Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Συμφωνήσανε στό Eurogroup γιά τήν έξοδο τής Ελλάδας αλλά καί γιά τήν ελάφρυνση...

Συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα
REUTERS/YVES HERMAN
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2.00 π.μ. ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Ακόμη, υπό την αίρεση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων -και κάτω από ένα ενισχυμένο πλαίσιο εποπτείας- συμφωνήθηκε η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα. Τα συγκεκριμένα ποσά θα καταβάλλονται στην Ελλάδα σε εξαμηνιαία βάση, μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
Όπως σημειώνεται, επιπλέον, στο ανακοινωθέν του Eurogroup, η Ελλάδα δεσμεύτηκε για...

Η συμφωνία τού Eurogroup υπό τό πρίσμα τών ξένων ΜΜΕ...

Πώς είδαν τα ξένα μέσα τη συμφωνία του Eurogroup

REUTERS/YVES HERMAN

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
Για ιστορική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει λόγο ο ξένος Τύπος, δίνοντας έμφαση στο τέλος της εποχής των μνημονίων, τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και επισημαίνοντας ότι η νέα εποχή θα χαρακτηρίζεται από αυστηρή εποπτεία, δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και προκλήσεις. Σημειώνει δε ότι ο συμβιβασμός ήρθε ύστερα από σκληρές απαιτήσεις του Βερολίνου, αλλά και εν μέσω επιφυλάξεων από το ΔΝΤ. 
«Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μεταθέτοντας την ημερομηνία αποπληρωμής για δάνεια ύψους σχεδόν 100 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εξέλθει από την εποχή των προγραμμάτων διάσωσης» αναφέρουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις αποδείχθηκαν δύσκολες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην στάση του Βερολίνου. «Οι ελπίδες για γρήγορη συμφωνία εξανεμίστηκαν, όταν ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς έθεσε σκληρούς όρους για να...

Eurogroup : «Iστορική» συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας


Financial Times: Η ευρωζώνη κατέληξε σε μια «ιστορική» συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας
Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος στην περίοδο των διεθνών προγραμμάτων στήριξης, γράφει η εφημερίδα Financial Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τα τελευταία ζητήματα που απέμεναν έπειτα από έξι και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.
Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη ιστορία, προστίθεται στο δημοσίευμα των Financial Times.
  22.06.2018
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

από kathimerini.gr

Η πλαζ Βουλιαγμένης παίρνει το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Το μήνυμα της Άννας Βαγενά για την πρωτοβουλίαΗ πλαζ Βουλιαγμένης παίρνει το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη





Η πλαζ της Βουλιαγμένης παίρνει το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως γνωστοποιεί μέσω Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα Βαγενά.
«Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία ανήκει η Πλαζ της Βουλιαγμένης, αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε αυτήν. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά αυτή η απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου. Ο Λουκιανός αγαπούσε τη Βουλιαγμένη, την τραγούδησε και νομίζω ότι την ανέδειξε με το περίφημο πάρτυ του.
Η τελετή της απονομής του ονόματος του Λουκιανού στην Πλαζ - Ακτή Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ και θα συνοδεύεται από μία μουσικoθεατρική εκδήλωση με τραγούδια του Λουκιανού και προβολές από το αρχειακό υλικό του», γράφει, μεταξύ άλλων, η Άννα Βαγενά.
lyyoki2
Newsbeast 

Πήξαμε στίς ...πατριωτάρες!

"Η δουλειά-δουλειά και η πατρίδα-πατρίδα"...
 Πορεία για την Μακεδονία με...
αμάξι με Βουλγαρικές πινακίδες...

Πηγη jungle-Report