Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ομολογία Ρήγα: Αδύνατη η σύνταξη για όσους γεννήθηκαν το 1975 και μετά

Αδύνατο να συμπληρώσουν σύνταξη οι νέοι ...



ΒΙΝΤΕΟ...
Ομολογία του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγα, ότι υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομίας είναι αδύνατο να συμπληρώσουν σύνταξη οι νέοι άνθρωποι. Δηλαδή είναι αδύνατο να...
συμπληρώσουν τα 6.000 ένσημα που απαιτούνται για να πάρουν σύνταξη όσοι γεννήθηκαν από το 1975 και μετά.
Με ευχολόγια και πολύ συνοπτικά έκλεισε το θέμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ελπίζει ότι δεν θα συνεχίσει να είναι σε αυτή την κατάσταση η οικονομία μας. Kαταδικάζουν σε απόλυτη ανέχεια και ένα μέλλον ζοφερό που θα αφαιρεί τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης τις επόμενες γενιές.Η σύνταξη θα είναι μια ανάμνηση για τις επόμενες γενιές και όταν θα τολμάει να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή, θα θεωρείται «ανεδαφική» άποψη και παροχολογία!

από

Χειρουργείται σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης στό Mount Sinai του Μανχάταν...

Χειρουργείται ο Νίκος ΑναστασιάδηςΣε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας αναμένεται να υποβληθεί σήμερα στο...
νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.
Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).
Χθες το βράδυ, στον πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».
Στο μεταξύ, τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, 'Αντρη Αναστασιάδη.
Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί...

ethnos.gr

Στο επίκεντρο η ασφάλεια στο διαδίκτυο...

Στο επίκεντρο η ασφάλεια στο διαδίκτυο  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα σε μέλη της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, με θέμα την...
ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η ημερίδα απευθυνόταν σε μέλη της 20ης σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, των κατευθύνσεων Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης και Εισαγγελέων και διοργανώθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.).

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους φοιτητές τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Στόχος ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Αναλυτικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν:

Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και οι υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Το διαβάσαμε στο: Newsbeast.gr

Δεν μας λείπουν «Plan B» ούτε «κόκκινες γραμμές»

Κώστας ΚαλλίτσηςΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
Aναλυση
 Η Ιρλανδία μπήκε σε πρόγραμμα τον Νοέμβριο 2010, πήρε 85 δισ. ευρώ και βγήκε μετά μια 3ετία. Η Πορτογαλία μπήκε Απρίλιο του 2011, πήρε 78 δισ. ευρώ, βγήκε μετά μια 3ετία. Εμείς μπήκαμε τον Μάιο 2010, κι ενώ έχουμε πάρει πάνω από 200 δισ. ευρώ, μένουμε για πέμπτο χρόνο - και βλέπουμε. Η Ελλάδα μπήκε στην κρίση με 12,6% ανεργία κι έχει 26,6%, η Ιρλανδία με 13,9% και τη μείωσε στο 13,1%, η Πορτογαλία με 12% και την έφτασε στο 16,5%. Στην Ελλάδα μειώθηκαν οι επενδύσεις 40%, στην Ιρλανδία 6%, στην Πορτογαλία 30%. Η Ελλάδα έχασε 25% του ΑΕΠ της, η Ιρλανδία κέρδισε 4,6%, η Πορτογαλία έχασε 4,4%. Οι εξαγωγές τους αυξάνονται, οι ελληνικές μειώνονται. Και οι δύο βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν σχεδόν όλα όσα χρειάζονταν τον πρώτο χρόνο μετά το πρόγραμμα, πριν βγουν από το πρόγραμμά τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο δράσης -κάποιο «Plan B». Το πρόβλημα είναι ότι, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η χώρα δεν έχει «Plan A».
------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μόνα πλάνα που σκαρώνονται, είναι τα διαδοχικά και αλληλοαναιρούμενα σχέδια επιθετικής διαχείρισης της κοινής γνώμης – κοινώς, προπαγάνδας. Για εσωτερική κατανάλωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------
 Μνημόνια είχαν η Ιρλανδία κι η Πορτογαλία. Στην ίδια κατεύθυνση, όχι λιγότερο αυστηρά. Ομως, μόνο η Ελλάδα σύρεται σταθερά σε κακοτράχαλα βράχια. Και μένει κλειδωμένη εκτός αγορών: Ενώ οι αποδόσεις όλων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων μειώνονται, των ελληνικών αυξάνονται. Την περασμένη Τρίτη (πριν από τη Τετάρτη του Παρισιού ΙΙ και του Λονδίνου...) οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας σημείωσαν χαμηλά ρεκόρ, από 0,751% (γερμανικό) έως 2,95% (πορτογαλικό). Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ήταν 8,065%. Την Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών σε όλη την Ευρώπη (από Γερμανία μέχρι Σκανδιναβία και από Ιρλανδία μέχρι Πορτογαλία) σημείωναν νέα, ακόμη χαμηλότερα ρεκόρ, η απόδοση του ελληνικού βρέθηκε στο 8,4%. Απαγορευτική για δανεισμό.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε το μείζον πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές». Είναι ότι δεν υπάρχει Γραμμή, για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, των θεσμών, της κοινωνίας. Κι αυτά λείπουν γιατί, πέρα και πάνω από όλα τα άλλα ελλείμματα, απειλητικό χάσκει το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής. Διότι το άρρωστο πολιτικό σύστημα παραμένει απροσάρμοστο.
------------------------------------------------------------------------------------------------
 Η Ελλάδα κινδυνεύει να παγιδευτεί. Με ιαχές ότι διώχνουν το ΔΝΤ και σκίζουν σελίδα-σελίδα το Μνημόνιο, οι αρμόδιοι «νόμιζαν» ότι είχαν καταλάβει τα όρια και τις διαθέσεις των δανειστών. Είτε δεν είχαν καταλάβει τίποτα, είτε παίχτηκε ένα αθέμιτο στοίχημα: Αν κέρδιζαν, θα έπαιρναν μικρή παράταση, να επιβάλουν τα μέτρα που είχαν συμφωνήσει (αλλά δεν είχαν λάβει και, γι’ αυτό, τώρα το δημοσιονομικό κενό είναι μεγαλύτερο...) αφού, πρώτα, περάσουν τον κάβο της εκλογής Προέδρου. Αν έχαναν, θα κληρονομούσε το πρόβλημα η επόμενη κυβέρνηση. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα θα βρεθεί με ένα Μνημόνιο που θα πιέζεται να υλοποιεί άνευ πολλών διαπραγματεύσεων, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των αγορών. Κι αν δεν μπορέσει να ανοίξει τις αγορές (ως ανέτοιμη...) θα υποχρεωθεί να προσφύγει στις πιστωτικές γραμμές του ESM και του ΔΝΤ.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο δράσης -κάποιο «Plan B». Το πρόβλημα είναι ότι, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η χώρα δεν έχει «Plan A», δεν έχει ένα ρεαλιστικό, αποτελεσματικό κεντρικό σχέδιο δράσης. Τα μόνα πλάνα που σκαρώνονται, είναι τα διαδοχικά και αλληλοαναιρούμενα σχέδια επιθετικής διαχείρισης της κοινής γνώμης – κοινώς, προπαγάνδας. Για εσωτερική κατανάλωση. Που, κι αυτά, μόλις έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα (αυτήν που αναγνωρίζουν όλοι οι άλλοι, οι χώρες, οι αγορές και οι διεθνείς οργανισμοί...) καταρρέουν. Γίνονται θρύψαλα – όπως τώρα. Ούτε το μείζον πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές». Είναι ότι δεν υπάρχει Γραμμή, για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, των θεσμών, της κοινωνίας. Κι αυτά λείπουν γιατί, πέρα και πάνω από όλα τα άλλα ελλείμματα, απειλητικό χάσκει το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής. Διότι το άρρωστο πολιτικό σύστημα παραμένει απροσάρμοστο.
kathimerini.gr