Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η γιορτή τού Τρύγου τήν Κυριακή 11/9/'16 στό Μύλο τού Μπόνη

Από τούς φίλους τού "ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ" διοργανώνονται στό Μύλο τού Μπόνη
τήν Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου '16 
καί από ώρα 10.30 έως 14.00,
εκδηλώσεις γιά τή "Γιορτή τού Τρύγου
πού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων : 
πάτημα σταφυλιών από μικρούς καί μεγάλους,
κουκλοθέατρο γιά τά παιδιά 
καθώς καί μουσική μέ παραδοσιακά όργανα. 
(Υπάρχει καί κέρασμα...)
*
ΝΑ ΠΑΜΕ!

Λήστεψε τράπεζα για να… γλιτώσει από τη γυναίκα του



Ο 70χρονος Λόρενς Τζον Ριπλ αποφάσισε να ληστέψει μία τράπεζα στο Κάνσας Σίτι την περασμένη Παρασκευή, απλά και μόνο για να… οδηγηθεί στη φυλακή, όπως τουλάχιστον υποστήριξε κατά την κατάθεσή του, μετά από τη σύλληψή του.

Ένα σύντομο σχόλιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: Η ελληνική αγορά δεν σηκώνει όχι τέσσερα αλλά ούτε ένα κανάλι

Ένας τηλεοπτικός σταθμός που θα έχει στοιχειωδώς ποιοτικό πρόγραμμα αποκλείεται να είναι κερδοφόρος. Ένας σταθμός με καλή και αρκετά μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα, τεχνική υποδομή, δελτίο επιπέδου, παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών (με ρεπορτάζ – όχι τρίωρα πάνελ), παραγωγές ψυχαγωγικών εκπομπών, και αγορές καλών σήριαλ και ταινιών – αποκλείεται να αποφέρει κέρδη στην ελληνική αγορά. Πόσο μάλλον αν, επιπλέον, έχει πληρώσει κανείς δεκάδες εκατομμύρια για την άδειά του.
Μα, θα πει κανείς, ποιος θα έκανε ποιοτικό κανάλι ούτως ή άλλως; Πόσες ποιοτικές στιγμές είχε η ελληνική τηλεόραση τα τελευταία τριάντα χρόνια;
Σωστά. Όμως, ούτε ένα τσαπατσούλικο, φτηνιάρικο κανάλι βγάζει επιχειρηματικό νόημα.. στο σημείο που βρίσκεται η διαφημιστική αγορά. Το πολύ πολύ να βρει τα ίσα του – και πάλι αμφίβολο.
Ασφαλώς, ας έχουμε υπόψη μας όταν μιλάμε για τη «διαφημιστική αγορά» πως για την άθλια ποιότητα δεν ευθύνονταν μόνο τα ΜΜΕ, οι καναλάρχες ή τα εμπορικά τους τμήματα, και οι δημοσιογράφοι. Οι διαφημιστές δεν ήταν ποτέ καλύτεροι. Κανένας δεν έδινε λεφτά για ποιοτική τηλεόραση ή ποιοτικά ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή, η πτώση στις τηλεθεάσεις δείχνει πως υπήρχε ένα κοινό, ένα κοινό που φεύγει και που ίσως κάποιος θα ήθελε να υπολογίσει πως θα το πάρει πίσω με ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν. Όπως άλλωστε δείχνει και η δημοφιλία τόσων και τόσων ποιοτικών προϊόντων στο διαδίκτυο, σίγουρα κάποιοι εκεί έξω τα ζητούν. Κι αυτό, θα μπορούσε πάλι να υπολογίσει κάποιος, θα διεύρυνε τη διαφημιστική αγορά, θα την άλλαζε, και θα έκανε το κανάλι του κερδοφόρο. Εντάξει. Αν κάποιος προσπαθήσει, θα τον χειροκροτήσουμε. Ιδού η Ρόδος.
Στο μεταξύ, η κατάσταση ως έχει καθιστά τον περιορισμό των αδειών σε τέσσερις για λόγους βιωσιμότητας προσχηματικό, όχι όμως από την άποψη που οι περισσότεροι πολέμιοί του προτάσσουν, δηλαδή τον περιορισμό της «ελευθερίας του Τύπου» ή της «ελευθερίας της έκφρασης». Η προσχηματικότητα έγκειται στο ότι αφού κανένα κανάλι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, πόσο μάλλον κερδοφόρο, ο μόνος τρόπος να υπάρχει είναι να το χρηματοδοτεί κάποιος. Είτε με κόλπα -όπως δάνεια δίχως εγγυήσεις- είτε από την τσέπη του.
Αυτό το ξέρουμε όλοι. Γι’ αυτό και η στρατηγική της κυβέρνησης, στην οποία οι τέσσερις νέοι αδειούχοι φαίνεται να υποτάχθηκαν, συνοψίζεται στο «όχι πια κόλπα, πληρώστε από την τσέπη σας».
Αν κανείς περιγράψει τους όρους του παιχνιδιού μ’ αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θριάμβευσε. (Τουλάχιστον σ’ αυτόν τον γύρο. Ακολουθούν κι άλλοι.) Και το πιστώνεται δικαίως, διότι στο κάτω κάτω, πολλοί λένε: αν οι καναλάρχες κάνουν έτσι κι αλλιώς τα ίδια, γιατί να μην έχουν πληρώσει κάμποσα εκατομμύρια;
Βέβαια, αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με τη διαπλοκή. Γιατί να θέλει κανείς να χρηματοδοτεί ένα κανάλι από την τσέπη του, χωρίς το κανάλι του να βγάζει λεφτά;
Αλλά κι αυτό το ξέρουμε όλοι.

Αυγουστίνος Ζενάκος / unfollow

από 

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ τού δημοτικού συνδυασμού "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

235.000 ΕΥΡΩ: ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ


1.500.000 εκ. στον αέρα και 235.000 ευρώ που χάθηκαν και αναζητούνται στον Δήμο Μυκόνου!


Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής , σε κάθε τομέα λειτουργίας του δήμου της Μυκόνου. 

Σημαντικές αποφάσεις που ακυρώνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, επιστροφή αθεώρητων χρηματικών ενταλμάτων από τον Επίτροπο, προχειρότητα, ελλιπής προετοιμασία των θεμάτων των συλλογικών οργάνων, μη τήρηση νόμιμων προθεσμιών, μη σύννομες αποφάσεις είναι πάγιες συνέπειες και πρακτικές της διοίκησης του δήμου.

Σε τροχιά ραγδαίας αποσύνθεσης όμως και εφευρίσκοντας προσχήματα νομιμότητας βρίσκεται ο δήμος Μυκόνου, αναφορικά με την οικονομική διαχείρισή του. Αυτό το καταλάβαμε έξ αρχής από το γεγονός ότι άλλους πίνακες παρουσιάζουν στην Οικονομική Επιτροπή, άλλους στο Δ.Σ, άλλους αναρτούνε στην Διαύγεια και  παρά τις  πιέσεις που ασκούνται,  οι προυπολογισμοί  και οι αναμορφώσεις τους, επιστρέφουν ως μη σύννομες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τρία θέματα οικονομικού περιεχομένου. 
α) η 2η αναμόρφωση που επεστράφη πίσω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθότι 1.500.000 εκατομμύριο χρηματικό υπόλοιπο αιωρείται κάπου «πάνω από τα δημοτικά κτίρια» !! 
β) Η έγκριση ταμιακού απολογισμού Δήμου Μυκόνου οικονομικού έτους 2015, που έπρεπε να εξεταστεί σε ειδική συνεδρίαση και ταυτόχρονα με τον ισολογισμό, που σημειωτέον δεν έχουμε από το 2013  και
 γ) Η έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού του Β΄ τριμήνου, που ουδέποτε 2 χρόνια τώρα έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προθεσμίες, ούτε έχουν αναρτηθεί ΠΟΤΕ στην ιστοσελίδα του δήμου.

Τέλος, τρανή απόδειξη της κατάρρευσης του δήμου και της επικινδυνότητας των διοικούντων του, είναι το γεγονός ότι αναζητούνται 235.000 ευρώ που αφορά ένταλμα κρατικής επιχορήγησης που έπρεπε να αποδοθεί στην ΔΕΥΑΜ. 

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση του σχετικού θέματος στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ., ο πρόεδρος μας δήλωσε την εξαφάνιση του παραπάνω ποσού και και ως εκ τούτου πρότεινε την αναβολή του θέματος έως την ανεύρεσή τους!

Παρά την  σοβαρότητα των θεμάτων καθώς και των σπουδαίων ζητημάτων που εγείρονται εξαιτίας της ανικανότητας των διοικούντων και της εγκληματικής τους ανευθυνότητας δεν υπήρχε κανείς ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ επί των οικονομικών για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και για να απευθύνουμε τα ερωτήματά μας.
Είναι όμως κοινωνικά άδικο και ανήθικο κάποιοι να διασύρουν συνεχώς τον δήμο, χωρίς καμμία προσωπική ευθύνη. 

Αμέτοχος και ο καθ  όλα «αναρμόδιος» δήμαρχος ως αντιπροσωπευτική πια φιγούρα των συμβιβασμών για χάρη της εξουσίας, που δεν έχουμε δυο χρόνια τώρα κατανοήσει πως αντιλαμβάνεται την έννοια της ευθύνης του για την χρηστή διοίκηση του δήμου.
Kαι με την ευκαιρία αυτή θα πούμε : ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ είναι υπόλογος για τον πολιτικό πρωτογονισμό του θεάματος, και για την απαξίωση του οργάνου του Δ.Σ.
Διότι αυτό που επιτάσσει η δημοκρατία είναι ο δημοτικός σύμβουλος  να ακούει, να κρίνει, να απαντάει, να αντιπροσωπεύει πραγματικά, όχι «συμβολικά» τους εκλογείς του. 

Δυστυχώς όμως η απόλυτη σιωπή της πλειοψηφίας έχει μετατρέψει μια ομάδα δημοτικών συμβούλων σε άβουλο και πειθήνιο υπηρετικό προσωπικό.
Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί επιμελώς να καλλιεργήσει στον κόσμο η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς δεν μπορεί να εξωραϊσει την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. 
Η εμμονή στο "φαίνεσθαι" και η απόκρυψη της πραγματικότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ωστόσο που είναι τα 235.000 ευρώ;


ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ντίνα Σαμψούνη 

Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη μαφία.

Σκοτεινό παρασκήνιο
tvxs.gr 12:39 | 10 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 17:36 | 10 Σεπ. 2016
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Democracy Νow για την προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ και τις σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα έδωσε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Ντέιβιντ Καίυ Τζόνστον που παρακολουθεί για χρόνια τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Καίυ Τζόνστον είναι ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία Ντόναλντ Τραμπ επί δεκαετίες. Για πρώτη φορά κάλυψε δημοσιογραφικά τον Τραμπ την δεκαετία του 1980, όταν εργαζόταν στο Ατλάντικ Σίτυ ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας Philadelphia Inquirer. Ο Τζόνστον κάλυψε εν συνεχεία τον Ντόναλντ Τραμπ  για τους New York Times. Η νέα βιογραφία του Τζόνστον για τον Ντόναλντ Τραμπ, μόλις κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «The Making of Donald Trump» (σε ελεύθερη απόδοση: «Κατασκευάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ»).
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε :  ΕΔΩ

ΔΕΘ: Επιχείρηση «Δίκαιη ανάπτυξη» και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Θεσσαλονίκη


tvxs.gr 09:42 | 10 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:55 | 10 Σεπ. 2016
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με όπλα τα 246 εκατ. από τις  τηλεοπτικές άδειες αλλά και την χθεσινή  συνάντηση των ηγετών του Νότου. Διαδηλώσεις από συνδικάτα και ΠΑΜΕ την ίδια ώρα. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός μετέβη στο εργοτάξιο του Μετρό. «Το μετρό Θεσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και έπειτα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά επισκέφθηκε ταί Περίπτερα της ΔΕΘ και παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.
«Τη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας. Όπως είπε «Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον».
Στη συνέχειαο κ. Τσίπρας γευμάτισε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
Αύριο, Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Με συλλαλητήρια θα υποδεχτούν τα συνδικάτα τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 18:00 στη Θεσσαλονίκη.
Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στο...

Τα «ναι μεν αλλά» του Κυριάκου Μητσοτάκη



TVXS Ανάλυση 09:28 | 10 Σεπ. 2016
Και μόνο το γεγονός ότι μια συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή γίνεται στα κρυφά και ανακοινώνεται μετά τη διαρροή της πληροφορίας είναι ενδεικτικό της υπόγειας εσωκομματικής έντασης στην ΝΔ.

Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που καθυστερεί ο σαρωτικός ανασχηματισμός τομεαρχών, δεν άλλαξε ο εκπρόσωπος τύπου παρά το όργιο φημών που προηγήθηκε, δεν επιδιώκεται η συνεργασία με πολιτικούς εκτός των κομματικών τειχών και δείχνεται μεγάλος σεβασμός στην επετηρίδα, τα κεκτημένα και τις παραδόσεις της παράταξης. Για τον ίδιο λόγο η ηγεσία της ΝΔ δεν διατυπώνει καθαρές θέσεις σε όλα τα θέματα που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν διαφωνίες στελεχών, όπως επαναβεβαιώθηκε με την τελευταία συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ και τον Α. Παπαχελά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολιτικής αμφισημίας:
-Τι θα κάνει η ΝΔ με...

Φέσι 1 εκ ευρώ έβαλε επιχείρηση ΜΜΕ σε δισκογραφική...

Φέσι
Περίπου σε 1 εκατομμύριο ευρώ λέγεται ότι φθάνει το φέσι που έχει βάλει επιχείρηση ΜΜΕ σε γνωστή δισκογραφική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν για τη...
διανομή Cd’s… Ενώ άγνωστο είναι το ύψος των χιλιάδων ευρώ που οφείλονται σε πνευματικά δικαιώματα!

Οι επιταγές έχουν σφραγιστεί… Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι… Ενώ παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να σκάσει κανόνι!
enimerosi24.gr

Παπαδημούλης γιά Σόϊμπλε καί Γεωργιάδη (διά τόν Άδωνιν ομιλεί)...

...ο Σόιμπλε χθες διεκδίκησε το μονοπώλιο της εξυπνάδας...

Παπαδημούλης: Ο κ. Σόιμπλε χθες διεκδίκησε το μονοπώλιο της εξυπνάδας
«Ο κ. Σόιμπλε χθες διεκδίκησε το μονοπώλιο της εξυπνάδας» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «όταν μαζεύονται σοσιαλιστές σπάνια προκύπτει κάτι έξυπνο»...

Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό «άπαιχτος» που χρησιμοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. 

«Είναι μια άλλη εκδοχή του «βάστα γερά Γερούν» ή «Βάστα Σόιμπλε». Νομίζω ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτά που νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων για την πολιτική Σόιμπλε» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης. 
 

Γιά όσους βρεθούν στήν Αθήνα : Εορταστική συναυλία - αφιέρωμα για τον μεγάλο μας Μάνο Ελευθερίου

Στην Τεχνόπολη, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Η εορταστική συναυλία - αφιέρωμα θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

ΗΠΑ και Ρωσία ανακοίνωσαν σχέδιο για την κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία

REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Σχέδιο για την κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι (αριστερά) και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (δεξιά), έπειτα από μια ημέρα μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε εφαρμογή ταυτόχρονα με την έναρξη της Έιντ αλ Άντχα, της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, διευκρίνισε ο Κέρι, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους έχοντας στο πλευρό του τον Ρώσο ομόλογό του.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 15:45
 από naftemporiki.gr

Eurogroup: Ένα σκίτσο τους βρήκαν στη θέση τους οι υπουργοί Οικονομικών

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:40
Όταν προσήλθαν στην αίθουσα και πήγαν να καθίσουν στο τραπέζι για το γεύμα εργασίας, βρήκαν στη θέση τους ένα... σκίτσο τους. 
Eurokinissi/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Μια έκπληξη περίμενε τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι συμμετείχαν στο Eurogroup της Παρασκευής, στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Στη μπλούζα που φοράει ο κ. Τσακαλώτος στο σκίτσο, ξεχωρίζουν τα γράμματα «ΟXF», παραπέμποντας στην Οξφόρδη όπου σπούδασε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Όταν προσήλθαν στην αίθουσα και πήγαν να καθίσουν στο τραπέζι για το γεύμα εργασίας, βρήκαν στη θέση τους ένα... σκίτσο τους. Η κορνίζα είχε τα χρώματα της Σλοβακίας, ενώ ο σκιτσογράφος φάνηκε πολύ καλά ενημερωμένος για το ακαδημαϊκό προφίλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Στη μπλούζα που φοράει ο κ. Τσακαλώτος στο σκίτσο, ξεχωρίζουν τα γράμματα «ΟXF», παραπέμποντας στην Οξφόρδη όπου σπούδασε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

naftemporiki.gr

Αματρίτσε : Διάσωση γάτας 15 ημέρες μετά από τον σεισμό



Εφτάψυχη αποδείχθηκε μία γάτα στο Αματρίτσε της Κεντρικής Ιταλίας, το οποίο ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Αν και παρέμεινε για 15 ημέρες παγιδευμένη κάτω από τα χαλάσματα, η γάτα κατόρθωσε να επιζήσει, με τους διασώστες να την εντοπίζουν και να την απεγκλωβίζουν την Πέμπτη. 

Σαφώς τρομαγμένο και εξαντλημένο -αν και κούνησε για λίγο την ουρά του- το αιλουροειδές μεταφέρθηκε με προσοχή από τους διασώστες σε ασφαλές σημείο. 

Την Περασμένη Παρασκευή, ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, ανασύρθηκε επίσης ζωντανός από τα χαλάσματα του σπιτιού των αφεντικών του, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.

      naftemporiki.gr                                                           Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 20:43






Κυριάκος Μητσοτάκης : «Όμηρος του καραμανλικού παρελθόντος»;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα νέα γραφεία της ΝΔ, σε έναν συμβολισμό ανανέωσης. Ομως ο ίδιος συνεχίζει να παραμένει όμηρος του καραμανλικού παρελθόντος
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καραμανλισμός, ο σκελετός στην ντουλάπα της ΝΔ 
Η περίοδος 2004 - 2009 θα είναι διαρκώς το «απαγορευμένο θέμα» για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που θα υπονομεύει όσες μεταρρυθμίσεις κι αν προαναγγείλει 
                                                                   *****
Νίκος Ζαχαριάδης  9 Σεπτεμβριου 2016                                                              
Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «προβληματίζεται γι’ αυτούς που προτάσσουν τον λαϊκισμό έναντι του ορθού λόγου» (αυτό δηλαδή που κάνουν οι Καραμανλικοί με το θέμα Γεωργίου). Διευκρίνισε ότι «δεν θα μονιμοποιήσει κανένα συμβασιούχο» (πράγμα που έκανε κατά κόρον η κυβέρνηση Καραμανλή). Εθεσε ως προτεραιότητα την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό» (που καταρρακώθηκε αρχικά και από τα περίφημα Greek statistics της κυβέρνησης Καραμανλή). Και μίλησε για χρησιμοποίηση των «άριστων» (δηλαδή όχι για υπουργούς Οικονομικών που παρουσιάζουν προγράμματα σε χαρτοπετσέτες όπως έκανε ο Γιάννης Παπαθανασίου της κυβέρνησης Καραμανλή). Παρ’ όλα αυτά θεωρεί την κυβέρνηση Καραμανλή μια καλή κυβέρνηση!
Φυσικά και πρόκειται για μια θεμελιώδη αντίφαση. Και κάθε ακροατής μέτριας νοημοσύνης μπορεί να την αντιληφθεί. Αποκλείεται να μην το καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα κάποιες στιγμές σού δίνει την εντύπωση πως εύχεται να μην την επισημάνει κανείς φωναχτά.
Το ερώτημα είναι ως πότε θα μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να πατάει και στις δύο βάρκες. Να απαντάει «έλα μωρέεε, νερό κι αλάτι όσα έγιναν» όποτε ερωτάται για τις ευθύνες του «Διοριστάν» της κυβέρνησης Καραμανλή ενώ στην επόμενη πρόταση του κηρύττει π.χ. τον περιορισμό των κρατικών δαπανών; Ως πότε δηλαδή θα μπορεί να αποκλείει ένα μεγάλο μέρος της κεντροδεξιάς και των αντικρατιστών προτάσσοντας ως μοναδικό πραγματικό επιχείρημα το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποιεί στην ουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ – ότι δηλαδή «οι άλλοι είναι χειρότεροι»;
Είναι προφανές ότι ο «καραμανλικός συριζαϊσμός» είναι ο σκελετός στην ντουλάπα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πολιτική παράδοση του πελατειακού κράτους που με τόση έμφαση – κατά τα άλλα – καταγγέλλει ο νέος αρχηγός. Είναι η «άλλη Ελλάδα» της πολιτικής προ-εφηβείας. Που πιστεύει ότι τα λεφτά έρχονται από κάπου μαγικά. Και ότι μπορεί να διορίζεται και να απολαμβάνει επιδόματα επ’ άπειρον χωρίς καμία πραγματικότητα (τύπου «Γεωργίου») να χαλάει την μακαριότητα. Μια νοοτροπία που δεν διαφέρει και πολύ από την στάση Σκουρλέτη π.χ. ο οποίος από τη μια καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη τους υψηλούς φόρους. Χωρίς να εξηγεί ποτέ πού θα βρεθούν τα χρήματα.
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι φοβάται να ανοίξει την ντουλάπα με τους σκελετούς. Και πολλές φορές το ύφος του μοιάζει σα να παρακαλεί να τους αντιμετωπίσουν σαν μια γραφική ανορθογραφία στο «φιλελεύθερο» όραμά του. Μόνο που αυτό είναι ακριβώς το ύφος του όμηρου». Και ως όμηρος ούτε θα μπορέσει ποτέ να φτιάξει ούτε μια στέρεη επιχειρηματολογία. Ασε που κινδυνεύει να πάθει το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» και να γίνεται αργά-αργά σαν αυτούς.
Με άλλα λόγια, όσο τους υπερασπίζεται δεν θα πάψει ποτέ να είναι η άλλη όψη του ΣΥΡΙΖΑ σε εξίσου γραφικό (το λες και «Ευρυπιδοστυλανιδικό») αμπαλάζ.
protagon.gr 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (09.09.16)

Λυγερός: Παιδί της κρίσης, η Σύνοδος…

Αν δεν ερχόταν ο Ολάντ, δεν θα γινόταν…

Ευχάριστο το αποτέλεσμα, διπλωματική επιτυχία του Τσίπρα…

Το γεγονός ότι ο Ολάντ βρέθηκε στην Σύνοδο της Αθήνας, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσία, κατά τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό.

«Αν…
δεν ερχόταν δεν θα γινόταν η Σύνοδος», είπε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, που παρουσίασε ο Πάνος Χαρίτος.

Η Σύνοδος, όπως είπε, «είναι παιδί της κρίσης». Η διακήρυξη της δεν φέρνει βέβαια κάτι το καινούργιο. Όμως, επεσήμανε πως «μετατοπίζει το βάρος στην ατζέντα και δημιουργεί έναν άλλον συσχετισμό. Η Γερμανία, θα ναι δύσκολο, τώρα, να πετύχει γύρο της την γνωστή συσπείρωση».

Τέλος, όπως είπε: Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όμως, η Σύνοδος αυτή διαλύει το μύθο του «μαύρου πρόβατου», για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο κι αποτελεί διπλωματική επιτυχία του Τσίπρα
 

«Οι ιθαγενείς έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται»

Η αποθέωση του πλουραλισμού!!!

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τάσος Παππάς
Επειδή κουβέντα μεγάλη γίνεται για τον πλουραλισμό, τη σφαιρική ενημέρωση και την ανιδιοτελή προσέγγιση στα πράγματα, να επισημάνουμε ότι κανένα κανάλι εκτός από τη δημόσια τηλεόραση δεν διέκοψε το πρόγραμμα του για να μεταδώσει τις δηλώσεις δύο προέδρων Δημοκρατίας, τεσσάρων πρωθυπουργών και ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου (ο Ισπανός). 
Κατά την άποψη τους η σύναξη των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου δεν ήταν ένα σοβαρό γεγονός. Λες και έχουμε κάθε μέρα τέτοιες συναντήσεις στην Αθήνα. Τι κι αν ασχολήθηκαν εκτενώς μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, τι κι αν οι Γερμανοί δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την πρωτοβουλία του Τσίπρα-πρωταγωνιστής ξανά ο Σόιμπλε με την ειρωνική δήλωση για τους σοσιαλιστές. Λεπτομέρειες που δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Ήσσονος σημασίας η συγκέντρωση των επτά.
Είχαν προβάδισμα άλλα πιο σημαντικά γεγονότα. Για παράδειγμα το Eurogroup όπου για ακόμη μία φορά είχαμε αυστηρές συστάσεις από Ντάιζενμπλουμ, Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση για επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των προαπαιτούμενων. 
Ήταν μια κακή είδηση για τη χώρα, πολύ ευχάριστη όμως για τη Νέα Δημοκρατία και τα φερέφωνα της. Και οι δύο πλευρές θυμώνουν όταν κάτι πάει καλά και πανηγυρίζουν όταν οι εταίροι πιέζουν και εκβιάζουν την ελληνική πλευρά. Τώρα ποιος είναι ο εμπνευστής και ποιος ο εκτελεστής σ' αυτή την αιμομικτική σχέση Μ.Μ.Ε- Νέας Δημοκρατίας δεν το γνωρίζω, δεν νομίζω όμως ότι έχει και μεγάλη σημασία. Υπάρχει πλήρης ταυτότητα απόψεων και επιδιώξεων.
Εντάξει δεν έκρυψαν την είδηση τα δελτία που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, προφανώς για να μην κατηγορηθούν για κραυγαλέα μεροληψία, την τοποθέτησαν όμως εκεί που της ...άξιζε: στον πάτο πριν από τα αθλητικά. Πάλι καλά που δεν προηγήθηκε το δελτίο καιρού. Δικαίωμα τους να κάνουν αυτήν την αξιολόγηση; 
Ασφαλώς. Ας αφήσουν όμως τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί πλουραλισμού, πολυφωνίας και αντικειμενικής ενημέρωσης. Οι ιθαγενείς έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr