Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κρούσμα νοθείας στις εκλογές της Κεντροαριστεράς...

Ακυρώθηκαν οι εκλογές για την Κεντροαριστερά στο Τρίκερι Μαγνησίας
Ακυρώνονται από την επιτροπή Αλιβιζάτου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που διεξήχθησαν στο Τρίκερι της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές, δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε υποβάλλει ένσταση και ζητούσε να διερευνηθεί αν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως η εγγραφή στους καταλόγους με καταβολή του αντιτίμου των 3 ευρώ, η ταυτοπροσωπία και η φυσική παρουσία των ψηφισάντων.

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

H τεράστια συμβολή τής ανθρώπινης κουτοπονηρίας στή χθεσινή τραγωδία καί τό μπάζωμα τών ρεμάτων στή Μάνδρα Αττικής...

Καθηγητής Γεωλογίας Δ. Παπανικολάου: Είχε κλειστεί η φυσική διέξοδος του νερού


George Vitsaras / SOOC/
Η φύση είχε προειδοποιήσει για τη σημερινή τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και τη Μάνδρα Αττικής, τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Παπανικολάου μίλησε για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές, σημειώνοντας πως το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές, με βάση προηγούμενες καταστροφές.
«Βασική άσκηση - για το θέμα των πλημμυρών - ήταν η περιοχή της Μάνδρας. Την είχαμε επιλέξει σαν μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή εν πάση περιπτώσει η μη γνώση και ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα ήταν εγκληματικού χαρακτήρα, διότι στην περιοχή της Μάνδρας...

Η φύση είχε προειδοποιήσει...

Μια μπόρα και θρηνεί η χώρα

Ιούνιος 2016. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων και υπερχείλισης υδάτων στην περιφέρεια της Κάτω Βαυαρίας. Παρότι είχε εκδοθεί προειδοποίηση, η σφοδρότητα της κακοκαιρίας αιφνιδίασε τις αρχές. Κανείς δεν είχε υπολογίσει τόσο μεγάλη ορμητικότητα.
Σεπτέμβριος 2017. Τουλάχιστον έξι νεκροί σε εκτεταμένες πλημμύρες στο Λιβόρνο της Ιταλίας.
Νοέμβριος 2017. Δυτική Αττική. Υπερδιπλάσιοι νεκροί από τις δύο μπόρες στις παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες. Η «μανία της φύσης», τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», της κλιματικής αλλαγής τα θλιβερά επόμενα. Ισχύουν γενικά, αλλά η εστίαση σ’ αυτά υποκρύπτει μια σιωπηρή αποδοχή της απώλειας ζωής ως φυσικό φαινόμενο.
Η φύση είχε προειδοποιήσει. Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Δημήτρης Παπανικολάου για τη Μάνδρα σε μεταπτυχιακό μάθημα είχε μιλήσει. «Την είχαμε επιλέξει ως μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή η μη γνώση ήταν εγκληματικού χαρακτήρα...

Συμβαίνει τώρα ( 00:20 π.μ.)

Προβλήματα σε όλη την Αττική από τη νέα καταιγίδα...


Κλήσεις για πλημμύρες δέχεται συνεχώς η πυροσβεστική...
  Που υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας...

Προβλήματα σε όλη την Αττική έχει δημιουργήσει η καταιγίδα που πέφτει εδώ και περίπου μία ώρα, ενώ ειδικά η περιοχή της Δυτικής Αττικής, που χτυπήθηκε με πρωτοφανή τρόπο από χτες τα ξημερώματα, εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την κακοκαιρία.

Πριν από λίγη ώρα λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την τελευταία ώρα το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έχει αρχίσει να λαμβάνει κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:

Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα

Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο

Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα

Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα

Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα

Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα

Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης...

Aνοχύρωτη χώρα...

Αυθαιρεσία, συγκάλυψη, νομιμοποίηση, καταστροφή...
Και αντιστρόφως. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος από τον οποίο η Ελλάδα επί πολλές δεκαετίες αδυνατεί να ξεφύγει. Από το...
1830, όταν οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων διεκδικούσαν – επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες – να κατεδαφιστεί ο βυζαντινός ναός της Παναγίας Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας για να καρπωθούν το οικόπεδο, έως τις μέρες μας, η κοινωνική αυθαιρεσία και η κρατική νομιμοποίησή της αγκαλιάζουν ολόκληρη τη χώρα.

● Το θυμόμαστε όταν καίγονται τα δάση, όταν περιοχές ολόκληρες – θεωρούμενες ως μελλοντικά οικιστικά και τουριστικά φιλέτα – γίνονται αντικείμενο επίμονων και πολλαπλών εμπρησμών.

● Το θυμόμαστε όταν σπίτια χτισμένα αυθαιρέτως σε – κάποτε – δασικές εκτάσεις γίνονται κάρβουνο και στάχτη.

● Το θυμόμαστε όταν, ως απόρροια των εμπρησμών, των μπαζωμάτων και των κακοτεχνιών, πλημμυρίζουν και πνίγονται ολόκληρες περιοχές και οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί.

● Το θυμόμαστε, αλλά το έγκλημα επαναλαμβάνεται αενάως. Και κανένας δεν αποφασίζει να αλλάξει ρότα. Ούτε η αυθαιρετούσα κοινωνία. Ούτε τα επωφελούμενα κόμματα. Ούτε βεβαίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία συχνά καρπώνεται κι αυτή οικόπεδα από τα καμένα και τα μπαζωμένα...