Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Βυθίστηκε θαλαμηγός στη Μύκονο - Σώοι οι επτά επιβάτες



tvxs.gr 17:36 | 19 Αυγ. 2016
Έξι άνδρες και μια γυναίκα περισυλλέγησαν από ιδιώτες και λιμενικό, όταν η θαλαμηγός στην οποία επέβαιναν με σημαία των ΗΠΑ, βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στη Μύκονο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με το δεξαμενόπλοιο «Ζέφυρος» στο λιμάνι της Μυκόνου. 
Η τοπική λιμενική αρχή διενεργεί έρευνες για τις συνθήκες βύθισης της θαλαμηγού.

Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΖΟΡΩΝ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΑΛΑ...ΜΠΟΣΤ , ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ Ο ΣΕΡ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΣΕ 45ΑΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΤΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ Η ΜΠΟΣΤ. Ο ΜΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ¨ΔΙΚΗ ¨ ΤΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ.
   


Στίχοι:  
Μέντης Μποσταντζόγλου
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης

Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν
αιφνιδίως εξοκείλει ανοιχτά των Αζορών.

 

Κι ένας νέος με μιαν νέα, ωραιότατα παιδιά
φθάνουν κολυμβών γενναίως εις πλησίον αμμουδιά.

 

Ζώντας βίον πρωτογόνου και ο νέος με την κόρη
κοίταζαν και κάπου κάπου εάν έρχεται βαπόρι.

 

Αλλά φθάσαντος χειμώνος και μη φθάνοντος βαπόρι
απεβίωσεν ο νέος και απέθανεν η κόρη.

 

Αργότερα αργότερα πλησίασαν δυο κότερα
ήρθε κι ένα βαπόρι ματαίως ψάχνον για να βρει
ματαίως ψάχνον για να βρει τον νέον και την κόρη.

 

Κατηραμένη νήσος, νήσος των Αζορών,
που καταστρέφεις νέους και θάπτεις των κορών.

 

Να πέσει τιμωρία από τον ουρανόν
να λείψεις απ’ τους χάρτας και των ωκεανών.

Αισιοδοξία για το σύνολο της τουριστικής σεζόν μετά τον πολύ καλό Ιούλιο

Η μεγάλη ζήτηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας από τον προηγούμενο μήνα προϊδεάζει, εκτός απροόπτου, για ένα ιδιαίτερα καλό τουριστικά επόμενο τρίμηνο εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ωστόσο επισημαίνει ότι υπάρχει ανομοιογένεια στην τουριστική ζήτηση μεταξύ των προορισμών της χώρας. Ετσι, περιοχές όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος, που επλήγη η εικόνα τους λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πτώση στην εισερχόμενη ταξιδιωτική τους κίνηση, ενώ άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, χωρίς τέτοιου είδους θέματα φαίνεται να διευρύνουν τα τουριστικά τους κέρδη. Πάντως παραμένει ισχυρό αντικίνητρο για τη διατήρηση των ανοδικών τάσεων και τη σεζόν 2017 η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων του τομέα, η οποία μειώνει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Ανδρεάδης για την εξαγωγή των θετικών εκτιμήσεων σε σχέση με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τους τελευταίους μήνες της φετινής σεζόν επικαλέστηκε στοιχεία από...

Μάγεψε η χθεσινή πανσεληνος...

magepse-i-augoustiatiki-panselinos
...ενώ "κατέβαινε" στό αέτωμα τού Ερεχθείου...

Ηρωικός αλτρουιστής, ετών 13


Προσφυγόπουλα Προσφυγόπουλα (φωτογραφία αρχείου) | AP Photo/Muhammed Muheisen
Εφυγε ολομόναχος από την Αίγυπτο, πέρασε με βάρκα τη Μεσόγειο κι έφτασε στη Λαμπεντούζα. Οχι για να ζητήσει άσυλο, αλλά για να σώσει τη ζωή του μικρότερου αδερφού του.
Φτάνοντας στις ιταλικές ακτές, ο 13χρονος Αχμεντ είχε πάνω του μόνο ένα χαρτί: την ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιεί ότι το 7χρονο αδερφάκι του είναι σοβαρά άρρωστο. Ζήτησε μόνο ένα πράγμα: να βρεθεί γιατρός για να το θεραπεύσει.
Η ιστορία του «μικρού ήρωα της Λαμπεντούζα», όπως τον ονόμασαν τα ΜΜΕ, συγκίνησε ολόκληρη την Ιταλία και τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Στήνεται, λοιπόν, άμεσα αερογέφυρα σωτηρίας για τη μεταφορά του 7χρονου Αιγύπτιου και της οικογένειάς του σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας, που προσφέρθηκε να τον νοσηλεύσει.
Δικαιωμένος και πανευτυχής, ο Αχμεντ θα περιμένει τους δικούς του φιλοξενούμενος σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων κοντά στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης.
 efsyn.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ : Η ώρα της Κατερίνας


Κατερίνα Στεφανίδη Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Αμστερνταμ | INTIME
Η τελευταία μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στο Ρίο είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με άνεση προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ που διεξάγεται τα ξημερώματα του Σαββάτου (αρχίζει στις 2.30 π.μ.).
Η 26χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ είναι η μοναδική από τις αθλήτριες, οι οποίες θα λάβουν μέρος στον τελικό, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το όριο των 4,60 μ.
▣ Οι 12 του τελικού: Στεφανίδη (Ελλάδα), Μπράντσο (Μ. Βρετανία), Ρίζιχ (Γερμανία), Σουρ (ΗΠΑ), ΜακΚάρτνι (Νέα Ζηλανδία), Σίλβα (Κούβα), Στρουτς (Γερμανία), Αχμπε (Καναδάς), Μπόιντ (Αυστραλία), Μπούχλερ (Ελβετία), Μόρις (ΗΠΑ), Σούτε (Σλοβενία).
Χθες, τα ξημερώματα ο Λυκούργος Τσάκωνας κατετάγη 23ος με 20.63 στα 200 μ.
Ο Νίκος Σκαρβέλης κατετάγη 27ος στη σφαιροβολία με 20,61 μ.
● Πάλη: Η Μαρία Πρεβολαράκη (53 κ.) στη φάση των «16» νίκησε 5-1 την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία και στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 6-3 από τη Βιλεγκάς, η οποία ηττήθηκε από τη Γιοσίντα στα ημιτελικά και κράτησε την Ελληνίδα εκτός διαδικασίας ρεπεσάζ.
● Ρυθμική γυμναστική: Η Βαρβάρα Φίλιου αγωνίζεται σήμερα στο σύνθετο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής. Στις 4.20 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αρχίζει η μπάλα, στις 5.00 μ.μ. το στεφάνι, στις 8.50 μ.μ. η κορδέλα και στις 10.20 μ.μ. οι κορύνες. Στον προκριματικό μετέχουν 26 αθλήτριες.

 Οι Ελληνες σήμερα

◽ 14.00: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (50 χλμ. βάδην ανδρών)
◽ 16.20: Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική γυμναστική)
◽ 20.30: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Παναγιώτα Τσινοπούλου (20 χλμ. βάδην γυναικών)
◽ 02.30: Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Δείτε τίς εκπληκτικές φωτογραφίες από τούς καλύτερους χορευτές μπαλέτου στους δρόμους της Νέας Υόρκης...

Χορεύοντας μπαλέτο στους δρόμους της Νέας Υόρκης [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Μαγεία


tvxs.gr 09:25 | 19 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:21 | 19 Αυγ. 2016
Με φόντο το αστικό σκηνικό της Νέας Υόρκης, και σε αντίθεση με την κίνηση και τη φασαρία της καθημερινής ζωής στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, οι καλύτεροι χορευτές μπαλέτου της αμερικανικής μεγαλούπολης φόρεσαν τις πουέντ τους και βγήκαν να χορέψουν στους δρόμους.
Ο φωτογράφος Ομάρ Ρομπλς, αφού πριν λίγους μήνες απαθανάτισε τους χορευτές της Κούβας να μαγεύουν την Αβάνα κάνοντας φιγούρες στα γραφικά στενάκια της, ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά πιάνοντας στον φακό του, τους άπιαστους χορευτές των διάσημων American Ballet Theatre και The Dance Theatre of Harlem, που έκαναν τις πιρουέτες τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης προσθέτοντας μια νότα γαλήνης και κομψότητας στην καθημερινότητα της.
Ο Πορτορικανός φωτογράφος έγραψε στο μπλογκ του για το νέο του πρότζεκτ ότι αυτό που τον εντυπωσιάζει στους χορευτές μπαλέτου είναι ότι αφήνουν την εντύπωση στον θεατή ότι η προσπάθεια τους είναι χωρίς κόπο, την ώρα που ωθούν το σώμα τους στα ανθρώπινα όρια του. «Είναι αυτή η χάρη που με μαγεύει…».
Δείτε τους χορευτές της Νέας Υόρκης σε δράση:

Στο ύψος των περιστάσεων ξανά η Μέρκελ: Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την τρομοκρατία

18.8.16

Σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέρριψε με περισσή σαφήνεια τη διασύνδεση της τρομοκρατίας με τα προσφυγικά ρεύματα που κατέφθασαν τελευταία στη Γερμανία.
Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στο Νοϊστρέλιτς του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας, η καγκελάριος Μέρκελ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι πρόσφυγες έφεραν την τρομοκρατία στη Γερμανία και δήλωσε:
«Το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, του Ισλαμικού Κράτους, δεν είναι ένα φαινόμενο που ήρθε σε εμάς με τους πρόσφυγες, αλλά αντιθέτως το είχαμε και το έχουμε εδώ».
 
Περισσότερα στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.

από parapolitiki.com

 
 

«Απλοποίηση» αδειών για μπαρ και εστιατόρια

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η κατάργηση άδειας μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων, ενώ δεν θα απαιτείται η γνωμοδότηση της υγειονομικής υπηρεσίας για έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η κατάργηση άδειας μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων, ενώ δεν θα απαιτείται η γνωμοδότηση της υγειονομικής υπηρεσίας για έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
Την κατάργηση ορισμένων από τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (λ.χ. εστιατόρια, καφετέριες) προτείνει η πολιτεία. Το σχέδιο νόμου που δόθηκε εν μέσω θέρους σε διαβούλευση έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ανατρέπει σε πολλά σημεία την ισχύουσα διαδικασία αδειοδότησης. Το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» αναρτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση (στο opengov.gr) μέχρι τις 29 Αυγούστου. Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των θεάτρων και των κινηματογράφων. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι:
• Ο ενδιαφερόμενος θα ξεκινά τη λειτουργία της επιχείρησής του καταθέτοντας μια γνωστοποίηση στον δήμο.

• Προηγουμένως θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το κατάστημα επιτρέπεται να ιδρυθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Το «πράσινο φως» θα δίνει η πολεοδομία. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πολεοδομία θα πρέπει να παρέχει τη σχετική βεβαίωση εντός δέκα ημερών και, αν δεν το πράξει εγκαίρως, θεωρείται ότι η βεβαίωση έχει χορηγηθεί.

• Ο δήμος παραλαμβάνει τη γνωστοποίηση από τον ιδιώτη και έχει την ευθύνη να την κοινοποιήσει στις ελεγκτικές αρχές.

• Η άδεια μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων καταργείται. Αρκεί να αναφέρεται στη γνωστοποίηση που θα δίνει ο επιχειρηματίας στον δήμο. Διατηρείται ωστόσο η άδεια περί παράτασης ωραρίου.

• Δεν θα απαιτείται η γνωμοδότηση της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας για την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, ενώ τα δικαιολογητικά που ζητούν οι δήμοι θα ενοποιηθούν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

• Καταργούνται τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συμβούλια κινηματοθεάτρων και οι επιτροπές επιθεώρησης.

• Εντός δύο ετών οι δήμοι θα πρέπει (κατόπιν εισήγησης των τοπικών συμβουλίων μνημείων) να προσδιορίσουν τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στις οποίες μπορούν να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θέατρα και κινηματογράφοι. Μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης ενός δήμου, παύει να ισχύει η υποχρέωση έγκρισης από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Πρώτο αντέδρασε στο σχέδιο νόμου το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο, που χαρακτήρισε «ατυχή» τη χρονική επιλογή της διαβούλευσης και κάλεσε το υπουργείο να την παρατείνει έως τον Οκτώβριο. Ενδιαφέρουσες (αν και λιγοστές) απόψεις κατατέθηκαν και στη διαβούλευση, υποδεικνύοντας πιθανά προβληματικά σημεία. Για παράδειγμα, η κατάργηση της άδειας μουσικής και μουσικών οργάνων θεωρείται από αρκετούς πολίτες ότι τους αφήνει ανυπεράσπιστους, καθώς ήταν το μόνο που μπορούσαν να επικαλεστούν στις Αρχές σε περιπτώσεις ηχορρύπανσης. Καυστική ήταν η παρατήρηση πολίτη σχετικά με τη «σιωπηρή» αδειοδότηση, αν δεν απαντήσει η πολεοδομία εντός δεκαημέρου: «Καταθέτεις λοιπόν το αίτημα στην υπηρεσία δόμησης την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα ή τον Δεκαπενταύγουστο ή όταν ο υπάλληλος του τοπογραφικού τμήματος λείπει σε άδεια και ανοίγεις κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Παρθενώνα», αναφέρει.
   
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις σε έντεκα από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας

«Πριμ ύφεσης» σε 11 περιφέρειες της χώρας

Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις θα μπορούν να λάβουν τα επενδυτικά σχέδια, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, σε τουλάχιστον έντεκα από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Οι περιφέρειες αυτές –με εξαίρεση μέχρι στιγμής τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου– αναμένεται να «πριμοδοτηθούν» με αύξηση του ανώτατου ποσοστού κρατικών ενισχύσεων κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ). Η σχετική απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ο νέος χάρτης θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η ανάγκη για την αναθεώρηση του ΧΠΕ προέκυψε λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς σε τέσσερις από τις έντεκα περιφέρειες το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με βάση τα στοιχεία της περιόδου 2012-2014, υποχώρησε κάτω από το 75% του μέσου όρου της Ε.Ε.-«28», ενώ σε άλλες επτά υποχώρησε σε επίπεδα κάτω του 60%. Ο υφιστάμενος ΧΠΕ ισχύει από την 1η Ιουλίου 2014 και βασίστηκε στα στοιχεία για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της περιόδου 2008-2010. Με βάση την αναμενόμενη αναθεώρηση του ΧΠΕ, τα ποσοστά των κρατικών ενισχύσεων θα διαμορφωθούν ανά περιφέρεια ως εξής:

Η ιδεολογία του ταχύπλοου

Τάκης ΘεοδωρόπουλοςΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Οταν ο αθηναϊκός στόλος απέπλεε για τη Σικελία, ο Αλκιβιάδης μετέτρεψε το πλοίο του σε ταχύπλοο ώστε να φτάσει πρώτος στο ύψος της Αίγινας και να ξεχωρίσει από όλους τους υπόλοιπους. Φιλόπρωτος, ριψοκίνδυνος, αυθάδης, ικανός ρήτορας αλλά και ταλαντούχος στρατηγός έμοιαζε με το τέλειο προϊόν της αθηναϊκής δημοκρατίας. Ατίθασος χαρακτήρας όπως ήταν, ενσάρκωνε όλες τις αρετές και τις αναπηρίες της αθηναϊκής δημοκρατίας στην πιο ακραία τους εκδοχή. Το τέθριππο με το οποίο έσπερνε πανικό στα στενά δρομάκια της Αθήνας και του έδωσε τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η αντίστοιχη Φεράρι της εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συμπολίτες του, παρότι τον θεώρησαν υπεύθυνο για την καταστροφή στη Σικελία λίγο αργότερα τον υποδέχονταν ως ήρωα και σωτήρα της πόλης τους. Ο καθένας τους έκρυβε μέσα του κι από έναν wannabe Αλκιβιάδη. Κάποιος που μπορεί να παρενοχλεί με όλη του την άνεση τους υπόλοιπους και σε γενικές γραμμές να κάνει ό,τι του καπνίσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Τα ταχύπλοα του ελληνικού καλοκαιριού, εξίσου δημοφιλή με τα ντάπα ντούπα και την εν γένει παραγωγή θορύβου, δεν είναι απλά οχήματα. Εκφράζουν τον τρόπο με τον οποίο μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει τον εαυτό της. Είναι ιδεολογικά οχήματα όπως τα 4X4 και οι πισίνες. Στις μέσες ψυχικές θερμοκρασίες όλοι είμαστε περίπου ίσοι. Ο πραγματικός μας χαρακτήρας όμως κρίνεται στις ακραίες, όταν πενθούμε ή όταν διασκεδάζουμε. Δεν ξέρω πότε η διασκέδασή μας απέκτησε αυτόν τον επιθετικό χαρακτήρα που έχει σήμερα. Ισως στα χρόνια που το χρήμα άρχισε να ρέει χωρίς αιδώ. Το πάρτι δεν έχει επιτυχία αν δεν ξεσηκώσεις και τους περιοίκους, ο σκύλος σου δεν είναι καλός επαγγελματίας αν δεν γαυγίζει όλη νύχτα, τι να τις κάνεις τις παραλίες αν δεν αφήσεις τη γλυκιά οσμή του πετρελαίου και δεν ξεσηκώσεις κύματα κι αφρούς. Η οικονομική αυτοπεποίθηση εξέλιπε μαζί με την κρίση, όμως μας κληροδότησε τα αντανακλαστικά της, σαν νευρικούς σπασμούς που ταλαιπωρούν το εξαντλημένο σώμα. Δεν διασκεδάζουμε για τον εαυτό μας. Διασκεδάζουμε εναντίον των γύρω. Αν δεν ενοχλήσεις, δεν ευχαριστιέσαι τη ζωή. Μας έμεινε ο μέσα Αλκιβιάδης χωρίς το ταλέντο του.
Είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια όλη η συζήτηση γύρω από τα σκάφη, ταχύπλοα ή μη, αφορά στη φορολόγησή τους; Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να βάλει μια τάξη στην κυκλοφορία τους; Oχι. Γιατί; Μα γιατί η αταξία θεωρείται φυσιολογική. Στην εφηβεία μου είχα ατύχημα με ταχύπλοο, και επειδή είμαι κολυμβητής τα τρέμω. Oμως πόσοι κολυμπούν; Οι παραλίες είναι γεμάτες και μέσα στο νερό βλέπεις κάνα δυο κεφαλάκια σαν σημαδούρες.
Είναι δυνατόν να γίνει δυστύχημα με 4 νεκρούς και δεν ξέρω πόσους σοβαρά τραυματισμένους έξω από την Αίγινα; Ελάτε τώρα. Πού ζείτε. Εδώ που τα λέμε και άργησε να γίνει. Πόσα γίνονται καθημερινά; Τις πταίει; Φταίει που η Ελλάδα περιβρέχεται από θάλασσα, φταίει η ανεμελιά του καλοκαιριού, η ώρα η κακιά. Πάνω απ’ όλα όμως φταίει η επιθετικότητα της συμπεριφοράς μας που την έχουμε αναγάγει σε ιδεολογία. Η ιδεολογία του ταχύπλοου.
Η ελληνική κοινωνία έχει χάσει τη σεμνότητά της, με τη σημασία του αλληλοσεβασμού. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι χρειάζεται μια σοβαρή συντηρητική μεταρρύθμιση. Και όταν λέω συντηρητική δεν εννοώ την επαναφορά των ανύπαρκτων ή ασθενικών παραδόσεων. Εννοώ την αποκατάσταση ορίων σε όλα τα επίπεδα που θα μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε κάποιο συλλογικό βηματισμό.
 
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η τρομερή «μάχη» των Μάντη-Καγιαλή με τους Αυστραλούς στη medal race! (video)

Η τρομερή «μάχη» των Μάντη-Καγιαλή...
Δείτε την κούρσα των Μάντη-Καγιαλή στη medal race των 470 της ιστιοπλοΐας και την επική «μάχη» τους με το πλήρωμα από την Αυστραλία, που…
άρπαξε στο νήμα το ασημένιο μετάλλιο από τους Έλληνες!..
Δείτε εδώ όλη την προσπάθεια των Ελλήνων




Σταθερή αγάπη. Aπό τά Φωτογραφήματα τής ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Σταθερή αγάπη. Με τον γιο της μοιράστηκε τους εορτασμούς του μεταλλίου στα 100 μέτρα η Nia Ali των ΗΠΑ.
EPA/SRDJAN SUKI
 Τέτοια αγάπη πάντα θά (μάς) κερδίζει...

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ