Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Τή δεκαετία τού '70 -μετά από δυνατή βροχή- στά τρία πηγάδια πήγαινες μέ βάρκα! Η προχθεσινή βροχή ήταν "αστεία πράματα"...

Τή δεκαετία τού '70 -μετά από δυνατή βροχή- στά τρία πηγάδια πήγαινες μέ βάρκα! Η προχθεσινή βροχή ήταν "αστεία πράματα"... 
Μετά από μεγάλη βροχή καί γιά δυό-τρείς μέρες (μέσα στή δεκαετία τού '70) ο Αλέκος ο Κουνενής+, γιά νά μπαινοβγαίνει στό σπίτι του, έμπαινε στό βαρκάκι του καί "κουντούσε" μέ μιά ξυλάρα μέχρι νά φτάσει σέ ...στεριά κι από κεί στό φούρνο στό μπακάλη κλπ. 
Τό προχθεσινό νερό ήτανε "ψιλή βροχή"...
Άν ξανακάνει κανένα τέτοιο νερό, έτσι πού είναι κλεισμένη τά τελευταία χρόνια, η Αλευκάντρα (μέ ανεπαρκείς εξόδους γιά πολύ νερό) θάχουμε -χτύπα ξύλο- πλημμυρισμένα σπίτια καί θύματα.
 Δ.Ν.Α.

Η σάτιρα τής καθημερινότητας από τόν...

...Kώστα Γρηγοριάδη

03.04.2020

(από 3/4/2020 έχουν πάρει χαμπάρι τά "γατόνια" μέ τό πενάκι...)

από efsyn.gr

«Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το»...

Με αυτά τα λόγια ο Τραμπ πρότεινε στους πολίτες μη εγκεκριμένο φάρμακο κατά της ελονοσίας για τον κοροναϊό. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του, επιστήμονες προειδοποιούν για δυνητικά σοβαρές παρενέργειες.
«Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».
Μετά πρόσθεσε πως «μπορεί να το πάρει» και ο ίδιος αλλά θα ρωτήσει τους γιατρούς του.

Ο ηγέτης ως φαρμακοτρίφτης σαλτιμπάγκος, πρόσωπο γκροτέσκο, φιγούρα φτηνού βαριετέ. Πέρα από κάθε ευθύνη, για την ακρίβεια σύμβολο θεσμικής ανευθυνότητας. Περιφερόμενος ναρκισισμός σε διαρκή θυμική έξαρση.

Αυτός ο τηλεπωλητής, ένας «δισεκατομμυριούχος» μεταξύ πραγματικότητας και fake, ηγείται των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Ένας καταφανώς κοινωνιοπαθής (sociopath, δυσλειτουργικός που φέρεται καταστροφικά, δεν έχει αίσθηση σωστού και λάθους, παραβλέπει δικαιώματα, επιθυμίες και συναισθήματα των άλλων) ηγέτης πλανητικής δύναμης.

Με τα σημάδια της προφανούς αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας να στήνουν χορό όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει και ξελέει, αναιρεί όσα είπε χτες για να τα ξαναπεί αύριο. Κατηγορεί τους πάντες, βάζει τους κυβερνήτες να σκοτώνονται μεταξύ τους. Και χτες, ανεβαίνει στο βήμα για το briefing της πανδημίας και μιλάει για το φάρμακο στο λαό του: «Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».

Στιγμές από τις πρώτες μέρες της Άγριας Δύσης: ο απατεώνας στήνει την άμαξα δίπλα στο ροντέο, απλώνει τον πάγκο, ανεβαίνει στο σκαλί και πουλάει χάπια για τη μυωπία, σκόνες για τη δυσκοιλιότητα, αλοιφές για τη φαλάκρα.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν αυτό που πολλοί αποκαλούν νέο Περλ Χάρμπορ.

Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου

Πώς βρέθηκε ο Αλέξης Παπαχελάς στήν εντατική... (ΒΙΝΤΕΟ)

Παπαχελάς: Και ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική...
Η μάχη του δημοσιογράφου με τον κορωνοϊό - ΒΙΝΤΕΟ

Για την περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη με τον κορωνοϊό μίλησε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
«Είναι πολύ ύπουλος ιός, τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά στην αρχή» εξομολογήθηκε ο δημοσιογράφος και παραδέχτηκε
πως στην αρχή, όπως πολλοί, δεν.. το είχε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα. «Τελικά, η Ιταλία με τρόμαξε» είπε ο Παπαχελάς σημειώνοντας: «Μετά τα πρώτα συμπτώματα, βήχα, πυρετό, κάτι σαν βαριά γρίπη, ο ιός αποκάλυψε το πρόσωπό του και ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».Μιλώντας για την εμπειρία του στο νοσοκομείο, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως του έκανε εντύπωση ότι ακόμα και οι γιατροί μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο, δοκιμάζοντας κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.
Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ψυχολογία, αλλά και η επικοινωνία και τα μηνύματα στήριξης μέσα στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε «στους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες», τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
«Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί», τόνισε ο Παπαχελάς.

 Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’

Άμα δέν πάθεις δέ μαθαίνεις...

Ο Παπαχελάς "άδειασε" Μπάμπη-Πορτοσάλτε...
Η Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ, έβγαλε τον Αλέξη Παπαχελά για να περιγράψει την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ο διευθυντής της Καθημερινής δεν σταματούσε να ευχαριστεί τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του δημόσιου νοσοκομείου που του έσωσαν τη ζωή και να τονίζει ότι «δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε όταν όλα αυτά περάσουν». Η Σία συμφωνούσε και επαύξανε.

Όποιος ισχυριστεί ότι πρόκειται για το ίδιο μαγαζί, από το οποίο μόλις λίγους μήνες πριν, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ζητούσε «να κλείσουν τα μισά δημόσια νοσοκομεία» και ο φίλος του, ο Άρης Πορτοσάλτε, πλειοδοτούσε ότι «πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι μόνο κλείσουν», θα είναι προβοκάτορας...

Δημητρης Τσιρκας (FB)