Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Eurostat: Νέα αρνητικό ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα


Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/FosPhotos
Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2013, ενώ στις γυναίκες και στους νεόυς η Ελλάδα εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat. Η συνολική ανεργία τον Νοέμβριο ανήλθε, συγκεκριμένα, στο 28% (1,382 εκατ. άτομα)  από 27,7% τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.
 Διαβάστε επίσης: Στο 34,6% η φτώχεια στην Ελλάδα
Σε ό, τι αφορά στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 32,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59% (173.000 άτομα).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 14,4% σε 16,8%), η Ελλάδα (από 26,3% σε 28%) και η Κροατία (από 17,4% σε 18,8%).
Η χώρα με τη μεγαλύτερη υποχώρηση της ανεργίας ήταν η Λετονία (από 14,3% σε 11,5%) και ακολούθησαν η Πορτογαλία (από 17,6% σε 15,3%) και η Ουγγαρία (από 11,1% σε 8,8%).
Στην Ευρωζώνη, όπου τα στοιχεία αφορούν το Ιανουάριο του 2014, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 12% από τον Οκτώβριο του 2013, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε και στην ΕΕ στο 10,8%. Τον Ιανουάριο η ΕΕ είχε 26,231 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,175 αφορούσαν την Ευρωζώνη.
Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,556 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 3,539 εκατομμύρια αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (59%) και η Ισπανία (55,3%) ενώ τα χαμηλότερα η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (9,7%).
tvxs.gr

Ο νόμος του Μέρφυ

Παντελής Μπουκάλας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Γκαντέμης; Ακούγεται και αυτό σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, καφενεία και λαϊκές. Και γράφεται – μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αλλά γκαντέμης ένας Ευάγγελος; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ξεμπερδεύουμε έτσι εύκολα με τη μαγική ιδιότητα της γλώσσας, που ορίζει την καλή αγγελία σαν σφοδρό αντίπαλο των δυσοίωνων μηνυμάτων και της κακοτυχίας. Κι ύστερα, ο τίτλος της γκαντεμιάς στην πολιτική είναι καπαρωμένος. Ξέρουμε όλοι από ποιον. Και δεν είναι ανάγκη τώρα να λέμε ονόματα. Μπορεί να εξαερωθεί αίφνης το πληκτρολόγιο του κομπιούτερ ή να πέσει το Ιντερνετ.

Υπάρχει βέβαια μια ιδιάζουσα παιδική «νόσος», που ορισμένοι παιδίατροι την αποκαλούν ατυχηματοθηρία. Την έχουν τα μικρά που πέφτουν, κόβονται ή καίγονται πολύ πιο συχνά από τα συνομήλικά τους, παρότι το μυαλό τους δεν είναι περισσότερο αντάρτικο και σκανταλιάρικο από των υπολοίπων. Αλλά και πάλι δεν είναι η περίπτωσή μας. Γιατί δεν μιλάμε για πιτσιρίκια που έλκουν το ατύχημα, αλλά για ενηλίκους που το προκαλούν. Εξακολουθητικώς. Οποια ασπίδα κι αν κρατήσουν, όσο κι αν τους προστατεύσουν και τους υποστηρίξουν εφημερίδες και τηλεοράσεις, ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί. Το λέει ο Μέρφυ και ο αδήριτος νόμος του.

Οσοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί το θαύμα της ελιάς στην Αθήνα, χάρη στη δράση του κ. Βενιζέλου αυτή τη φορά και όχι της Αθηνάς, θα έπρεπε να κρατάνε μικρό λιόπανο και πολύ μικρό καλάθι. Ενας πολιτικός που ξεκινάει την αρχηγική καριέρα του καταστρέφοντάς την (τω καιρώ εκείνω που κατευθύνθηκε στο Ζάππειο, για να μην αργήσει σε ό,τι νόμιζε ραντεβού του με την ιστορία), δηλαδή ένας άνθρωπος που η φιλοδοξία, για να την πω κάπως ευγενικά ή πολιτικώς ορθά, του θολώνει την κρίση, στέλνει ένα σαφές ειδοποιητήριο. Και όποιος δεν το λάβει σοβαρά υπόψη του, μοιράζεται τις ευθύνες.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν διάβασαν καλά το μήνυμα. Και βρέθηκαν καθηλωμένοι σε μονοψήφια ποσοστά. Ο κ. Λοβέρδος, έτερός τις της κάστας των υπερφιλοδόξων, νόμισε ότι θα μοιραζόταν σαν ισότιμος εταίρος την εξουσία με τον κ. Βενιζέλο. Και όταν κατάλαβε το σφάλμα του, έφτιαξε κόμμα, ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει, όπως άλλωστε και ο κ. Μόσιαλος. Ο κ. Κουβέλης είχε την ανεπίτρεπτη για πολιτικό της πείρας του ιδέα πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εννοούσε μέχρι κεραίας όσα έλεγε για την ΕΡΤ, ότι «δεν πρέπει να κλείσει και δεν θα κλείσει»· και όταν είδε τα ΜΑΤ να προστατεύουν τις κεραίες της βιαίως σωπασμένης κρατικής τηλεόρασης, δεν μπορούσε παρά να κάνει ό,τι έκανε. Οσο για τους «58», άνθρωποι δίχως πείρα στον πολιτικαντισμό όπως είναι οι περισσότεροι, βιάστηκαν να πιστέψουν ότι άλλο όραμα δεν έχει ο κ. Βενιζέλος από το να απεμπολήσει τα –έστω φτωχά– πρωτεία του «για να υπηρετήσει την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς». Αυτό που κατανοεί ο καθένας τους μόνος του για τον υψηλό συνομιλητή τους, πώς δεν το συνειδητοποιούν και ως σύνολο;
kathimerini.gr

O Νέρωνας Παπαθανασίου αναλαμβάνει τα ΕΛΠΕ με πρόταση Στουρνάρα κι ανοχή ΠΑΣΟΚ


  Παραπολιτική
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου εξελέγη σήμερα Πέμπτη πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαθανασίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της εταιρίας με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρώην πρόεδρος κ. Χ. Κομνηνός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Στουρνάρας διόρισε σε θέση ευθύνης τον άνθρωπο που διαχειρίστηκε το 2009 την εθνική οικονομία εκτοξεύοντας το έλλειμμα πάνω από το 15% παρόλο που ο προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα της τάξεως του 2%. Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι μεταξύ αυτών που μόχθησαν για να εξαλειφθεί 4 ολόκληρα χρόνια μετά το δυσθεώρητο έλλειμμα που άφησε πίσω του ο πλήρως αποτυχημένος Παπαθανασίου των greek statistics.

Αυτό το έλλειμμα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στη συνέχεια στη λύση που της πρότεινε η Τρόικα. Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που δεν εμπόδισε τον διορισμό του. Αναρωτιέμαι τι είδους αλληλεγγύη αξίζει σε μια χώρα που επιβραβεύει με τέτοιο τρόπο αυτούς που τη διέλυσαν.

Συμεών Κεδίκογλου: Δίνουμε το λάθος μήνυμα με τον διορισμό Παπαθανασίου


  Παραπολιτική

Αντιδράσεις και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης προκαλεί ο διορισμός του Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛ.ΠΕ καθώς κατά της απόφασης τάχθηκε δημόσια και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Τουλάχιστον ατυχής πολιτικά η επιλογή Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ. Επιβραβεύοντας τον τελευταίο υπουργό οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή με τις τεράστιες ευθύνες, δίνουμε το λάθος μήνυμα σε μια εποχή που η αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπιών είναι απαραίτητη στην ελληνική κοινωνία.

Κωνσταντινόπουλος: Τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας ο Παπαθανασίου


Παραπολιτική
Τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με το παραπάνω tweet.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε αυτήν εδώ η δήλωση του Φιλιππου Σαχινίδη η οποία στη συνέχεια «μοιράστηκε» και από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι αποτελεί και θέση του κόμματος.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να μάθουμε αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ενήμερο για τον επικείμενο διορισμό του κ. Παπαθανασίου ή αποτέλεσε μονομερή ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και του Γιάννη Στουρνάρα.

Ραγκούσης για διορισμό Παπαθανασίου: Πάλι καλά...


Παραπολιτική
Μετά τους Σαχινίδη, Πεταλωτή και ο Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε, μέσω του Facebook, τον διορισμό Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ:

Αφού με την ψήφο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Πολιτισμού των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έγινε τελικά Πρωθυπουργός, τότε πάλι καλά να λέμε που ο Υπουργός Οικονομικών, των ίδιων κυβερνήσεων που μας χρεοκόπησαν, συμβιβάστηκε με την Προεδρία στα ΕΛΠΕ!

Οργισμένη ανακοίνωση Σαχινίδη: Απαράδεκτη η πρόσληψη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, να παραιτηθεί!


  Παραπολιτική
Ανακοίνωση σε έντονο ύφος κατά του προκλητικού διορισμού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης:

Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.

Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια από τις πιο ηχηρές αλλά παράλληλα πολύ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την αμήχανη και παραδομένη στον Σαμαρά ηγεσία του κόμματος.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που ακόμα σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό και τα όσα έχουν περάσει από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πεταλωτής: Τι Opengov και αξιολογήσεις: Γιάννης Παπαθανασίου!


  Παραπολιτική
Μετά τον Φίλιππο Σαχινίδη και ο Γιώργος Πεταλωτής αντέδρασε πριν από λίγο, μέσω του Facebook, στον προκλητικό διορισμό του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ:

Tι opengov και αξιολογήσεις! Γιάννης Παπαθανασίου! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. 

Όπως το 2009 άλλαζε το έλλειμμα από το πραγματικό 16% σε 6% και ακολούθησε η καταστροφή, έτσι θα μας αλλάξει και τα πετρέλαια.  

Η τεχνογνωσία εκτιμάται και επιβραβεύεται. Όπως και οι θυσίες των πολιτών τα τελευταία 4 χρόνια.

Κακουργηματικές διώξεις σε 6 άτομα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βαξεβάνη- Έκθετη η ΕΥΠ


 
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά έξι ατόμων άσκησε η εισαγγελία αναφορικά με το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Πρόκειται για το σχέδιο εξόντωσης που είχε αποκαλύψει αναλυτικά το Hot Doc σε δημοσίευμά του παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας μίας παραομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ.

Οι έξι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι, ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, ο συνεργάτης του Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, Γιώργος Πολύζος, Γιώργος Δημητριάδης, Αλκιβιάδης Καστάνης και Αντώνης Κασβίκης.

Το σχέδιο εξόντωσης ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες εμφάνιζαν τον Κώστα Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο της ΕΥΠ. Σκόνταψαν όμως πάνω στη δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc που τούς χάλασε τα σχέδια.

Έπειτα από οκτώ μήνες έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC  συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναλυτικά εδώ.

Αδυνατώ να καταλάβω όσους δεν αναδεικνύουν ως εξαιρετικά σημαντικό το συγκεκριμένο θέμα, μόνο και μόνο γιατί έχουν πολιτικές, αισθητικές ή άλλες διαφορές με τον Κώστα Βαξεβάνη. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει χαμός.

Με τη συμβολή σου Ευριπίδη ταλαιπωρείται ακόμα ο κάθε Αντετοκούμπο



27/2/2014 Παραπολιτική

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να καμαρώσει αυτάρεσκα («με τη συμβολή μου») για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους αδερφούς Αντετοκούμπο.

Ο κ. Στυλιανίδης έχει κάθε λόγο να καμαρώνει. Αυτός και αρκετοί όμοιοι του φρόντισαν έτσι ώστε η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας να είναι μια αξιοπρόσεκτη εξαίρεση και όχι ο κανόνας μιας σύγχρονης δυτικής χώρας. Αυτός φρόντισε να χρειάζεται υπουργική παρέμβαση και να μην υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο έναντι όλων.

Για τον κ. Στυλιανίδη, το σημαντικό δεν ήταν ότι οι Αντετοκούμπο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ όπως τόσα και τόσα παιδιά. Το σημαντικό ήταν ότι λόγω του ταλέντου, μπορούσε να βγάλει και καμιά φωτογραφία μαζί του.

Εξάλλου, όσοι δεν ξέρουν εξίσου καλό μπάσκετ, εξακολουθούν να μην αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Γι'αυτούς όμως, ο Ευριπίδης αδιαφορεί, του είναι επικοινωνιακά άχρηστοι.

Το τέλος (;) της προληπτικής λογοκρισίας

Πάσχος Μανδραβέλης ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Πολύ σωστά ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης για τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, η οποία ίσχυε για δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Και όχι μόνο για τους λόγους που είπε στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM (25.2.2012): «Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Οταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το Διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει».

Η απαγόρευση της δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων ήταν αντισυνταγματική αφού αποτελεί προληπτική λογοκρισία, η οποία απαγορεύεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος. Γράφαμε και παλιότερα ότι «το επιχείρημα υπέρ της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων είναι ότι “επηρεάζουν τους πολίτες”, εξ ου και η απαγόρευση δημοσιοποίησής τους 15 μέρες προ των εκλογών. Αλλά πάλι και η αρθρογραφία επηρεάζει κάποιους ψηφοφόρους. Γιατί δεν αναστέλλεται επί δεκαπενθήμερο η έκδοση εφημερίδων, για να φτάσουν οι ψηφοφόροι ανεπηρέαστοι στις κάλπες; Και τι ακριβώς σημαίνει “ανεπηρέαστος ψηφοφόρος”; Μόνο οι δικτατορίες χρειάζονται ανεπηρέαστους (δηλαδή “τούβλα”) ψηφοφόρους, ώστε να μεταφέρουν στην κάλπη τη μία και μόνη γραμμή. Σκοπός της Δημοκρατίας είναι οι πολλαπλές επιρροές, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη πληροφόρηση του ψηφοφόρου με όλους τους κινδύνους που η ελευθερία του λόγου εμπεριέχει» («Καθημερινή» 27.7.2007).

Αλλά η απαγόρευση δημιουργούσε μια δεύτερη καταστρατήγηση...

Άγριο κράξιμο Guardian στη Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

Άγριο κράξιμο Guardian στη Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

Ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητας και... υπεύθυνη για την άνοδο της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ο Guardian, που την περνάει... γενεές 14 με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της για την Ελλάδα και το πρωτογενές πλεόνασμα του 1943 επί κατοχής!

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις της Γαλλίδας επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο αυστραλιανό κανάλι ABC, όπου παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στην Ελλάδα αλλά πια η χώρα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, πως δημιουργήθηκε δίχτυ ασφαλείας για να μην πληγούν από τα μέτρα οι πιο εκτεθειμένοι και ότι πλέον «μόνο να πανηγυρίσουμε μπορούμε» γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο στην Ελλάδα από το 1943.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να μιλήσει για την Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή πρέπει να πανηγυρίζει...»
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα αυτά έβαλαν από τα... ρούχα του τον Άλεξ Αντρέου, που με άρθρο του στον Guardian, "απάντησε" στην Κριστίν Λαγκάρντ πως ζει στον δικό της, παράλληλο με των Ελλήνων, κόσμο!

«Δεν ξέρω τι βλέπει η Λαγκάρντ όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Πιθανώς είναι μια διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπω εγώ όταν την επισκέπτομαι. Για κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, που σίγουρα ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνα από πεντάστερα ξενοδοχεία σε καθαρά και με λευκά μάρμαρα, κτίρια συσκέψεων, η πραγματικότητα είναι εύκολο να του διαφύγει», γράφει.

«Ή υπάρχει μια άλλη πρώτης τάξης πραγματικότητα, μια πεντάστερη βερσιόν των γεγονότων. Ένας τέτοιος επισκέπτης δύσκολα θα δει μαυροντυμένες γυναίκες, που εμφανίζονται, σαν χορός σε αρχαία τραγωδία, μόλις κλείνουν τα σούπερ μάρκετ για να ψάξουν στα σκουπίδια τους. Ή τους εκατοντάδες που κάνουν καθημερινά ουρά για υγειονομική φροντίδα στους γιατρούς του κόσμου. Ή ναρκομανείς να κάνουν χρήση στο δρόμο ή οικογένειες να πεθαίνουν στα διαμερίσματά τους γιατί έβαλαν στα μαγγάλια να κάψουν στα σκουπίδια τους για να ζεσταθούν.

Στη Μύκονο (σ.σ. τόπος καταγωγής του αρθρογράφου) δυο άνθρωποι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων».

Όπως γράφει ο Αντρέου, η ιατρική εφημερίδα Lancet έγραψε την περασμένη Παρασκευή πως η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι, να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Για κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνα, η πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο να του διαφύγει»  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
Κατηγορεί την Κριστίν Λαγκάρντ πως δεν κατανοεί την ψυχολογία των Ελλήνων, τους ανθρώπους και την ιστορία της χώρας όταν αναφέρεται στο πλεόνασμα του...1943.

«Το 1943 η Ελλάδα ήταν εν μέσω της 4τούς κατοχής από τους Ναζί, μια περίοδο όπου η χώρα θρήνησε το θάνατο του 10% του πληθυσμού της. Μόνο ο μεγάλος λιμός της Αθήνας κόστισε τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους τον χειμώνα του 1942.

«Αυτά τα σχόλια είναι αποτέλεσμα τεράστιας απερισκεψίας ή υποκρύπτουν ένα βαθύτερο, άσχημο, μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή; Ένα είναι σίγουρο: ότι τραγικά παίζουν το παιχνίδι φασιστικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίσει να μιλήσει για την Ελλάδα, πρέπει να πανηγυρίζουν», καταλήγεi.
 Newsit