Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε...

...στον ΣΚΑΙ...
Πορτοσάλτε: Καλημέρα Μητσοτάκη, καληνύχτα σύντροφοι (BINTEO)...
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον στον ΣΚΑΙ. Με μία οπαδική, θα έλεγε κανείς, τοποθέτηση αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του σήμερα, ο αγαπημένος της Πειραιώς, Άρης Πορτοσάλτε.

Επί σχεδόν μία ώρα σε δύο διαφορετικές εκπομπές, ο γνωστός για την αδυναμία του στην αξιωματική αντιπολίτευση, δημοσιογράφος, προπαγάνδισε παραποιώντας την αλήθεια, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου ο Άρης Πορτοσάλτε είπε χαρακτηριστικά...

Άγνωστο περιστατικό με συλλήψεις Τούρκων...

...αποκάλυψε ο Κοντονής...
Σε μία αποκάλυψη προέβη από το βήμα της Βουλής ο Στ. Κοντονής, φέρνοντας στη δημοσιότητα την αντιστρόφως ανάλογη αντίδραση των ελληνικών Αρχών για δύο Τούρκους που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κυλλήνη και οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου. «Το αντίστοιχο αίτημα για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς δεν έγινε δεκτό» είπε καυτηριάζοντας την στάση της γείτονος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις, αποκάλυψε πως πέρα της περίπτωσης του Τούρκου που πέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα και απελάθηκε με άμεσες διαδικασίες, υπάρχει και ένα ακόμα πιο πρόσφατο περιστατικό με δύο Τούρκους πολίτες που συνελήφθησαν στην...

Ο Αδωνης ζητά 300.000 ευρώ από την ΕφΣυν

Αγωγή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης για τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, τις επιστολές Φρουζή και τις αποφάσεις που πήρε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Υγείας.
Η αγωγή περιλαμβάνει τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και σε εξώδικη επιστολή του,.. την οποία δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» με την απάντηση των συντακτών στις 28/3/2018.
Με την αγωγή ο Γεωργιάδης ζητάει από την εφημερίδα 300.000 ευρώ και 6.000 ευρώ από κάθε μία από τις συντάκτριες του δημοσιεύματος (Α. Ψαρρά και Ντ. Βέργου). Ζητάει επίσης και την καταδίκη τους σε έναν χρόνο φυλάκισης λόγω της βλάβης που -όπως υποστηρίζει- προξενήθηκε στην τιμή και στην υπόληψή του, ενώ χαρακτηρίζει συκοφαντικά τα δημοσιεύματα.

Γιατί πήγε ο Καραμανλής στούς ακριτικούς νομούς;

Βγαίνει μπροστά ο Καραμανλής
Την ανάγκη ομοψυχίας και συναίνεσης για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων θέλει να αναδείξει ο πρώην πρωθυπουργός μεταβαίνοντας στους ακριτικούς νομούς, ενώ παράλληλα δείχνει και τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα λεπτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής

Η έντονη ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων, μετά και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν και τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές στην περιοχή του Εβρου, οδήγησε τον Κώστα Καραμανλή να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά από τη στιγμή που παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τριήμερη περιοδεία στη Θράκη.
Του Σωτήρη Σταθόπουλου
Η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στους τρεις νομούς, που άρχισε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, χαρακτηρίζεται από τους συνεργάτες του ιδιωτική, ωστόσο η συγκυρία που επέλεξε να την πραγματοποιήσει δεν είναι καθόλου τυχαία. Οπως καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε το ταξίδι του, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι τοπικοί παράγοντες στην περιοχή.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει, βέβαια, στενούς δεσμούς με...

Wall Street Journal καί πρακτορείο Bloomberg γιά τό οικονομικό ζήτημα τής Ελλάδας...

WSJ: Σε απόσταση αναπνοής από την απελευθέρωση...
Wall Street Journal: Η Ελλάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την απελευθέρωση«Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, η Ελλάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την απελευθέρωσή της από το καθεστώς των μνημονίων», γράφει η Wall Street Journal και προσθέτει: «Απομένει ακόμη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και οι αποκρατικοποιήσεις».

Ο Mujtaba Rahman, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Eurasia Group τονίζει στην εφημερίδα: «Πολιτικά, η Ευρώπη έχει ισχυρό συμφέρον να εξέλθει η Ελλάδα από το πρόγραμμα και αυτό σημαίνει εξ ορισμού ότι τα αποτελέσματα δεν επρόκειτο να θέσουν σε κίνδυνο την έξοδο. Θεωρητικά, οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ικανές να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, η πραγματικότητα όμως ίσως αποδειχθεί διαφορετική».

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι «οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες σημείωσαν ικανοποιητικές επιδόσεις στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης. Η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια ώστε να θεωρούνται προστατευμένες έναντι υποθετικών δυσμενών σεναρίων. Τα 20 περίπου δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος που προορίζονταν για ενδεχόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις μπορούν πλέον να διατεθούν για άλλους σκοπούς, όπως η ελάφρυνση του χρέους».

Bloomberg: Αλώβητες οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες...

Τί κουβέντιασαν Τσίπρας καί Γιουνκέρ όταν έκλεισαν οι πόρτες;...

Όσα είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ...
...πίσω από τις κλειστές πόρτες...

Η διαμόρφωση της τελικής πολιτικής λύσης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το πλαίσιο εποπτείας της επόμενης μέρας συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οσα ειπώθηκαν δημοσίως από τους δύο άνδρες αντικατοπτρίζουν μικρό μόνο μέρος των διαμειφθέντων, αν και τα μηνύματα ήταν ιδιαιτέρως -έως και ασυνήθιστα- καθαρά για τους μέσα και τους έξω, κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον σκληρό βορειοευρωπαϊκό άξονα των δανειστών. Και οι δύο προσδιόρισαν το επιθυμητό τρίπτυχο για το τέλος του μνημονίου και την επόμενη μέρα στην Ελλάδα: καθαρή έξοδος (για την ακρίβεια, «η πλέον καθαρή έξοδος», όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν), ρύθμιση του χρέους και λιγότερη λιτότητα.

Οι κατ’ ιδίαν όμως συνομιλίες Τσίπρα και Γιούνκερ ήταν «όλα τα λεφτά», αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», περιελάμβαναν από θέματα διαφθοράς μέχρι την ακύρωση των ψηφισθέντων μέτρων για το 2019 και το 2020. Το περίγραμμα των προθέσεων που έχουν οι Ευρωπαίοι για τη μεταχείριση της Ελλάδας αμέσως μετά τη λήξη του μνημονίου μετέφερε -ως έναν βαθμό- ο πρόεδρος της Κομισιόν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον...

Πίσω έχει η αχλάδα τήν ουρά!...

Πού να ήξερε τι του έρχεται σε λίγες ημέρες...
Ο @AdonisGeorgiadi κατέθεσε αγωγή εναντίον της @EFSYNTAKTON με δικηγόρο τον Θανάση Πλεύρη και ζητάει 300 χιλιάδες ευρώ. Τόσα θα του λείπουν προφανώς. 
Πού να ήξερε τι του έρχεται σε λίγες ημέρες, πού να ήξερε...

Πηγη e-tetradio.gr (Twitter)

ΕΣΡ: Το Mega δεν μπορεί να λειτουργεί...

Ομοφωνία στο ΕΣΡ πλην Mega...
Στο ΕΣΡ, με την εννεαμελή του σύνθεση, έχουν κληθεί να λάβουν τις πλέον δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων ετών στην τηλεόραση. Έκριναν πως το Mega δεν μπορεί να λειτουργεί με ψήφους 6-3. 

Αποφάσισαν πως το ΑΡΤ TV, το οποίο δεν έλαβε μέρος στον τρέχοντα διαγωνισμό, είναι περιφερειακό, ακυρώνοντας την προηγούμενη απόφαση του ΕΣΡ, που του είχε δώσει πανελλαδική εμβέλεια με μια απόφαση που έπασχε. 

Αποδέχθηκαν, με βάση την ιδιαιτέρως ελαστική νομοθεσία του 2014, πως το Μακεδονία TV είναι θεματικό και πως ορθώς δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό, δίνοντάς του το δικαίωμα να λειτουργεί. Ομόφωνα προχώρησαν στην έκδοση προκήρυξης για τις επτά άδειες εθνικής εμβέλειας και επίσης ομόφωνα έκριναν πως το τίμημα θα πρέπει να είναι στα 35 εκατ. ευρώ για δέκα έτη. 

Τέλος, ομόφωνα έκριναν πως οι πέντε εταιρείες, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, Ειδήσεις Ντοτ Κομ, ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Νέα Τηλεόραση, Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου και ομόφωνα απέρριψαν την αίτηση της Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ.

typologies.gr

Από τήν πεντηκοστή επέτειο μιάς συνάντησης αποφοίτων...

Άπαντες, οι εικονιζόμενοι, υπήρξαν συμμαθητές...
...αποφοιτήσαντες μία συγκεκριμένη εποχή...
...εποχή πονηράν...
 ...πού -ώς ήτο φυσικόν- τούς επηρέασε έως ...ένα βαθμό!
*
Συνηθίζουν, από καιρού εις καιρόν, νά συνευρίσκονται...
...καί συνεστιαζόμενοι νά προμαντεύουν καί νά προσδιορίζουν...
-έτσι, γιά πλάκα-
 ...τίς τύχες αυτού τού κόσμου...
*
Πολλοί τούς συγχέουν μέ εκείνους τής υποδεέστερης λέσχης Bilderberg...
*
Ουδέν αποπροσανατολιστικότερον αυτού!
Είναι σαφές ότι πρόκειται γιά επιπολαιότητες ημιαγραμμάτων... 
...ή ημιγραμματισμένων!
*
Εδώ, κυρίες καί κύριοι, ομιλούμε γιά τήν κράτιστη τών συναφών λεσχών!
Τή γνωστή καί από αλλού...
...ονομαστή λέσχη τών αποφοίτων τού '68...
*
Γιά τό προφανές τού πράγματος, λοιπόν...
...επιτρέψτε μου (ποιητική αδεία)... 
 ...νά τήν ονομάζω τού λοιπού...
 -επειδή κανονίζει τύχες- 
...ως :
Λέσχη  Τychopouleberg...
***
Δ.Ν.Α. 

Tά αστραπόβροντα τού Σαββατόβραδου...

Βαθειά βροντή...
...κοντά βροχή! 
Κεραυνοί πάνω από τήν Αθήνα κατά τήν διάρκεια τής καταιγίδας στήν περιοχή του Βύρωνα, 
το βράδυ τού Σαββάτου 5 Μαΐου 2018. 
από naftemporiki.gr

Η ΑΕΚ ...

Στον έβδομο ουρανό...

Στα χέρια των παικτών της ΑΕΚ το ευρωπαϊκό τρόπαιο, που το σήκωσαν ψηλά, στην κορυφή του ...φλεγόμενου ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ κατέκτησε απόψε τόν τίτλο τού Basketball Champions League...

Στο φώναζαν το έκανες: Μοναδική «βασίλισσα» σε όλη την Ευρώπη!
Στη Γη της Επαγγελίας 18 χρόνια μετά το έπος της Λοζάνης επέστρεψε η ΑΕΚ!

Η Ένωση του Μάκη Αγγελόπουλου και του Ντράγκαν Σάκοτα μπροστά σε 18.000 τρελαμένους φιλάθλους της που μετέτρεψαν το κλειστό του ΟΑΚΑ σε… Καλλιμάρμαρο επικράτησε της Μονακό με 100-94 και έβαψε κατακίτρινη την κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας τον τίτλο του Basketball Champions League, γράφοντας το δικό της παραμύθι 50 χρόνια μετά από αυτό του '68.

Καλύτερη η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με τους Γκριν και Χάντερ να έχουν το κιτρινόμαυρο… τιμόνι επιθετικά και να επιτρέπουν στην Ένωση να πάει στην ανάπαυλα με τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων (44-53).

Μείωσε στον πόντο στο δεύτερο μέρος η Μονακό, ωστόσο οι παίκτες του Σάκοτα, που δεν έχασαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το προβάδισμα στο σκορ, και παρ’ ότι στο τέλος του παιχνιδιού κόντεψαν να αυτοκτονήσουν, είχαν απαντήσεις σε όλες τις γαλλικές παγίδες και κατάφεραν να φτάσουν δίκαια στην επικράτηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάικ Γκριν ο οποίος είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και έπαιξε και για το ματς της… Παρασκευής. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Πάντερ και ο αρχηγός Σάκοτα, πετυχαίνοντας έκαστοι από 16 πόντους.

Ο Γκλαντίρ κράτησε ζωντανούς τους Μονεγάσκους με 16 πόντους και απίθανα τρίποντα. 

Ολόκληρο τό ρεπορτάζ γιά τόν αγώνα : ΕΔΩ

Στα ορεινά της Ξάνθης ο Κώστας Καραμανλής.

Πήρε τα βουνά…
Από πρωθυπουργός, ορειβάτης. Και από τα… ορεινά έδρανα της Βουλής, στα ορεινά της Ξάνθης ο Κώστας Καραμανλής.

Επίσκεψη, υπό την συνοδεία του πρώην υπουργού της ΝΔ, Αλέξανδρου Κοντού, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ περιελάμβανε και ορειβασία! Για τα παρελκόμενα βέβαια (μεζέδες και τσίπουρα) ούτε κουβέντα…