Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

"Bloomberg": Δεδομένη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...


«Αν και κάποτε αδιανόητο», οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πλέον πως η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι «δεδομένη», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Σε έρευνα του αμερικανικού πρακτορείου τον Ιούλιο, το 71% των ειδικών που ρωτήθηκαν, έβλεπε...
την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης μέχρι τα τέλη του 2016, ενώ η ελάφρυνση αποτελούσε «ονειροπόλημα».

Αντίθετα παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο από το πρακτορείο κατέδειξε πως το 94% των οικονομολόγων πιστεύει πως μια ελάφρυνση όχι μόνο είναι δυνατή, αλλά είναι και πολύ πιθανή.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, οι ειδικοί θεωρούν πως η καθαρή διαγραφή ενός μέρους του χρέους είναι απίθανη.

Ωστόσο, η βοήθεια που θα δοθεί θα πάρει τη μορφή «χαμηλότερου επιτοκίου, διακοπές πληρωμής επιτοκίων ή μεγαλύτερη περίοδο χάριτος», τόνισε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Χαμηλή η απόδοση των δημοσιογράφων – Της πλάκας ο διάλογος και οι ερωτήσεις των δύο αρχηγών

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2015
Ξεκίνησε το debate
Ολοι ασχολούνται με τα όσα είπαν ή δεν είπαν οι μονομάχοι των debates. Ας δούμε όμως και τι έκαναν οι δημοσιογράφοι. Ενα πρώτο σχόλιο είναι ότι είναι σαφές πλέον ότι τα επόμενα debate πρέπει να γίνεται με ένα άντε το πολύ δύο δημοσιογράφους και για να μην τεθεί θέμα ποιός θα πάει κλπ ας συμφωνήσουν τα κόμματα ότι θα γίνονται θεματικά debate των αρχηγών ώστε σε κάθε debate να υπάρχει διαφορετική σύνθεση των δημοσιογράφων που ερωτούν. Ενα δεύτερο σχόλιο είναι ότι διαφάνηκε καθαρά η διαφορά των ελλήνων δημοσιογράφων και ειδικά εκείνων που εργάζονται στην τηλεόραση από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Δεν έφτασε σε κανένα δημοσιογράφο και στα δύο debates ο προκαθορισμένος χρόνος για να κάνουν μια ερώτηση. Αυτό συνέβη γιατί οι έλληνες δημοσιογράφοι ειδικά οι τηλεοπτικοί έχουν συνηθίσει να κάνουν τοποθετήσεις και όχι ερωτήματα στους καλεσμένους τους. Επίσης έδειξαν έλλειψη προετοιμασίας αφού θα μπορούσαν να προετοιμαστούν και να χρονομετρήσουν τις ερωτήσεις τους από πριν ώστε να μην ξεφεύγουν. Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση την ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ στη Φώφη Γεννηματά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε καμία άλλη μη αναμενόμενη ερώτηση, δεν υπήρξε καμία ερώτηση που να στριμώξει ή ακόμη και να εκνευρίσει κάποιον πολιτικό αρχηγό και να τον βγάλει από το καλούπι στο όποιο είχε μπει προσερχόμενος στο debate, όπως συνέβη στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά. Δεν καταλαβαίνουμε το χαμό που γίνεται για να είναι όλα τα κανάλια και όλοι οι κεντρικοί παρουσιαστές ή πρωτοκλασάτα στελέχη των καναλιών παρόντα σε ένα debate όταν απευθύνουν ελάχιστες ερωτήσεις ο καθένας εξ αυτών και το διάστημα που περνά για να έρθει κάθε φορά η σειρά τους να ρωτήσουν είναι πολύ μεγάλο. Ισως πριν από κάποια χρόνια να προσέθετε status η παρουσία σε ένα debate τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ που το τελευταίο πράγμα για το οποιο η κοινή γνώμη δίνει credit σε ένα δημοσιογράφο είναι η παρουσία του σε ένα debate. Οπότε για να επανέλθουμε ας φροντίσουν τα κανάλια ή η δημοσιογραφική οικογένεια γενικότερα να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα, ώστε να αποφασισθεί από τώρα ένα πλαίσιο για τις επόμενες εκλογές ώστε να γίνουν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα debates.
Οσον αφορά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς πράγματι το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξε ένας υποτυπώδης διάλογος μεταξύ τους είναι σίγουρα θετικό γεγονός και μια καλή αρχή για να οργανωθεί καλύτερα στο μέλλον. Οσο όμως ελεύθερος και να είναι ο διάλογος ή να δίνεται η δυνατότητα για να ρωτά απευθείας ο ένας τον άλλον, αν οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να στριμώξουν τον αντίπαλο τους και περιορίζονται στις παρεμβάσεις τους σε αστειάκια, ανέκδοτα και εξυπναδίστικες ατάκες ενώ οι ερωτήσεις που απευθύνουν στους αντιπάλους τους είναι ίδιες ή και ακόμη πιο αναμενόμενες από αυτές που κάνουν οι δημοσιογράφοι, δεν θα διαφανούν ποτέ επί της ουσίας οι πολιτικές αλλά και επικοινωνιακές διαφορές, αρετές και μειονεκτήματα των πολιτικών αρχηγών.
enimerosi24.gr

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ζητούν Μέρκελ - Φάιμαν...


Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα με θέμα την προσφυγική κρίση, ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη...
συνάντησή τους στο Βερολίνο...

Κομισιόν: Έως και 6 εκατ. ευρώ σε δύο ελληνικά, καινοτόμα έργα

16 έργα σ’ όλη την Ευρώπη θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν

Τα νέα επενδυτικά σχέδια καλύπτουν τομείς από την ανάπτυξη πολύ ελαφρών και ασφαλέστερων ελικοπτέρων μέχρι μια ευφυή βελόνα ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ρωγμάτωσης.

NAFTEMPORIKI.GR/ΠΟΛΥΖΟΥ ΝΕΛΛΥ

Σιγά-σιγά κοντοζυγώνει τό φθινόπωρο....

Αρχή καλοκαιριού ο γιαλός είναι, πάντα, πιό ωραίος...

Τέλος στον μειωμένο ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου για πολλά νησιά του Αιγαίου

Τέλος στον μειωμένο ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου για πολλά νησιά του Αιγαίου
Τέλος στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιά του Αιγαίου φέρνει το νέο Μνημόνιο από την 1η Οκτωβρίου.

Με τις διατάξεις του ν. 4336/2015 προβλέπεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και των νησιών του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο.

Βάσει του νόμου οι συντελεστές αυτοί καταργούνται σταδιακά ως ακολούθως: Από 1.10.2015 στην πρώτη ομάδα νησιών, από 1.6.2016 στη δεύτερη ομάδα νησιών και από 1.1.2017 στα υπόλοιπα νησιά.

Το Μνημόνιο προβλέπει πως τα υπαγόμενα στις παραπάνω ομάδες νησιά θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει ήδη καταρτίσει τη σχετική απόφαση την οποία ωστόσο θα υπογράψει η νέα κυβέρνηση.

Έτσι, αναμένεται πως την 1η Οκτωβρίου οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι ισχύουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου, θα αυξηθούν σε 6,5%, 13% και 23% αρχής γενομένης από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

από tanea.gr

το νέο VW Tiguan

Εντυπωσιάζει το νέο VW Tiguan

Αύριο, το μεσημέρι, η VW θα αποκαλύψει στην Φρανκφούρτη – κατά τη διάρκεια των δύο δημοσιογραφικών ημερών και δύο ημέρες πριν το άνοιγμα την μεγάλης έκθεσης αυτοκινήτου – το νέο Tiguan. Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα, μέσα από τα οποία φανερώνεται η σχεδιαστική φόρμα, που θα υιοθετήσει το μεσαίο SUV.

To νέο Tiguan θα πατάει στην πλατφόρμα MQB, θα έχει πιο σπορ εμφάνιση με πολλά δυναμικά χαρακτηριστικά ενώ και οι διαστάσεις του θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με τον προκάτοχο ρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μοτέρ θα είναι τα γνωστά TSI και TDI του ομίλου VW με το μικρότερο να αφορά τον 1.4 TSI των 125 ίππων. Περισσότερα, αύριο, το μεσημέρι. 

από tanea.gr

Σημαντική βράβευση για την «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας

Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου
Σημαντική βράβευση για την «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας


Το βραβείο Καλύτερου Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος απέσπασε η ταινία «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου.
Το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 300 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 33 αραβικές και άλλες μεσογειακές χώρες.

Η «Electra» προβλήθηκε ως work in progress στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τον Σεπτέμβριο 2014 και ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία και πρώτο γυναικείο ρόλο στα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου δούλεψε, χωρίς κανένα συνεργείο, πάνω σε ένα συνεχόμενο αυτοσχεδιασμό με τους ηθοποιούς.

από tanea.gr

Σημείωση "Ν.Μ." :  Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου είναι γιός τού γνωστού σκηνοθέτη, μεταφραστή καί δοκιμιογράφου Γιώργου Σεβαστίκογλου (1913-1991) -εκ τών ιδρυτικών μελών τού "Θεάτρου Τέχνης" τού Καρόλου Κούν- καί τής πολυβραβευμένης συγγραφέως και πεζογράφου Άλκης Ζέη.

Σκουπίδια : Μύκονος - Σουηδία απέχουμε 3.000 έτη φωτός (καί βάλε...)

Μόνο στη Σκανδιναβία 
Η Σουηδία πάσχει από έλλειψη σκουπιδιών
Η Σουηδία πάσχει από έλλειψη σκουπιδιών

Αυτά συμβαίνουν μόνο στις σκανδιναβικές χώρες: η Σουηδία και η Νορβηγία βρίσκονται σε έναν ανεπίσημο πόλεμο για τα δεκάδες φορτηγά που περνούν τα σύνορα κάθε μέρα μεταφέροντας πολύτιμα φορτία σκουπιδιών.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σουηδία βρίσκεται στη σπάνια θέση να μην διαθέτει αρκετά απορρίμματα για τα κέντρα αποτέφρωσης, τα οποία αξιοποιούν τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια ως πηγή ενέργειας. Η παραγωγή των κέντρων επαρκεί για την ηλεκτροδότηση 250.000 νοικοκυριών και για τη θέρμανση ακόμα 950.000.

Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση απορριμμάτων είναι μεγάλη, και η χώρα εισάγει γύρω στους δύο εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών το χρόνο, κυρίως από τη γειτονική Νορβηγία αλλά και από τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

«Είναι ένα είδος αγοράς» λέει στο AFP ο Βάινε Βίκβιστ, επικεφαλής του Σουηδικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων και Ανακύκλωσης, ο οποίος εκπροσωπεί τη βιομηχανία.

«Η μεταφορά απορριμμάτων από χώρα σε χώρα είναι μια αγορά που κινείται με βάση την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης» εξηγεί.

Είναι πάντως μια ασυνήθιστη αγορά, στην οποία οι εξαγωγείς -δήμοι, κοινότητες και επιχειρήσεις- πληρώνουν τους εισαγωγείς -τις σουηδικές εταιρείες αποτέφρωσης- να παραλάβουν και να κάψουν τα προϊόντα τους -δηλαδή τα σκουπίδια.

Τα τελευταία χρόνια, οι μονάδες αποτέφρωσης ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Σουηδία. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των σκουπιδιών έχουν πέσει δραματικά, και πολλοί δήμοι και κοινότητες της γειτονικής Νορβηγίας αποφασίζουν να στραφούν στα σουηδικά αποτεφρωτήρια που ζητούν λιγότερα χρήματα.

Αυτό έχει οδηγήσει σε παράξενες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα στο δήμο του Βος στη δυτική Νορβηγία, ο οποίος στέλνει τα απορρίμματά του στο Γιόνκοπινγκ της Σουηδίας, 800 χιλιόμετρα μακριά, και όχι στη μονάδα του Μπέργκεν που απέχει μόνο 100 χιλιόμετρα.

Νορβηγοί επιχειρηματίες κατηγορούν τώρα τη Σουηδία ότι στερούν από τη χώρα τους πολύτιμα σκουπίδια και εμποδίζουν την ανάπτυξη μιας αντίστοιχης νορβηγικής βιομηχανίας.

«Τα νορβηγικά κέντρα πρέπει να εισάγουν απορρίμματα από τη Βρετανία» παραπονιέται ο Οντ Τέργιε Ντόβικ, επικεφαλής του κέντρου αποτέφρωσης Returkraft στη νότια Νορβηγία.

Η αλήθεια είναι ότι η διασυνοριακή μεταφορά σκουπιδιών απαιτεί καύσιμα και επομένως επιβαρύνει το περιβάλλον. Οι Σουηδοί, όμως, επιμένουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα: «Έχουν γίνει πολλοί υπολογισμοί και έρευνες για το θέμα. Αυτό που βρήκαν είναι ότι η ίδια η μεταφορά [δηλαδή το περιβαλλοντικό κόστος] είναι αμελητέα» διαβεβαιώνει ο Βάινε Βίκβιστ του Σουηδικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Όπως εξηγεί, η εξοικονόμηση πετρελαίου και άλλων καυσίμων χάρη στην αποτέφρωση προσφέρει μεγάλο όφελος και δικαιολογεί την εισαγωγή σκουπιδιών, πολλά από τα οποία θα κατέληγαν σε χωματερές.

Πίσω στη Νορβηγία, ο Ντόβικ διαμαρτύρεται ότι «έχει γίνει πλέον τόσο συμφέρον να καίει κανείς τα σκουπίδια του στη Σουηδία ώστε διαβρώνεται το κίνητρο για τη διαλογή και ανακύκλωση απορριμμάτων στη Νορβηγία».

Πράγματι, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανακύκλωσης και αξιοποίησης οικιακών αποβλήτων έπεσε πέρυσι στη Νορβηγία στο 37% από 44% έξι χρόνια νωρίτερα.

«Το περιβάλλον θα κέρδιζε πολλά αν τα σουηδικά κέντρα ανακύκλωσης μάζευαν σκουπίδια από την Ανατολική Ευρώπη, όπου η μόνη εναλλακτική είναι οι χωματερές» λέει ο Ντόβικ.

Παρά την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν σε χωματερές, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τόνοι έχουν αυτήν την κατάληξη κάθε χρόνο.

Όπως σχολιάζει ο Χέλγκε Ζιολκόβσκι της σουηδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, «πολλά σκουπίδια σπαταλώνται στην Ευρώπη».

από tanea.gr

Επιχειρηματίας που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ κατέβαλε 500.000 ευρώ ως φόρο από αδήλωτα εισοδήματα

Επιχειρηματίας που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ κατέβαλε 500.000 ευρώ ως φόρο από αδήλωτα εισοδήματα

 
Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ κατέβαλε τη Δευτέρα στην εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό χώρο για το οποίο υπάρχουν αναφορές στη δικογραφία η οποία στάθηκε αφορμή για την κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί στις ελληνικές δικαστικές αρχές.
Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία.

Λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές ότι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ που του καταλογίζονται ως φόροι από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία με στόχο να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν ότι αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται. 
tanea.gr

ΕΕ: Συμφώνησαν για την μετεγκατάσταση 34.000 προσφύγων και... βλέπουμε


ΕΕ: Συμφώνησαν για την μετεγκατάσταση 34.000 προσφύγων και... βλέπουμε



 Πρόσφυγες και υποστηρικτές τους έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πηγή: (ΑΡ)

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. υιοθέτησαν τη Δευτέρα (χθές) στις Βρυξέλλες την πρώτη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα.
Οπως σημείωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου Γιαν Ασελμπορν, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα Τρίτη. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα», είπε ο Γ. Ασελμπορν, σημειώνοντας ωστόσο ότι μόνο για τους 34.000 έχει προσδιοριστεί η χώρα της μετεγκατάστασης.

Οσον αφορά τη δεύτερη πρόταση της Επιτροπής, για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο συμφώνησε επί της αρχής. Η πρόταση θα επανεξεταστεί στην επόμενη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 8 Οκτωβρίου.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην επιθυμητή συμφωνία όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων», δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι τα κράτη-μέλη συμφώνησαν στην πλειοψηφία τους, αλλά δεν υπήρξε ομοφωνία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να αναλάβει δράση», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Οταν δεν πετυχαίνουμε την πρώτη φορά, ξαναπροσπαθούμε. Ο κόσμος μάς βλέπει. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», κατέληξε ο έλληνας επίτροπος.

Για τα κέντρα υποβοήθησης
Εξάλλου, ο Γιαν Ασελμπορν αναφέρθηκε στην ανάγκη εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων υποβοήθησης (hotspot) στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία. Οσον αφορά την Ιταλία, τόνισε ότι τα hotspots είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και τα κράτη - μέλη. Οπως είπε ο Γιαν Ασελμπορν το αίτημα των ελληνικών Αρχών έχει γίνει δεκτό.

Aπό ελληνικής πλευράς, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στο Συμβούλιο δήλωσε τα εξής: «Περιμένουμε να σταθείτε με ευθύνη και αλληλεγγύη απέναντι στο ζήτημα, δεν θα μετατρέψουμε τη χώρα μας σε έναν τεράστιο καταυλισμό προσφύγων».

Χαιρετίζοντας το ενισχυμένο πακέτο μέτρων μετεγκατάστασης που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνική και οικονομική βοήθεια της Ε.Ε., ζητώντας σημαντική ενίσχυση δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις διοικητικές και επιχειρησιακές δεσμεύσεις της, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλα κράτη - μέλη.

«Μόνη λύση είναι η κοινή δράση, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εμπειρίας των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και του Διαφωτισμού. Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ελληνικός λαός έδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στα αυξανόμενα κύματα προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας. Αναμένουμε την επίδειξη αντίστοιχης αλληλεγγύης και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη» είπε ο κ. Μουζάλας.

tanea.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει άνω-κάτω το MEGA (14/9/15) VIDEO

DEBATE : Συναίνεση μηδέν στο κυνήγι των αναποφάσιστων...

Συναίνεση μηδέν στο κυνήγι των αναποφάσιστων

Το κυνήγι των αναποφάσιστων που παραμένουν σε υψηλά ποσοστά δεν επέτρεψε καμία συναίνεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους αναμέτρησης το βράδυ της Δευτέρας.

Ηδη, τα κομματικά επιτελεία έχουν μπει στη μάχη για τη διαχείριση των κερδών και των ζημιών από το ντιμπέιτ. Κύριος στόχος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι η δεξαμενή των αναποφάσιστων καθώς σχεδόν το σύνολο των έως τώρα δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο νικητής θα κριθεί στο νήμα.

Το ντιμπέιτ εξελίχθηκε με μια διαδικασία σαφώς πιο ευέλικτη σε σχέση με την τηλεοπτική αναμέτρηση των 7 πολιτικών αρχηγών και έδωσε και τη δυνατότητα διαλόγων ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Επιπλέον το γεγονός ότι την ώρα που μιλούσε ο ένας, στην οθόνη εμφανιζόταν και ο άλλος με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να καταγράφονται ταυτόχρονα, άλλαξε το παιχνίδι στο επίπεδο των εντυπώσεων. Ετσι δεν έκρυψαν αμηχανία ή ακόμη και εκνευρισμό. Πάντως, το διπλό πλάνο από τις οθόνες έφυγε μετά τις ...διαμαρτυρίες του κ.Μεϊμαράκη ότι ο κ.Τσίπρας ...ψήλωσε!

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν δίστασαν να ανεβάσουν τους τόνους, επιδιώκοντας ο καθένας να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, παράλληλα με την προσέλκυση και νέων από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ο κ.Τσίπρας απέφυγε σε μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ, επιλέγοντας να κάνει αναφορές στον προκάτοχο εκείνου, τον κ.Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε αρκετές φορές ότι «ο κ.Τσίπρας έχει γίνει αγνώριστος μετά την 14η Αυγούστου», οπότε και ψηφίστηκε το μνημόνιο.

Μάλιστα, ο κ.Μεϊμαράκης μετά τον «αυτοφωράκια»- που εξήγησε ως όρο της δικηγορικής αργκό- εισήγαγε και τον όρο «ωρομίσθιος» για τον κ.Τσίπρα, σχολιάζοντας την κατ΄επανάληψη αναφορά εκείνου στη διαπραγμάτευση –θρίλερ των 17 ωρών.

Αποχωρώντας, ωστόσο από το Ραδιομέγαρο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε αιχμές προς τη διοίκηση της ΕΡΤ για χειρισμούς της σε σχέση με τη διαδικασία, χωρίς ωστόσο να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε τα ξημερώματα με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο». 

tanea.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Ευρωπαϊκή... Ένωση


tvxs.gr | 14 Σεπ. 2015

Γαλλικούς βομβαρδισμούς στη Συρία ανακοίνωσε ο Ολάντ

Βομβαρδισμοί

tvxs.gr  14 Σεπ. 2015
Το Παρίσι θα πρέπει να διεξάγει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τη Δευτέρα.
«Ξεκινήσαμε με αναγνωριστικές πτήσεις (στη Συρία) που μας επέτρεψαν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών, εφόσον ήταν αναγκαίες και θα είναι αναγκαίες στη Συρία», πρόσθεσε.

Debate: Χ.. ψηλά κι αγνάντευε...


 Tvxs Άρθρο| 15 Σεπ. 2015
Του Σ. Κούλογλoυ
Αν το ζητούμενο του debate Τσίπρα-Μειμαράκη ήταν ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, τότε ο πρώτος κέρδισε τη μάχη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που διόρθωσε γρήγορα το αρχικό του λάθος να χαμογελάει ειρωνικά ακούγοντας τον αντίπαλο του, παρουσιάστηκε σοβαρός, καλύτερος γνώστης των θεμάτων στα οποία ερωτήθηκε, με αυτοκριτική διάθεση και περισσότερο ειλικρινής.
Αντίθετα ο αρχηγός της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις, ενώ παράπαιξε το μοναδικό χαρτί στο οποίο υπερέχει: μπορεί αυτή τη φορά να απέφυγε τον πολύ κουτσαβακησμό που θυμίζει Σαμαρά, αλλά το παράκανε με τις εκκλήσεις περί συναίνεσης και συνεργασίας με τον Α. Τσίπρα, τον οποίο στόλιζε στα ενδιάμεσα με διάφορα κοσμητικά επίθετα, από ψεύτη μέχρι μεταλλαγμένο. Έτσι η  επιχείρηση γοητείας των κεντρώων ψηφοφόρων έμεινε στη μέση, με το επεισόδιο με το ύψος δίνει την χαριστική βολή: η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι τον χαριτωμένο "Βαγγέλα" να προσποιείται ότι χαμηλώνει, διαμαρτυρόμενος επειδή ο σκηνοθέτης δήθεν ψήλωνε τον Τσίπρα!
Αν η επικράτηση του τελευταίου ήταν μόνο στα σημεία, αυτή οφείλεται σε 2 παράγοντες: πρώτον,  πέρα από τις αναγκαίες επαγγελίες για την  πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν  πιο ελκυστική αν συνοδευόταν από συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας ή και κάποιων ριζικών αλλαγών που μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσα στο στενό κορσέ των μνημονίων: από την βαθιά τομή στον τρόπο(και τον χρόνο) απονομής της Δικαιοσύνης, την πάταξη της αναξιοκρατίας και της γραφειοκρατίας μέχρι τις ουρές στην εφορία και το ΙΚΑ. Όμως αυτές είναι αλλαγές που ούτε έχουν αφομοιωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε υπάρχει για αυτές λεπτομερές και επεξεργασμένο πρόγραμμα.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι...

Εικόνες από τα παρασκήνια του debate...

kemm4Αριστερά ο Νίκος Καραχάλιος, λάτρης τού νησιού,
 περίφημος περί τόν "πολιτικό σχεδιασμό
καί "δεξί χέρι", στό δρόμο γιά τήν κάλπη,
τού Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

 
Σε μια αίθουσα του Ραδιομεγάρου, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, 
στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ παρακολουθούν μαζί τη διαδικασία.
Ο φακός εντόπισε τον Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καραγκούνη της ΝΔ...

Δείτε τις φωτογραφίες…

Τι έγινε στα διαλείμματα της τηλεμαχίας...

Τι έγινε στα διαλείμματα της τηλεμαχίας
Δύο ήταν τα διαλείμματα του ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ.

Στο πρώτο, ο πρόεδρος της ΝΔ παρέμεινε στο στούντιο, όπου είχε...
συνομιλίες με συνεργάτες του, με τον τέως πρωθυπουργό να βγαίνει έξω.

Στο δεύτερο διάλειμμα της τηλεμαχίας, και οι δύο αρχηγοί βγήκαν έξω...
newpost.gr