Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Όμορφα πού είναι μερικά ιστιοφόρα!...

Thodoris Tsikis : Κυκλοφορούσε ως αρχαιολογικό και ιστορικό ερευνητικό σκάφος τις δεκαετίες '60 και '70. Δεν το έχω δει ποτέ και δε γνωρίζω την τύχη του. Πάντως τότε ήταν ξακουστό στη Μεσόγειο, όπως και ο καραβοκύρης του Peter Throckmorton που με τις υποβρύχιες έρευνές του, μας έχει αφήσει, μεταξύ άλλων πολύτιμα στοιχεία για τα παραδοσιακά σκάφη! Καταπληκτικό ιστιοφόρο!!! Η φωτογραφία είναι από ένα περιοδικό που βρήκα πριν χρόνια στο αρχείο του πατέρα μου και ευτυχώς την είχα σαρώσει... 
(Η φωτογραφία στάλθηκε από τόν αγαπητό φίλο Μ.Γ.Γ.)

Πάπας Φραγκίσκος: «...ένας άνθρωπος με τέτοιες πεποιθήσεις δεν είναι χριστιανός»


Οι χριστιανοί δεν χτίζουν τείχη αλλά γέφυρες, δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος
Η κοινωνία δεν θα έπρεπε να κατασκευάζει τείχη αλλά γέφυρες, προέτρεψε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, για να ενθαρρύνει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να εμφανίζεται κανείς εκδικητικός και να δηλώνει ότι «θα σε κάνω να το πληρώσεις».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα υποχρεώσει τους Μεξικανούς να το πληρώσουν.
Ο πάπας δεν ανέφερε τον Τραμπ ή το συγκεκριμένο τείχος στα σχόλιά του. Μίλησε όμως για τη χριστιανική πίστη που καλεί «να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες, να μην ανταποδίδουμε το κακό με το κακό, να απαντάμε στο κακό με το καλό».
«Ένας χριστιανός δεν λέει ποτέ: θα σε κάνω να το πληρώσεις! Ποτέ! Αυτό δεν είναι χριστιανική χειρονομία. Μια προσβολή πρέπει να την ξεπερνάμε με τη συγχώρεση, ζώντας ειρηνικά με όλους», πρόσθεσε.
«Πέρσι, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ (ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ) για τη μετανάστευση και την πρόθεσή του να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα, ο Φραγκίσκος είπε ότι ένας άνθρωπος με τέτοιες πεποιθήσεις "δεν είναι χριστιανός»
Τον περασμένο μήνα πάντως, σε συνέντευξή του, σημείωσε ότι δεν θα σχηματίσει άποψη για τον Τραμπ μέχρι να δει τις συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος.

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Να θυμάστε τον Μπέρνι Σάντερς...

Ο Μπέρνι Σάντερς είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να ήταν αυτός σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά, όπως μάθαμε από τις διαρροές των wikileaks, η ηγεσία των Δημοκρατικών δεν τήρησε ουδετερότητα και έκανε τα πάντα για να πάρει το χρίσμα η προβληματική και αντιπαθητική Χίλαρι Κλίντον, με το γνωστό αποτέλεσμα.

Δεν νίκησε ο Τραμπ, η Χίλαρι έχασε.

Από την πορεία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί αν στο μέλλον θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Τι θα είχε γίνει αν υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ο Μπέρνι Σάντερς και όχι η Χίλαρι Κλίντον;».

Κάτι μου λέει πως αυτή η φράση θα ακουστεί πολλές φορές.

Πάντως, ο Σάντερς προηγείτο καθαρά του Τραμπ -πολύ περισσότερο από την Κλίντον- στις δημοσκοπήσεις πριν δοθεί το χρίσμα.

Λογικό είναι αυτό, αφού...

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Λουκιανός πλούτισε την μουσική μας...

http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3+%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3+28.7.jpg/eebe5958-0e6f-43f9-957a-d2098472cfec?t=1438029569534&imageThumbnail=3
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ξεχώριζε για την ευγένεια και την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, για την πρωτοτυπία της μουσικής του έμπνευσης και την μοναδικότητα της ερμηνείας των τραγουδιών του, αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωση του.

“Ήταν ένα φαινόμενο ζωής, χαράς και αγάπης, που πλούτισε την μουσική μας και την ζωή μας με φως.

Για μένα που έζησα με τον πατέρα του στην Μακρόνησο στην ίδια σκηνή, ο πόνος για την απώλειά του είναι πολύ μεγάλος.

Η σκέψη μου τώρα είναι κοντά στη σύντροφό του την Άννα Βαγενά και στις δυο του κόρες, γιατί το χτύπημα γι’ αυτές είναι όχι μονάχα αβάσταχτο αλλά και άδικο”, καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης...

avgi.gr

"His master's voice"...

Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ...
Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ η Ολλανδία δεν στηρίζει το πρόγραμμα  Χωρίς το ΔΝΤ η Ολλανδία δεν στηρίζει το πρόγραμμα...
Μετά την Γερμανία και η Ολλανδία δια του υπουργού Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκόβει κάθε συζήτηση για...
αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και ΥΠΟΙΚ της χώρας στο κοινοβούλιο, εάν «το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό», ενώ συνέχισε: «η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί».

Καταλυτική για την Ελλάδα θα είναι η παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ στη διαμάχη της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα σχολιάζει στο μεταξύ ο Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS). «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ» επέμεινε πάντως την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της συνεδρίασης του Ταμείου όπου παρουσιάστηκε η έκθεση για την Ελλάδα. «Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ» ανέφερε δε ο Ολλανδός πολιτικός...
newpost.gr
 
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ."

Ένα πρόχειρο βιογραφικό τού Λουκιανού πού έφυγε... καί τό VIDEO από τό Πάρτυ στή Βουλιαγμένη (1983)

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1943 και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, αφού από πολύ νωρίς φαινόταν ότι θα τον κέρδιζε ολοκληρωτικά η μουσική».

Η καλλιτεχνική του καριέρα ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν γράφει τη μουσική για...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του ΔΝΤ λόγω Τραμπ



Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι προτεραιότητες του ΔΝΤ έχουν αλλάξει λόγω του Ντόναλντ Τραμπ και πλέον η ευρωζώνη και το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εκτός ατζέντας του.Όπως σημειώνεται, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδα αποφασίζουν οι χώρες μέλη του, με πρώτες τις ΗΠΑ (σημ: είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ταμείου), και παρά το ότι οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ισχύ της ελληνικής οικονομίας, τελικά όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο για τη συμμετοχή του ή μη στο πρόγραμμα, καθώς μέχρι τώρα το Ταμείο λάμβανε τις αποφάσεις του με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια.
«Χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να στηρίξει το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας», εκτιμά η Frankfurter Allgemeine, προσθέτοντας: «Και πλέον μεταξύ των προτεραιοτήτων του νέου Αμερικανού προέδρου δεν είναι να βοηθήσει την ευρωζώνη».
Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως αυτή την πρόθεση του Τραμπ τη γνωρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος «έως τώρα τόνιζε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αδιαπραγμάτευτη και τώρα υπογραμμίζει ότι η βοήθεια της ευρωζώνης προς την Αθήνα θα τερματιστεί χωρίς το ΔΝΤ».
Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει πολλά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, όμως παρόλα αυτά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η διαμάχη θα τραβήξει έως τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

H τεράστια συμβολή τού ελαιολάδου στή σωστή λειτουργία τού ανθρώπινου οργανισμού

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για τη λειτουργία της καρδιάς

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών των οποίων η σχετική συγκέντρωση διαφέρει πάρα πολύ μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών ελιάς.

14 περιφερειακά αεροδρόμια: «....η εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου»

Fraport: Στις 15 Μαρτίου η ανάληψη των περιφερειακών αεροδρομίων
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Επικίνδυνη και αποκρουστική η «συριζοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας

Με μια σύντομη αναζήτηση στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών μπορεί οποιοσδήποτε να συλλέξει δεκάδες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θυμίζουν έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2012-2015. 
Από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της μέχρι τον Άδωνι Γεωργιάδη που προτιμά να πάμε σε εκλογές από το να κλείσει η αξιολόγηση, η Νέα Δημοκρατία μοιάζει ξανά να μην μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για την ανακατάληψη των ανακτόρων της εξουσίας.
Ο τόπος όμως δεν έχει ανάγκη από έναν γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να αποτελέσει εθνικό αυτοσκοπό η «ταπείνωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να αποτελέσει ο μετριοπαθής Μητσοτάκης τον ...φερετζέ επιστροφής της έξαλλης ομάδας Σαμαρά στα πράγματα. 

6.2.17 
parapolitiki.com

Aθήνα – ΔΝΤ: Μια σχέση (;) στα άκρα…


Ο Τόμσεν διδάσκει – ανέξοδα, και δια της ανοχής Σόιμπλε – μαθήματα δημοσιονομικής υποκρισίας, το ΔΝΤ διακηρύσσει ότι δεν ζητά από την Ελλάδα άλλη λιτότητα παρά μόνον… νέες περικοπές συντάξεων και φόρους, και η Αθήνα καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να βρει διόδους απεμπλοκής της αξιολόγησης εν μέσω θεάτρου διατλαντικού παραλόγου.Η έκθεση του ΔΝΤ για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους αποκάλυψε πλήρως το βαθύ χάσμα στους κόλπους των πιστωτών, ταυτόχρονα όμως έφερε και τις σχέσεις Ελλάδας και Ταμείου στα άκρα πολλαπλασιάζοντας τις παγίδες και τους κινδύνους στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης για την β’ αξιολογηση.
Η επίθεση Τσακαλώτου - Στουρνάρα
Οι επιστολές Τσακαλώτου και Στουρνάρα που ενσωματώνονται...

Συμφωνία χωρίς προληπτικά μέτρα ή χωρίς ΔΝΤ...

Ή χωρίς τόνα ή χωρίς τ'άλλο...
Συμφωνία για δεύτερη αξιολόγηση χωρίς προληπτικά μέτρα ή πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ είναι τα δύο σενάρια που...
επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο εν όψει των πυκνών επαφών που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία του ΔΣ του ΔΝΤ ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε μέσω επιστολής με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του ταμείου για την εκ των προτέρων ψήφιση πρόσθετων μέτρων σε φορολογικό και ασφαλιστικό. 

Κατηγόρησε επίσης το ταμείο για το γεγονός ότι παρά την υπεραπόδοση της οικονομίας συνεχίζει και επιμένει στις απαισιόδοξες προβλέψεις του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 1,5% του ΑΕΠ παρότι το 2016 έχει ξεπεράσει αυτήν την πρόβλεψη και κατάφερε να έχει με τα γνωστά μέτρα πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ .

Η στάση αυτή του ΥΠΟΙΚ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για το...

Bloomberg: Δεν συμφέρει κανέναν να μένει η Ελλάδα «στον αέρα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγκρίνει στις 20 Φεβρουαρίου την επόμενη δόση για την Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ο Μαρκ Τζίλμπερτ σε άρθρο του στο Bloomberg, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι με τις εκλογές να πλησιάζουν στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και μία πιθανή διαμάχη να διαφαίνεται σχετικά με τον λογαριασμό από το Brexit, το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ είναι μία ακόμη ελληνική κρίση.
«Η Ελλάδα είναι πάλι στη δημοσιότητα για όλους τους λάθος λόγους. Η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ απειλεί να...