Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις, η επίσημη θέση των ΗΠΑ…

για την Ελλάδα...

«Το Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει την επιμονή του ΔΝΤ ότι το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο με περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Nathan Sheets, έβαλε τέλος στις ελπίδες της Αθήνας ότι πιθανότατα οι ΗΠΑ θα τη στήριζαν στη διαμάχη με τους δανειστές της.

Ουσιαστικά ο αξιωματούχος της διοίκησης του προέδρου Ομπάμα τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης ενός νέου μνημονίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και νέα μέτρα και ρυθμίσεις αναδιάρθρωσης των όρων αποπληρωμής του χρέους.

Στηρίζει έτσι το ΔΝΤ στην πίεση που ασκεί για τη θεσμοθέτηση των προληπτικών μέτρων, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα στην περίπτωση που η Αθήνα πέσει έξω στις προβλέψεις και τους στόχους στους οποίους έχει δεσμευτεί...

Το καρουσέλ της χαράς...

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. τιτιβίζει πανευτυχής διότι, λέει, εκείνοι που θα καταργούσαν τα Μνημόνια φέρνουν τώρα και δεύτερο, εννοώντας προφανώς το λεγόμενο «προληπτικό». 

Η του ΠΑΣΟΚ Φώφη τρέχει πίσω του και...
προσδίνει ένα κάπως πιο ευρηματικό περιεχόμενο στην κοινή τους χαρά. Τιτιβίζει με υπογραφή του κόμματός της για Μνημόνιο - κάβα. Και ο Θεοδωράκης -σιγά μην έλειπε το Ποτάμι από το καρουσέλ της χαράς- πανηγυρίζει γιατί διαψεύστηκε ο Τσακαλώτος, που τους έλεγε να μη βιάζονται και να περιμένουν. Μέσα στην τρελή ευτυχία όλοι τους.

Ας αφήσουμε στην μπάντα τι έκαναν κάποιοι από αυτούς για να μη φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε. Ή, καλύτερα, τι έκαναν για να φτάσει εδώ που έφτασε. Αλλά πόση εμπάθεια, πόση δουλικότητα, πόση υποκρισία να αντέξεις; Διότι, καλώς, ας πούμε, τα έχουν με την κυβέρνηση. Καλώς, ας πούμε, την κατηγορούν για μύρια όσα. Αλλά πού είναι στα τιτιβίσματα και τα σιχτιρίσματά τους η θηλειά του ΔΝΤ, οι ωμότητες του Σόιμπλε, οι εκβιασμοί των δανειστών; Δεν ξέρουν τίνος ιδέα είναι το προληπτικό Μνημόνιο; Δεν άκουσαν ποιοι, πόσο και πώς πιέζουν για να το επιβάλουν;

Επ' αυτών τσιμουδιά. Τσι-μου-διά. Και όσο ταξικό, ιδεολογικό, μικροκομματικό, ό,τι άλλο θέλετε κι αν είναι το κίνητρό τους, δεν παύει να είναι η επιτομή της αθλιότητας. Και της φτήνιας. Και της αβάσταχτης ελαφρότητας του δίνε - στους επικυρίαρχους. Χαίρονται, χαζογελάνε, διαγωνίζονται σε εξυπνάδες, λες και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η κυβέρνηση, που θα πληρώσουν τα σπασμένα, αν ο μη γένοιτο... Χαίρονται που η Ελλάδα ασφυκτιά στην αγχόνη που οι ίδιοι πέρασαν στον λαιμό της. Χαίρονται στην προοπτική να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ σε βάρος της ίδιας τους της χώρας.

Υπερβολές; Όποιος το πιστεύει αυτό να μας δείξει το STOP που είπαν στο ΔΝΤ ο Μητσοτάκης, ο Άδωνις, η Φώφη, ο Σταύρος και τα πολιτικά τους σόγια. Τόση παλικαριά πια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόση αγριότητα, τόσες καταγγελίες, τόσα νεύρα και ούτε μια φρασούλα -έστω αγγλιστί: please, stop fucking Greece- για κείνους που σκαρφίζονται, πλασάρουν και προσπαθούν να επιβάλουν μέτρα στα μέτρα τους. Τόση αδημονία να περάσει του ΔΝΤ, να ηττηθεί η χώρα, για να παραδώσουν στη χλεύη του ηττημένου την κυβέρνηση; Σα δεν ντρέπονται...

Θανάσης Καρτερός

Οι ευρωπαίοι δεν θα ρισκάρουν ρήξη με την Ελλάδα...

λόγω προσφυγικού...

Πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν μπει στην ΕΕ από το 2015, στη σοβαρότερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την οικονομική βοήθεια, σημειώνει το Bloomberg.

Με την Ελλάδα να...
αποτελεί το σημαντικότερο σημείο διέλευσης των προσφύγων και τη Γερμανία τον τελικό προορισμό επιλογής των περισσότερων εξ αυτών, ο (πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης) Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μοιράζονται κοινές αιτίες ανησυχίας στο εσωτερικό αντίστοιχα και αντιμετωπίζουν παρόμοιες διεθνείς πιέσεις, γεγονός που ενδέχεται να καταστήσει λιγότερο πιθανή την επανάληψη μιας κρίσης όπως αυτή που είχε σημειωθεί πέρυσι όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης.

«Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν. «Αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε ο ίδιος...
 

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο - φωτογραφίες από την τελετή

Πρωθιέρεια στό τελετουργικό η Κατερίνα Λέχου
Σε μία σεμνή, γεμάτη συγκινητικά μηνύματα τελετή, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελλάδα παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016».
Παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού και δεκάδων Βραζιλιάνων στις κερκίδες του Σταδίου, η πρωταθλήτρια κόσμου της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαΐδου, άναψε τον βωμό, όντας η τελευταία λαμπαδηδρόμος, υπό τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, οι οποίοι τραγουδήθηκαν από τη χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Με τη σειρά της, η Πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, πήρε τη Φλόγα από τον βωμό και την παρέδωσε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Νούζμαν.
Το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει στη Βραζιλία στις 3 Μαΐου με μία ενδιάμεση στάση στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης.
Στη διοργανώτρια χώρα, θα καλύψει 36.000 χλμ., στα χέρια 12.000 λαμπαδηδρόμων, θα φωτίσει 300 πόλεις σε 26 ομόσπονδα κρατίδια και στις 5 Αυγούστου, το Φως της Ολυμπίας θα λάμψει στο στάδιο Μαρακανά και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των 31ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
kathimerini.gr

Ημιβυθισμένο παραμένει το «Παναγία Τήνου»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ημιβυθισμένο και καθισμένο στον πυθμένα του λιμανιού του Πειραιά στην πύλη Ε-4, εξακολουθεί να παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» που χθες λόγω εισροής υδάτων παρουσίασε δεξιά κλίση 40 μοιρών. Τα ειδικά συνεργεία που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου πλοίου από τον ΟΛΠ, έχουν τοποθετήσει αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το «Παναγία Τήνου», ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να σφραγιστεί και να στεγανοποιηθεί ο καταπέλτης, πριν ξεκινήσει η απάντληση των υδάτων προκειμένου να εντοπιστεί το σχετικό ρήγμα που προκάλεσε την εισροή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών συνεργείων και με σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» κατ’ εκτίμηση έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό του από τα νερά φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία. Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία απάντλησης των υδάτων αλλά και στεγανοποίησης του καταπέλτη και του ρήγματος, εφόσον εντοπιστεί, θα είναι χρονοβόρα και θα διαρκέσει μέρες. Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ ενώ στελέχη της διοίκησης του ταμείου επιβεβαίωσαν σήμερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αποστολή σχετικού εγγράφου από τις 18/4/2016 προς την ΠΝΟ, την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ότι ειδοποιήθηκε η υπηρεσία από τον αρμόδιο φύλακα ότι το «Παναγία Τήνου» παρουσίασε νερά και έχει πάρει μία κλίση προς τα δεξιά.
Επίσης τόνισαν ότι μεσεγγυούχος του πλοίου είναι...

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                              από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  (27.04.16)

"Καλή Ανάσταση" από τήν Περιφέρεια