Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Kύμα ρεκόρ μέ ύψος 24 μέτρων...!!!

Γιγάντιο κύμα 24 μέτρων έσπασε όλα τα ρεκόρ στη Νέα Ζηλανδία
Δίχως... προηγούμενο ήταν το κύμα που χτύπησε την ακτή της Νέας Ζηλανδίας και ήταν το υψηλότερο που καταγράφηκε ποτέ στο Νότιο Ημισφαίριο.     
Δίχως... προηγούμενο ήταν το κύμα που χτύπησε την ακτή της Νέας Ζηλανδίας και ήταν το υψηλότερο που καταγράφηκε ποτέ στο Νότιο Ημισφαίριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, σημαντήρας που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια για τη συλλογή δεδομένων μέτρησε κοντά στη νήσο Κάμπελ κύμα ύψους 23,8 μέτρων στις 9 Μαΐου, το υψηλότερο που καταγράφηκε ποτέ στο Νότιο Ημισφαίριο.
Ο πλωτήρας τοποθετήθηκε κοντά στο νησί...

Δελτίο Τύπου: Η ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Η ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Chailert Limsomboon και τον Πρόξενο κ. Juckarin Charoenphuk είχε στο Δημαρχείο Μυκόνου ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.
Οι τρεις άνδρες αντάλλαξαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό, ενώ συζήτησαν για τη σύσφιξη των σχέσεων Μυκόνου και Ταϊλάνδης.
Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον υψηλού επιπέδου τουριστών από την Ταϊλάνδη για τη Μύκονο, αλλά και Μυκονιατών που επιλέγουν ως φθινοπωρινό-χειμερινό προορισμό τους την Ταϊλάνδη, στη συνάντηση του κ. Κουκά με την αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης, συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις δυο πλευρές σε στενότερη συνεργασία.

Η επικοινωνία του Δημάρχου Μυκόνου με την Πρεσβεία της Ταϊλάνδης, εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Ανατολής, που έχει ως βασικό στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Μύκονος, 25-05-2018 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τί ωθεί τά ψάρια νά απομακρύνονται όλο καί περισσότερο;

Η κλιματική αλλαγή ωθεί τα ψάρια μακριά από το εύρος δράσης των αλιέων
Η κλιματική αλλαγή έχει άλλη μία σημαντική επίδραση στα θαλάσσια οικοσυστήματα, πέρα από την τήξη των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ωθώντας τα ψάρια να απομακρυνθούν από τα συνηθισμένα ενδιαιτήματά τους.
Τα θερμότερα ύδατα έχουν ήδη προκαλέσει τη μετακίνηση ορισμένων ψαριών προς τα νότια ή τα βόρεια. Καθώς το κλίμα συνεχίζει να αλλάζει, οι μετατοπίσεις των θαλάσσιων ειδών θα αποτελέσουν πρόκληση για την αλιεία, καθώς τα ψάρια μετακινούνται σε εντελώς νέες περιοχές, έως και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη βάση των αλιέων.
Τα ψάρια αναζητούν ήδη ευνοϊκότερους βιοτόπους και...

Είμαστε χρηματοοικονομικά "ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ"...

Πολύ υψηλός ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός στην Ελλάδα
Σε σημαντικό ζήτημα διεθνώς έχει καταστεί το θέμα του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού το οποίο αποτελεί σήμερα ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται να έχουν σχετική ή ακόμα και πλήρη άγνοια για βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού καθηγητής Νίκος Φίλιππας, έρευνες στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η έλλειψη χρηματοοικονομικών γνώσεων κοστίζει στους Αμερικανούς πολίτες συνολικά πάνω από 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δύο στους τρείς πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο χαρακτηρίζονται ως χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι, αφού αδυνατούν να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις ανατοκισμού, πληθωρισμού και διασποράς του κινδύνου.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο κ.Φίλιππας, σύμφωνα με έρευνα της Standards and Poor’s (2015) η οποία...

Ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη...

Κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Λαμπράκη...

ΒΙΝΤΕΟ
Ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα εναπόθεσε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του βουλευτή της Αριστεράς και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στις 22 Μαΐου 1963.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου βρίσκεται το μνημείο, στον τόπο ακριβώς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, προερχόμενος από την Καλαμαριά, όπου παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Χάρρυ Κλυνν.

Στο μνημείο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ήταν εκεί και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη -οι Σπύρος Σακέτας, Βασίλης Δερμουρτζίδης, Παντελής Μακρής, Αλέκος Γρίμπας- τους οποίους αγκάλιασε ο πρωθυπουργός και συνομίλησε μαζί τους για τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία.

Δείτε τό ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
altsantiri.gr

Süddeutsche Zeitung : «Έχουμε υπέροχα νέα από την Ελλάδα»

SZ: Έπαινος για την Ελλάδα στο Eurogroup...
Süddeutsche Zeitung: Έπαινος για την Ελλάδα στο Eurogroup«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση για τις μεγάλες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων», γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Έχουμε υπέροχα νέα από την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο, την Πέμπτη πριν τη συνάντηση με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν για τη συμφωνία που έκλεισε σε επίπεδο αξιωματούχων αναφορικά με τις επιπλέον απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να ολοκληρωθεί το τρέχον δανειακό πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Στο ερώτημα, εάν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ οικονομικά στο πρόγραμμα, ο Σεντένο δήλωσε:

Ο Μητσοτάκης «διέβη τόν Ρουβίκωνα» : Στοχοποιεί Καραμανλή-Παυλόπουλο...

Παγωμάρα στη ΝΔ μετά τη «στοχοποίηση» Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Παγωμάρα στη ΝΔ μετά τη «στοχοποίηση» Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τά "μπουσουλίσματα τού Ρουβίκωνα" σέ σκίτσο τού...

                                              ...Δημήτρη Χαντζόπουλου (24.05.18)

Ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» εισηγήθηκε η εισαγγελέας...

Υπεξαίρεση 5 εκατ. ευρώ: Καταπέλτης η εισαγγελέας...
Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη, που δικάζεται με άλλους τρεις κατηγορούμενους για τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης μεγάλων ποσών από τα ταμεία της οργάνωσης, πριν περίπου δώδεκα χρόνια, εισηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας Έδρας Ιωάννα Τσάλη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να κηρυχθεί ένοχη η πρώην διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου της ΜΚΟ για ...

Ψυχολογία του όχλου: «…χαρίζει στο άτομο το αίσθημα μιας ακατανίκητης δύναμης»

Η εικόνα που θα μας στοιχειώνει πάντα: ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πεσμένος κάτω από τα χτυπήματα των τραμπούκων. Ευτυχώς τον έσωσαν δυο τρεις άνθρωποι
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο γιος του ιερέα…
Γιος ιερέα ο ένας εκ των κατηγορούμενων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη. «Ο γιος του ιερέα», θα μπορούσε άνετα να είναι τίτλος βιβλίου. Οτι η ζωή γράφει τα καλύτερα μυθιστορήματα, από κάτι τέτοια επιβεβαιώνεται. Ο γιος του ιερέα, πρωταγωνιστής μιας φασιστικής επίθεσης. Το τέκνο του εκπροσώπου της χριστιανικής αγάπης, καταλήγει να γίνεται εκπρόσωπος του μίσους και της ωμής βίας. Ναι, είναι μια ιστορία ζωής που έχει τα φόντα να γίνει μυθιστόρημα. Αλλά μη μας φαίνεται περίεργο, ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιες ιστορίες.
Το παιδί του ιερέα λοιπόν, τραμπούκος ολκής. Ο οποίος στην απολογία του ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη απ’ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης (ίσως θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη κι ο ιερέας πατέρας απ’ το γιο του, γιατί προφανώς κάτι πήγε πολύ λάθος στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού του)


Και τον χτύπησε στο στομάχι γιατί εκεί, λέει, δεν κάνει ζημιά: «…από 6 χρόνων μέχρι τα 15 χρόνια έκανα γυμναστική τρέξιμο. Είναι συγκεκριμένα σημεία που μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Τον χτύπησα στο στομάχι, δεν κάνει ζημιά στο στομάχι». Μα, τι καλοσύνη, αλήθεια. Τι τζέντλεμαν τραμπούκος είναι αυτός, να σε ξαπλώνει κάτω με τη μπουνιά του αλλά να το κάνει σε σημείο που ξέρει ότι δεν θα σου αφήσει κουσούρι.
Εκτός βέβαια, αν είσαι καρδιοπαθής και έχεις μπαλονάκι. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σου αφήσει κουσούρι και ίσως να σε αφήσει και στον τόπο. Αλλά που να το ξέρει ο άνθρωπος ότι ο Μπουτάρης έχει τέτοιο πράγμα; Πώς να ξέρει τον ιατρικό φάκελο όσων του έρχεται στα καλά καθούμενα να βαρέσει;

"...Αξιόπιστες κουβέντες!...

Ιβαν... δαγκωτό!...
Aπέλπιδα προσπάθεια κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για τη Νέα Δημοκρατία από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

O Aδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο "Μetropolis FM", έπλεξε το εγκώμιο του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο πραγματικός πρωταθλητής. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε την μεγαλύτερη πολιτική του… ντρίμπλα μέχρι στιγμής καθώς ανέφερε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι αντίπαλός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης μεταξύ άλλων είπε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και να τονίσω πως ήταν η καλύτερη ομάδα της φετινής περιόδου. Δεν χρειάζεται να ξύσουμε πληγές για το πώς έχασε ο ΠΑΟΚ αυτό το Πρωτάθλημα. Εμένα μου αρέσουν οι ομάδες να κερδίζουν μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ο πραγματικός πρωταθλητής: «Το έχω ξαναπεί πως για μένα ο ΠΑΟΚ είναι ο πραγματικός πρωταθλητής και η καλύτερη ομάδα της φετινής περιόδου. Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο κανονικός πρωταθλητής. Έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν πως ο διαιτητής δεν χειρίστηκε καλά την κατάσταση».

Για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον Ιβάν Σαββίδη: «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι ο κ. Σαββίδης είναι αντίπαλός μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν επιχειρηματία αντίπαλο. Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά από μία συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα».

Για το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει η κόντρα με τους ισχυρούς: «Υπάρχουν ομάδες που έχουν την εύνοια της κυβέρνησης. Και η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει λάθη όσον αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει».

Για το αν θα ερχόταν στη Τούμπα: «Δεν θα είχα κανένα λόγο για να μην έρθω στην Τούμπα, αρκεί κάποιοι προκλητικοί να μην εκμεταλλευτούν αυτή την επίσκεψη. Εγώ το έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι τον ΠΑΟΚ τον αγαπάω».

Να τονίσουμε εδώ, ότι σε συνέντευξη του για το φλέγον θέμα της συνέντευξης Σαββίδη, πάλι στο Metropolis ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει: « O Σαββίδης διέβη τον Ρουβίκωνα. Έπαψε να είναι ένας απλός επενδυτής, έγινε ένα πολιτικό στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

documentonews.gr