Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Άλλο καημό δεν είχε η Τρόικα από το να μείνει εδώ για πάντα


Παραπολιτική
Έχω βαρεθεί να ακούω αυτή την ηλίθια άποψη ότι η Τρόικα «κάνει ό,τι μπορεί για να μας δεσμεύσει», ότι θέλει να μας βάλει σε Μνημόνιο για άλλα 200 χρόνια κ.π.λ.

Εντελώς τυχαία η ρητορική αυτή έχει γίνει φοβερά δημοφιλής τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση θέλει να δώσει το πλεόνασμα σε επιδόματα υποψήφιων ψηφοφόρων της αντί να εξοφλήσει με αυτό υποχρεώσεις της και να στηρίξει με κάποιον τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας.

Η πικρή αλήθεια πάντως για όσους προσπαθούν με το ζόρι να κατασκευάσουν κάποιον βολικό εχθρό είναι ότι οι υπάλληλοι της Τρόικας παρακαλάνε τους προϊσταμένους τους να τελειώνει το μαρτύριο τους στην Ελλάδα.

Θέλουν εδώ και καιρό να ξεμπλέξουν με τους πολιτικούς πολιτικάντηδες της χώρας, κάποιοι το έχουν καταφέρει ήδη. Εξάλλου, είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το Δ.Ν.Τ προσπαθεί να απεμπλακεί από τη χώρα μας καθώς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του δυσανασχετούν και οι δικοί του αξιωματούχοι δυσανασχετούν με τη σειρά με τους Ευρωπαίους οι οποίοι επιμένουν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Η Τρόικα θα ήταν η πρώτη που θα σηκωνόταν να φύγει από τη χώρα όταν θα εξέλειπαν οι λόγοι παραμονής της σε ελληνικό έδαφος. Θυμίζω σε όσους ξεχνούν ότι η Ιρλανδία έχει ήδη βγει στις αγορές, ήδη από το δικό της μνημόνιο ξεμπερδεύει η Πορτογαλία ενώ κάθε προσδοκία διαψεύδει και η δημοσιονομική προσαρμογή της Κύπρου.

Σας μοιάζει πιο πιθανό το να έχουν κάποιο ειδικό φετίχ με την Ελλάδα οι δανειστές ή το να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;

«O φασισμός απειλεί την Ουκρανία»

ΟΛΓΑ ΚΟΒΙΤΙΔΗ (αντιπρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας)

«Το «έλκος» του φασισμού απειλεί την Ουκρανία»

«Στην Κριμαία οι πολίτες τρόμαξαν από την τροπή που πήραν τα γεγονότα. Ανεξέλεγκτες ομάδες και συμμορίες είχαν πάρει στα χέρια τους το νόμο. Είναι τρομακτικό να βλέπεις νεοναζιστικές ομάδες να κυριαρχούν»
Μπορεί σήμερα οι κάτοικοι της Κριμαίας να καλούνται να αποφασίσουν «με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», το αποτέλεσμα όμως είναι γνωστό. Με τη «Μητέρα Ρωσία» θα πάνε. Οι δεσμοί τους όλα αυτά τα χρόνια έμειναν άρρηκτοι. Ακόμη και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, όταν η Κριμαία πέρασε στα χέρια της Ουκρανίας. Ηταν το «δώρο» που έχει κάνει ο Χρουστσόφ, στα χρόνια της παντοκρατορίας του, προς τη γενέθλια γη.
Τελευταία όμως η «ομογάλακτος» χώρα άρχισε να έχει άκρως δυτικόστροφους προσανατολισμούς και φιλοδοξίες. Η βαθιά ρήξη που υπέβοσκε δεν άργησε να εκδηλωθεί και οι χθεσινοί φίλοι έγιναν άσπονδοι εχθροί. Πλέον οι κάτοικοι της Κριμαίας επιθυμούν την επανένωσή τους με τη μητέρα πατρίδα.

Η Ολγα Κοβιτίδη είναι αντιπρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, ελληνικής καταγωγής και δικηγόρος στο επάγγελμα. Καταφέραμε και μιλήσαμε μαζί της μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Κριμαία.
* Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία;
- Σήμερα δυστυχώς η χώρα μας μαστίζεται από μια πολύ βαθιά κρίση, πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Η Ουκρανία βρίσκεται σε αποσύνθεση. Βέβαια όλο αυτό δεν έγινε από μόνο του, κάποιοι το επεδίωξαν και έχουν όφελος από την κατάσταση που διαμορφώθηκε και τη δύναμη που έχουν οι ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες.
* Πώς εξηγείτε τη ραγδαία άνοδο αυτών των ομάδων;
- Η πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μια ασθένεια με πολλές επιπλοκές. Είναι οι «πυώδεις εκκρίσεις» και τα «έλκη» που κουβαλά μέσα της η κάθε κοινωνία και εμφανίζονται σε περιόδους πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων. Ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού του φασισμού απειλεί όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές. Είναι καθήκον των κοινωνιών σε όσα κράτη «ανθεί» το φαινόμενο να το ξεριζώσουν από το σώμα τους. Αυτό το «έλκος» δεν πρέπει να προχωρήσει βαθύτερα στο σώμα καμιάς κοινωνίας.
* Στην Κριμαία πώς αντέδρασαν οι κάτοικοι;
- Στην Κριμαία, στο Νότο γενικότερα, οι πολίτες...

Δεν αναγνωρίζουμε την απόσχιση της Κριμαίας...

...διαμηνύουν ΕΕ και ΗΠΑ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την έκβαση του...
"παράνομου" και "αντισυνταγματικού" δημοψηφίσματος ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, διαμηνύουν σύσσωμοι Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Τζον Κέρι προς τη Μόσχα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, υπογραμμίζουν πως η Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δρομολογούμενη απόσχιση της Κριμαίας, και καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της ώστε να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα και να παραμείνουν εντός των στρατοπέδων τους.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες επί πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στη βάση της διακήρυξης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 6 Μαρτίου.

Η απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου προβλέπει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων υπό μορφήν δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και μη χορήγησης αδειών εισόδου, εάν η Ρωσία δεν δεσμευθεί για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης.

Οι πρεσβευτές των 28 στην ΕΕ θα συνέλθουν το βράδυ της Κυριακής για να καταρτίσουν κατάλογο Ρώσων και Ουκρανών τους οποίους θα αφορούν οι κυρώσεις, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Τα ονόματα του καταλόγου δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών το πρωί της Δευτέρας.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ταυτόχρονα τον Βλ.Πούτιν ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τις ερχόμενες ημέρες κυρώσεις και διεθνή απομόνωση που θα πλήξει την οικονομία της...
in.gr

Αποχώρηση Καραμανλή από το Ινστιτούτο...

Στη μετοχική του απεμπλοκή από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ) προχώρησε, προ ημερών, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σε μία...
κίνηση που στο εσωτερικό της Ν.Δ. έλαβε πολλαπλές ερμηνείες. Ο κ. Καραμανλής, που κατείχε το 70% των μετοχών του ΙΔΚΚ (από 10% κατέχουν οι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και Στ. Δήμας) βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στην... άκομψη θέση να πληροφορείται τις αλλαγές στη διοίκηση από τον Τύπο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η επιλογή του να απεμπλακεί (σ.σ. οι μετοχές περνούν στον εκάστοτε γραμματέα του κόμματος) σε αυτή τη συγκυρία, όπου τείνουν προς επίλυση τα δραματικά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος, ερμηνεύτηκε ως μήνυμα στο εσωτερικό περί απεμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού από τα κομματικά δρώμενα...
parapolitika.gr

Tό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Δεν άντεχα άλλο για ένα πιάτο φαΐ με αίμα»




Συγκλονίζει το σημείωμα που άφησε 54χρονη, λίγο πριν πηδήξει από τα τείχη του Ηρακλείου στην Κρήτη. Απευθυνόμενη στον σύζυγο, αλλά και στην κόρη της, ζητεί συγγνώμη, ενώ εξηγεί πως δεν άντεχε άλλο την ταλαιπωρία για ένα «πιάτο φαΐ με αίμα»
Μετά την πτώση στο κενό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Λίγο πριν τις 07:00 η απελπισμένη γυναίκα, η οποία διατηρεί καφενείο στην Κρήτη, επιχείρησε να κόψει το νήμα της ζωής της πηδώντας από τα τείχη του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 54χρονη πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα άφησε πίσω της σημείωμα, όπου ανέφερε:
«Με τα 600 ευρώ που έχω πάνω μου να πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Το ενοίκιο το πλήρωσα χθες. Κόρη μου, συγνώμη, δεν άντεχα άλλο την ταλαιπωρία για ένα πιάτο φαΐ με αίμα. Να σπουδάσεις την κόρη μας και να μην την αφήσεις ποτέ μόνη. Το σπίτι στο χωριό να μείνει στην κόρη μας».
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
 ThePressProject.gr

Κριμαία: Σε εξέλιξη το δημοψήφισμα

Reuters
Το ερώτημα που θέτει το δημοψήφισμα στους ψηφοφόρους δίνει την επιλογή μεταξύ «της επανένωσης με τη Ρωσία, ως μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ή της «αποκατάστασης του Συντάγματος του 1992 και του καθεστώτος της Κριμαίας ως μέλους της Ουκρανίας»
Περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι στην Κριμαία καλούνται σήμερανα επιλέξουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία ή την παραμονή της στην Ουκρανία σε ένα δημοψήφισμα που έχει καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, αλλά υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Σε μια χερσόνησο που κατά κύριο λόγο κατοικείται από Ρώσους, και η οποία παραχωρήθηκε το 1954 με απόφαση του Νικήτα Χρουστσόφ στην Ουκρανία, θεωρείται προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ της επίσημης ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ειδικά από τη στιγμή που η ουκρανική κοινότητα και η μειονότητα των Τατάρων, οι οποίες μαζί αποτελούν το 37% του πληθυσμού, έχουν απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ.
Η επιλογή της διατήρησης του status quo εντός της Ουκρανίας δεν τίθεται ως ερώτημα στο δημοψήφισμα.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος...

«Αν ήξερα τι θα έβρισκα, μπορεί και να μη δεχόμουν»

 Eπί έξι ώρες έδινε κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης για τα αποτελέσματα της Αρχής Ξεπλύματος κατά του «μαύρου χρήματος» την τελευταία χρονιά.
Μετά την εξάωρη «κατάθεσή» του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης μίλησε με στενούς συνεργάτες του. «Χαμός έγινε», του είπαν. «Τι χαμός; Επανάσταση θα έπρεπε να έχει γίνει. Να έχει κατέβει κόσμος στο Σύνταγμα», απάντησε εκείνος. Ο πρόεδρος της Αρχής με τον τίτλο που μοιάζει σαν τρένο, όπως είπε χαριτολογώντας στους βουλευτές, παρουσίασε τα αποτελέσματα της τελευταίας χρονιάς στις τρεις μονάδες της υπηρεσίας του: στην Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και στον Ελεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, δηλαδή το «πόθεν έσχες». Μίλησε για τα 200 εκατ. ευρώ που κατάφεραν να δεσμεύσουν από «ξέπλυμα», τα «έτοιμα» αφορολόγητα εκατομμύρια που έχουν βρει αλλά αδυνατούν οι εφορίες να εισπράξουν, το ερμητικά κλειστό κάστρο των εξοπλιστικών, όπως το περιέγραψε, όπου μέσα γίνονταν «Σόδομα και Γόμορρα», αλλά μόλις πριν από λίγους μήνες κατάφερε να βρει το κλειδί, αλλά και για το «καινούργιο μοντέλο εγκληματούντος ανθρώπου», υπεράνω κάθε υποψίας, με σπουδές στο «ξέπλυμα», που προέβη σε «ντελίριο τέλεσης εγκληματικών πράξεων εις βάρος των τραπεζών». Βέβαια, ελάχιστα από αυτά είναι καινούργια. Επτά φορές έχει πάει στη Βουλή από το 2011, πολλά από αυτά τα έχει ξαναπεί. Εκπληξη και αντιδράσεις βουλευτών, κάποια πρωτοσέλιδα, αλλά μετά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μαύρη λίστα

Ο κ. Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανέλαβε...

Φόρος σε όσους κατέθεσαν πινακίδες Ι.Χ.!...

Πέτροβα : το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν αντικαταστάθηκε από τή Χουί Τζιν

Κι άλλες παρανοϊκές απαιτήσεις από την τρόικα...

Η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα οποία...
κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας.

Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Τελευταίο κρούσμα αξιωματούχου του ΔΝΤ που προσπαθεί να επιβάλει νέους φόρους είναι η αμερικανοκινέζα Χουί Τζιν, η οποία έφτασε ως απεσταλμένη του Ταμείου λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα, η οποία θεωρούνταν η «σκληρή» του ΔΝΤ και ήταν το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν.

Η Τζιν μόλις διαπίστωσε...

Απολύθηκε ποτέ δημοσιογράφος στην Ελλάδα επειδή δεν έκανε καλά την δουλειά του;


  Παραπολιτική

Η εφημερίδα «Los Angeles Times» απέλυσε την Παρασκευή έναν ρεπόρτερ της μετά την αποκάλυψε ότι διατηρούσε μια «απρεπή σχέση» με πρόσωπο που αποτέλεσε την πηγή του για ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο τελικά περιείχε σημαντικά λάθη.

Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση στη Huffigton Post, συνειδητοποίησα ότι δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ κάποια αντίστοιχη είδηση στο χώρο του ελληνικού Τύπου. Διαθέτουμε δεκάδες επιχειρήσεις ΜΜΕ, κάποτε διαθέταμε ακόμα περισσότερες αλλά νομίζω ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Και να πεις ότι είναι αλάνθαστα τα ΜΜΕ μας; Κυριακή παρά Κυριακή, όλο και κάποιος θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που θα διαψεύδει ρεπορτάζ κάποιας εφημερίδας που θα τον στοχοποιεί με ψέμματα και ανακρίβειες ενώ δεν είναι λίγες και οι δικαστές αποφάσεις που έχουν τελεσίδικα καταδικάσει έντυπα και δημοσιογράφους σε σημαντικές αποζημιώσεις.

Νομίζω πάντως ότι έχω κάποιες εκδοχές στο γιατί στην Ελλάδα έχει επικρατήσει αυτή η «ατιμωρησία» στον χώρο του Τύπου. Αφενός δεν υπάρχει στη χώρα μας ερευνητική δημοσιογραφία κι αφετέρου από το 2000 μετά έχει χαθεί και η ιεραρχία στον χώρο των MME. Μικρομεσαίοι δημοσιογράφοι έγιναν εκδότες, οι εκδότες έγιναν ζητιάνοι των επιχειρηματιών και του πολιτικού συστήματος και οι αναγνώστες συνήθισαν στο να ξεκινούν από το «δεν πιστεύω τίποτα» όταν παρακολουθούν τις ειδήσεις.

Σε αντίθεση με την κοινωνία των ΗΠΑ, υποψιάζομαι ότι αν ένας δημοσιογράφος έχανε τη δουλειά του στην Ελλάδα λόγω λάθους, οι πιο πολλοί θα έλεγαν «κρίμα μωρέ τον άνθρωπο, λες και τον πίστευε κανείς». Εξάλλου, πιο πολλοί στη χώρα μας έχουν απολυθεί ακριβώς επειδή έκαναν καλά τη δουλειά τους...