Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Διαψεύδονται τά περί στρατοδικείου τών συλληφθέντων στρατιωτικών στόν Έβρο...

ΓΕΕΘΑ: Δεν περνούν στρατοδικείο Μητρετώδης και Κούκλατζης
Δεν περνούν από στρατοδικείο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Αντιθέτως, η κλήση τους για νέα κατάθεση αποτελεί μέρος της προβλεπόμενης τυπικής πειθαρχικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση - διάψευση από το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:
"Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό με τα δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο".
Νωρίτερα, ρεπορτάζ του καναλιού Open έκανε λόγο για κλήση των δύο στρατιωτικών σε στρατοδικείο και μάλιστα με βαρύ κατηγορητήριο, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθησαν στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.
24.10.2018
Documento.gr

Οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς έδειξαν τό χρήμα στήν Ελβετία...


«Τίποτα δεν θα είχε βρεθεί στην υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου εάν δεν υπήρχε η λίστα Λαγκάρντ, όπου βρέθηκε το πρώτο ποσό που διακινήθηκε από την κ. Κουράκου, τη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου, εξού και η προφυλάκισή της», τόνισε η δημοσιογράφος του Alpha, Γιάννα Παπαδάκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την υπόθεση Παπαντωνίου.Είπε, ακόμα, πως η Ελένη Τουλουπάκη, σήμερα επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ήταν αυτή που «ανακάλυψε ότι μέρος των χρημάτων αυτής της μίζας είχαν διοχετευθεί σε τρεις λογαριασμούς στη UPS και τους εντόπισε στη λίστα Μπόργιανς. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους καθώς μετά απ' αυτό τους έκανε και τη δίωξη για το ξέπλυμα».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Γ. Παπαδάκου...

Τό επίκαιρο πολιτικό σκίτσο...

                                                              ...του Ανδρέα Πετρουλάκη 
                                                                                                                               (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24.10.18)

Ευάγγελος Αντώναρος: "Ανατριχιαστικά" όσα δήλωσε η Μιράντα Ξαφά γιά τήν περικοπή τών συντάξεων...

Αντώναρος κατά Μητσοτάκη για τις δηλώσεις Ξαφά ότι οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν O πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αντώναρος
O πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αντώναρος 

"Ανατριχιαστικά" χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Αντώναρος όσα δήλωσε σε βραδινή εκπομπή το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, σχετικά με την περικοπή των συντάξεων.
Την αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου προκάλεσαν όσα είπε στην ΕΡΤ το μέλος της διοικούσας επιτροπής της Δράσης. Κάλεσε το Μητσοτάκη να καταδικάσει, δεδομένου ότι η Δράση έχει ενταχθεί στη ΝΔ.
Σε ανάρτησή του στο facebook, έγραψε:

Τί "βάρυνε" γιά τήν απόφαση προφυλάκισης τών Παπαντωνίου-Κουράκου....


Πρόκειται για τον φίλο του ζευγαριού, πολιτικό μηχανικό, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο παρείχε διευκόλυνση στον πρώην υπουργό και την Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να «να καλύπτουν παράνομα ποσά», ο οποίος παραδέχθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς πως ανέλαβε να καλύψει 2,5 εκατομμύρια ευρώ του Γ. Παπαντωνίου.
Ο κατηγορούμενος πολιτικός μηχανικός, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φαίνεται να...