Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Σου Λιρόνγκ: «Θα τριπλασιάσουμε τους επιβάτες κρουαζιέρας του Πειραιά»


«Στόχο τα 3 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας έθεσε για τον Πειραιά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του κινεζικού κολοσσού China Cosco Shipping Corporation Limited, Σου Λιρόνγκ, μιλώντας πριν από λίγο στον ΟΛΠ.
«Μεσοπρόθεσμα η εταιρεία θα κινηθεί ώστε να ανεβάσει από το τρέχον 1,1 εκατ. επιβάτες στo 1,5 εκατ. τη σχετική δραστηριότητα», είπε, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα επιταχύνει τις επενδύσεις και για την επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας με τέσσερις νέες μεγάλες θέσεις σε έναν προϋπολογισμού αξίας 136 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της Cosco που βρέθηκε για 24 ώρες στην Ελλάδα μίλησε για αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και την κατασκευή νέων τη δραστική αναβάθμιση των υπηρεσιών.
«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco η Ελλάδα έχει γίνει για τους κινέζους πολίτες πόλος έλξης και...

Σε βραχνά εξελίσσονται, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, oι Μαρινάκης και Σαββίδης...

Η κουμπαριά Μαρινάκη με την Ντόρα και η στήριξη Σαββίδη στον Τζιτζικώστα...

Μαρινάκης - Σαββίδης - Τσίπρας - Μητσοτάκης Και οι 4 νέοι καναλάρχες δένουν τα χέρια της ΝΔ στη συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή...

Σε βραχνά εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε επίπεδο αρχηγών – λέει το νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ, εξελίσσονται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι περιπτώσεις των...
δύο υπερθεματιστών Μαρινάκη και Σαββίδη. Διότι το βασικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έστησε ένα διαγωνισμό για να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή ή να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχει ήδη καταπέσει… Κι αυτό που έχει μείνει στον αφρό, απότοκο των αποκαλύψεων από τα ρεπορτάζ των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν, δύσκολα στέκονται σε μια συζήτηση στη Βουλή και ειδικά όταν πέσει πολύ φως επάνω τους!

Με άλλα λόγια το τηλεοπτικό τοπίο που προκύπτει από το διαγωνισμό της κυβέρνησης με την ανάδειξη των συγκεκριμένων υπερθεματιστών, Αλαφούζο, Κυριακού, Μαρινάκη, Σαββίδη, μόνο για αντιπολίτευση δεν προσφέρεται για τη ΝΔ.

Αφού είναι προφανές ότι μόνο νέα διαπλοκή δεν μπορεί να στήσει η κυβέρνηση με τους συγκεκριμένους υπερθεματιστές… Μάλιστα ειδικά για την περίπτωση των Αλαφούζου – Κυριακού, είναι αστείο και μόνο η αναφορά σε νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ!

Υπήρχε όμως μια ελπίδα με τους δύο νέους, Μαρινάκη – Σαββίδη, αλλά κι αυτή η περίπτωση αδυνατεί να σταθεί στην κριτική… χάνοντας έτσι και τα τελευταία επιχειρήματα που θα μπορούσε να κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι επιχειρεί τον έλεγχο του τοπίου ή να δημιουργήσει φιλικά κανάλια με το διαγωνισμό. Για τον μεν Μαρινάκη πρόλαβε ήδη να απαντήσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι ο εφοπλιστής είναι κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, ούτε καν δηλαδή κάποιου απλού βουλευτή ή στελέχους του κόμματος… Ενώ στην περίπτωση Σαββίδη πώς να αποκρούσεις τη συγγενική σχέση του επιχειρηματία με στέλεχος της ΝΔ (άλλωστε πρόσφατος είναι ο γάμος…) ή ακόμη περισσότερο να διαψεύσεις τα καραβάνια που «ναύλωνε» με κόσμο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις του Περιφερειάρχη και υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα;

Βεβαίως η περίπτωση Σαββίδη είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία οι αμερικανοί που θεωρούν τον επιχειρηματία περίπου ανεπιθύμητο λόγω της σχέσης του με τον Πούτιν… και σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Και από την άλλη, έχει πίσω του χιλιάδες κόσμο, λόγω ΠΑΟΚ, επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα και ποντιακής καταγωγής… Που ούτε η ΝΔ ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν περιθώρια να συγκρουστούν ευθέως – τουλάχιστον, μαζί του!...

enimerosi24.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τήν πρόληψη/ενημέρωση κατά τού ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 29-09-2016


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Μυκόνου και η Sea Medical Health Clinic στα πλαίσια πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, προσφέρουν μια δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες της Μυκόνου κ των γειτονικών νησιών.
Αφορμή αυτής της εκστρατείας πρόληψης – ενημέρωσης, είναι η 25η Οκτωβρίου - παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της κλινικής κ. Κωνσταντίνο Νάζο για την ευγενική του χορηγία και τόνισε πως δράσεις αυτού του είδους θα βρίσκουν το Δήμο πάντοτε αρωγό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της πρώτης ιδιωτικής πολυκλινικής των Κυκλάδων αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξη του, τόνισε την αξία της πρόληψης έναντι της θεραπείας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου 2016.

Για ραντεβού παρακαλώ καλέστε στο 22890 27350

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


Τό σκίτσο τής ημέρας...

...από "ΤΑ ΝΕΑ"

«Κανένα δάνειο δεν δόθηκε σε κανάλι ή εφημερίδα, χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός…

...κι αν πρώτα δεν τηλεφωνούσε ο υπουργός Οικονομικών ή ο υπουργός Τύπου στις τράπεζες»!

Το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια και η δικαίωση του Κουρή...

Κυριακού - ΘέμοςΚαταθέτουν στην Επιτροπή της Βουλής Κυριακού – Θέμος...

Εντός της εβδομάδας είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν και οι δύο τελευταίοι επιχειρηματίες των media, Θοδωρής Κυριακού και Θέμος Αναστασιάδης στην Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων. Η κατάθεση των δυο δεν αναμένεται να ανατρέψει δραματικά…
τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει έως τώρα από την εξέταση όλων όσοι έχουν εμφανιστεί στην Επιτροπή… Δεδομένου ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, παρά μόνο πολιτικές. Φυσικά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ένταση του προβλήματος… και σίγουρα είναι προτιμότερο για ασφαλέστερα συμπεράσματα να περιμένει κανείς το επίσημο πόρισμα της Επιτροπής που θα ξεκινήσει να συντάσσεται το επόμενο διάστημα, δηλαδή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων.

Ωστόσο ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα για τα θαλασσοδάνεια… που μάλλον δεν απέχει και πολύ από τη νοσηρή πραγματικότητα του πολιτικο-μιντιακού δούναι και λαβείν των τελευταίων δεκαετιών, διατυπώθηκε εξαιρετικά από τα χείλη του εκδότη Γιώργου Κουρή όταν είπε στην Επιτροπή, «Κανένα δάνειο δεν δόθηκε σε κανάλι ή εφημερίδα, χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός… κι αν πρώτα δεν τηλεφωνούσε ο υπουργός Οικονομικών ή ο υπουργός Τύπου στις τράπεζες»!

Με δυο κουβέντες ο γνωστός εκδότης περιέγραψε πώς γινόταν η δουλειά. Δηλαδή αυτό που όλοι πιστεύαμε ότι γινόταν και αυτό που λέει χρόνια ο κόσμος, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει… Ο Κουρής το κατέθεσε και μάλιστα ενόρκως!...

enimerosi24.gr

Αίσωπος : «Ω κάκιστα ζώα, των οικιών υμών εμπιπραμένων, αυτοί άδετε»

Ιερώνυμος σε Βούτση: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς... τραγουδάμε


12:04 | 03 Οκτ. 2016
«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας».

Την αιχμηρή αυτή δήλωση έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο γραφείο του, λίγο πριν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου. 
«Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος και συνέστησε: λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα. 
«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Το 1% των πλουσίων είναι ένας «ιός» που ελέγχει και την επιστήμη

Ανισότητα
tvxs.gr 11:11 | 03 Οκτ. 2016 Το 1% των πλουσίων του πλανήτη ελέγχει σχεδόν τα  πάντα. Την οικονομία, την κοινωνία, αλλά κι έναν τομέα που κανείς θα πίστευε ότι οι ανισότητες δεν είναι τόσο διακριτές… την επιστήμη.

Προνόμιο των προνομιούχων είναι και η επιστήμη, γράφει το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature». Όπως εξηγεί, όσοι ξεκινούν από πλεονεκτική θέση ήδη από τις σπουδές τους, έχοντας τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε καλύτερα πανεπιστήμια, κάνοντας κατά συνέπεια καλύτερες γνωριμίες, πιάνουν στη συνέχεια και καλύτερα επιστημονικά «πόστα». Έτσι τυγχάνουν μεγαλύτερων μισθολογικών απολαβών, έχουν περισσότερα ερευνητικά κονδύλια στη διάθεση τους, κάνουν περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά κύρους, κερδίζουν μεγαλύτερο πρεστίζ και κατά συνέπεια επιρροή στην κοινωνία.
Σε πολλές χώρες οι καριέρες στην επιστήμη τείνουν να πηγαίνουν στα παιδιά των οικογενειών που ανήκουν στις ανώτερες κοινωνικο-οικονομικές ομάδες, με το αποτέλεσμα αυτής της διευρυνόμενης ανισότητας εδώ και λίγες δεκαετίες να είναι ότι πολλοί μη προνομιούχοι κοινωνικά και οικονομικά υποψήφιοι επιστήμονες να απογοητεύονται και να ακολουθούν άλλη καριέρα, είτε -ακόμη κι αν γίνουν τελικά επιστήμονες- να «θάβονται» μέσα στην ανωνυμία, στην έλλειψη ερευνητικών κονδυλίων και στους μέτριους μισθούς.
Κάπως έτσι οι χώρες και οι κοινωνίες χάνουν πολύτιμα ταλέντα, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.
Τραγική ειρωνεία μάλιστα αποτελεί το γεγονός ότι με δεδομένο ότι η επιστήμη χρηματοδοτείται στην πλειοψηφία της από δημόσιο χρήμα, είναι τελικά οι ίδιοι οι πολίτες των χαμηλότερων κοινωνικό - οικονομικών τάξεων που μέσω της φορολογίας συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των προυχόντων και στη διεύρυνση των ανισοτήτων στον επιστημονικό κλάδο.
Όπως πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει την κατάσταση αυτή το «Nature», ο πλούτος που απολαμβάνει και ο έλεγχος που ασκεί στην οικονομία και στην κοινωνία το προνομιούχο 1%, σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, είναι ένας «ιός», ο οποίος δεν αφήνει αμόλυντη και την επιστήμη.

Στη σκιά των δημοσκοπήσεων και της απογοήτευσης


Tvxs Ανάλυση  07:42 | 03 Οκτ. 2016
Στη ΝΔ διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις ως δικαίωση της στρατηγικής Μητσοτάκη και βλέπουν πως ωριμάζει το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Στο Μαξίμου εστιάζουν στα ποιοτικά στοιχεία και τη χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουν αποστασιοποίηση και κόπωση των πολιτών χωρίς όμως να διαμορφώνεται «ρεύμα» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, και βλέπουν περιθώρια ανάταξης και ανάκτησης της εμπιστοσύνης των απογοητευμένων ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση της «Αυγής»
Υπό αυτό το πρίσμα, και με την συνήθη προσθήκη υψηλών δόσεων επικοινωνιακής διαχείρισης, διαβάστηκε από αμφότερα τα επιτελεία και το χθεσινό «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue - μια δημοσκόπηση, που δίνει μεγάλο προβάδισμα «καταλληλότητας» στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και που, εξαιτίας του γεγονότος ότι έγινε για λογαριασμό της «Αυγής», άνοιξε πρόσφορο έδαφος για κλιμάκωση της, ήδη σκληρής, πόλωσης.
Πίσω από τη δημόσια πολεμική ρητορική όμως...

Κραχ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Ελλάδας

Μαζί δεν πληρώνουμε: 8 στους 10 δεν κόβουν εισιτήριο σε λεωφορεία και τρόλει


Κραχ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Ελλάδας, καθώς όπως φαίνεται και από τα νούμερα οκτώ στους δέκα επιβάτες τους, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, τα έσοδα του φετινού Αυγούστου, ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όπου υπήρχε ακόα φρέσκο το σοκ των capital controls. Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύπτουν και εργαζόμσε λεωφορεία και τρόλεϊ, αρκετοί από τους επιβάτες χρησιμοποιούν ως πρόφαση το ότι είναι άνεργοι, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη νέα ρύθμιση που επιτρέπει σε ανέργους που θα επιδείξουν κάρτα ΟΑΕΔ, να επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο.
ενοι
Πηγή: Ημερησία

Είναι άλλο πράγμα να μην πληρώνεις εισιτήριο για το κράτος επίσημα σου έχει δώσει το δικαίωμα να μην το κάνεις κι άλλο πράγμα να αποφασίζεις μόνος σου ότι δεν θα πληρώσεις. Η μάγκικη κουλτούρα του «δεν πληρώνω» καταστρέφει τη χώρα.

Εξάλλου, πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα μέσω της φορολογίας... 


από parapolitiki.com

Οι βαρώνοι των ΜΜΕ λήστεψαν την Ελλάδα

Tην ώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης διαπιστώνει (στο Βήμα) «Βατερλό του Μαξίμου με τις τηλεοπτικές άδειες» , ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατηγορεί (στο Spiegel) τους βαρόνους των ΜΜΕ ότι «απέκτησαν αθέμιτη επιρροή στο κράτος και λήστεψαν την Ελλάδα». 
«Στην αρχή οι επικριτές μας κατηγόρησαν ότι κάναμε τον πλειστηριασμό για να κλείσουμε τον ΣΚΑΪ. Αλλά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος ήταν ο πρώτος, ο οποίος έκανε αίτηση για άδεια, ο πρώτος ο οποίος εμφανίστηκε στον πλειστηριασμό και ο πρώτος ο οποίος πήρε άδεια. Για τους επικριτές η κατάσταση ως είχε ήταν βολική. Αυτό τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel (ηλεκτρονική έκδοση) o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο N. Παππάς χαρακτήρισε «ανοησίες» τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να..
απαλλαγεί από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.
«Οι βαρόνοι των ΜΜΕ απέκτησαν αθέμιτη επιρροή και στο κράτος με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους τους οποίους έπρεπε πληρώσουν. Λήστεψαν την Ελλάδα. Σε αυτό βάζουμε ένα τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.