Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Σύγκρουση δύο αεροπλάνων - χωρίς θύματα - στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Σύγκρουση δύο αεροπλάνων - χωρίς θύματα - στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Λαχτάρησαν οι επιβάτες της πτήσης της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελευθ. Βενιζέλος – Μύκονος όταν κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους μέσα στη πίστα αυτό συγκρούστηκε με ένα άλλο αεροσκάφος της ιταλικής εταιρίας Meridiana.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ των ακροπτερυγίων των δυο αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τoυ ομίλου Aegean και Ολυμπιακής «αεροσκάφος της Aegean, Airbus A320 με διακριτικά  SX- DVK  που εκτελούσε την πτήση A3 378 από το Αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου σήμερα στις 18:00 ολοκλήρωσε την πτήση με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

»Μετά την προσγείωση και κατά τη διαδικασία τελικής στάθμευσης και κάτω από την καθοδήγηση του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης, ακούμπησε με το άκρο της πτέρυγας την άκρη της πτέρυγας άλλου σταθμευμένου αεροσκάφους της εταιρείας MERIDIANA με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των δύο αεροσκαφών.

»Όλοι οι επιβάτες εξήλθαν άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια από το αεροσκάφος. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετακίνησης των δύο αεροσκαφών».
tanea.gr
 

ΥΠΟΙΚ: Ανησυχία για τις λίγες φορολογικές δηλώσεις...

Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ο οποίος σύμφωνα με αρμόδια στελέχη βρίσκεται σε οριακό σημείο σε σχέση με το...
χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω. Την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παράτασης είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, τη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000 και σήμερα ως αυτήν ώρα μόλις 44.000! Συνολικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απελευθερωμένα κορίτσια καί άλλα ευτράπελα...γιά νά δροσιζόμαστε!

Απελευθερωμένα κορίτσια...

(επιβεβαιωμένη έρευνα)

Ανέκδοτα μέ γιατρούς καί σφήνα μιά ...έρευνα!
                                ------
Ένας μηχανικός αυτοκινήτων άλλαζε ένα πιστόνι όταν ένας περίφημος μεγαλογιατρός, ειδικός στον τομέα μεταμοσχεύσεων καρδιάς πάτησε πόδι στο συνεργείο.
- Γιατρέ να σου κάνω μια ερώτηση; λέει ο μηχανικός.
Ο περίφημος καρδιολόγος παραξενεμένος περπάτησε προς την μεριά όπου βρισκόταν ο μηχανικός.
- Γιατρέ βλέπεις αυτή εδώ την μηχανή, την άνοιξα, της άλλαξα μπιέλες, κυλίνδρους, πιστόνια, δακτυλίδια, βαλβίδες και όταν τελειώσω το δέσιμο θα είναι καλύτερη από καινούργια. Εγώ και εσύ κάνουμε περίπου την ίδια δουλειά, πως γίνεται η αμοιβή μου να είναι ψίχουλα ενώ εσύ να αμείβεσαι πολλά χρήματα;
Ο γιατρός σκέφτηκε λίγο και με κρυφό χαμόγελο του απαντάει:
- Προσπάθησε να το κάνεις ενώ η μηχανή δουλεύει…
                                   ---------
-Μπερλουσκόνι, 71 χρονών, η γκόμενα του 18  
-Bill Gates 52 χρονών, η γκόμενα του 24.
-Madonna 52 χρονών, ο γκόμενος της 21.
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε βρει την αγάπη σας, 
μπορεί να μην έχει ακόμη γεννηθεί...
                                                                                                                    ----------
Σε ένα συνέδριο γιατρών ένας άντρας και μια γυναίκα κοιτάζονται επίμονα. Ο άντρας τής προτείνει να πάνε για δείπνο και αυτή δέχεται. Στο εστιατόριο αυτή ζητάει συγγνώμη και πηγαίνει να πλύνει τα χέρια της. Μετά το φαγητό, το ένα φέρνει το άλλο και το ζευγάρι βρίσκεται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.
Καθώς ζεσταίνονται τα πράγματα...

Λάμπα πετρελαίου και Wi-Fi κάρβουνου



Νίκος ΞυδάκηςΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
 «Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Αρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό».

Ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος δέχθηκε δριμεία κριτική και ειρωνικά σχόλια για τον πρωτότυπο ορισμό του των κοινωνικών αγαθών. Δικαίως, εφόσον εκλάβουμε τοις μετρητοίς τη δήλωσή του, ως συνέχεια άλλωστε παλαιότερων ανάλογων δηλώσεών του για τα κοινοβουλευτικά ήθη. Εντούτοις, ο κ. Ταμήλος εν τη ρύμη του αντίστροφου λαϊκισμού του, προσφέρει και ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ παρρησίας: περιγράφει τον πολίτη και τον πολιτικό της νέας εποχής, των χρόνων της Μεγάλης Υφεσης.

Σύμφωνα με το νέο έθος, καταρχάς επανορίζονται οι ανθρώπινες ανάγκες, επανορίζονται οι αξίες, ξαναγράφεται το κοινωνικό συμβόλαιο που διέπει τον δημόσιο βίο. Προηγείται μια θεμελιώδης παραδοχή: η χώρα και η κοινωνία τελούν υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Αυτή η παραδοχή, ουσιαστικά μια μείζων πολιτική απόφαση, μαζί με την επίκληση του εθνικού συμφέροντος, έχει γίνει δεκτή και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την εξέταση της συνταγματικότητας μνημονιακών διατάξεων, και αυτήν έχουν επικαλεσθεί πολλάκις ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, προκειμένου να διακιολογήσουν τις πράξεις τους. Βάσει αυτής της θεμελιώδους παραδοχής, ο πολιτικός βίος τελεί υπό μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης. Πρόκειται για λογικό βρόχο: Εν ονόματι της κρίσης παράγεται κρίση. Και εδραιώνεται η εξαίρεση σαν μόνιμη κατάσταση.

Ο κ. Ταμήλος εκφράζει μετά παρρησίας την ακραία κατάληξη αυτής της λογικής – ίσως με λίγη περισσότερη γραφικότητα, πάντως με ακρίβεια. Σε κατάσταση εξαίρεσης, όλα ορίζονται απ’ την αρχή. Και οι ανθρώπινες ανάγκες. Ο βουλευτής Τρικάλων μπορεί να μη γνωρίζει τον Καρλ Σμιτ, γνωρίζει όμως ότι...

«Πυρηνική βόμβα» κατά των οffshore

THE ECONOMIST
 Σε πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη με διαχειριστές κεφαλαίων σε υπεράκτια χρηματοοικονομικά κέντρα, ο Μπάζιλ Ζηρίνης της νομικής εταιρείας Sullivan & Cromwell ξεκίνησε στην παρουσίασή του μια συζήτηση για τα αιματηρά γεγονότα στο Ιράκ, όπου οι Ισλαμιστές αντάρτες πλησιάζουν τα όρια της Βαγδάτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε ο κ. Ζηρίνης, χάραξε μια κόκκινη γραμμή στην περίμετρο της ιρακινής πρωτεύουσας και έδωσε εντολή να ρίξουν εάν χρειαστεί μια βόμβα FΑTCA πάνω τους. Μάλιστα, όποιος περνούσε αυτή την κόκκινη γραμμή δεν θα λάμβανε καμία παράταση στην αρχική προθεσμία. Η «πυρηνική» επιλογή θα ήταν να είχαν την ίδια μεταχείριση με τους Ελβετούς.

Ο συσχετισμός ήταν άνοστος αλλά και ενδεικτικός. Η FATCA ή, διαφορετικά, η Νομοθεσία περί Φορολογικής Συμμόρφωσης, πέρασε από το Κογκρέσο το 2010 για την καταπολέμηση των υπεράκτιων τραπεζών στη Ζυρίχη και τη Γενεύη όπου κρύβονται χρήματα για να μην φορολογηθούν. Η νομοθεσία αυτή, μέρος της οποίας τίθεται σε εφαρμογή στις αρχές Ιουλίου, είναι η πιο σημαντική και αμφιλεγόμενη εξέλιξη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε διεθνή κλίμακα. Τη φοβούνται και την απεχθάνονται οι διαχειριστές χρήματος διότι είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, έχει παγκόσμια εμβέλεια και υψηλό κόστος συμμόρφωσης.

Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας ασπάζονται ένθερμα τη FATCA διότι καταργεί το παλαιό σύστημα όπου η ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών μεταξύ κυβερνήσεων γίνονταν κατόπιν υποβολής συγκεκριμένου αιτήματος και...

Εως 30 Ιουλίου οι εκθέσεις για την εκτέλεση προϋπολογισμού σε δήμους και περιφέρειες


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 Τις οικονομικές επιτροπές των δήμων και των περιφερειών καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλουν εκθέσεις για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, από την αρχή του έτους έως και το τέλος του τριμήνου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που αποστάλθηκε σήμερα στους γγ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οικονομικές επιτροπές θα πρέπει εντός 30 ημερών από τη λήξη του τριμήνου (δηλ. έως τέλος Ιουλίου) να υποβάλουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Στις περιπτώσεις που από την έκθεση προκύπτει ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που εκτιμάται ότι δεν θα εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το Δημοτικό/ Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού -με απόφαση που λαμβάνεται εντός 15 ημερών από την υποβολή της έκθεσης- ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.
kathimerini.gr

Ακριβή η διαμονή για τους Ελληνες στους διεθνείς δημοφιλείς προορισμούς





ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα χρειασθεί να βάλουν οι Ελληνες που θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές στους δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς, καθώς οι ξενοδοχειακές τιμές είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις αντίστοιχες σε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς με εξαίρεση τα Φηρά και τη Μύκονο, που οι τιμές βρίσκονται, επίσης, σε υψηλά επίπεδα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποίησε, χθες, η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago. Ειδικότερα, η Aθήνα, τα Χανιά και η Σκιάθος είναι οι δημοφιλέστεροι εγχώριοι προορισμοί για τους Ελληνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τη λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς συμπληρώνουν η Μύκονος, ο Αδάμας της Μήλου, τα Φηρά, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η Σκόπελος και η Περίσσα. Η μέση τιμή στους ελληνικούς προορισμούς βρίσκεται κάτω από 100 ευρώ, με εξαίρεση τη Μύκονο, τα Φηρά και τη Ρόδο, όπου κινείται υψηλότερα. Η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της χώρας για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου διαμορφώνεται στα 81 ευρώ.

Στον αντίποδα η μέση ξενοδοχειακή τιμή και στους 10 δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς για τους Ελληνες κινείται σε υψηλότερα επίπεδα των 100 ευρώ. Στην πρώτη θέση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων στο εξωτερικό βρίσκεται η Ρώμη με 115 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν η Κωνσταντινούπολη με 109 ευρώ, η Βαρκελώνη με 133 ευρώ, το Λονδίνο με 209 ευρώ, το Παρίσι με 164 ευρώ, η Φλωρεντία με 130 ευρώ, η Πάφος με 125 ευρώ, η Βενετία με 186 ευρώ, ο Πρωταράς με 179 ευρώ και το Μιλάνο με 138 ευρώ. Οι Ελληνες κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,1 ημέρες όσες περίπου οι Πορτογάλοι και οι Ούγγροι. Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσουν για τις διακοπές τους οι Φινλανδοί (8,2 ημέρες), οι Ισπανοί (8,6 ημέρες) και οι Σλοβένοι (8,9 ημέρες). Ο μέσος όρος των διακοπών όλων των χρηστών της Trivago φθάνει σε 8,9 ημέρες. Περισσότερες ημέρες θα κάνουν διακοπές οι Ρώσοι (10,7) και οι Ολλανδοί (9,6).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ελληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν από τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κάνουν κράτηση 69 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Αλλες εθνικότητες, όπως οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Βρετανοί, οργανώνουν πολύ νωρίτερα τις διακοπές τους, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να κλείνουν την ξενοδοχειακή τους διαμονή σε καλές τιμές. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη έρευνα της Trivago, το νησί των ανέμων κατατάχθηκε στην 7η θέση μεταξύ των 10 ακριβότερων προορισμών για τους Αγγλους επισκέπτες. Πάνω από τη Μύκονο σε ό,τι αφορά την ακρίβεια βρέθηκαν άλλοι προορισμοί από χώρες όπως η Αυστρία, η Τουρκία, η Ελβετία και η Γαλλία.

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος...

Έφυγε ο δημοσιογράφος Αντώνης ΖησιμάτοςΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος μετά από...
γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατό του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Ζησιμάτου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών. έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αντώνης Ζησιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1974 να εργάζεται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» ως συντάκτης του Υπουργείου Βιομηχανίας. Στη συνέχεια, από το 1975, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και, παράλληλα, από το 1976, στην ΕΡΤ.

Στην Ελληνική Τηλεόραση εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στη σύνταξη ειδήσεων και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων. Το 1997 μεταπήδησε στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», όπου παρέμεινε έως το 2011, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπών, καθώς και την αρχισυνταξία της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» και στον Τ/Σ «Seven».

Ο Αντώνης Ζησιμάτος υπήρξε πολύ αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τη δημοσιογραφία προσφέροντας πολλά και σε όσους νέους συναδέλφους θήτευσαν κοντά του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.

Η κηδεία του Αντώνη Ζησιμάτου θα γίνει αύριο, Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιουπόλεως.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».»...
enikos.gr

Ο Βενιζέλος έλυσε όλα τα προβλήματα...

Ο Βενιζέλος έλυσε όλα τα προβλήματα και… φωτογραφίζεται!
...και φωτογραφίζεται...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλυσε όλα τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά και στην κυβέρνηση και έκανε στροφή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όχι δεν έλυσε το Κυπριακό, ούτε το...
Σκοπιανό, ούτε το θέμα με τους Έλληνες της Ουκρανίας.

Έκανε στροφή και ανάπαυλα στο υπουργείο Εξωτερικών για να φωτογραφηθεί με τον… Ιωάννη Καποδίστρια.

Και συγκεκριμένα με το… κάδρο του Ιωάννη Καποδίστρια αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος σφραγίζει την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολύ σημαντική κίνηση να ονομάσει την αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Εξωτερικών σε αίθουσα Ιωάννης Καποδίστριας.

Πρόκειται για μία κίνηση που τοποθετεί πολύ υψηλά τον πήχη της ελληνικής διπλωματίας για τους επόμενους υπουργούς που θα περάσουν το κατώφλι του κτιρίου στην Βασιλίσσης Σοφίας...
tribune.gr

Συνέλαβαν την αδερφή του Αλέκου Αλαβάνου...


Μία απίστευτη αλλά εντελώς αληθινή ιστορία αναρτήθηκε στο σάιτ του Αλέκου Αλαβάνου, sxedio-b.gr, με τίτλο «Από τον Hondos στα κρατητήρια της Ομόνοιας» και με… πρωταγωνίστρια την αδελφή του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριντίτα Αλαβάνου.

Στο...
κείμενο που γράφει και υπογράφει η Μαριντίτα Αλαβάνου περιγράφει την πρωτοφανή περιπέτειά της, που ξεκίνησε από μια βόλτα στα πολυκαταστήματα Hondos και κατέληξε κρατούμενη για 28 ώρες της Ασφάλειας στο Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Διαβάστε το κείμενο:

28 ώρες έγκλειστη στα κρατητήρια της ασφάλειας, στο τμήμα της Ομονοίας, ή η παράνοια, σε όλο της το μεγαλείο.

Το story:

1. Το πρωί της Πέμπτης πήγα στο Hondo της Ομόνοιας να αγοράσω make up. Η υπάλληλος της μάρκας που ήθελα, θα απουσίαζε εκείνη τη μέρα.

Οι κοπέλες από τους διπλανούς πάγκους δεν μπορούσαν να μου δώσουν πληροφορίες εάν το προϊόν είναι υποαλλεργικό. Επέλεξα δύο αποχρώσεις από τα ανοιγμένα και σχεδόν τελειωμένα, δοκιμαστικά δειγματάκια -αυτά που σε όλη την υφήλιο χαρίζονται σωρηδόν-, εξηγώ στη διερχόμενη υπάλληλο ότι δεν θέλω να τα δοκιμάσω εκεί επειδή φοβάμαι και τη ρωτώ αν μπορώ να τα πάρω να τα δει ο φαρμακοποιός μου. Εννοείται πως συμφώνησε επί τόπου.

2. Συνέχισα τα ψώνια μου, και μια ώρα μετά έβγαινα απ το κατάστημα ευχαριστημένη με τις αγορές μου. Ως εκεί η χαρά!

3. Με την έξοδό μου άρχισε να τσιροκοπάει η σειρήνα. Με γυρίζουν πίσω να τσεκάρουν τα ψώνια, όλα καλά. Πλήν όμως εγώ τσιροκόπαγα. Λέω: βρε παιδιά μπας είναι τα δειγματάκια; Ποια δειγματάκια; Αυτά! Πήρατε τα δειγματάκια;;; ούρλιαξε η υστερική φύλακας των συμφερόντων του Hondos

4. Ως εκεί ο διάλογος. Δεν μου επετράπη να αρθρώσω λέξη. Με τσακώνει ο σεκιουριτάς -δεν ξέρω αν είναι νόμιμο- και με χώνει σε μία γωνία του μαγαζιού. Εγώ και για πολλές ώρες μετά, το έβλεπα όλο αυτό σα χαβαλέ! Δεν ήξερα, δε ρώταγα;; Νόμιζα πως κάποιος υπεύθυνος του μαγαζιού θα έρθει να εξηγηθούμε, να ξεμπερδεύουμε.

5. Χα, χα!!!! Μισή ώρα μετά καταφθάνουν 4 (τέσσερις) άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, με αντιβαλλιστικά γιλέκα και πλήρη εξοπλισμό, να συλλάβουν το Νταβέλη. Και πάλι γέλαγα, τους πείραζα κλπ. Ο εγκέφαλός μου αρνιότανε να δει την πραγματικότητα.

6. Με οδήγησαν στο τμήμα της Ομόνοιας.

7. 3-4 ώρες περίμενα εκεί, παρέα με όλη την ομάδα ΔΙΑΣ -συμπαθέστατοι- με κακοποιούς, πρεζάκια, κορίτσια οίκων ανοχής κλπ, να δώσω κατάθεση.

Ακόμα δεν έχω μπεί στον κόπο να τηλεφωνήσω στο δικηγόρο μου, το θεωρώ γελοίο.

8. Καταθέτω στον αξιωματικό υπηρεσίας, και ενημερώνομαι για τα κάτωθι: α. θα μείνω κρατούμενη τη νύχτα εκεί ή στη ΓΑΔΑ (έμεινα εκεί, στο γραφείο ανάκρισης), β. θα περάσω την επομένη αυτόφωρο, με...

Μεντβέντεφ: Μεγάλη κρίση...

  ...φυσικού αερίου το φθινόπωρο





Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβλεψε την Τρίτη «μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο» εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας για το θέμα
«Η Ουκρανία δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο. Αυτό το χρέος είναι τεράστιο. Παίρνουν αέριο από τις υπόγειες δεξαμενές. Το φθινόπωρο θα υπάρξει μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Facebook.
Εξάλλου στα σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία θα είναι «πολύ πιο δύσκολη» αφού το Κίεβο δεν παρέτεινε την εκεχειρία στα ανατολικά.
«Τερματίζοντας την εκεχειρία, ο πρόεδρος (της Ουκρανίας Πέτρο) Ποροσένκο έκανε ένα δραματικό λάθος. Θα προκαλέσει περισσότερα θύματα. Και τώρα είναι προσωπικά υπεύθυνος για αυτά», σημείωσε ο ρώσος πρωθυπουργός
«Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και την κυβέρνηση της χώρας.
Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 Ιουνίου, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι αυτό «ήταν δικαίωμα του Κιέβου», όμως «το δικαίωμα της Ρωσίας» είναι να περάσει «σε έναν νέο τρόπο συνεργασίας με αυτή», κυρίως «προστατεύοντας την αγορά της».

Γιατσένιουκ: Κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της ενέργειας

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό...

Το πρόσωπο αποκαλύπτει πόσο θα ζήσουμε

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μια τυπική ιατρική εξέταση στο μέλλον θα περιλαμβάνει τη μέτρηση της πίεσης και του βάρους αλλά και μια... φωτογραφία!
face
Ένας υπολογιστής θα αναλύει κάθε ρυτίδα και κηλίδα του προσώπου, ώστε να υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χρόνια θα ζήσουμε.
Η τεχνολογία φυσιογνωμικής εξακρίβωσης χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ώστε να εντοπίζονται καταζητούμενοι εγκληματίες ή να έχουν οι Αρχές μια ιδέα για το πώς μοιάζει ένα αγνοούμενο παιδί μετά από μερικά χρόνια. Ωστόσο, μια ομάδα ερευνητών έχει εξελίξει τη μέθοδο αυτή ώστε να βρει περαιτέρω εφαρμογές, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.
Αναλύοντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου, το πρωτοποριακό λογισμικό θα εκτιμά την πραγματική ηλικία και θα εντοπίζει τα βιολογικά σημάδια της γήρανσης.
Τα σημάδια της γήρανσης είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για όλους μας, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται πιο νωρίς και σε άλλες πιο αργά. Τα σημάδια αυτά είναι ενδεικτικά του γενικότερου ρυθμού γήρανσης του οργανισμού.
Η ιδέα για τη νέα τεχνολογία αναγνώρισης προέρχεται από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου.
Το λογισμικό λαμβάνει υπ' όψιν διάφορες παραμέτρους, όπως η εθνικότητα, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και το κάπνισμα – παράγοντες που αποδεδειγμένα επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής – ώστε να αναλύσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά στα ζυγωματικά, τα μάτια, τα φρύδια, το στόμα και τα μάγουλα.
Αναζητά διαφοροποιήσεις στις σκιάσεις του προσώπου ώστε να εντοπίζει λεπτές γραμμές, κηλίδες, χαλάρωση και άλλες μεταβολές που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση.
Το τελικό «πόρισμα» θα είναι ενδεικτικό της βιολογικής ηλικίας του ατόμου, γεγονός με σημαντικές επεκτάσεις όσον αφορά σοβαρές εκφυλιστικές παθήσεις που σχετίζονται με το γήρας.
 matrix24

Eνημέρωση, για χέσ@μο...




Το MEGA σε μια μοναδική στιγμή αυτοκριτικής...
Η λεκάνη της τουαλέτας - αλλέως πως, χ@στρ@- ανάμεσα στη κεντρική παρουσιάστρια και στον, εκ των βασικών σχολιαστών του δελτίου, κ. Τσίμα, έδινε (συγχαρητήρια στον...
σκηνοθέτη) ανάγλυφη την εικόνα για το είδος της ενημέρωσης που ακολουθεί το κανάλι του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα.
Δυστυχώς από το πλάνο, έλειπε ο Ντερμπεντέρης...
 

Τελικώς πολύφερνη νύφη ο ΣΥΡΙΖΑ!..




Καρικατούρα το ΠΑΣΟΚ χωρίς διακριτή προοδευτική ταυτότητα, είπε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, δεν απέκλεισε ...
το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αν η Κουμουνδούρου λέει «ναι» στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις.
Μετά τον Αβραμόπουλο που έριξε την ιδέα του μεγάλου συνασπισμού εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. ήταν η σειρά του υπουργού Υποδομών. Αυτός, με άλλη εκδοχή κυβέρνησης.
 Τελικώς πολύφερνη νύφη ο ΣΥΡΙΖΑ! Ναι, το κόμμα που είναι τίγκα στους εξτρεμιστές, που κλείνει το μάτι στην τρομοκρατία, που φιλοξενεί τους φαύλους πρώην πασόκους, που λαϊκίζει ασυστόλως, που χαίρεται με τις καταστροφές και λυπάται με τις επιτυχίες που, που, που.


Τάσος Παππάς

Σε μεγάλη φόρμα, ο Μήτσος...

Εβγαλε το σακάκι, σήκωσε τα μανίκια και φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου, άρχισε να ανεβαίνει με στυλ, τη σκάλα ενος F-16.
Ο λόγος, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που γυρίζει...
ανά την Ελλάδα για να επισκεφτεί μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στη φωτό, ο Αβραμόπουλος είναι έτοιμος -οχι να πετάξει- να συγχαρεί τους πιλότους του πολεμικού αεροσκάφους, που συμμετείχαν σε άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελασσόνα...
 

Ταμήλοι...


Βουλευτής τις ονόματι Ταμήλος ισχυρίστηκε πως το ρεύμα δεν είναι δημόσιο αγαθό γιατί εκτός από τη ΔΕΗ υπάρχει και η λάμπα πετρελαίου που μπορεί να μας φωτίσει. Δεκτό. Τόσο του κόβει τόσα λέει.
 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υποστηρίζει πως το μόνο δημόσιο αγαθό είναι το νερό. Δεν μπορούμε, εκτός από την ΕΥΔΑΠ, να το βρούμε στις στέρνες, στα πηγάδια, στις γούρνες, στα ποτάμια;
Κατακαημένη Ελλάδα, που σου 'λαχε να σε κυβερνούν Ταμήλοι...

Πιττακιον