Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Απορώ με την απορία σας...

Ανάγωγα
Θυμάστε εκείνα τα καλαμπούρια που μας έλεγαν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι Γερμανοί αξιωματούχοι, ότι οι συμφωνίες είναι ιερές και δεν μπορεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα να τις αλλάζει; Ξεχνιούνται τέτοια βροντώδη παραδείγματα... αλληλεγγύης των εταίρων μας; 
Αν όμως οι συμφωνίες είναι ιερές... 
...αναρωτιέται κανείς γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του συμβουλίου υπουργών για το σύστημα διανομής προσφύγων με ποσοστώσεις στα κράτη-μέλη; 

Ε, μα προφανώς γιατί αυτή η συμφωνία δεν αφορά τις πολιτικές λιτότητας και τον δημοσιονομικό κορσέ που έχουν επιβάλει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ. 
Στοιχειώδες
Απορώ με την απορία σας...

Tάσος Παππάς  
από : efsyn.gr

Πώς από τό μεθύσι ενός γλεντζέ "πήγαμε" στήν Αθηναϊκή Δημοκρατία. Μιά ιστορία από τό Ηρόδοτο...

Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους
Χρωστάμε τη δημοκρατία σ’ έναν αδιόρθωτο γλεντζέ

                                                                                                            γράφει ο Δημ. Γερμιώτης
Ως γνωστόν οι δημοκρατικοί θεσμοί γεννήθηκαν στην Αθήνα και πρωτεργάτης τους ήταν ο Κλεισθένης, γιος του Μεγακλή και της Αγαρίστης. Παρά λίγο όμως αυτός ο Κλεισθένης να μη γεννιόταν ποτέ αλλά να ξεφύτρωνε στη θέση του κάποιος άλλος, που μπορεί να λεγόταν επίσης Κλεισθένης και να ήταν γιος της Αγαρίστης αλλά ο μπαμπάς του να ήταν ο Ιπποκλείδης και να μην τον ένοιαζε καθόλου η Δημοκρατία.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Εκείνο τον καιρό, τον 6ο αιώνα της Αρχαιότητας,  τύραννος της σημαντικής, τότε, πόλης της Σικυώνας (κοντά στο σημερινό Κιάτο), ήταν ο Κλεισθένης, λαϊκής καταγωγής πολιτικός, που πήρε την εξουσία υποστηριζόμενος από...

Ο Καραπέτης καί οι απαιτήσεις του...

Mykonos project: Το χρονοδιάγραμμα του έργου ύψους €60 εκατ. και το "μπλόκο" του Δήμου Μυκόνου
Mykonos project: Το χρονοδιάγραμμα του έργου ύψους €60 εκατ. και το "μπλόκο" του Δήμου Μυκόνου
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Ακόμη και πριν από τον Νοέμβριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα μπορούσε να κατατεθεί προς επεξεργασία το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) του Mykonos project, της τουριστικής ανάπτυξης προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η AGC Εquity Partners στη θέση Καραπέτης-Άνω Μέρα- στη Μύκονο.
Πριν από λίγες ημέρες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γνωμοδότησε θετικά για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΕΣΧΑΣΕ, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την τυπική πληρότητα του Προεδρικού Διατάγματος που θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αυτό το διάστημα, ολοκληρώνεται η σύνταξη του σχεδίου Π.Δ., το οποίο θα συζητηθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και θα προωθηθεί προς έλεγχο και έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την εταιρεία Blue Iris, που θα υλοποιήσει το έργο, να τοποθετεί την έκδοση του ΦΕΚ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, ενδεχόμενη κατάθεση στο ΣτΕ του σχεδίου Π.Δ. θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση του ΦΕΚ, νωρίτερα, έως το τέλος της χρονιάς.
Το project υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 170 εποχικές και 30 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία και 400 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή.
Τι σχεδιάζεται