Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ντίλι ντίλι ντίλι έφεγγε και κένταγε...

η νύφη την offshore...


Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στα paradise papers με offshore. Ζήτημα -μεταξύ άλλων- ηθικής τάξης με...
βάση το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίθεται, για άλλη μια φορά, ανεπανόρθωτα.

Ταυτόχρονα, ο Άριστος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η γυναίκα του οποίου ήταν συνεργάτις του Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ, προσπαθούσε (σύμφωνα με την γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου) να πάρει δώρα από τη Siemens.

Ο οποίος κ. Χρηστοφοράκος, αφού δήλωσε ότι δεν δωροδόκησε κόμματα και πολιτικούς, διέφυγε στο εξωτερικό. Αφού είχε συναντηθεί 356 (!!!) φορές με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Η οποία οικογένεια Mητσοτάκη βρίσκεται μπλεγμένη και σε άλλο σκάνδαλο ταυτόχρονα, αφού ο κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη (αδερφής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και βασικός υποστηριχτής της ΝΔ μέσω των εφημερίδων του, βρίσκεται κατηγορούμενος για στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο. Που δεν είναι η μόνη έκνομη παρέα με την οποία σχετίζεται η ΝΔ αυτές τις μέρες.

Ο γραμματέας της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, τους κάνει ρουσφέτια και παίρνει δωράκια απ' αυτούς.

Η υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ σε όλα αυτά είναι αυτό που είπε η βουλευτής της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου: Η κ. Μπαζιάνα δεν είναι νόμιμη σύζυγος του πρωθυπουργού... (πέφτουν τα τσιμέντα!!!).

Ταυτόχρονα ο ΣΚΑΪ δεν έχει τίποτα από όλα αυτά ως βασικό θέμα. Μάλιστα παίζει πρώτο θέμα ότι ο δολοφόνος της εφοριακού είχε αποφυλακιστεί με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο Άδωνις κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει λερώσει τα χέρια της με αίμα» Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε», δηλαδή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία έχει αποφυλακιστεί με το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα και πριν από τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αλλά δεν τους νοιάζει. Δεν προβαίνουν σε διόρθωση. Πετάνε λάσπη στο ζήτημα μιας δολοφονίας για να κρύψουν τις offshore της συζύγου του Άριστου Κυριάκου...


Μαρία Μπαλάφα, left.gr

"...καί τά σκ...ά μυρίζανε κ' οι χοίροι τριγυρίζανε..."

O μεγάλος πόλεμος μόλις άρχισε...

Η αποκάλυψη της εμπλοκής του ονόματος της Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers γίνεται η αφετηρία του νέου μεγάλου “πολέμου” μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας – ενός πολέμου που προδιαγράφεται εξαιρετικά σκληρός και μετατοπίζει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης από το μνημονιακό πεδίο σ' εκείνο της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.
Aπό την πλευρά του Μαξίμου, όπως φάνηκε καθαρά και από την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η στόχευση θα στραφεί με ένταση στο μέτωπο της πολιτικής ηθικής και στα όσα, αξιακά και ταυτοτικά, στοιχεία διαχωρίσουν την σημερινή κυβέρνηση από τις πρακτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος.
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να υποβαθμίσει το θέμα της Μαρέβα Μητσοτάκη, επιχειρεί ρελάνς “χτυπώντας” προς την πλευρά του Πάνου Καμμένου και, εν μέσω των πληροφοριών που θέλουν τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers να κλιμακώνονται τις επόμενες ημέρες, ετοιμάζεται για μια δύσκολη σύγκρουση η οποία, εκ των πραγμάτων, παίρνει και χαρακτήρα προσωπικής αναμέτρησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «ηθική της ανιθηκότητας»
Μαξίμου: Κυνήγι μαγισσών και fake news από τη ΝΔ...
Δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ, εξαπολύει το Μαξίμου με αφορμή την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι « Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, «αποκάλυψαν» ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

Είχε προηγηθεί από τους ίδιους κυνηγούς μαγισσών, η «αποκάλυψη» ότι με τον ίδιο νόμο είχαν αποφυλακιστεί ο φερόμενος ως δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, όπως και οι δράστες της ληστείας και της κακοποίησης με ηλεκτρικό σίδερο ογδονταπεντάχρονης γυναίκας.»

«Και στις τρεις περιπτώσεις ψεύδονται» δηλώνει το Μαξίμου και παρατηρεί ότι οι εγκληματίες «που απελευθέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ» πολλαπλασιάζονται όσο πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις των offshore.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού καταλήγει σχολιάζοντας ότι «προφανώς, για να αποφύγει την πολιτική κόλαση, στην οποία οδηγούν οι φορολογικοί παράδεισοι, η Δεξιά της οικογένειας Μητσοτάκη χώνεται μέχρι το λαιμό στο καθαρτήριο των fake news.»...


newpost.gr

Η απάντηση των Μέσων της 24Μedia στη ΝΔ : Η δημοσιογραφία είναι μοναχικό επάγγελμα...

Δεν παίζουμε με την ενημέρωση...




«Ας γνωρίζουν, σε ό,τι μας αφορά, ότι απολογούμαστε μόνον στους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αντιπαρερχόμαστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά δεν παίζουμε με την ενημέρωση». Ετσι απαντούν τα Μέσα του ομίλου της 24Media στους εκπροσώπους της ΝΔ, που αντέδρασαν στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι–Μητσοτάκη στα Paradise Papers. Στελέχη της ΝΔ στοχοποίησαν τόσο το «Έθνος», όσο και το Νews24/7 και το Ραδιόφωνό του στους 88,6fm, ως «κέντρα διανομής ειδήσεων του Μαξίμου» και ως «διαπλεκόμενους»...

Υπό τον τίτλο «Δεν παίζουμε με την ενημέρωση» σε κύριο άρθρο του News247.gr αναφέρεται:

   
"Το δημοσίευμα του «Έθνος» για την εμπλοκή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στα Paradise Papers ήταν υπόδειγμα άσκησης της δημοσιογραφίας: τα στοιχεία της έρευνας καταγράφηκαν αναλυτικά, χωρίς καμία προσπάθεια εξαγωγής αυθαίρετων συμπερασμάτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολιτικά – και ταυτόχρονα, φιλοξενήθηκε η αναλυτική απάντηση της εμπλεκόμενης.
    

Προφανώς, όλα τα παραπάνω – στοιχειώδη για την αξιόπιστη άσκηση της δημοσιογραφίας – δεν ελήφθησαν υπ' όψη από τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντέδρασαν στοχοποιώντας τόσο το «Έθνος», όσο και το Νews24/7 και το Ραδιόφωνό του στους 88,6fm, ως «κέντρα διανομής ειδήσεων του Μαξίμου» και ως «διαπλεκόμενους».
    

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί πολιτικοί, αντί να δίνουν απαντήσεις, υιοθετούν την πολιτική των κραυγών, όταν Μέσα Ενημέρωσης γράφουν ή μεταδίδουν δυσάρεστα για τους ίδιους ή τα κόμματα που εκπροσωπούν. Ο λόγος είναι προφανής – αν απαξιώσουν το Μέσο, απαξιώνουν και την είδηση που τους αφορά. Ας γνωρίζουν, σε ό,τι μας αφορά, ότι απολογούμαστε μόνον στους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αντιπαρερχόμαστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά δεν παίζουμε με την ενημέρωση...
    

News247.gr – Ραδιόφωνο 24/7



Συμβούλιο Εφετών : Παραπομπή σε δίκη για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας 28 ποδοσφαιρικών παραγόντων

Σε δίκη ο Μαρινάκης κι ακόμη 27 του ποδοσφαίρου για στημένα παιγνίδια και σύσταση συμμορίας
Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, είναι: Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Για την απόφαση «βόμβα» που αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Νά σέ κάψω ...Σταύρο μου, νά σ' αλείψω μέλι...

Σοβαρό κι ευτράπελο life style...
«Η ελαφρότητα στην πολιτική συμπεριφορά δεν αποκρύπτεται εύκολα»...

Συγγνώμη, λέει, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από τον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί τις προάλλες τον αποκάλεσε γέννημα και συνάμα οπαδό του life style και άρα δεν...
ενδείκνυται να είναι υποψήφιος για την αρχηγία της ελληνικής Κεντροαριστεράς (της ποιας;).

«Εκανα μια προσωπική κρίση για τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε λάθος στιγμή, την οποία κακώς έκανα και ζητώ συγγνώμη», είπε και υπενθύμισε ότι μαθαίνει κανείς από τα λάθη του (το τελευταίο συνηθίζει να το λέει στην κόρη του -καλά κάνει, αλλά να το λέει και στον εαυτό του, ώστε να προλαβαίνει τα λάθη του και όχι απλώς να τα αναγνωρίζει αφού τα κάνει).

Δηλαδή θα ίσχυε η κρίση του αν την έκανε σε σωστή στιγμή; Τι άλλο σημαίνει η έκφραση «λάθος στιγμή»;

Ο κύβος ερρίφθη και ας μεταμελείται τώρα ο κύριος δήμαρχος· ό,τι είπε το εννοούσε, γιατί το πιστεύει.

Ξέχασε όμως να συμπληρώσει ότι και ο ίδιος είναι γέννημα και οπαδός ενός τάχα σοβαρού life style, απότοκο της κατάρρευσης των ιδεολογιών και της επικράτησης μιας γενικής φιλελεύθερης «σούπας» -οπότε όποιος δηλώνει σοβαρός και ρεαλιστής (δηλώνει!), ξεχωρίζει κάπως και δεν πειράζει αν είναι ρηχός ή κενός ιδεολογικά.

Λίγο ο Συνήγορος του Πολίτη, λίγο το Συνταγματικό Δίκαιο (επίκουρος καθηγητής), αρκούν να του δώσουν το εισιτήριο για να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική αρένα.

Ετούτη η αρένα όμως απαιτεί εκτός από δύναμη και κινήσεις τακτικής και ελιγμούς και ακριβώς σε αυτές τις κινήσεις εντάσσεται η πρώτη δήλωση του κ. Καμίνη: χτυπήματα κάτω από τη μέση και δεν πειράζει που ξεχνάμε για λίγο τον φιλελεύθερο καθωσπρεπισμό μας.

Ομως η ελαφρότητα στην πολιτική συμπεριφορά δεν αποκρύπτεται εύκολα...

Στα Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη...

Τι απαντά η ίδια...
Το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας, όπως αναφέρει το «'Εθνος».

Συγκεκριμένα η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.Η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή της απάντηση στην εφημερίδα «Έθνος» υποστηρίζει ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους...


real.gr

MEGA : Καί τώρα, τί γίνεται;

Ώρα μηδέν για το MEGA...
Εξαιρετικά δυσάρεστες φέρονται να είναι οι εξελίξεις για την τύχη του MEGA και για τους απλήρωτους εργαζόμενους του σταθμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει φως στο τούνελ… 
ενώ οι ειδήσεις που έρχονται από το δικαστικό ρεπορτάζ και αφορούν στο ποδόσφαιρο επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα μεταξύ των μετόχων, Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη, προκαλώντας ραγδαίες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το μεσημέρι έξω απο τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK για να διαμαρτυρηθούν… 
ενώ αύριο Πέμπτη, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τους συναδέλφους τους τεχνικούς που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κανάλι τις τελευταίες ώρες, αλλά παρόλα αυτά η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι αποφασισμένη να συνεχίσει συντονισμένα τον αγώνα της… Και δεν αποκλείεται από Δευτέρα που ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των τεχνικών και πιθανότατα να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μαζί τους, να μπλοκάρουν τη ΡΟΗ προγράμματος ρίχνοντας «μαύρο» στις οθόνες!...


enimerosi24.gr