Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ.


ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΊΔΑΣ SUPER MARKET "FLORA".
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΕΥΡΈΘΗΚΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΕΝΩ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΗΥΘΥΝΑΝ , Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ , Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΚΟΥΚΑΣ , Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΜΕΓΑΣ ΑΘ. ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΘΗΤΕΎΣΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (14).


Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΩΝΗ:


Αποχαιρετούμε σήμερα  για το στερνό του ταξίδι, έναν διακεκριμένο συμπολίτη μας, έναν υπέροχο φίλο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον αγαπητό σε όλους μας Γιάννη Κονταράτο, τον δικό μας κυρ Γιάννη. 
Με καταγωγή από την Πάρο ο πατέρας του, ήρθε  φαροφύλακας στη Μύκονο και μαζί με την αντιπατριώτισσα σύζυγο του ρίζωσαν στο νησί μας, αποφασίζοντας να αναθρέψουν εδώ τα έντεκα παιδιά τους, στις δύσκολες  εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 Οι φτώχια και οι δυσκολίες της εποχής υποχρέωσαν τον Γιάννη, να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα και από κει για πολλά χρόνια στην Αμερική, απ’ όπου αργότερα επέστρεψε στη Μύκονο  και εγκαταστάθηκε οριστικά.
 Ο Γιάννης λάτρεψε τη Μύκονο, δέθηκε με τους ανθρώπους της και έστησε στο νησί ένα ευτυχισμένο σπιτικό με την αγαπημένη του γυναίκα τη Φλώρα και το γιο τους στον Τάσο. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό έστησε και κουμαντάρισε με επιτυχία μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις στο νησί. 
Επιβιώσε στο σκληρό ανταγωνισμό γιατί ήταν ανοιχτόμυαλος, κοινωνικός, προοδευτικός και προπάντων εργατικός και ακάματος.
 Δεν φοβόταν τις προκλήσεις και ήταν πάντα ανοιχτός σε καινοτομίες και νεωτερισμούς.
 Στήριξε την επιχειρηματικότητα και ήθελε τη Μύκονο να προοδεύει και τους Μυκονιάτες να ευημερούν.  Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση με παρουσία και προσφορά στα κοινά.
 Αγωνίστηκε με πάθος από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυκόνου επί σειρά ετών για την προστασία των συμφερόντων των εμπόρων και επαγγελματιών της Μυκόνου.
 Κυρίως όμως θήτευσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου με μαχητικότητα υποστήριζε τις απόψεις του και διεκδικούσε με επιμονή, ότι θεωρούσε ωφέλιμο για τους συμπολίτες του και τη Μύκονο.
 Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Ματθαίου Αποστόλου και στη συνέχεια αδιαλείπτως Δημοτικός σύμβουλος, Αντιπρόεδρος κ.α.  επί Δημαρχίας Χρήστου Βερώνη, Θανάση Μέγα και Ειρήνης Γρυπάρη.
 Άνθρωπος χωρίς εμπάθειες, συμπονετικός και γενναιόδωρος θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη όλων μας.
 Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, για να του πούμε το τελευταίο αντίο. Είμαστε εδώ όλοι οι φίλοι του μαζί με την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του τη Φλώρα, που με καρτερικότητα, αγάπη και κατανόηση τον στήριξε σε κάθε του βήμα. 
Τον αγαπημένο  του γιο Τάσο  -με τη σύζυγό  και τα παιδιά τους- για τον οποίον ήταν υπερήφανος που τον διαδέχτηκε επάξια στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και το Μιχάλη που τον αγαπούσε σαν παιδί του - με την κόρη του την Κατερίνα την Βουλευτή μας -  και όλους  τους συγγενείς και γνωστούς, για να τιμήσουμε τη μνήμη του.
Καλό σου ταξίδι και καλή ανάπαυση αγαπημένε μας φίλε.  θα σε θυμόμαστε πάντα.
 Αιωνία σου η μνήμη.

ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΑΤΩΝ -ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
                                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7/20 ,ΩΡΑ 12.45, Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ.
Το έργο που θα έπρεπε να λειτουργεί άψογα και για το οποίο σε 1,5 χρόνο έχουν δοθεί σε εργολάβο 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τώρα θέλουν να αναθέσουν απευθείας πάλι σε εργολάβο για 5 μήνες με άλλες 500 χιλ. ευρώ, βρίσκεται στην κατάσταση που δείχνουν οι φωτογραφίες και περιγράφεται ως εξής :
Υπάλληλος του Δήμου κανένας, τα γραφεία ανοιχτά, ο υπολογιστής που ελέγχει και ζυγίζει εκτός λειτουργίας.
Τα απορριμματοφόρα πηγαινο-έρχονται δίχως να καταμετρούνται ή να ζυγίζονται.
Από ένα δωμάτιο με μουσική, ξετρυπώνει ο κύριος της φωτογραφίας που δεν είναι υπάλληλος του Δήμου και δεν μιλάει καν ελληνικά.

Πως βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Δήμου ο συγκεκριμένος κύριος ;
 
Επάνω στο κύτταρο, το μεγάλο μηχάνημα του Δήμου που οδηγεί ιδιώτης, θάβει ατεμάχιστα και τυχαία ογκώδη αντικείμενα.


Μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία μας, κατεβαίνει γρήγορα την απότομη κατωφέρεια, πηγαίνει στο πιο κάτω κύτταρο, όπου η κατάσταση είναι απερίγραπτη και αρχίζει να πατάει τα απορρίμματα όπως δείχνει η φωτογραφία... δεχόμενος επίθεση από αγανακτισμένους γλάρους:

  
Υ.Γ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, φωτογραφία και από το Γιαλό σήμερα:


Μύκονος 4/7/2020
                                                     «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»