Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουρλότοοο (ΒΙΝΤΕΟ)!...

-Το κανάλι του Ψυχάρη και του Μπόμπολα λέει μονίμως  ψέματα, είναι ειδικευμένο στην προπαγάνδα.
-Κύριε Πρετεντέρη δεν μπορώ να σας αποκαλώ δημοσιογράφο, γιατί δεν είστε. 
-Αναλάβατε την προπαγάνδα για το δημόσιο χρέος. 
-Κυρία Σαράφογλου λέτε ψέματα και 'σεις και το κανάλι σας...
Χαμός. Η Ζωή πήρε το μαστίγιο και τους έκανε όλους να μην ξέρουν, πως, να φύγουν από τα παράθυρα.
Ο Ντερμπεντέρης, που δέχθηκε το κύριο βάρος της επίθεσης, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. 
Κάποια στιγμή, της είπε, "κυρια Κωνσταντοπούλου είχαμε καλέσει χθες τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, τον κ. Λαφαζάνη", για να πάρει την απάντηση "και τι σημαίνει αυτό? Οτι εξιλεώνεστε για την προπαγάνδα που...
μέχρι τώρα έχετε κάνει?".
Τους είπε ακόμη, πως, η συχνότητα του MEGA, όπως και 4 ακόμη που νέμονται διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες, δεν ανήκει σ' αυτούς , αλλά στον λαό... 
Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ & ΕΔΩ

Tό container park...

Δοσοληψίες Ασπροπύργου... καί στό βάθος η μπίγα νά ξεφορτώνει καί δόστου νά ξεφορτώνει...
Αλισβερίσια, νταραβέρια, πάρε-δώσε, δούναι καί λαβείν 
("do ut des" γιά τους λάτρεις πιό ...επιστημονικής ορολογίας).
Δ.Ν.Α.
***
 *****
***
τό σκίτσο έχει δημοσιευθεί στήν εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (12/9/15) 
στό άρθρο τής Μίνας Μουστάκα
" Το μοντέλο, το δόλωμα και τα κοντέινερ της κοκαΐνης"

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ...


Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου.
Δεκατέσσερα κόμματα και 5 συνασπισμοί θα δώσουν την «μάχη» των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την ανακήρυξη στην οποία προχώρησε ο...
Αρειος Πάγος. Το ανώτατο δικαστήριο ωστόσο είπε «όχι» σε 7 κόμματα ενώ «έκοψε» και 5 υποψήφιους.
Ακολουθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ήταν στην προηγούμενη Βουλή.
Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Γιάννης Δραγασάκης τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η Θεανώ Φωτίου, ενώ στην πρώτη πεντάδα του ψηφοδελτίου ακολουθούν ο Νίκος Κοτζιάς, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Κώστας Γαβρόγλου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Λάρισα και Ηράκλειο.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
1. Γιάννης Δραγασάκης
2. Θεανώ Φωτίου
3. Νίκος Κοτζιάς
4. Τασία Χριστοδουλοπούλου
5. Κώστας Γαβρόγλου
6. Αννα Φιλίνη
7. Θόδωρος Κατωπόδης
8. Μάρκος Μέσκος
9. Εφη Αχτσιόγλου
10. Πάνος Τριγάζης
11. Λυδία Κονιόρδου
12. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες
 

Οι υποψήφιοι της ΝΔ
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τέθηκε επικεφαλής ο Θόδωρος Φορτσάκης, με τον Δημήτρη Σταμάτη, τη Νίκη Κεραμέως να ακολουθούν, τον Βασίλη Οικονόμου στην τέταρτη θέση και τον Παναγιώτη Χηνοφώτη στην πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος σε Β΄ Αθήνας και το Ηράκλειο.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
1. Φορτσάκης Θεόδωρος
2. Σταμάτης Δημήτριος
3. Κεραμέως Νίκη
4. Οικονόμου Βασίλειος
5. Χηνοφώτης Παναγιώτης
6. Καριπογλου Αντύπας
7. ΧολεβαΣ Κωνσταντινος
8. Γουσιας Ιωάννης
9. Φαρμάκης Γρηγόριος
10. Μανουσάκα – Τσιριντανη Παγώνα
11. Πέππας Νικόλαος
12. Ιωαννίδης Αθανάσιος (Σάκης)

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλες τις περιφέρειες
 Ακολουθούν τά άλλα κόμματα

Το μνημόνιο και η ...μνήμη

Η ριγμένη -από τό τάνκ τής Χούντας τών συνταγματαρχών- πόρτα τού πολυτεχνείου
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στα μυαλά των ανθρώπων που απογοητεύτηκαν όταν αντί για τον «έντιμο συμβιβασμό» που είχε διακηρύξει η κυβέρνηση συμφωνήθηκε τελικά και με το μαχαίρι στο λαιμό το τρίτο μνημόνιο. 
Το τι ακριβώς περιέχει και θα απαιτήσει το νέο σκληρό  μνημόνιο είναι περίπου γνωστό. Ο πλήρης και απόλυτος όμως διαχωρισμός των πολιτών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς οδήγησε, όπως και πριν έτσι και  τώρα σε διάφορες ακρότητες τη λογική φτάνοντας στις σημερινές δηλώσεις περί Τσίπρα - Παπαδόπουλου, περί Βάρκιζας, περί αντίστοιχης συγκυρίας με την επιβολή της 21ης Απριλίου, περί μνημονιακής χούντας, σε επικίνδυνα ρεσάλτα τη μνήμη. Και καλά για όσους ήταν αγέννητοι επί χούντας αλλά οι άλλοι;
Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου φυσικά και δεν ήταν γερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι (όποιος το ισχυρίζεται μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνουν αυτά). Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε φυσικά και δεν είναι ναζί. Ο Τσίπρας φυσικά και δεν έχει τίποτα κοινό με τον Παπαδόπουλο και ούτε υπάρχει περιεχόμενο στο χαρακτηρισμό «μνημονιακή χούντα». Υπάρχει μόνο σκέτη χούντα. 
Η στιγμή της υπογραφής της πρόσφατης συμφωνίας δεν έχει τίποτα κοινό με τη Βάρκιζα ούτε με την επιβολή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ηταν μια ήττα αλλά αν η κάθε μεγάλη ή μικρή ήττα ή μεγάλη ή μικρή νίκη ανάγεται, για λόγους εντυπώσεων, κατευθείαν σε «βαριά» ιστορικά παραδείγματα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά τότε αντί για ανάλυση έχουμε μπλέντερ.  
Γιατί άραγε χρειάζονται όλες αυτές οι ακραίες και ανιστόρητες αναφορές για να περιγράψει κανείς κάτι τόσο αρνητικό όπως η σημερινή πολιτική της λιτότητας μέσα στην πρόσφατη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος; Για να πείσει ποιόν και σε τι;
Δεν γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι τα μνημόνια έφεραν φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, δραματική μείωση του ΑΕΠ, κλείσιμο επιχειρήσεων, υποβάθμιση του λιγοστού κράτους δικαίου κλπ.;  Φυσικά και το γνωρίζουν όμως για τους δικούς τους λόγους ζητούσαν όπως τότε έτσι και τώρα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα μεγαλύτερο κι από το όχι στο πακέτο Γιουνκέρ.
Για να τελειώνουμε λοιπόν ας αφήσουμε τη χούντα τον πόλεμο κατά των Ναζί  και τον εμφύλιο μήπως και συνεννοηθούμε. Κι αν θέλουν στ αλήθεια να πείσουν οι σημερινοί αποχωρήσαντες αριστεροί ας αρκεστούν στο σχέδιο Β, στην κριτική για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην εφτάμηνη διακυβέρνηση, στις παραλείψεις και στα λάθη, και κυρίως στις δικές τους θέσεις για την παιδεία, την υγεία, το προσφυγικό, την πρόνοια, τους αγρότες, τα κόκκινα δάνεια, το καρτέλ των τραπεζών, το νέο Ταμείο, τη δικαιοσύνη, τις φυλακές και τέλος για το τι θα κάνουν με το ναζιστικό φίδι που τρέφεται στους κόλπους της μνημονιακής και της αντιμνημονιακής κοινωνίας. Εκεί χρειάζεται να πείσουν τον κόσμο αν τα καταφέρουν  και να δώσουν τις δικές τους λύσεις.
Διαφορετικά παραμονεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί η ναζιστική οργάνωση ως αριστερή (όπως πρόσφατα δήλωσε ο υπόδικος Χρήστος Παππάς) λόγω αντιμνημονιακής ρητορικής, η ΛΑΕ ως «αντιμνημονιακή χούντα» γιατί επιμένει στην εθνική περιχαράκωση και ένα πλήθος στελεχών της αριστεράς ως δωσίλογοι επειδή στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά το μόνο που κάνουν αυτές οι ανιστόρητες συγκρίσεις είναι να εξωραΐζουν τα δεινά του παρελθόντος για να διεκτραγωδήσουν τη σημερινή κατάσταση. Μέσω της τρόικας εξωραΐζεται η γερμανική κατοχή, μέσω του Τσίπρα ο Παπαδόπουλος και μέσω του Σόιμπλε ο Χίτλερ κι όλοι γνωρίζουμε ποιους δικαιώνει αυτή η ρητορική.

από τήν  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                              από "ΤΑ ΝΕΑ" (12/9/'15)

"Πέντε χρόνια και κάτι μήνες ...το πολιτικό προσωπικό της χώρας «δεν έχει βρει χρόνο» να εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός εθνικού προγράμματος... Το μνημόνιο παραμένει το μοναδικό πρόγραμμα.."

 Ανάλυση τού Κώστα Καλλίτση στήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" τής Κυριακής
                                                                
Αβεβαιότητες και βεβαιότητες της εκλογικής αναμέτρησης
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
 Η εκλογική αναμέτρηση φαίνεται η πιο αμφίρροπη τα τελευταία 15 χρόνια, τουλάχιστον. Στο ερώτημα ποιον προτιμάτε πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μεϊμαράκη, καμία απάντηση δεν σημειώνει καθαρή νίκη μέχρι σήμερα – και καμία δεν δίδεται με ενθουσιασμό.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε να αντιμετωπίσει δύο βαρίδια που του έχει φορτώσει το κόμμα του. Το ένα, να πείσει ότι πράγματι μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα κάποιος που οι βαρώνοι της Ν.Δ. επέλεξαν ως μεταβατικό πρόεδρο, με την επιδίωξη να φορτωθεί αυτός την (τότε, βεβαία...) εκλογική ήττα, για να γλιτώσει τη φθορά ο «κανονικός» πρόεδρος της Ν.Δ., που θα εκλεγόταν μετά αυτήν. Το δεύτερο, μια σειρά φθαρμένα πρόσωπα που στοιχίζονται πίσω του, που δεν του επέτρεψαν να κάνει την παραμικρή ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος και που, ήδη, διαπραγματεύονται μεταξύ τους θέσεις στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο – λες και ήταν χθες…
Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι αξίζει να τον εμπιστευτεί για τη συνέχιση της πρωθυπουργικής θητείας του. Οτι έχει διδαχτεί από τα τραγικά σφάλματα στα οποία περιέπεσε συμπορευόμενος μέχρι πρότινος με τους δραχμιστές, τις επιλογές κορυφαίων συνεργατών, την ιδεοληπτική (μνημόνιο- αντιμνημόνιο κ.ά.) κατανόηση ευρωπαϊκής και ελληνικής πραγματικότητας. Οτι έχει την ικανότητα να ακούει και να αφομοιώνει έγκαιρα νέες ιδέες και γνώσεις, ώστε να δρα αποτελεσματικά. Οτι διαθέτει και μπορεί να προσφέρει στη ελληνική κοινωνία κάτι σημαντικό, φρέσκο, μια νέα προοπτική μακριά από το πελατειακό, παρασιτικό καθεστώς – αντί για τη μονότονη επανάληψη σε όλες τις πτώσεις του «νέος, νέα, νέο». Πρωταρχικά, ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και να καταπολεμήσει την ανεργία. Αυτό είναι το θεμέλιο για όλα τα άλλα.
Ισως η εκλογική αναμέτρηση να είναι τόσο αμφίρροπη επειδή απουσιάζει από αυτήν το στοιχείο της πραγματικής πολιτικής, οι σαφείς επιλογές και οι επεξεργασμένες προτάσεις, τόσο έντονα όσο ποτέ άλλοτε στις αναμετρήσεις των τελευταίων 10 ετών. Αν στις 21 Σεπτεμβρίου απαιτηθεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας (όπως προεξοφλούν όλες οι δημοσκοπήσεις), κανένα κόμμα δεν θα διαθέτει ένα κείμενο με τα 10-20 κεντρικά σημεία, «κλειδιά» για την άσκηση πολιτικής σε κεντρικούς τομείς και θεματικές ενότητες, πέραν των όσων προβλέπει το Γ΄ Μνημόνιο. Πέντε χρόνια και κάτι μήνες μετά το βίαιο ξέσπασμα της κρίσης, το πολιτικό προσωπικό της χώρας «δεν έχει βρει χρόνο» να εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός εθνικού προγράμματος, ενός οδικού χάρτη για τη μετά-την-κρίση-Ελλάδα. Το μνημόνιο παραμένει το μοναδικό πρόγραμμα…
Αλλά, πέντε χρόνια αφότου ξέσπασε το τσουνάμι, δεν είμαστε στο μηδέν. Μέσα σε αυτά τα βασανιστικά χρόνια ο ελληνικός λαός έχει διανύσει μεγάλη απόσταση στον δύσβατο δρόμο της αυτογνωσίας και έχει αποκτήσει μια νέα ωριμότητα. Αυτό φαίνεται...

Επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ με αντικείμενο την προσφυγική κρίση

ΑFP
 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησαν σήμερα για να συζητήσουν το θέμα των προσφύγων, ενόψει της αυριανής έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, που είναι αφιερωμένη στη μεταναστευτική κρίση.
Οι δύο ηγέτες "ανέλυσαν την κατάσταση", ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου. Η αυριανή υπουργική σύνοδος έχει ως στόχο να βρεθεί μια λύση για την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα σήμερα, με την πόλη του Μονάχου να έχει κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες, η Γερμανία αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία.
kathimerini.gr