Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οικογενειακή φωτογραφία νέας κυβέρνησης

Straight Out Of Camera
thepressproject.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δεμερτζόγλου.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω


Tvxs Σκίτσο

Υπουργικό Συμβoύλιο : Οδηγίες και κατευθύνσεις από Τσίπρα

Σκληρή δουλειά χωρίς τηλεοπτικές εμφανίσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τους υπουργούς του

Σκληρή δουλειά χωρίς τηλεοπτικές εμφανίσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τους υπουργούς του
«Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό μεταφράζεται σε μια μόνο λέξη: Σκληρή δουλειά, χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και αίσθηση ευθύνης ώστε να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την πρώτη συνεδρίασή του, την Παρασκευή.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς ότι κανείς δεν είναι μόνιμος.
Απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς να περιορίσουν τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις δημόσιες δηλώσεις, ενώ τους ξεκαθάρισε ότι όλοι θα κριθούν το πρώτο εξάμηνο.
«Δεν είστε μόνιμοι, κανείς μας δεν είναι μόνιμος», είπε, τονίζοντας ότι τα υπουργεία δεν ανήκουν σε σάς αλλά στον ελληνικό λαό και καλείστε για κάποιο διάστημα να τα στελεχώσετε και να τα υπηρετήσετε.
«Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν αντιστοιχεί στο δικό μας αξιακό πλαίσιο και δεν θα γίνεται αποδεκτή», πρόσθεσε.
Κατέστησε σαφές ότι η παρακολούθηση και αξιολόγηση των έργων όλων θα είναι διαρκής.
Το πρώτο εξάμηνο όπως είπε θα πρέπει όλοι οι υπουργοί να παρουσιάσουν τον απολογισμό του έργου και των πρωτοβουλιών που ανέλαβαν. «Με βάση αυτό το έργο θα κριθείτε»
Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στο ζήτημα των τηλεοπτικών εμφανίσεων των υπουργών λέγοντας ότι «εγώ σας επέλεξα για υπουργούς και όχι για να στελεχώνεται τις πρωινές εκπομπές».
«Σας διαβεβαιώνω ότι μιλά καλύτερα όποιος μιλά με το έργο του, λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά», ζήτησε από τους υπουργούς.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης περιόδου τονίζοντας ότι...