Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μύκονος : ...τότε καί τώρα...

Τό '60...
...πολύ πιό πρίν. Mεταξύ 1920 καί 1930.
Σήμερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
          ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
«ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ»

Εθνικός χρηματοδότης η Μύκονος
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου, μετείχαν ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλης Παράβαλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κα. Μαρία Κουσαθανά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων κ. Σταύρος Κουσαθανάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Διασκέδασης & Εστίασης κ. Γιάννης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Αγοραίων Ταξί κ. Σάκης Καζακίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Μυκόνου κα. Ειρήνη Γρυπάρη. Επίσης, στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Φορολογικός Περιφερειάρχης Πειραιά και Νήσων της ΑΑΔΕ κ. Ρήγας Μπάρκουλας, η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Μυκόνου κα Χριστίνα Κουκουβιτάκη, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου Μυκόνου κ. Γιώργος Πουλάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλας Γκέλος, κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, κα. Ειρήνη Γρυπάρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών κ. Ευάγγελος Μπόνης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κα Μαρσούλα Χανιώτη.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε το Διοικητή και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, ανέφερε πως είναι θετική η πρωτοβουλία του Διοικητή να επισκεφτεί το νησί, καθώς η Μύκονος αποτελεί πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Επεσήμανε, πως η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μόνο ως αποτέλεσμα του επιχειρείν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες στο νησί λόγω της «πειρατείας» που υπάρχει σε όλους τους τομείς (μεταφορές, σκάφη, μισθώσεις κατοικιών, στις παραλίες πλανόδιοι πωλητές ρούχων, γυαλιών κλπ.) Τόνισε ιδιαιτέρως,...

Ανίατη περίπτωση...

«Τη σημαία κρατά κατά προτεραιότητα ο άριστος/η άριστη - και εφόσον το επιθυμεί. Είναι ΒΡΑΒΕΙΟ η σημαία, είναι έπαινος και τιμητική διάκριση. Με κλήρωση βγαίνουν οι αγγαρείες και οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών. Δεν είναι καλλιόπη, ούτε λόττο η γαλανόλευκη.

Βέβαια, άνθρωποι, που εχθρεύονται έθνος, γένος και πατρίδα, τέτοια αποφασίζουν. Έξεστι συριζαίοις ασχημονείν.

(Σημαιοφόρος, 28η Οκτωβρίου, Ά Λυκείου, 1995)»

Το παραπάνω είναι από το facebook του τηλεπαρουσιαστή Κ. Μπογδάνου που απολύθηκε.. πρόσφατα από το... θερμοκήπιο αριστείας του ΣΚΑΪ.

Τώρα, όπως είπε κάποιος, να κοντεύεις 40 χρονών και να αναφέρεις το ότι ήσουν σημαιοφόρος σαν παράσημο στον βίο σου, λες και κατέλαβες την Τροπολιτσά...

Χώρια όλα τα άλλα για αγγαρείες και λόττο... Ανίατη περίπτωση...


zoornalistas.blogspot.gr

«Άκρως ελπιδοφόρα» στιγμή για τη Βουλή των Ελλήνων...

«Γαλάζιος» βουλευτής αποδοκιμάζει εντονότατα τη Χ.Α. χειροκροτούμενος από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Ουδείς αυτή την ώρα, εντός του Κοινοβουλίου, μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του περίπτωση κατά την οποία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν με θέρμη τοποθέτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εντός της Ολομέλειας της Βουλής. «Δεν έχει ξανασυμβεί» σπεύδουν οι περισσότεροι να πουν σχεδόν με βεβαιότητα. Τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες Τρίτη, αργά το βράδυ, όταν ο γαλάζιος Κων. Τζαβάρας με αφορμή ακόμα μία έκρηξη χυδαιότητας από χρυσαυγίτη βουλευτή, όχι μόνο εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί εντός του Ναού της Δημοκρατίας από την ημέρα που σε αυτήν εισήλθαν ο Ν. Μιχαλολιάκος και τα στελέχη του, αλλά και τόνισε ότι η ανοχή έναντι της χυδαιότητας πρέπει να λάβει τέλος. Προκληθείς, με τρόπο που χαρακτηρίστηκε απ’ όλους ως «πεζοδρομιακός» από τον βουλευτή της ΧΑ Π. Ηλιόπουλο, ο κ. Τζαβάρας αρχικώς (του) είπε:
«Κατ’ αρχάς είναι τέτοιο το επίπεδό σας που δεν αντιλαμβάνεστε σε ποιο χώρο βρίσκεστε. Αλλά, δεν φταίτε εσείς. Φταίνε αυτοί που σας στέλνουν στη Βουλή. Φταίνε αυτοί που με τη δική σας παρουσία εδώ αμαυρώνουν τη δημοκρατία. Αυτή είναι η ιστορία με εσάς. Γιατί ακριβώς η ψυχή σας είναι τόσο μαύρη όσο και το επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετείτε που είναι ο φασισμός αυτοπροσώπως».
Και λίγο αργότερα, εξαιτίας της επιμονής του βουλευτή της ΧΑ να προκαλεί, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε με έμφαση, απευθυνόμενος πλέον στο Προεδρείο της Βουλής και στην εθνική αντιπροσωπεία:
«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την εμφάνιση κάποιων τύπων οι οποίοι στο όνομα της ιδιότητάς τους προσβάλλουν αξίες και αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Με το να τους ακούμε αδιαμαρτύρητα, με το να τους δίνουμε βήμα και να τους δημιουργούμε την εντύπωση ότι εμείς εδώ δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να τους ανεχόμαστε, θεωρώ ότι προσφέρουμε πολύ κακή υπηρεσία στη δημοκρατία. Από εμάς η δημοκρατία απαιτεί να την υπερασπιστούμε.
Αυτές οι χυδαιότητες που ακούσαμε προηγουμένως, όσα εξέμεσε κυριολεκτικά αυτό ο τύπος που ανέβηκε στο Βήμα και θεωρώ ότι μόλυνε αυτό το δημοκρατικό Βήμα με την μαύρη κουλτούρα που υπηρετεί, είναι για εμένα όριο. Δεν μπορούμε πλέον να τα ανεχόμαστε αυτά, κύριε Πρόεδρε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:
«Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με τον δημοκρατικό πολιτισμό -τον οποίο είναι υποχρεωμένοι οι Βουλευτές να υπηρετούν- και  όποιος δεν σέβεται το χώρο, δεν μπορούμε να τον σεβαστούμε. Εδώ όποιος μπαίνει σε αυτήν εδώ την Αίθουσα θα πρέπει πρώτα, πρώτα να κάνει αυτοκάθαρση, να αφήνει τη μαύρη του ψυχή και το μαύρο επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετεί έξω από την πόρτα αυτής εδώ της Αίθουσας. Διαφορετικά, έχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε».
Και ακριβώς αυτή ήταν η στιγμή, με το τέλος της τοποθέτησής του, που οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας, χειροκρότησαν τον βουλευτή της ΝΔ, σε μια προφανώς σπάνια –και, σύμφωνα με ορισμένους, «άκρως ελπιδοφόρα»- στιγμή για τη Βουλή των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
kathimerini.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.