Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το»...

Με αυτά τα λόγια ο Τραμπ πρότεινε στους πολίτες μη εγκεκριμένο φάρμακο κατά της ελονοσίας για τον κοροναϊό. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του, επιστήμονες προειδοποιούν για δυνητικά σοβαρές παρενέργειες.
«Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».
Μετά πρόσθεσε πως «μπορεί να το πάρει» και ο ίδιος αλλά θα ρωτήσει τους γιατρούς του.

Ο ηγέτης ως φαρμακοτρίφτης σαλτιμπάγκος, πρόσωπο γκροτέσκο, φιγούρα φτηνού βαριετέ. Πέρα από κάθε ευθύνη, για την ακρίβεια σύμβολο θεσμικής ανευθυνότητας. Περιφερόμενος ναρκισισμός σε διαρκή θυμική έξαρση.

Αυτός ο τηλεπωλητής, ένας «δισεκατομμυριούχος» μεταξύ πραγματικότητας και fake, ηγείται των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Ένας καταφανώς κοινωνιοπαθής (sociopath, δυσλειτουργικός που φέρεται καταστροφικά, δεν έχει αίσθηση σωστού και λάθους, παραβλέπει δικαιώματα, επιθυμίες και συναισθήματα των άλλων) ηγέτης πλανητικής δύναμης.

Με τα σημάδια της προφανούς αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας να στήνουν χορό όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει και ξελέει, αναιρεί όσα είπε χτες για να τα ξαναπεί αύριο. Κατηγορεί τους πάντες, βάζει τους κυβερνήτες να σκοτώνονται μεταξύ τους. Και χτες, ανεβαίνει στο βήμα για το briefing της πανδημίας και μιλάει για το φάρμακο στο λαό του: «Τι έχετε να χάσετε; Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».

Στιγμές από τις πρώτες μέρες της Άγριας Δύσης: ο απατεώνας στήνει την άμαξα δίπλα στο ροντέο, απλώνει τον πάγκο, ανεβαίνει στο σκαλί και πουλάει χάπια για τη μυωπία, σκόνες για τη δυσκοιλιότητα, αλοιφές για τη φαλάκρα.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν αυτό που πολλοί αποκαλούν νέο Περλ Χάρμπορ.

Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.