Σάββατο 28 Απριλίου 2018

"Κλεισθένης" : Δόθηκε στή δημοσιότητα τό νομοσχέδιο γιά τήν Τοπ. Αυτοδιοίκηση...

«Κλεισθένης»: Όλο το σχέδιο νόμου για την Αυτοδιοίκηση – Αντιδρούν δήμοι και περιφέρειες

Λένε «όχι» στην απλή αναλογική
«Κλεισθένης»: Όλο το σχέδιο νόμου για την Αυτοδιοίκηση – Αντιδρούν δήμοι και περιφέρειες


Την αντίδραση των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συνεχίζει να προκαλεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη θέσπιση απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
  
Διαβάστε όλο το κείμενο του «Κλεισθένη»


 Ολόκληρο τό άρθρο τού Newpost : ΕΔΩ

H αντιπολιτευτική «γραμμή Μητσοτάκη» μετά τήν έλευση Γιουνγκέρ...



Μετά τον Γιούνγκερ επιμένουν στη ΝΔ να πάνε στις εκλογές με -γραμμή- Μητσοτάκη;

Το πρώτο συμπέρασμα από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα δεν είναι ότι αποτέλεσε θρίαμβο για τη χώρα και συνακόλουθα για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλλον αναμενόμενο ήταν. Είναι ότι εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Ο πλέον αρμόδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος ανατίναξε τους δυο άξονες της πολιτικής του προέδρου της ΝΔ: ότι «η κυβέρνηση είναι αποτυχημένη» και ότι έξοδος από τα Μνημόνια «δεν θα είναι καθαρή».  Είναι απορίας άξιο αν θα υπάρχει τώρα στη ΝΔ σώφρων άνθρωπος που θα συνεχίσει αυτές τις καραμέλες.
Ο -προερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -πρόεδρος της Κομισιόν, έχοντας δίπλα του έναν Επίτροπο και ένα συνεργάτη του από το ίδιο κόμμα – τον Δημ. Αβραμόπουλο και τον Μαργαρίτη Σχοινά- μίλησε με πάθος, εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό για την Ελλάδα, τα κυβερνητικά επιτεύγματα και τις προοπτικές της.
«Η Ελλάδα θα γίνει τον Αύγουστο κανονική όσο είναι  και οι άλλες χώρες». «Η έξοδος θα είναι σαφής -δεν θα υπάρχει πιστοληπτική γραμμή». «Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές και επιστρέφει στην ανάπτυξη». » Έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα πόρων». «Οι προοπτικές είναι θετικές». 
Αυτά είναι λόγια του Γιούνγκερ. Χωρίς καμία επιφύλαξη. Όχι μόνο στις συναντήσεις του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον...

Μια άγνωστη ιστορία, την ημέρα που οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα (27 Απριλίου 1941, σαν σήμερα)...

Η θυσία του Κωστα Κουκίδη...
Μια άγνωστη ιστορία, την ημέρα (27 Απριλίου 1941, σαν σήμερα) που οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα... 
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα , η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες.

Οπως διαβάζουμε στο sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr, με κείμενο που πήρε από το pare-dose.ne: