Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η ώρα του Νίμιτς...

Στις 17 Ιανουαρίου η νέα συνάντηση για το όνομα της ΠΓΔΜ...

H επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της πΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Την είδηση αυτή, μεταδίδει και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, επικαλούμενες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονας χώρας.

Η τελευταία συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες και μετά από αυτήν, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας και ανήγγειλε την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ...


(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Φωτογραφίες τών εορτών καί Δελτίο Τύπου τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ















Ακολουθεί τό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Tέλος τού 2014 -ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ- παρέδωσαν τό δημόσιο χρέος 350 δις ευρώ. Όταν δεν διαφωνούν μεταξύ τους, ισχυρίζονται ότι για την κατάσταση ευθύνεται ο …ΣΥΡΙΖΑ...

Ενοχλεί τον Κυριάκο ο Καραμανλής;...
Η ​κατηγορία προς τον  Κ. Καραμανλή ότι προκάλεσε την οικονομική καταστροφή της χώρας δεν είναι καινούρια, ιδιαίτερα από την πλευρά Γ. Παπανδρεου ενώ η συνήθης απάντηση είναι ότι η περίοδος Σημίτη είχε ήδη προδιαγράψει την καταστροφή. Την αντιπαράθεση αυτή επισκιάζει η εφ. Καθημερινή που αποκαλύπτει την Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, στις 6 Οκτώβριου 2009, κατά την αλλαγή σκυτάλης μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών.

Το δημοσίευμα κατηγορεί ευθέως τον Καραμανλή και τονίζει ιδιαίτερα τη φράση «ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς εκτροχιασμού» που περιέχει η Έκθεση καθώς και τις εκτιμήσεις για περαιτέρω επιδείνωση των δημοσιονομικών που δεν δικαιολογείται από την τότε οικονομική κατάσταση . Οι υποστηρικτές του Παπανδρέου βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ​«ρελάνς​»​  ενώ η πλευρά Καραμανλή υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, παίρνοντας την απάντηση ότι «λεφτά υπάρχουν».

Το δημοσίευμα όμως προέρχεται από τη «ναυαρχίδα» της συντηρητικής παράταξης, που απηχεί τις θέσεις της σημερινής ηγεσίας και φυσικά δεν είχε σαν στόχο να δικαιώσει τον Γ. Παπανδρέου. Φαίνεται να υπονομεύει τον Κώστα Καραμανλή, που έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα...

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή...

λόγω απεργίας της ΠΝΟ...

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

«Δυστυχώς τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο όχι μόνον δεν  επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι  μόνον δεν υπάρχει η οποιαδήποτε  βούληση  για  την επίλυσή  τους, παρά  τις  συνεχείς και κενές  περιεχομένου  υποσχέσεις  τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση...


naftemporiki.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                                 ...του Ανδρέα Πετρουλάκη (06.01.18 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Έγγραφο της ΤτΕ «καίει» Καραμανλή: Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ και η περίεργη σιωπή της ΝΔ

Το εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας για τον «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» το φθινόπωρο του 2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον υπεύθυνο της οικονομικής κατάρρευσης και της ένταξης της χώρας στην εποχή των μνημονίων.
Το εν λόγω εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, στοιχεία του οποίου δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», είχε ως παραλήπτη τον τότε κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιώργο Προβόπουλο, και εστάλη στις 6 Οκτωβρίου του 2009, δύο ημέρες δηλαδή μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και μία ημέρα πριν ορκιστεί πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε αυτό καταγράφονται η τραγική πορεία της ελληνικής οικονομίας βάσει των στοιχείων στο πρώτο εννιάμηνο του 2009. «Με βάση τα έως τώρα στοιχεία και τις εξελίξεις, καθώς και τις διαφαινόμενες προοπτικές, ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι δε απολύτως βέβαιο ότι η παρούσα δημοσιονομική θέση της χώρας δεν είναι διατηρήσιμη», επεσήμαναν οι συντάκτες της έκθεσης.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως...

Δάσκαλος ρητορικής...

Με αβρότητες ολοκληρώθηκε μια, παραλίγο επεισοδιακή, συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στον Νίκο Χατζηνικολάου για το βραδινό δελτίο του Αντένα. Με το τέλος της τηλεοπτικής συνομιλίας, ο υπουργός είπε χαμογελώντας στον δημοσιογράφο πως αν βρισκόμασταν στην Αρχαία Αθήνα «θα ήσασταν ένας σπουδαίος δάσκαλος στις ρητορικές σχολές». Διακρίνεστε για το χιούμορ σας,
απάντησε ο Χατζηνικολάου για να.. αποκριθεί ο Κοτζιάς ότι δεν είναι χιούμορ αλλά «πιστεύω» του.
Προφανώς, ο Νίκος Κοτζιάς θέλησε να κλείσει με χαμόγελα τη συνέντευξη, επειδή στη διάρκειά της διαφάνηκε μια διάθεση κόντρας, κυρίως εξαιτίας του. Από την πρώτη ερώτηση είπε αυστηρά «θα σας απαντήσω αν με αφήσετε» (χωρίς να υπάρχει πίεση από τον συνεντευξιαστή), ενώ αργότερα, όταν ο Χατζηνικολάου τον ερώτησε για τη διγλωσσία του Πάνου Καμμένου γύρω από το Σκοπιανό, απάντησε ότι αυτή είναι ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ένα σημείο, ο Χατζηνικολάου είπε «είδατε, εγώ σας άφησα να απαντήσετε» (προφανώς εννοώντας χωρίς να τον διακόψει) και ο Νίκος Κοτζιάς αντέδρασε απαντώντας, δηλαδή τι θα μπορούσατε να κάνατε;
(Φυσικά, στη σύγχρονη Ελλάδα ο Χατζηνικολάου δεν έχει θέση, και καμιά τύχη, ως δάσκαλος ρητορικής. Την κατέχει -χωρίς πλάκα- ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει δώσει ανοικτά μαθήματα ρητορικής τα οποία διαφήμισε ο ίδιος


- από το harddog-sport με τον τίτλο Ο Νίκος Χατζηνικολάου δάσκαλος... ρητορικής στην Αρχαία Αθήνα 

Ράμφος, τσάντα και κοπάνα

Όταν ο μέγας φιλόσοφος ανακαλύπτει την σύγχρονη ελληνική ιστορία 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Καμιά φορά βλέπω τον πατέρα μου στον ύπνο μου. Συγχωρέθηκε πριν από 17 χρόνια, αλλά εγώ ακόμη δεν τον ξεχνώ. Κι όποτε τον βλέπω στον ύπνο μου καθησυχάζομαι κάπως, τον αισθάνομαι κοντά μου. Τόσο κοντά μου ώστε την επόμενη φορά που θα τον δω, θα βρω το θάρρος και θα του το ξεφουρνίσω:
Α ρε πατέρα, πόσο βλάκας ήσουνα που πέρασες εικοσιπέντε χρόνια βουτηγμένος στο φόβο και στην αγωνία. Πόσο γελοίος, πόσο ηλίθιος, που από το τέλος του Εμφυλίου ως την ώρα..
που έπεσε η Χούντα, σε έτρωγε το άγχος το καθημερινό μη και σου χτυπήσει την πόρτα το πρωί ο χωροφύλακας, μη και σε απολύσουν απ’ τη δουλειά σου, μη και ξαναγυρίσεις στο Γεντί Κουλέ και σου ξανασπάσουν τα πλευρά οι δεσμοφύλακες. Ήσουν κρετίνος πατέρα, γιατί μετά απ’ το τέλος του Εμφυλίου τα πράγματα στη χώρα «πήγαιναν πολύ καλά»!
Δεν το λέει κάνας τυχαίος αυτό, δεν το λέει κάνας μπαγλαμάς εδώ στο καφενείο του Λουκά, στο Παγκράτι, δεν το λέει κάνας ταρίφας με σηματάκι μαίανδρο στο καθρεφτάκι, το λέει ο μέγας φιλόσοφος και διανοητής, το λέει η ζωντανή συνείδηση του ελληνικού έθνους, το λέει ο Στέλιος ο Ράμφος με τ’ όνομα...

Πιο γρήγορα παραδίδεται η κοκαΐνη στο Λονδίνο παρά η… πίτσα


Νέα έρευνα αποτιμά τη διακίνηση της άσπρης σκόνης στη βρετανική πρωτεύουσα
Πιο γρήγορα παραδίδεται η κοκαΐνη στο Λονδίνο παρά η… πίτσα
Λένε πως η ζωή στη μεγαλούπολη τρέχει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι στην επαρχία, κι αν μιλάμε για το Λονδίνο και τα ναρκωτικά, φαίνεται πως αυτό παραείναι αλήθεια. Η βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να δρέψει πρωτιές στον τομέα των αστραπιαίων παραδόσεων κοκαΐνης και όπως μας λέει μια νέα έρευνα, η άσπρη σκόνη παραδίδεται γρηγορότερα και από την πίτσα, έτσι όπως τα smartphones έχουν αλλάξει ριζικά την αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Η Global Drug Survey μελετά εξάλλου εδώ και καιρό το πώς οι υπηρεσίες κωδικοποιημένων μηνυμάτων και τα άλλα ιντερνετικά εργαλεία επιτρέπουν την ακόμα γρηγορότερη διακίνηση ναρκωτικών.
Ο καθηγητής Adam Winstock, σύμβουλος ψυχιατρικής και ιδρυτής του Global Drug Survey, είπε στον «Independent» ότι η γενικευμένη χρήση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης έχει αλλάζει δραστικά τον τρόπο διακίνησης, καθώς έχουν γίνει πολύ επίφοβα τα πάρε-δώσε στον δρόμο.
rtrlyknt2
«Με τον σκοτεινό ιστό να έχει διευκολύνει την παράδοση ναρκωτικών κατευθείαν στα γραμματοκιβώτια του κόσμου και τις κωδικοποιημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να επιτρέπουν στον κόσμο να παραγγέλνει με μυστικότητα, δεν είναι καθόλου παράξενος ο αντίκτυπος στην ταχύτητα των παραδόσεων».
Η έρευνα επικεντρώθηκε λοιπόν στην ταχύτητα αλλά και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών αυτών παραγγελιών και για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης, έβαλε πλάι στην κοκαΐνη την πίτσα.
Και οι ειδικοί μάς λένε πως το Λονδίνο κρατά τα σκήπτρα στην ταχύτητα παράδοσης, ακολουθούμενο στενά από Νέα Υόρκη και Βερολίνο…
08/01/2018
Newsbeast

Έχει κι αλλού περδικαλιές πού κάνουν περδικάλια...

Το ελληνικό ξενοδοχείο που ψηφίστηκε ως «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ξενοδοχείο Πολυτελείας 2017»
Το ελληνικό ξενοδοχείο που ψηφίστηκε ως «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ξενοδοχείο Πολυτελείας 2017»
Τριπλή διάκριση για το 2017
Τριπλή διάκριση για μέσα στο 2017, καθώς ψηφίστηκε ως το «Καλύτερο Ξενοδοχείο αναζωογόνησης» στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα βραβεύτηκε και ως «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ξενοδοχείο Πολυτελείας 2017» και το «Καλύτερο Ελληνικό Ξενοδοχείο 2017». Ο λόγος για το «Elounda Beach Hotel & Villas, που στην ψηφοφορία που ανέδειξε το «Elounda Beach Hotel & Villas» σε κορυφαίο στην κατηγορία των ξενοδοχείων αναζωογόνησης, συμμετείχαν κορυφαίοι επαγγελματίες του Τουρισμού και εκατοντάδες χιλιάδες «ταξιδιώτες» από όλον τον κόσμο. Η ψηφοφορία διεξήχθη σε διάφορες χώρες, σε χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων και η απονομή του βραβείου έγινε τον Δεκέμβριο στο Βιετνάμ (στο Phu Quoc). Εκεί έγιναν και οι άλλες δυο βραβεύσεις.
Όπως δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος των World Spa Awards, Ρεβέκκα Κοέν, το 2017 τα βραβεία αυτά εδραιώθηκαν παγκοσμίως ως το αδιαφιλονίκητο σημείο αναφοράς.
Σημειώνεται ότι το «Elounda Beach Hotel & Villas» τιμήθηκε και με το βραβείο «Κορυφαία 20 Ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Τουρκία και Ρωσία» στο «World’s Top 100» που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία. Συγκεκριμένα, με τα βραβεία Αναγνωστών Reader’s Travel Awards 2017 του Condé Nast Traveller.

 08/01/2018
Newsbeast 

Κοτζιάς: Εφόσον και η απέναντι πλευρά δείξει ορθολογισμό, θα το λύσουμε το ονοματολογικό


Κοτζιάς: Εφόσον και η απέναντι πλευρά δείξει ορθολογισμό, θα το λύσουμε το ονοματολογικό
«Δεν θα ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν έχουν κάνει συμφωνία για το ονοματολογικό»
 «Σύνθετο όνομα, ενιαίο για όλες τις χρήσεις», «με τρόπο διακριτά διαφορετικό από την ελληνική Μακεδονία» θα συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση το ονοματολογικό με την π.ΓΔΜ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στις διάφορες προτάσεις που έχουν κατατεθεί τα προηγούμενα χρόνια «είτε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, το 1992, είτε από τους Βανς και Όουεν, οι οποίοι προτείνανε το "Novamacedonija"» είπε ότι «έχουν καταγραφεί και είναι αντικείμενο επί του οποίου θα εκδηλώσουμε τις επιλογές μας». «Έχουμε καταλήξει» πρόσθεσε «στο υπουργικό συμβούλιο στις επιλογές μας, σε συζήτηση που θα έχουμε με τους επίσημους από τη γείτονα χώρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει τώρα να αρχίσουμε τη συζήτηση του ενός ή του άλλου ονόματος».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι...