικά (!) τοποθετούνται σε σκηνές ενώ η καθημερινότητα των καθηλωμένων αρχίζει να υπακούει, απουσία κρατικής παρουσίας και διαχείρισης, πλέον σε κανόνες που επιβάλλουν παραδόσεις και νοοτροπίες των τόπων προέλευσής τους αλλά και των υπόγειων εξουσιών που ασκούν διάφορες ομάδες με μαφιόζικα χαρακτηριστικά...
Πώς φτάσαμε όμως έως εδώ; Οταν ο Αντώνης Ρήγας έφτασε στην Ειδομένη, δεν υπήρχαν συρματοπλέγματα και σκηνές στο διάσελο του κάμπου, όπου σήμερα φιγουράρει μια ολόκληρη πόλη. Ηταν η εποχή που η Αθήνα ακολουθούσε πολιτική «ανοιχτών θυρών»...

Σάλλας: Να γίνει πανστρατιά επιχειρηματιών και πολιτικών για την έξοδο από την κρίση

O πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς στο «Βήμα της Κυριακής»

sallas
Η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δημιουργεί προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, εκτιμά ο Μιχάλης Σάλλας. 
Ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Αναγνωρίζει ότι η συμφωνία έρχεται με βαρύ τίμημα, αλλά θεωρεί ότι με την επίτευξή της δημιουργούνται προϋποθέσεις για αλλαγή κλίματος στην οικονομία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία πλήττουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες και πως ο λαός σηκώνει το βάρος. Ωστόσο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης», σημείωσε, αναφέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και τα ελλειμματικά ταμεία, τα οποία θα κατέρρεαν αν δεν λαμβάνονταν μέτρα.
Ο κ. Σάλλας θεωρεί εφικτούς τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα την τριετία 2016-18, «αρκεί να ανασκουμπωθούμε όλοι και να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία και την αγορά».
Τονίζει όμως ότι για να υλοποιηθεί η συμφωνία, η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα που «είναι υποχρεωμένο να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία», αλλά από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις ηγεσίες τους. «Αναμφίβολα, η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Ομως, είναι ευθύνη και των κοινωνικών ομάδων να βοηθήσουν. Η οικονομική ελίτ, η επιστημονική, η πολιτιστική, ακόμη και η δημοσιογραφική θα πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια», τόνισε.
matrix24.gr

Πανελλαδικές 2016 : Με το μάθημα των Νεοελληνικών ξεκινούν , σήμερα Δευτέρα, οι πανελλαδικές εξετάσεις



Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.  
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.
-----------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε επίσης:
-----------------------------------------------------------------------------------
Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.  Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε  έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.
Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

από tvxs.gr

Το «σχέδιο εξόδου» και οι δύο μεγάλοι στόχοι Τσίπρα


Tvxs Ανάλυση  09:13 | 15 Μάιος. 2016
Μια υπερ - δόση έως και 11 δις ευρώ, το άνοιγμα της «στρόφιγγας Ντράγκι» προς τις τράπεζες κι ένα παράλληλο μπαράζ νομοθετικών και θεσμικών παρεμβάσεων συγκροτούν το σχέδιο του Μαξίμου για την έξοδο από το τούνελ της 15μηνης διαπραγμάτευσης και τη μετάβαση στην εποχή του «πολιτικού έργου και του πολιτικού οράματος», όπως χαρακτηριστικά λέει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.
 
Το ιδανικό επιστέγασμα, δε, του σχεδίου αυτού αποτελεί για την κυβέρνηση μια, σχετικά γρήγορη, έξοδος στις αγορές – μια έξοδος, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσδιορίζει μέσα στο 2017 και, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη, θα είναι «μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας οργανωμένη και διασφαλισμένη» και, σε καμία περίπτωση, δεν θα μοιάζει με το… απονενοημένο διάβημα του Αντώνη Σαμαρά και του γαλάζιου «success story» του 2014.

Τα ορόσημα του 2017 και του 2018
Τον οδικό χάρτη αυτού του εγχειρήματος «εξόδου» από την εθνική, μνημονιακή μελαγχολία δίνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή συνέντευξή του στη RealNews και συμπυκνώνεται στους εξής δύο κομβικούς στόχους: Επιστροφή στις αγορές μέσα στο 2017 και οριστική έξοδο από τα Μνημόνια «ίσως και νωρίτερα» από τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Είναι δύο στόχοι που είναι δύσκολο μεν να επιτευχθούν, αλλά στο Μαξίμου θεωρούν πως, με την προϋπόθεση μιας καλής συμφωνίας με τους δανειστές στις 24 Μαΐου, είναι ρεαλιστικοί.
Σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και αρκετό καιρό γίνονται οι αναγκαίες προετοιμασίες, με το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει – υπό θετικές συνθήκες πάντοτε – την έκδοση ενός μεσοπρόθεσμου ομολόγου, πιθανότατα τριετούς, προς τα τέλη του 2017.
Προϋπόθεση είναι να έχει κλείσει έως τότε και η δεύτερη αξιολόγηση, γεγονός που θα έχει δώσει κατά το κυβερνητικό επιτελείο, κι ένα ισχυρό σήμα σε επενδυτές και αγορές πως στην Ελλάδα «παγιώνεται πλέον κλίμα νέας και ουσιαστικής σταθερότητας».

Το «πρόωρο» τέλος του Μνημονίου
Το δεύτερο μεγάλο βήμα, η «πρώιμη» έξοδος από το τρίτο Μνημόνιο περιλαμβάνει πολύ περισσότερες προϋποθέσεις και ακόμη πιο ιδανικές συνθήκες: Το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει και να αποδώσει ταχύτατα, οι δημοσιονομικοί στόχοι όχι μόνον να επιτευχθούν αλλά και να υπερκεραστούν, και βεβαίως, να μην υπάρξει εμπλοκή με τους δανειστές στο θέμα του χρέους.
«Γιατί η Κύπρος και όχι εμείς», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικός βουλευτής αναφερόμενος στην οριστική έξοδο της Κύπρου από την επιτροπεία. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι η Λευκωσία πριν βγει από το Μνημόνιο πέρασε μέσα από ένα bail in, από σκληρές μεταρρυθμίσεις που άγγιξαν ευαίσθητα πεδία του κράτους και της επιχειρηματικότητας και, κυρίως, δεν είχε χρέος 300 δις ευρώ προς τους δανειστές…

«Η κυβέρνηση επέλεξε την αύξηση φόρων»

Βάλντις Ντομπρόβσκις Ρίχνει τον πήχη προσδοκιών ενόψει Eurogroup | AP Photo/Virginia May
Στην ελληνική πλευρά και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει η επιλογή της αύξησης των φόρων, σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, που δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».
Σε συνέντευξή του στην «Καθημέρινη» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών «τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα».
Ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου ο ίδιος προσπάθησε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας πως η συμφωνία για το χρέος δεν είναι συνδεδεμένη με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ώρα που η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους να αποφεύγουν να ρίξουν όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, «τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου. Αυτό που αναμένεται είναι μία πλήρης συγκεκριμενοποίηση του πακέτου μέτρων, αλλά και ένας οδικός χάρτης για τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».
Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στο τέλος «οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα». Τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για το χρέος είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος και μείωση των επιτοκίων.
Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι περυσινή διαπραγμάτευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «πολύ αρνητικές» και προκάλεσαν οικονομική αστάθεια το πρώτο εξάμηνο του 2015, που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. 
«Τώρα βλέπουμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση», υποστήριξε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Στη Δικαιοσύνη η Σία Αναγνωστοπούλου κατά του Πρώτου Θέματος...


Διαβάστε τι υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της...

Μετά το τελευταίο χυδαίο δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα», το οποίο για να θίξει εμένα, σπιλώνει, κατασυκοφαντεί και βλάπτει πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός μου, δηλώνω ότι...
πλέον θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία τη δική μου και των οικείων μου από αυτή την αθλιότητα.

Να αναφέρω για την ιστορία ότι ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, πρώτον δεν υπήρξε ποτέ και ούτε φυσικά είναι σήμερα διευθυντής του πολιτικού μου γραφείου.

Δεύτερον δεν εργάστηκε ποτέ σε κανένα πολιτικό γραφείο και δεν αμείφθηκε ποτέ από κανένα πολιτικό γραφείο κυβερνητικού στελέχους.

Τρίτον, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είναι καθηγητής Μουσικής με πολύ σοβαρές δουλείες και για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, δεν προσλήφθηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Η χυδαιότητα όμως των Μέσων της διαπλοκής δεν έχει κανένα όριο. Αφού εκχυδαΐζει την έννοια του ρεμπέτη, για τους οποίους αισθάνομαι απεριόριστο σεβασμό, προσπαθεί το άθλιο δημοσίευμα να δημιουργήσει και πάλι κλίμα.

Κατ’ επανάληψη θίγονται πρόσωπα της οικογένειάς μου. Ανάμεσα σε αυτά και ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος ο οποίος εργάζεται από το 1992 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως Ειδικός Επιστήμονας και τον οποίο πλείστοι όσοι Υπουργοί στο παρελθόν – όχι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- είχαν κατ’ επανάληψη αξιοποιήσει.

Άμεσα ζητώ το ΦΕΚ διορισμού του Γιάννη Αναγνωστόπουλου ως διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού γραφείου.

Άμεσα ζητώ απόδειξη για αμειβόμενη εργασία του Γιάννη Αναγνωστόπουλου ως μετακλητού στο γραφείο μου ή σε οποιοδήποτε άλλο γραφείο.

Αν αυτές οι αποδείξεις δε δημοσιευτούν άμεσα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη κατά του συντάκτη του συκοφαντικού δημοσιεύματος, της εφημερίδας που το δημοσίευσε και όσων αναπαράγουν το δημοσίευμα χωρίς τις αποδείξεις που ζητώ...

Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

enimerosi24.gr