Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα - Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
O...
πρωθυπουργός, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ανακοίνωσε τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που κατά την κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα υλοποίησης των δεσμεύσεων προς τον ελληνικό λαό και θα εφαρμοστούν σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας...

Ας ξεχάσουν το τρίτο μνημόνιο…

Στην Ελλάδα τέλειωσαν τα μνημόνια, τυπικά και ουσιαστικά…
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, τόνισε πως κάποιοι ήθελαν να αποτύχουμε. Να πέσουμε στα βράχια. Λυπάμαι που τους απογοήτευσα. Τα μνημόνια τέλειωσαν. Τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει. Ας το ξεχάσουν.
Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή η κυβέρνησή του αφορά την…
ανθρωπιστική κρίση. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει και ρύθμιση για την εκκίνηση του προγράμματος στέγασης.
Στόχοι μας επίσης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφοράς.
Άλλο νομοσχέδιο θα αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (100 δόσεις).
Τέλος, ανέφερε πως η χώρα βγαίνει από την κρίση έχοντας ανακτήσει την ισοτιμία της απέναντι στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και την αξιοπρέπειά της.
Το πρόγραμμα γέφυρα των 4 μηνών, επίσης, μπορεί μεν να παρατείνει την δανειακή σύμβαση, αλλά δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση, με τα μνημόνια.

Όσον αφορά την ΕΡΤ ένα από τα 5 νομοσχέδια αφορά την επαναλειτουργία της…

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                       από "ΤΑ ΝΕΑ"

Ο ειλικρινής ψαράς

Πολλά λέγονται για τους κυνηγούς και τους ψαράδες, ότι δηλαδή το παρακάνουν με τα επιτεύγματά τους στα συγκεκριμένα χόμπυ. Ο Dino Ferrari από την άλλη, φρόντισε να φωτογραφήσει το τροπαιό του γιατί ήταν σίγουρος ότι κανείς δεν θα τον πίστευε όταν θα έλεγε ότι 160 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, έπιασε ένα γατόψαρο μήκους 2,5 μέτρων! 
(AP Photo/Dario Ferrari)
Ο ειλικρινής ψαράς. Πολλά λέγονται για τους κυνηγούς και τους ψαράδες, ότι δηλαδή το παρακάνουν με τα επιτεύγματά τους στα συγκεκριμένα χόμπυ. Ο Dino Ferrari από την άλλη, φρόντισε να φωτογραφήσει το τροπαιό του γιατί ήταν σίγουρος ότι κανείς δεν θα τον πίστευε όταν θα έλεγε ότι 160 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, έπιασε ένα γατόψαρο μήκους 2,5 μέτρων! (AP Photo/Dario Ferrari)
ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου...

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου Στο επίκεντρο της εκτακτης σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε...
μεταξύ άλλων, και η προώθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στην μέρα, ή αύριο να συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο. Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι συζητήθηκε και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ταμείο του κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση αφορούν τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 19:30 θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο με στόχο την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου την επόμενη εβδομάδα.
newsbeast.gr

«Ναι! Ναι! Ναι! σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα»...

Tsipras mit Giannis Varoufakis Archiv 2014
Αιχμηρή απάντηση στην "Bild"...
Με ένα άρθρο καταπέλτη για τη γερμανική πολιτική και ύμνο για τους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ο Γερμανός δημοσιογράφος, Γιάκομπ Άουγκσταϊν, απαντά μέσα από το "Spiegel" στο προκλητικό δημοσίευμα της "Bild"...


Σχολιάζοντας το σημερινό (σσ χθεσινό) δημοσίευμα της Bild όπου η λαϊκή εφημερίδα καλούσε ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή τους αναγνώστες της να πουν «όχι» σε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές της κυβέρνησης σκοπεύουν να καταψηφίσουν το αίτημα περί παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο γνωστός γερμανός δημοσιογράφος σχολιάζει:

«Οι Γερμανοί αρχίζουν και αντιλαμβάνονται πόσο καλά τα πήγε η ελληνική αριστερή κυβέρνηση στη διαμάχη με την ευρωζώνη. Στην Αθήνα υπάρχουν πραγματικοί παίκτες ολυμπιακού επιπέδου. Ευτυχώς. Υπερασπίζονται την κληρονομιά του Χέλμουτ Κολ για την οποία αδιαφορούν πλέον οι ίδιοι οι Γερμανοί».

Ο «πολύτροπος» Βαρουφάκης και το «μαστίγιο της λιτότητας» των Μέρκελ και Σόιμπλε

  «Λιτότητα λέγεται το μαστίγιο με το οποίο η Άγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδουλώνουν την ήπειρο»«Λιτότητα λέγεται το μαστίγιο με το οποίο η Άγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδουλώνουν την ήπειρο»

Στη συνέχεια ο Γιάκομπ Άουγκσταϊν παραθέτει τους στίχους από την Ομήρου Οδύσσεια, «ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ…», τους οποίους μεταφράζει στα γερμανικά για να σχολιάσει: «Είναι καλό για τους Έλληνες που συνεχίζουν να έχουν τέτοιους πολύτροπους άνδρες, και είναι καλό και για εμάς. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Στα χέρια του βρίσκεται το παιγνίδι για...

Σόιμπλε: Δεν μιλάμε για περισσότερα χρήματα, αλλά για περισσότερο χρόνο...


Η Ελλάδα εντός της Ευρώπης, δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της.
  Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα. 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε με νόημα ότι ...
δεν είναι εύκολη απόφαση. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, όπως αναφέρει το Euro2day ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει μόνη της τους όρους του προγράμματος χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ». 
Τόνισε πως «το θέμα δεν αφορά περισσότερα χρήματα ούτε αλλαγή των όρων, αλλά μόνο περισσότερο χρόνο» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών». 
«Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μείνει ενωμένη η Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει: 
«Αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν σημαίνει όμως, ότι οι χώρες μπορούν να εκβιάζονται. Η Ελλάδα εντός της Ευρώπης δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της ποιος είναι ο σωστός δρόμος», είπε.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από ό,τι στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει για τη Γερμανία.
Τα μέλη της Bundestag αναμένεται να ψηφίσουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ, αν και, σε μεγάλο ποσοστό, απρόθυμα, εξαιτίας των ανησυχιών στο Βερολίνο ότι η Αθήνα δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη γερμανική Βουλή είναι το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεκόπη από παρεμβάσεις βουλευτών τόνισε ότι «δεν έχει διάθεση« για τέτοια και ότι το ζήτημα «είναι πολύ σοβαρό».
real.gr

Wall Street Journal : Έρχονται οδυνηρές παραχωρήσεις για το ευρώ...


Η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις για το ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal της Παρασκευής, που κάνει λόγο για σκληρό παζάρι την άνοιξη.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη πέρασαν τον Φεβρουάριο «αντιμαχόμενοι» σχετικά με τη διαδικασία παραμονής της χώρας εν ζωή. Εκτιμά δε πως θα περάσουν την άνοιξη παζαρεύοντας για σκληρότερα θέματα: για το ποιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να κατευνάσουν τους πιστωτές της χώρας, αλλά και τον λαό.
H Wall Street Journal τονίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να εξειδικεύσει το πρόγραμμα πολιτικής που έστειλε στις Βρυξέλλες στις 23 Φεβρουαρίου -που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής- σε πιο συγκεκριμένα μέτρα που θα ικανοποιούν τους πιστωτές.

Αντάρτικες ιαχές πριν τις μεγάλες μάχες
«Η Αθήνα χρειάζεται χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει το χρέος της, ενώ οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν τα περισσότερα χαρτιά», υποστηρίζει η Wall Street Journal και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να 'πουλήσει' οδυνηρές παραχωρήσεις προς τους βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, μερικοί εκ των οποίων εκπέμπουν ήδη 'αντάρτικες ιαχές' πριν οι μεγάλες μάχες για την οικονομική πολιτική ξεκινήσουν ακόμη».

Τέλος, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κύριος λόγος για αισιοδοξία παραμένει ότι σχεδόν κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να πτωχεύσει και να εξέλθει από το ευρώ.

Άξελ Σέφερ: Ειμαστε ενάντια σε τέτοιες καμπάνιες...

Χαμός και στη γερμανική βουλή, με το πρωτοσέλιδο της "Bild"...
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Άξελ Σέφερ, κατά τη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής, ενοχλημένος με την χυδαία καμπάνια της "Bild" -κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την ελληνική κυβέρνηση- σήκωσε το χθεσινό προκλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και...
δηλωσε, πως, "είμαστε όλοι ενάντια σε τέτοιες καμπάνιες".
Στο πρωτοσέλιδο, ο Άξελ Σέφερ, είχε σβήσει το «Όχι» με κόκκινο μαρκαδόρο. 
Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο  Σέφερ, ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό και αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας... 

Εγκρίθηκε η παράταση του ελληνικού προγράμματος...

Εγκρίθηκε η παράταση του ελληνικού προγράμματος από τη γερμανική Βουλή - ΤΩΡΑ
... από τη γερμανική Βουλή...
Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, από τη γερμανική Βουλή, η παράταση του ελληνικού προγράμματος, με...
542 ψήφους υπέρ...

Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, η συνεδρίαση στο Μαξίμου..

Από την πίσω πόρτα έφυγε ο Δραγασάκης...
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Σταθάκης, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ ο Γ. Δραγασάκης έφυγε από την πίσω πόρτα του Μαξίμου, σύμφωνα με...
το STAR...