Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ισχυρή ηλιακή "καταιγίδα" κατευθύνεται στη Γη

Ο Ήλιος έστειλε προς τον πλανήτη μας μία πολύ ισχυρή «καταιγίδα» φορτισμένων σωματιδίων, που αναμένεται να πλήξει τη Γη σύντομα, σύμφωνα με τη NASA.
Η «καταιγίδα», που έγινε αντιληπτή από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, προέρχεται από μια ηλιακή έκλαμψη της κατηγορίας Χ1.6, που κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 20:45 ώρα Ελλάδος.
Η κατηγορία Χ είναι η ανώτερη στη σχετική κλίμακα, ενώ ο αριθμός που ακολουθεί βαθμολογεί την ένταση (π.χ. μια Χ2 έχει διπλάσια ένταση από Χ1).
Η επιβλαβής ακτινοβολία μιας τέτοιας καταιγίδας δεν μπορεί να διαπεράσει την «ασπίδα» της γήινης ατμόσφαιρας, ώστε να βλάψει τους ανθρώπους στην επιφάνεια του πλανήτη, ούτε θέτει σε κίνδυνο τους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με το Space.com.
Μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα στους δορυφόρους, τα συστήματα ραδιοεπικοινωνιών, το σύστημα GPS, καθώς επίσης και τα επίγεια δίκτυα ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για την ισχυρότερη ηλιακή «καταιγίδα» εδώ και αρκετά χρόνια, η οποία προέρχεται από ηλιακή κηλίδα ακριβώς στο κέντρο του Ήλιου και «στοχεύει» κατευθείαν στη Γη, γεγονός που την καθιστά κάπως πιο επίφοβη.
Οι συνέπειες θα εξαρτηθούν από το αν μετά την ηλιακή έκλαμψη ακολούθησε ένα άλλο σχετικό φαινόμενο, μία έκρηξη στεμματικής ηλιακής μάζας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό όντως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση - αν και το θέμα μελετάται ακόμη.
Κάθε φορά πάντως που αυτό συμβαίνει, τότε μια γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη μετά από δύο τρεις ημέρες.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον ένα μέρος από το εκτοξευθέν στο διάστημα "πλάσμα" υψηλής ενέργειας θα πέσει πάνω στο γήινο μαγνητικό πεδίο, δημιουργώντας πιθανότατα ένα θεαματικό σέλας στους πόλους.
Προς το παρόν, δεν μπορεί να προβλεφθεί αν και ποιο μέρος του πλανήτη θα πληγεί περισσότερο - κάτι που θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Οι ηλιακές εκλάμψεις κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: C (οι πιο ασθενείς), M (μεσαίες) και Χ (ισχυρές).
Η τωρινή Χ1.6, αν και ιδιαίτερα ισχυρή, απέχει πολύ από την «θηριώδη» Χ4.9, που είχε συμβεί στον Ήλιο φέτος τον Φεβρουάριο.
Ο Ήλιος βρίσκεται κοντά στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του κατά τον τρέχοντα 11ετή κύκλο του, γνωστό ως «Ηλιακό Κύκλο 24», ο οποίος πάντως έχει υπάρξει ο πιο ήσυχος των τελευταίων 100 ετών.

«Φρένο» από το ΣτΕ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η απόφαση ελήφθη με τα τις προσφυγές της Ομοσπονδίας Εμπόρων και των ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει, έστω και προσωρινά για ένα χρόνο, να λειτουργούν τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους
Ειδικότερα, Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ, έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων, κλπ που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».
Ακόμη, αναφέρεται ότι η οικονομική βλάβη όσων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ «πιθανολογείται επίσης ως ανεπανόρθωτη, ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη, από τα προσκομισθέντα από αυτούς στοιχεία και μελέτες αρμοδίων ερευνητικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτιμώμενα υπό το φως της κοινώς γνωστής οικονομικής κρίσεως, τα στοιχεία δε αυτά δεν αμφισβητούνται ούτε αποκρούονται από τη διοίκηση».
Παράλληλα, οι δικαστές σημειώνουν ότι «η επίκληση εκ μέρους της διοικήσεως της εξαγωγής συμπερασμάτων από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ως λόγου δημοσίου συμφέροντος κωλύοντος τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, δεν δύναται να αντισταθμίσει την πιθανολογούμενη βλάβη των αιτούντων (εμπόρων, κλπ), πολλώ μάλλον καθ' όσον η διοίκηση δεν επικαλείται ούτε προσκομίζει στοιχεία ή μελέτες επί των οποίων δύναται να θεμελιωθεί προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από το επίμαχο μέτρο».
Όμως, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τονίζεται ότι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί των εμπόρων, κλπ, δεν κρίνονται «προδήλως βάσιμοι». Μεταξύ αυτών των ισχυρισμών είναι ότι παραβιάζεται η υπερνομοθετικής ισχύος διεθνής σύμβασης της Γενεύης που καθιερώνει την Κυριακή ως ημέρα αργίας και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 94/104/1993) και ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ως προς την ανάγκη εξυπηρέτησης του αυξημένου αριθμού τουριστών και τις Κυριακές, ότι μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ και υπό τον όρο να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.
kathimerini.gr

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ


Με 51 ψήφους έγινε δεκτή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ. Επί συνόλου 95 βουλευτών, 51 ψήφισαν υπέρ, 38 κατά, ενώ «παρών» δήλωσαν τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία έγινε με οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, πέντε από τη ΝΔ και τρεις από το ΠΑΣΟΚ.


Η ΝΔ αντικατέστησε τη Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Λοζάνη και το είχε ζήτησε η ίδια, τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε ενημερώσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Μάξιμο Συνετάκη που επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για λόγους υγείας.

Πάντως, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι όλοι δήλωσαν πως αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν τη διάταξη.

Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, καθώς και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρο, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.

Στην τροπολογία συμπεριλήφθηκε ρύθμιση που προβλέπει εξομοίωση με τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας του ΕΝΦΙΑ όλων των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις. 
tanea.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Το πραγματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ


Πάσχος ΜανδραβέληςΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
 Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ριζοσπαστισμός του. Είναι ο ιδιότυπος συντηρητισμός του. Υπόσχεται να μας βγάλει από την κρίση κάνοντας όλα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή και ίσως ακόμη περισσότερα. Υπόσχεται να αναστήσει άχρηστους οργανισμούς, να διορίσει, να σπαταλήσει χρήμα, μέχρι και για 16 μισθούς στη Βουλή. Υπόσχεται να υλοποιήσει το κρατικοδίαιτο μοντέλο που εφάρμοσε ο προηγούμενος δικομματισμός και προσπαθεί απεγνωσμένα να διασώσει η σημερινή κυβέρνηση.

Το πρόβλημα με την κριτική που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κι αυτή προέρχεται από τα παλιά. Στοχεύει στον υποτιθέμενο ριζοσπαστισμό του και θυμίζει τις αλήστου μνήμης ιαχές της Δεξιάς του ’80, που έλεγε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα κρατικοποιήσει τα τρακτέρ των αγροτών και θα πάρει τα σπίτια των πολιτών».

Είναι ατελέσφορη η κριτική που λέει ότι αν προηγηθεί στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβούν λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί στη χώρα. Ολο και λιγότεροι την πιστεύουν, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν άλλη. Τι να πουν δηλαδή; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή κάποιον ανίδεο με μόνο προσόν ότι είναι κομματικό στέλεχος; Ή ότι δεν θα προχωρήσει η απελευθέρωση των αγορών και επαγγελμάτων. Σε ό,τι αφορά τις κακοδαιμονίες της ελληνικής πραγματικότητας, και η κυβέρνηση ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ είναι. Η βασική λογική της είναι σαν του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνει φόρους για να συντηρήσει το πελατειακό κράτος.

Το καλό με μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ανακατευτεί η τράπουλα και θα μπουν νέα πρόσωπα στη διακυβέρνηση της χώρας. Το κακό όμως είναι ότι αυτά τα πρόσωπα εμφορούνται από τις παλιές αντιλήψεις, κάτι που φαίνεται και από την παλαιού τύπου αντιπολίτευση που κάνουν τα στελέχη του. Το άλλο καλό είναι ότι μια γενιά «αιθεροβαμόνων» θα μάθει στο καμίνι της εξουσίας αυτό που έλεγε ο Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ότι «η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού· είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου». Τον λογαριασμό όμως της εκπαίδευσης θα τον αναλάβει ο ελληνικός λαός.

Επιπλέον, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να καταλάβει ο κ. Γιάννης Μηλιός ότι η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμάται μέσα σε λίγους μήνες. Θα πληρώσουμε άχρηστους και άγονους πειραματισμούς με κρατικές παρεμβάσεις που απέτυχαν στο παρελθόν. Και απέτυχαν όχι διότι τους έκαναν οι «κακοί» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά διότι όπως έλεγε πάλι ο σοσιαλδημοκράτης Γκαλμπρέιθ «το κράτος είναι τέτοιος οργανισμός που αν και κάνει στραβά τα μεγάλα πράγματα, κάνει στραβά και τα μικρά πράγματα». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μάθουν στην πράξη, αυτό που δεν διάβασαν στην ιστορία της ΕΣΣΔ: η εξάπλωση της διαφθοράς δεν είναι απότοκο μιας «δεξιάς» ή «αριστερής ηθικής», αλλά ευκαιριών που υπάρχουν σε ένα πολυδαίδαλο κράτος. Οσο μεγαλύτερο και πιο συγκεντρωτικό το κράτος, τόσο περισσότερες ευκαιρίες διαφθοράς υπάρχουν και όλο και περισσότεροι θα συνωστίζονται στα πολιτικά γραφεία για να έχουν μερίδιο.

Τέλος θα μάθουν (αν και κάτι θα έχει πάρει το αυτί του κ. Αλέξη Τσίπρα στα διεθνή φόρα που συμμετέχει) ότι και η διευθέτηση του χρέους δεν γίνεται ούτε με τσαμπουκάδες, ούτε μπορεί να επαφίεται στην καλοσύνη των ξένων. Οταν γίνει, θα είναι ένας οδυνηρός συμβιβασμός, όπως όλα τα πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο που είναι εφικτός...
από kathimerini.gr

Το γελοίο ως κανόνας



τό κομισθέν πλαστό, βεβαίως, είναι πτυχίο ...λωποδύτου! 
Αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγος μιας βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ είχε προσληφθεί στο Δημόσιο ― και συγκεκριμένα, έχει σημασία, στον Δήμο Κορυδαλλού. Η ταυτότητα της συζύγου τού περί ου ο λόγος κυρίου δεν έχει σημασία, καθώς η ίδια βεβαιώνει ότι δεν γνώριζε την παρασπονδία του συζύγου της και, επομένως, δεν γίνεται να θεωρηθεί υπεύθυνη. Το ενδιαφέρον είναι αλλού. Είναι στο γεγονός ότι το πλαστό μεταπτυχιακό ήταν στον τομέα «διαχείρισης και οικονομικών του πολιτισμού» (σε λίγο, όπως πάνε, θα δίνουν και μεταπτυχιακά σε pizza delivery...) και μάλιστα όχι από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της σειράς, αλλά από κοτζάμ Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου. Αν εξετάσουμε μαζί αυτά τα δύο στοιχεία, είναι να απορείς πώς δεν τον είχε υποψιαστεί κανείς. Διότι, βρε κακόμοιρε, από τη μια φιλοδοξείς να μοστράρεις μεταπτυχιακό («μαϊμού» έστω) από το LSE και από την άλλη φιλοδοξείς να βολευτείς σε μια θέση στον Δήμο... Κορυδαλλού; Οπουδήποτε αλλού στον πολιτισμένο κόσμο, η απόσταση αυτών των δύο πραγμάτων, πέραν του ότι κάπως υποβάλλει στον τρίτο την αίσθηση του γελοίου, ίσως προκαλούσε και υποψίες. Οχι όμως στη χώρα του Υπαρκτού Ελληνισμού. Εδώ, έπειτα από τριάντα χρόνια «εκδημοκρατισμού» της παιδείας, το πτυχίο υποβιβάστηκε σε απλό εισιτήριο για εύκολη και προ παντός σίγουρη δουλειά στο Δημόσιο και η μόρφωση έχασε την αξία της. Το γελοίο, όπως στην περίπτωση του συγκεκριμένου απατεώνα, έγινε ο κανόνας...

Σχόλιο από τή στήλη "ΦΑΛΗΡΕΥΣ" 
τής "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"
(η φωτογραφία  προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο")

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία...

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία με 12.000 ελλείψεις καθηγητών... με 12.000 ελλείψεις καθηγητών...


Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να παίρνουν τις θέσεις τους στα θρανία, όχι όμως και τους εκπαιδευτικούς καθώς τα κενά φτάνουν...
τα 12.000. Οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δηλώνουν ότι τα κενά είναι πολλαπλάσια εκείνων που παρουσιάζει το υπουργείο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι εκπαιδευτικοί θα λείψουν από τις αίθουσες 9.000 δάσκαλοι αλλά και περίπου 3.000 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές τα τελευταία χρόνια υπήρξαν 9.000 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών με μόλις 278 προσλήψεις …
iefimerida.gr

Ζήτησε διαζύγιο...

Διαζύγιο ζήτησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη μετά την αποκάλυψη για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της...μετά την αποκάλυψη για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της...
Αίτηση διαζυγίου φέρεται να κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, μετά την αποκάλυψη, πως, ο σύζυγός της είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο  από...
το London School of Economics. Η βουλευτής από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό, ζητώντας να υποστεί ο σύζυγός της τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα μάλιστα με το "Βηματοδότη" κατέθεσε ήδη αίτηση διαζυγίου.
Οπως γραφει: «Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο καιρό η βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τα πτυχία του συζύγου της; “Κοιτάξτε, τον γνώρισα το 1998, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δύο χρόνια παντρευτήκαμε. Δεν μου είπε τίποτα, αν και πολλές φορές έκανε λόγο για τις σπουδές του στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου 2014, όταν επέστρεψε σπίτι από την εργασία του, μου το αποκάλυψε ως εξής: "Εκαναν έλεγχο στον δήμο και βρήκαν ότι κατέθεσα  πλαστό πτυχίο". Εγινα έξαλλη...”. Αυτά έλεγε σχεδόν κλαίουσα η βουλευτής και επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ίδια δεν είχε ιδέα, ότι ποτέ δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο για να προσληφθεί ο σύζυγός της και ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η κυρία Γιαννακάκη είπε όμως και τα εξής: «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο...».

Λυκουρέντζος: Είμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο...



ΗΧΗΤΙΚΟ...
Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον REAL FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κλίμα που αντιμετωπίζει στην εκλογική του περιφέρεια με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

«Αποκαρδίωση και απογοήτευση επικρατεί. Η υπερφορολόγηση έχει...
εξουθενώσει τη φοροδοτική ικανότητα των συμπολιτών μου, των συμπατριωτών μου οι οποίοι βάλλονται από παντού. Ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή του 55% του φόρου στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, παντού καλούνται να πληρώσουν προηγούμενα, επόμενα, έχει χαθεί το μέτρο. Βεβαίως η πατρίδα είναι σε δύσκολη θέση, βεβαίως πρέπει να υπάρξει μία περίοδος εκτεταμένης είσπραξης φόρων από το κράτος, αλλά όχι αυτό που γίνεται. Είμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο. Και φοβούμαι ότι αυτό θα έχει διπλό στόχο, πρώτο δεν θα εισπραχθούν οι φόροι που έχουν σχεδιαστεί και δεύτερον η κυβέρνηση θα πληρώσει τίμημα της χώρας της εκλογής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι οι αλλαγές που θα γίνουν μπορεί να αλλάξουν το κλίμα ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε: «Αυτό που θα αλλάξει το κλίμα είναι αν οι αλλαγές προσεγγίσουν την πραγματική ικανότητα της φοροδοτικής εισφοράς του ελληνικού λαού, των Ελλήνων πολιτών. Ακουσα τον κ. Χαρδούβελη – και διάβασα σε έγκυρη τοπική μας εφημερίδα- να λέει στο χωριό του ότι θα ήθελε να τον αλλάξει τον φόρο, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τον ψήφισαν. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξέρει ο κ. υπουργός, ότι με την πολιτική του προκατόχου του βρισκόμαστε πάντοτε κάτω από το εξής δίλημμα: “Ή ψηφίζουμε το Α ή Β μέτρο ή δεν παίρνουμε τη δόση, ή πέφτει η κυβέρνηση”».

Και πρόσθεσε: «Εάν ο κ. Χαρδούβελης είχε άποψη, με την οποία όπως είπα θα’ ρθει κοντά στην πραγματικότητα, στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Σήμερα, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη η τροπολογία, μπορεί να κάνει νομοτεχνικές βελτιώσεις που να μετριάσουν τα βάρη του ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες πολίτες.

Ακουστε το ηχητικό ΕΔΩ...
 

Τέσσερις βουλευτές βγάζει εκτός η Ν.Δ. ...



...για την ψηφοφορία του ΕΝΦΙΑ ...
Τέσσερις βουλευτές από τη ΝΔ θα αντικατασταθούν τελικά, με αφορμή την ψηφοφορία του ΕΝΦΙΑ, που ξεκινάει σε λίγο στη Βουλή. 
Οι...
βουλευτές που δεν θα παραβρεθούν τελικά στην ψηφοφορία είναι ο Μάξιμος Σανετάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, και η Άννα Καραμανλή.
Οι παραπάνω αντικαταστάσεις, οπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr γίνονται για σοβαρούς προσωπικούς και υπηρεσιακούς λόγους. Ο κ. Σανετάκης έχει προγραμματισμένο χειρουργείο, η Ντόρα Μπακογιάννη ταξίδι στο εξωτερικό, ανειλημμένες υποχρεώσεις δηλώνει ότι έχει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ η Άννα Καραμανλή μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η μόνη που αντικαθίσταται εξαιτίας της διαφωνίας της με τον ΕΝΦΙΑ...

Αντικαταστάθηκε ο Ν. Σηφουνάκης από τόν Παναγιώτη Ρήγα ...



...εν όψει της ψηφοφορίας για τον ΕΝΦΙΑ...

Αντικαταστάθηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Τη θέση του κατέλαβε ο...
γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
Ο   Σηφουνάκης είχε προαναγγείλει πως δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία...