Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Στην κορυφή του κόσμου, η Εθνική νέων στο πόλο!...

...νίκησε και την Κροατία στα πέναλτι με 5-3
Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική νέων στο πόλο!
Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Το...
αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάκρεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.εθνικη νεων πολο3

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).

Το οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 1-2, 2-3

Το χάλκινο κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ουγγαρία 12-11.

35 εκατομμύριαοι τουρίστες ο στόχος γιά τό 2020...

Τουρισμό 365 ημερών θέλει η Κουντουρά...
«Στόχος μας είναι οι αφίξεις τουριστών το 2020 να ξεπεράσουν τα 35 εκατομμύρια» δήλωσε στη Real News η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι φιλοδοξία της είναι ένας τουρισμός 365 ημερών.

«Το 2017 είναι η καλύτερη χρονιά που διανύουμε σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επειτα από συνεχόμενα ρεκόρ διεθνών αφίξεων την τελευταία διετία, 26 εκατ. το 2015 και 28 εκατ. το 2016 θεωρούμε εφικτό να αγγίξουμε τις 30 εκατ. αφίξεις το 2017», συμπληρώνει.

Η υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση για να προσθέσει: «Η συνεργασία μου με όλους τους υπουργούς είναι εξαιρετική και με τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης έχουμε πετύχει να ισχυροποιήσουμε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας και προχωράμε στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»...


naftemporiki.gr

Πανικός στη Βιρτζίνια...

12.8.17

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αντιφασίστες διαδηλωτές...
Σφοδρές συγκρούσεις σε συγκέντρωση ακροδεξιών (Βίντεο)...
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων που επρόκειτο να συναντηθούν στο...
Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Λίγο αργότερα άγνωστος πραγματοποίησε επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον των διαδηλωτών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στη συγκέντρωση του ακροδεξιού κινήματος Alt-Right της Κού Κλουκ Κλαν και άλλων νεοναζιστικών ομάδων. Δεν έχουν γίνει ακόμα περισσότερα γνωστά. 
(Ολόκληρο τό άρθρο καί οι Σφοδρές συγκρούσεις σε Βίντεο...: ΕΔΩ)

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, info-war.gr

Το σκίτσο του Latuff για το ξεσάλωμα των ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια...



Ο σκιτσογράφος Latuff σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα...
αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν, χθες, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας...

Ανώγεια: Επέτειος του Ολοκαυτώματος από τις Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις το 1944

Παυλόπουλος: Η ελευθερία είναι υπαρξιακή αρχή των Ελλήνων...
Παυλόπουλος από τα Ανώγεια: Η ελευθερία είναι υπαρξιακή αρχή των Ελλήνων
Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στα Ανωγεια, με αφορμή την επέτειο του ολοκαυτώματος...
«Για εμάς τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, γινόμαστε...
"και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες", κατά τον Θουκυδίδη. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι». Τούτο τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Ανωγείων, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος από τις Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις το 1944.

«Η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Συμπεριφέρεται στη διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι, δηλαδή, δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και πρόσθεσε : «Πλην, όμως, εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

O κ. Παυλόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνει ο δήμος για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων σημείωσε ότι «η Ελλάδα θεωρεί διαχρονικώς ότι οι απαιτήσεις που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Αυτή η θέση δεν υποστηρίζεται από την Ελλάδα μόνο για οικονομικούς λόγους. Το έχω τονίσει πάντοτε: την εντάσσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς νομικού πολιτισμού. Και μέσα σε αυτόν τον διεθνή νομικό πολιτισμό, αλλά και τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη λύση».

Τό κουμάσι μέ τό κότερο πού τόχε στόχο του απώτερο...

Ο πάμπλουτος εκδότης και ο σερβιτόρος - δημοσιογράφος
Τεράστιο το σκάνδαλο των χρεοκοπημένων εκδοτών, που έχουν αφήσει απλήρωτους (άλλοι δεκάδες και άλλοι εκατοντάδες) εργαζόμενους, την ώρα που οι ίδιοι κυκλοφορούν με τα κότερα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου σαν να μην τρέχει τίποτα.
Ένας από αυτούς έκανε «τουρ» στις Κυκλάδες πριν από λίγες μέρες, με κέντρο τη Μύκονο, όπως τα παλιά χλιδάτα χρόνια.
Σε μια από τις εξορμήσεις του έπιασε Μήλο. Έριξε τις βουτιές του στις υπέροχες παραλίες του νησιού και μετά πήγε για φαγητό στον Αδάμαντα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, που άλλοτε φιγουράριζε.. στις κοσμικές σελίδες όλων των ιλουστρασιόν περιοδικών.
Άναψε το πούρο του και ετοιμάστηκε να δώσει την παραγγελία του. Για κακή του τύχη όμως, ο σερβιτόρος ήταν δημοσιογράφος, ο οποίος δούλευε επί χρόνια στην εφημερίδα του και σήμερα είναι άνεργος.
Άνεργος, διότι έβαλε λουκέτο η εφημερίδα, αλλά και απλήρωτος, διότι ο πρώην εργοδότης του δεν πλήρωσε ούτε τα δεδουλευμένα ούτε τις αποζημιώσεις.
Του τα είπε, λοιπόν, και από την καλή και από την ανάποδη. Έτσι όπως δεν τα έχει ακούσει κανείς από όσους χρεοκόπησαν εταιρείες, άφησαν στο δρόμο τους εγαζόμενους, αλλά οι ίδιοι εξακολουθούν και ζουν σαν Κροίσοι.
Το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει ως απάντηση (αν είναι δυνατόν) ήταν ότι η εταιρεία τον άφησε απλήρωτο, όχι ο ίδιος. «Πτώχευσε η επιχείρηση», τόλμησε να του πει.
«Και τίνος είναι η επιχείρηση; Δεν είναι δική σου;» απάντησε ο εκτελών χρέη γκαρσονιού, απλήρωτος δημοσιογράφος. «Γιατί δεν πήρες λεφτά από την προσωπική σου περιουσία για μας πληρώσεις; Γιατί δεν πούλησες ακίνητα; Ξέρεις ότι κάποιοι δεν έχουν να φάνε»;
Ήταν τέτοιο το κάζο που έπαθε ο χρεοκοπημένος μεν, πάμπλουτος δε, που αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς.
Η δε σύζυγός του κάτι ψιθύριζε για τα προβλήματά του με τη Δικαιοσύνη. Λες και η ποινική εμπλοκή του μπορεί να δώσει πίσω στους εργαζόμενους τους κλεμμένους μισθούς τους.
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
- από το aixmi.gr

 zoornalistas

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Δέν φεύγει πού νάχουνε τό Θεό μπάρμπα...!

Kύριε Παπουτσή, παραιτηθείτε!
Αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα

Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό. Ο ίδιος όμως αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την υψηλόμισθη θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβαση που έχει είναι με.. την Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα αορίστου χρόνου.
Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει δεμένα τα χέρια της, καθώς το 2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγ. Βενιζέλο με έναν όρο: να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.
Η είδηση για το αίτημα της χώρας μας για δάνειο είχε διαρρεύσει το βράδυ του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2017. Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξ αριστερών και εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε γνωστό, φέρεται ότι έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η πρόταση ήρθε πριν λίγους μήνες από την ελληνική πλευρά.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Κ. Ζαφειρόπουλο στην «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί σήμερα.

               zoornalistas

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Ανατροπή σκηνικού στη μάχη της ελληνικής ακτοπλοΐας


Η Attica Group εξαγοράζει το 50,30% της Hellenic SeawaysΑνατροπή σκηνικού στη μάχη της ελληνικής ακτοπλοΐας

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική ακτοπλοΐα και η Attica καθίσταται κυρίαρχος αφού στο στόλο που ελέγχει με 16 πλοία προστίθεται η δύναμη των 18 πλοίων της Hellenic Seaways.
Χθες ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση του 50,30% της HSW  κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για να λυθεί το «κουβάρι» της ακτοπλοΐας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η απόκτηση του 50,30% της HSW θα γίνει με καταβολή ποσού 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί με εισφορά εις είδος από την Τράπεζα Πειραιώς και λοιπούς μετόχους μειοψηφίας της HSW.
Eιδικότερα προβλέπεται να εκδοθούν 24.145.523 μετοχές της Attica οι οποίες θα διατεθούν στην Πειραιώς κατά το συντριπτικό τους μέρος και δευτερευόντως στην ΑΝΕΚ με αντάλλαγμα τις μετοχές HSW που κατέχουν οι δυο τελευταίες.
Η καταρχήν συμφωνία εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της Πειραιώς και από το ΔΣ της MIG που αποτελεί το μεγαλομέτοχο της Attica.
Mε την απόκτηση του 50,30% της HSW, εφόσον το deal λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, η Attica Group θα αποκτήσει τον έλεγχο της HSW με τις Μινωικές Γραμμές να περιορίζονται σε ρόλο ισχυρού μετόχου μειοψηφίας.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών...

Κάνουν base jump πηδώντας από κούνια

Βίντεο που κόβει την ανάσα
Κάνουν base jump πηδώντας από κούνια
Μια κούνια που στήθηκε σε έναν βράχο στη Νορβηγία αποτέλεσε τη βάση για να κάνουν base jump μερικοί τολμηροί.

Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα...

12/08/2017  
NEWSBEAST.GR

Πώς δρούσαν οι Ιταλοί που έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο


Χρησιμοποιούσαν ως «δόλωμα» μία 18χρονη
Πώς δρούσαν οι Ιταλοί που έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο
 Με «δόλωμα» μια 18χρονη, η σπείρα των τριών Ιταλών «ταχυδακτυλουργών» κλεφτών άρπαζε τα πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια πλούσιων επισκεπτών στη Μύκονο, αλλά τελικά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές η καλλίγραμμη 18χρονη αποσπούσε την προσοχή των υποψήφιων θυμάτων και δύο συνεργοί της περνούσαν με ένα μοτοποδήλατο, άρπαζαν με ταχύτατο τρόπο το ρολόι του «στόχου» από το χέρι και γίνονταν καπνός.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρις στην συνεργασία της τοπικής αστυνομίας με κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο μετέβη στο νησί γι' αυτό το σκοπό.
Τελικά συνελήφθησαν οι τρεις Ιταλοί και συγκεκριμένα δύο άνδρες 25 και 30 ετών και η 18χρονη, η οποία μάλιστα έχει και... «προϋπηρεσία». Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί και πάλι την 5 Ιουνίου 2017, για κλοπή ρολογιού στη Χώρα Μυκόνου, με άλλους συνεργάτες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες ειδικευόταν συστηματικά στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών και ενέχονται σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μύκονο.
Ειδικότερα:
- Πρώτες πρωινές ώρες της 19 Ιουλίου, στη Χώρα Μυκόνου, άρπαξαν από υπήκοο Μεξικού, ρολόι αξίας 10.000 ευρώ,
- Απογευματινές ώρες της 4 Αυγούστου, άρπαξαν από υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, ρολόι αξίας 50.000 ευρώ, και
- Βραδινές ώρες της 10 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από γυναίκα υπήκοο Ελβετίας, ρολόι αξίας 15.000 ευρώ. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή για να αφαιρέσουν το ρολόι έσπρωξαν την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ' επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος. 

12/08/2017
newsbeast.gr