Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τρομερής σύλληψης ...κρυφή εξισωσάρα : ...

...Dracoula lift + blοοdy Mary = Θρομβοκύτταρα!!!
Βέλτσος Γιώργος 

Άρχισε η πανελλαδική καμπάνια της ΝΔ


Κάτι σαν Dracoula lift. Ανανεώνει την επιδερμίδα με το ίδιο της το αίμα.

Ή, σαν το blοοdy Mary που απολαμβάνει χαλαρά ο Μητσοτάκης στην Τήνο για να ξεχνά τον Καραμανλή.

Αλλά τα αιμοπετάλιά τoυ ως φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων - όπως π.χ ο Βορίδης - είναι προτιμότερο να αναφέρονται με το άλλο τους ονομα:

θρομβοκύτταρα. 

από ΤΟ ΒΗΜΑ


Tι κρύβει το νούμερο 1028...

Διαβάζω στα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο ένα που αφορά τη μείωση των συμβασιούχων στο δημόσιο κατά 1028 άτομα, μέχρι το τέλος του 2019. Γιατί όμως 1028; Γιατί όχι 1000 ή 900 ή 1100; Πως βγήκε αυτό το νούμερο; Είναι αποτέλεσμα κάποιας σύνθετης εξίσωσης που ανακάλυψαν οι πάντα επιβεβαιωμένοι στις προβλέψεις τους, οικονομολόγοι του ΔΝΤ που αποκαλύπτει με ακρίβεια δεκαδικού ψηφίου, πόσοι συμβασιούχοι πρέπει να απολυθούν ώστε να γίνει το χρέος βιώσιμο; Στηρίζεται σε κάποια περίπλοκη θεωρία της Σχολής του Σικάγου που συσχετίζει τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ με τους ρυθμούς μείωσης των συμβασιούχων καθαριστών ή νοσοκόμων;..
Μάλλον τίποτα από αυτά. Το νούμερο επιλέχθηκε σκόπιμα ώστε να μη δείχνει τυχαίο, η ιδεοληπτική εμμονή κάποιου στελέχους του ΔΝΤ που απαιτεί την εκ νέου μείωση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί έτσι... γιατί μπορεί. Το "1000" είναι στρογγυλό και παραπέμπει σε αυθαίρετο. Το "1028" όμως είναι όμορφο, φαντάζει επιστημονικό και στέρεο.
Το "1028" έχει επιτελεστική αξία. Η λειτουργία του εξαντλείται στη ιδεολογική μυστικοποίηση που παράγει η ανάγνωση ή το άκουσμα του. Αυτή που υπονοεί ότι για να μην είναι στρογγυλό το νούμερο θα πρέπει να είναι προϊόν κάποιας περισπούδαστης επιστημονικής θεωρίας που περιγράφει αντικειμενικά την πραγματικότητα και ξεκλειδώνει τα μυστικά της οικονομίας. Όπως εκείνο το 13,2% αύξηση του ΑΕΠ που θα έφερνε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και των συμβολαιογράφων, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον σπουδαιότερο άνθρωπο που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα, μετά τον Κώστα Σημίτη...

Δημήτρης Τσίρκας (fb) 


zoornalistas.blogspot.gr

Καμμένος: Η σημερινή ΝΔ εκτελεί και διαγράφει τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον βουλευτών της ΝΔ με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 18 εξ αυτών, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να πάρει θέση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια.

«Ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Γεωργιάδης, αν ζούσε ο εθνάρχης Καραμανλής, θα τον είχαν διαγράψει τώρα. Η ΝΔ έχει έναν ιδρυτή που λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα καλέσω τους ακροατές σας σήμερα να βάλουν το βίντεο από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης όταν ο εθνάρχης Καραμανλής ρωτήθηκε για το όνομα “Μακεδονία”, τι απάντησε.

«Και θα τους θυμίσω, στους κυρίους αυτούς που κάθονται κάτω από την ταμπέλα της ΝΔ, ότι ο ιδρυτής της ΝΔ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε το μόνο επίσημο όργανο που έχει συνεδριάσει και είναι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που ομόφωνα τότε αποφάσισε τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία”. Αν λοιπόν είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις μου, είναι ανερμάτιστες και οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτοί θα τον διέγραφαν σήμερα. Οι υβριστές του Καραμανλή γίναν αντιπρόεδροι της ΝΔ».

Και σημείωσε: «Να απαντήσουν. Αλλαξε κάτι από τη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Είναι ανερμάτιστος και θα τον διαγράψουν; Ας βάλουν το βίντεο με τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ας δουν ποια είναι η θέση, η ελληνική. Η δήλωση αυτή, είναι η δήλωση με το δάκρυ του Καραμανλή. Αυτόν προδίδει η σημερινή ΝΔ, αυτόν εκτελεί και αυτόν διαγράφει».

(ολόκληρο τό άρθρο από τή real.gr  ΕΔΩ )

Τό σκίτσο...

                                                                                  ...τού Αρκά

Ξεκίνησε η προπώληση για τη σαγηνευτική Μαντάμα Μπαττερφλάι στο Ηρώδειο [βίντεο]

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥφωτογραφία: © Stefanos φωτογραφία: © Stefanos

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η διάσημη για τις υπέροχες άριες, την μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, Μαντάμα Μπαττερφλάι.
Το κορυφαίο αριστούργημα του Τζάκομο Πουτσίνι θα παρουσιαστεί για πέντε μοναδικές παραστάσεις, στις 31 Μαΐου και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ανοίγοντας το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Η μεγαλειώδης παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013, παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα,
Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί στον Πίνκερτον, αλλά στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Στις πέντε παραστάσεις της Μπαττερφλάι, το κοινό θα απολαύσει σπουδαίους μονωδούς όπως τους Τσέλια Κοστέα, Σάε Κιουνγκ Ριμ, Στέφανο Σέκκο, Δημήτρη Πακσόγλου, Διονύση Σούρμπη κ.ά.
Στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Τιμές εισιτηρίων €25, €45, €55, €60, 85, €100 - Παιδικό, φοιτητικό €15
Μαντάμα Μπαττερφλάι / Τζάκομο Πουτσίνι
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 31 Μαΐου & 2, 3, 4, 7 Ιουνίου 2017 / 21.00
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε και πραγματοποιείται στα:
  • Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα - 2103272000 / Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-17.00, Σάββατο 09.00-15.00)
  • Ταμεία της ΕΛΣ στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59, Αθήνα - 2103662100 / Τρίτη - Κυριακή 09.00-21.00, Δευτέρα 09.00-16.00)
  • Ταμεία της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Συγγρού 364, Καλλιθέα - 2130885700 / Καθημερινά 09.00-21.00)
  • online στα www.nationalopera.gr & www.greekfestival.gr

Ανούσια φλυαρία...

Επικοινωνιακή καταιγίδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τρεις συνεντεύξεις, και μάλιστα «ζωντανές», μέσα σε τρεις μέρες είναι οπωσδήποτε πολλές για πολιτικό αρχηγό. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο ούτε λίγο πριν από ένα κρίσιμο συνέδριο. Δεν είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει ούτε μέρα χωρίς τηλεοπτική παρουσία. Γνωρίζει επίσης (δεν είναι χθεσινός) ότι η ακατάσχετη και ανούσια φλυαρία μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Το «βλέπω» δεν σημαίνει «επιδοκιμάζω». Τόσους επικοινωνιολόγους έχει δίπλα του. Δεν του το επισημαίνουν; Επιπλέον ούτε αυτός ούτε η Ν.Δ. πρέπει να έχουν παράπονο από τη συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ. Η κομματική γραμμή περνάει με χαρακτηριστική άνεση από τα δελτία ειδήσεων και τους σχολιαστές. Ακόμη και ο ψιθυριστός αντίλογος δεν είναι ανεκτός.

Τότε γιατί θεώρησε σκόπιμο να εμφανιστεί τρεις φορές σε τρεις μέρες (τηλεόραση Alpha, τηλεόραση και ραδιόφωνο ΣΚΑΪ); Υποθέτω πως επέλεξε την τακτική της επιθετικής άμυνας για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις πριν πάρουν μεγάλη έκταση: