Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Joseph Stiglitz: Η λιτότητα στην Ευρώπη έχει αποτύχει

Europe’s Austerity Zombies 
(H "Αυστηρότητα τών Ζόμπι τής Ευρώπης"


Photo of Joseph E. Stiglitz
Joseph Stiglitz
NEW YORK – “If the facts don’t fit the theory, change the theory,” goes the old adage. But too often it is easier to keep the theory and change the facts – or so German Chancellor Angela Merkel and other pro-austerity European leaders appear to believe. Though facts keep staring them in the face, they continue to deny reality.
Austerity has failed. But its defenders are willing to claim victory on the basis of the weakest possible evidence: the economy is no longer collapsing, so austerity must be working! But if that is the benchmark, we could say that jumping off a cliff is the best way to get down from a mountain; after all, the descent has been stopped.

Σκληρή κριτική στήν εμμονή τής Γερμανίας νά επιβάλει άμεσα ή έμμεσα παντού πολιτικές λιτότητας ασκεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz τονίζοντας σέ δραματικούς τόνους ότι η λιτότητα στήν Ευρωζώνη έχει αποτύχει.
Ο Stiglitz εξηγεί επίσης ότι όταν οι πολίτες ψηφίζουν πολιτικούς, όπως στή Γαλλία, ζητώντας αλλαγή πολιτικής αλλά τελικά τίποτα δεν συμβαίνει, τότε μαζί μέ τήν οικονομία αποδυναμώνεται τόσο η δημοκρατία όσο καί η ευρωπαϊκή ιδέα.
Το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Project Syndicate. (ένα από τά πέντε πρώτα στόν κόσμο news sites)  
                                                                                 ---
Σημείωση Νέας Μυκόνου : Στίς αρχές τού μήνα ο γράφων δημοσίευσε (μέ αφορμή τήν όποια πολιτική κινητικότητα παρουσιάζουν, κατά καιρούς, διάφοροι πολιτικής προελεύσεως "Βρυκόλακες στά πέριξ τής Μυκόνου") μία περιγραφική σατυρική τριλογία, προλογισμένη, μέ ευθείες αναφορές στά αίτια τού πολιτικοκοινωνικού προβλήματος τού νησιού. 
Σήμερα ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz μέ βαρυσήμαντο άρθρο του στό παγκοσμίου φήμης ειδησεογραφικό site (δές Wikipedia) "Project Syndicate" -πού φιλοξενεί στίς σελίδες του τήν αφρόκρεμα τού επιστημονικού κόσμου- υπογραμμίζει τό μέγιστο πολιτικο-οικονομικό Ευρωπαϊκό πρόβλημα μέσω τής "Αυστηρότητας τών Ζόμπι τής Ευρώπης" (Μέρκελ κ.λ.π.) καθώς καί την εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει άμεσα ή έμμεσα παντού πολιτικές λιτότητας !
Νά, λοιπόν, άλλη μιά ...περίπτωση πού η εξαίρεση επιβεβαιώνει τόν κανόνα, τουλάχιστον σέ ό,τι αφορά στήν "παράλληλη σύλληψη" τής κεντρικής ιδέας γιά τήν παρομοίωση μέ τούς "βρυκόλακες καί τά Ζόμπι", τών "ηθικών καί φυσικών αυτουργών τού, λεγόμενου, κοινωνικο-πολιτικού εγκλήματος" πού συντελέσθηκε, συντελείται ή θά συντελεσθεί τόσο στή Μύκονο, όσο καί σ' ολόκληρη τήν Ευρώπη!
Είναι αλήθεια ότι σπανίως "Συναντώνται τά μεγάλα πνεύματα μέ τά μικρά". 
Aποκλειομένου τού "τυχαίου",  αυτή η "συνάντηση" συμβαίνει όταν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως π.χ. "Νά υπάρχει σπουδαίος λόγος"... 
...ή νά υπάρχει "αγώϊ" γιά νά "ξυπνάει ο αγωγιάτης"...
Δ.Ν.Α.

Blue star Ιθάκη ''Μάχη με τα κύματα (Nέο βίντεο)

Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη ερασιτεχνικό βίντεο, σε μία ακόμη μάχη με τα κύματα του Αιγαίου, βρέθηκε το οχηματαγωγό Blue Star Ithaki, το οποίο η κάμερα συνέλαβε την Κυριακή στα στενά μεταξύ Μυκόνου και της Τήνου.

Οι συνθήκες στο Αιγαίο την Κυριακή υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολες με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των ναυτικών και να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους επιβάτες. Ορισμένα δρομολόγια αναβλήθηκαν ενώ άλλα έφθασαν στον προορισμό τους με σημαντική καθυστέρηση.

Οι κατά τόπους πολύ ισχυροί άνεμοι συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων. (ta nea.gr)

Bloomberg: «Ανάπτυξη με τόσα χρέη πολιτών, δε γίνεται»...


 Την αδυναμία να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας, λόγω των επισφαλών δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τονίζει το Bloomberg, με φόντο τις νέες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Όπως αναφέρει: «Μια... λιγότερο ορατή κρίση προκύπτει από ένα άλλο μέτωπο: τα επισφαλή χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», σημειώνοντας πως ο δανεισμός, ο οποίος αντιστοιχεί στο 90% του ΑΕΠ της χώρας, σκιάζει τις ελπίδες της χώρας για ανάκαμψη από την βαθύτερη και μακροβιότερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Παραπέμπει σε δηλώσεις του Ν. Δένδια, σύμφωνα με τις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών έχουν φθάσει τα 80 δις,
Καθώς και σε δηλώσεις του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάνου Τσακόγλου, ο οποίος επισημαίνει ότι «Μέρος αυτού του χρέους δεν θα μπορέσει να ανακτηθεί ποτέ και θα πρέπει να διαγραφεί». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Γ. Παγουλάτος, επισημαίνει ότι «ως δευτερογενής επίδραση της δημοσιονομικής ενοποίησης, της λιτότητας και της ύφεσης, ο αριθμός των επιχειρήσεων και των ατόμων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους ή να εξυπηρετήσουν τα υφιστάμενα δάνειά τους, έχει πολλαπλασιαστεί».
   

O Aπόστολος Κακλαμάνης "κατακεραυνώνει" τον Σαμαρά...

"Στηρίζεσαι στο ΠΑΣΟΚ"...


Δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά από τη Χαλκιδική στο...
"λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί για "αντιΠΑΣΟΚική" και "λαϊκίστικη" χρήση του "λεφτά υπάρχουν", ενώ υπενθυμίζει όλο νόημα πως η κυβέρνηση "στηρίζεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη:

Ως Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς δεν επιτρέπεται να αναμασά το προϊόν της φαιάς αριστεροδεξιάς προπαγάνδας κατά του ΠΑΣΟΚ, όταν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονταν για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αντί να “βάλουν πλάτη” να σωθεί η πατρίδα μας από την άτακτη χρεοκοπία, ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού μας από τις αγορές λόγω των πλαστών στατιστικών στοιχείων της κυβέρνησης Καραμανλή (Greek statistics). Επιπλέον ο κ. Σαμαράς να μην ξεχνά ότι στηρίζεται στην ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έστω και “ως το μη χείρον”, όπως έχω πει πολλές φορές στη Βουλή, απαντώντας στους εκ δεξιών και ευωνύμων αντιΠΑΣΟΚικούς λαϊκιστές.

Όλοι όσοι αποκόπτουν από μια ολόκληρη περικοπή, που παραθέτω στο τέλος, δύο λέξεις “λεφτά υπάρχουν”, παραπλανούν ενσυνείδητα τον ελληνικό λαό. Κάνουν ό,τι όσοι διαβάζουν στην Αγία Γραφή “…ουκ έστιν Θεός” αποκόπτοντας το “είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού…”. Ειδικώς ο κ. Σαμαράς, αν επιθυμεί αναδρομή στις δικές του, μάλιστα, ευθύνες μπορεί να εκφράσει τη μεταμέλειά του για τα 1ο, 2ο, 3ο Ζάππεια και τα 18 δις ευρώ ισοδύναμα –τα ίδια και χειρότερα συνεχίζοντας το δρόμο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας!

Αμφότεροι και τα κόμματά τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και τότε και τώρα, αντί να συμβάλουν στην αναγκαία εθνική συναίνεση και ενότητα του λαού για να σωθεί η πατρίδα όλων μας, πρωτοστατούν σε ένα νέο διχασμό Δεξιάς-Αριστεράς. Γεγονός που προϋποθέτει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με την καλλιέργεια μιας τεχνητής πόλωσης πιο σκληρής από εκείνη που πέτυχαν στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, υπόθεση στην οποία είχαν και έχουν την αμέριστη στήριξη του τραπεζοεκδοτικού συμπλέγματος. Γι’ αυτό ενδιαφέρονται, δυστυχώς, λιγότερο για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Τους έχουν απορροφήσει οι επόμενες εκλογές..

Η δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε ως εξής: 
 “Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο”.

Ανάλογες τοποθετήσεις και του ίδιου και των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν στη φοροδιαφυγή (31 δις ευρώ τότε), στις σπατάλες στα νοσοκομεία (από 1 δις έφθασαν 6 δις), στους 150.000 διορισμούς στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, στα δις μέσω των τραπεζών στους «ημετέρους» κλπ. Ποτέ δεν ελέχθη αποκομμένη η φράση “λεφτά υπάρχουν”, όπως την εμφανίζει η γκεμπελική προπαγάνδα, δίνοντας την έννοια “έχω λεφτά, ελάτε να σας μοιράσω”...
 parapolitika.gr

Απάντηση για το κατασκευασμένο ρεπορτάζ, σε βάρος του Γ. Παπανδρέου…

Οι «πατάτες» του «Έθνους»…

Απάντηση Ελενόπουλου για το κατασκευασμένο ρεπορτάζ, σε βάρος του Γ. Παπανδρέου…

Σκληρή απάντηση του Γιώργου Ελενόπουλου σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» που σχολιάζει ειρωνικά τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις διαδηλώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ελενόπουλος υπενθυμίζει και υποστηρίζει για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις του κ. Παπανδρέου για το θέμα των υδρογονανθράκων καθώς επίσης και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να φτάσει στη σωτηρία της.  
 
Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Ελενόπουλου:
 
Υπάρχει, μεταξύ άλλων, μια εφημερίδα που ειδικεύεται στις "πατάτες".
Και γι' αυτό, συχνά πυκνά εκτίθεται.
Προ περίπου δύο μηνών, μας ενημέρωνε ότι, έκανε ρεπορτάζ και είδε ότι τρώγαμε σούσι και γαρίδες. Αφού, λοιπόν, το "είδε" αυτό, έβγαλε το συμπέρασμα ότι, ζούμε μέσα στη χλιδή!
Μόνο, που τότε, η εφημερίδα έλεγε συνειδητά και σκοπίμως ψέματα, όχι μόνον γιατί το ρεπορτάζ ήταν κατασκευασμένο, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί ουδείς από όσους υποτίθεται ότι ζούσαν μέσα στη χλιδή, βρισκόταν στις Σπέτσες.
Και αντί να ζητήσουν συγνώμη, έκαναν πως δεν άκουσαν, δεν είδαν - αυτοί που βλέπουν και ό,τι δεν υπάρχει, δεν κατάλαβαν και περιορίστηκαν σε ένα μικρό δημοσίευμα μετά από δύο 24ωρα, χωρίς καν να αναφέρονται στο γεγονός ότι, αναγκαστήκαμε να διαψεύσουμε τα όσα ευφάνταστα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή τη δική τους δήθεν αποκάλυψη.
Σήμερα, η ίδια εφημερίδα, αφού αναφέρεται στην συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην μεγάλη πορεία για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, με τη στάση του βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, γιατί λέει, μια φωτογραφία που εμείς δώσαμε στη δημοσιότητα, τον δείχνει κοντά σε μια αφίσα που αναφέρεται στον περιορισμό της χρήσης των υδρογονανθράκων, από τους οποίους προσδοκά η χώρα να σωθεί!
Μάλιστα, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό της, η εφημερίδα αποσιωπά ότι οι μεγάλες πορείες για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκαν ενόψει της Ειδικής Διάσκεψης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά την οποία το μέγα ερώτημα ήταν πώς θα επιτευχθεί μείωση των εκπομπών άνθρακα για να αντιμετωπιστεί η Κλιματική Αλλαγή πριν να είναι αργά για όλη την ανθρωπότητα. Μείωση εκπομπών που επιδιώκει απερίφραστα η ΕΕ, φυσικά και η Ελλάδα. Πορείες στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ πολλών άλλων, ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο νυν ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ.
Με αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, ας πούμε μερικές αλήθειες - που συνειδητά η εφημερίδα αποσιωπά:
Πρώτον. Το πρόγραμμα για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και ειδικότερα των υδρογονανθράκων, μετά από δεκαετίες συζητήσεων, εκπονήθηκε και μπήκε σε τροχιά υλοποίησης για πρώτη φορά, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Και μάλιστα, από τότε, ετέθησαν και μια σειρά προϋποθέσεις, προκειμένου αυτός ο πλούτος να μην "αξιοποιηθεί" δια της σπατάλης του, αλλά να αποτελέσει εθνικό κεφάλαιο και για τις επόμενες γενεές - πέραν των προϋποθέσεων που ετέθησαν για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ερώτηση στον Υπουργό που είναι αρμόδιος για το ζήτημα, θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο ρεπορτάζ που θα ενημέρωνε ουσιαστικά τους πολίτες και θα έδινε την δυνατότητα σε όλους να γνωρίζουν σε βάθος τις εντολές που είχε δώσει ο τότε πρωθυπουργός, προκειμένου να έχουμε σήμερα την πορεία που όλοι παρακολουθούμε. Αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τότε, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εθνικά oφέλιμη προώθηση του προγράμματος.
Δεύτερον. Οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης, είναι γνωστές σε όλους. Μάλιστα, αποτελούν και ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αντίληψή του τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Σήμερα, αυτή η αντίληψη που εξ' αρχής είχε καταθέσει, αποτελεί και τον πυρήνα των συζητήσεων που όλο και περισσότερο βρίσκονται στην επικαιρότητα, για την αναγκαιότητα της πράσινης ανάπτυξης. Και τούτο, γιατί όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι, με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, θα δημιουργηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα μπορέσει η Ευρώπη να καταστεί ανταγωνιστική εκεί που δεν μπορούν οι αναδυόμενες αγορές.
Τρίτον. Η χώρα δεν θα σωθεί από τους υδρογονάνθρακες. Πετρέλαια έχει και η Νιγηρία, πετρέλαια έχει και η Νορβηγία. Η χώρα θα σωθεί οριστικά και θα μπει στον δρόμο στης βιώσιμης ανάπτυξης, εφόσον απαλλαγεί από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, απο τις πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που κρατούν σε ομηρία και απαξιώνουν τις δυνατότητες των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, εφόσον αλλάξει ουσιαστικά το μοντέλο ανάπτυξης και βεβαίως, εφόσον αντιμετωπιστούν ουσιαστικά η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η αδιαφάνεια.
Έτσι θα σωθεί οριστικά η χώρα. Εφόσον αλλάξει σε βάθος.
Αλλιώς, όχι μόνον θα συνεχίζεται η άνιση και άδικη κατανομή των βαρών, υπέρ των πάσης φύσεως μεγάλων και μικρών συμφερόντων, αλλά με βεβαιότητα, θα σπαταληθεί και ο εθνικός πλούτος, συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων.
Όποιοι δείχνουν τους υδρογονάνθρακες, σαν το μέσο που θα λύσει το πρόβλημα, απλώς προσδοκούν την διατήρηση των "κακών" που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό - πιθανότατα και προς ίδιον όφελος.
Έκαστος, λοιπόν, στο είδος του, όπως σωστά αναφέρει η εφημερίδα.
Άλλοι στον στίβο της πραγματικής και ουσιαστικής πολιτικής και άλλοι στον στίβο της "πατάτας".
Οι "πατάτες" όμως, όταν δεν καλλιεργούνται, αλλά αξιοποιούνται σαν μέσο σπίλωσης και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, όχι μόνο θεμέλιο αναστήλωσης της χώρας δεν μπορούν να είναι αλλά αντιθέτως, επιφέρουν νέα δεινά στη χώρα, πέραν του ότι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους φορείς τους.

Για τον λόγο αυτό, εμείς θα προσθέταμε: Έκαστος εφ' ω ετάχθη...
matrix24.gr

ΝΕΡΙΤ: Oύτε δημόσια, ούτε τηλεόραση...

«είναι κοινό μυστικό ότι τουλάχιστον 80-100 άτομα πληρώνονται και δεν πατάνε το πόδι τους...»

Στις 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ σταμάτησε να εκπέμπει. Αποτελούνταν από τρία τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και ένα για τον απόδημο ελληνισμό, επτά...
ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεκαεννέα περιφερειακούς σταθμούς, μουσείο-αρχείο, τρεις ορχήστρες, ένα τηλεοπτικό περιοδικό (είχε σταματήσει να κυκλοφορεί ένα μήνα νωρίτερα) και περίπου 2.600 εργαζομένους.

Σήμερα, την εποχή της ΝΕΡΙΤ, εκπέμπουν δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, λειτουργεί ουσιαστικά μόνο ο ένας, και τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί, το Πρώτο Πρόγραμμα, το Τρίτο Πρόγραμμα, που βγαίνει από εξωτερική παραγωγή, και το «Κόσμος», που παίζει play list αλλά σύντομα και αυτό θα ανατεθεί σε εξωτερική παραγωγή. Η ΝΕΡΙΤ διαθέτει επίσης μία ορχήστρα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί και το μουσείο-αρχείο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι περίπου 900 (850 προσελήφθησαν στη ΔΤ και συνεχίζουν μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου, και 40 στη ΝΕΡΙΤ).

Ενάμιση χρόνο πριν ζήσαμε όλοι το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ηταν μια επιλογή της κυβέρνησης, που στόχο είχε τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου, απόλυτα ανεξάρτητου φορέα, απαγκιστρωμένου από τη διαφθορά και τις σπατάλες του παρελθόντος και με προσωπικό επιλεγμένο με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Γιούλης Επτακοιλη ΕΔΩ
από 

Tο απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο της ΝΕΡΙΤ

Μέχρι και η Καθημερινή διαπιστώνει το απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο της ΝΕΡΙΤ

Είμαι βέβαιος ότι με μια αναζήτηση στο αρχείο της Καθημερινής, μπορεί κανείς να βρει πολλά άρθρα που δικαιολογούσαν το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και υπονοούσαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορούν να φτιάξουν μια καλύτερη δημόσια τηλεόραση.

Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «ΝΕΡΙΤ: Ούτε δημόσια ούτε τηλεόραση» όπου μέχρι και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί εκλεκτοί εξηγούν ότι αυτό το πράγμα που έφτιαξαν είναι ένα παραμάγαζο της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν βέβαια έκαναν τις ίδιες διαπιστώσεις άλλοι άνθρωποι από την πρώτη μέρα, χαρακτηρίζονταν εχθροί της σταθερότητας, του πολιτεύματος και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας από τους ίδιους που σήμερα εμφανίζονται έκπληκτοι γιατί ο Σαμαράς δεν είχε αγνούς σκοπούς όταν διέλυε την ΕΡΤ.

Η πλάκα είναι ότι κάποιοι από αυτούς διαθέτουν και πολιτικές φιλοδοξίες και μάλιστα ως «συνεπείς μεταρρυθμιστές» που θα μας σώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                              από "ΤΑ ΝΕΑ"