Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Φοράμε μάσκα όπως ζώνη ασφαλείας...

Κάν’ το όπως στο αυτοκίνητο…
Με όλους τους τρόπους προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη να φορούν μάσκα, όσο διαρκεί η πανδημία, ο Ηλίας Μόσιαλος.

Έτσι, ο καθηγητής του LSE επιστράτευσε ως και τα γραφήματα, για όσους δεν καταλαβαίνουν με λόγια και θέλουν το μήνυμα οπτικοποιημένο. 

«Κάθε φορά που βγαίνουμε έξω και κυκλοφορούμε, δυνητικά είμαστε σε κίνδυνο. Αλλά υπάρχει τρόπος να μένουμε ασφαλείς», αναφέρεται στο εν λόγω γράφημα που ανήρτησε στα social media.

«Όπως μεριμνούμε για την ασφάλειά μας όταν οδηγούμε, έτσι και στις υπόλοιπες συναναστροφές και μετακινήσεις φοράμε μάσκα προστασίας προσώπου», καταλήγει το μήνυμα που αναγράφεται στο γράφημα.

Και ας ελπίσουμε να μη χρειαστούμε για την μάσκα διάστημα αντίστοιχο με εκείνο που χρειάστηκε για να πεισθούμε να φοράμε ζώνη ασφαλείας στην Ελλάδα…

matrix24.gr

Η ΕΕ υποκρίνεται, πλέον, κραυγαλέα...

Κραυγαλέα η υποκρισία της ΕΕ...
Πόντιος Πιλάτος απέναντι στην Τουρκία...  
Ιδιοτελής αποδεικνύεται η Ευρώπη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω του τουρκικού επεκτατισμού. Παρ’ ότι η ΕΕ έσπευσε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αποφεύγει επιμελώς να πράξει το ίδιο με την Τουρκία, η οποία καταπατά συστηματικά κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών-μελών, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Η ΕΕ δηλώνει, βέβαια, τη φραστική συμπαράστασή της στα δύο κράτη-μέλη της, αλλά δεν κρύβει την απροθυμία της να λάβει έμπρακτα μέτρα κατά της Τουρκίας. Για την ακρίβεια, συμπεριφέρεται σαν Πόντιος Πιλάτος, ακυρώνοντας στην πράξη την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ενώ, λοιπόν, έγινε έκτακτη σύνοδος κορυφής για να αποφασιστούν κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, η συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο έχει μετατεθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την αδιαμφισβήτητη και συστηματική παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη. Αναφέρθηκε εκτενώς στα πραγματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX και ανέλυσε τους κινδύνους για την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης.

Παράπονα και κριτική για τη στάση της ΕΕ εξέφρασε και ο...