Ειδήσεις καί σχόλια τής ημέρας. Τά ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τόν συντάκτη τους, χωρίς νά συμπίπτουν κατ' ανάγκη μέ τήν άποψη πού έχει η "Νέα Μύκονος". ................................... επικοινωνία : neamykonos@gmail.com
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013
Την Κυριακή η ψηφοφορία - Τι προβλέπει το άρθρο 142 για την πρόταση δυσπιστίας
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προσδιορίστηκε να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. | |||
Η συζήτηση αρχίζει σήμερα το μεσημέρι και ανοίγει με τις ομιλίες δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –πιθανώς οι κ. Γ. Δραγασάκης και Ν. Βούτσης– που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας. Οπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει ευχέρεια χρόνου έως τις 10 μ.μ. απόψε, προκειμένου να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών όσοι βουλευτές το επιθυμούν. Αυτή η «ελαστικότητα» στον χρόνο έχει στόχο, όπως σημειώθηκε, να δοθεί στους βουλευτές της επαρχίας που ήδη είχαν από χθες αναχωρήσει για τις εκλογικές τους περιφέρειες να επιστρέψουν στην Αθήνα. Αρθρo 142: Πρόταση δυσπιστίας 1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση. 2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής. 3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. 4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ. 5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ. 6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών. 7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών. (Kαθημερινή 7/11) |
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (σχόλια)
11/07/2013 Παραπολιτική
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερο τη δωδέκατη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία.
Πρόκειται για μια σημαντική δοκιμασία για την κυβέρνηση καθώς μέσα στις επόμενες δυο ημέρες δεν θα έχουν κλείσει τα καυτά ανοικτά μέτωπα που απασχολούν τους βουλευτές ενώ σήμερα άνοιξε ξανά το θέμα της ΕΡΤ.
Οι Ελβετοί ειδικοί είναι βέβαιοι ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο
"Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν λογικά την υπόθεση της δηλητηρίασης», δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης σε συνέντευξη Τύπου.
Οι ειδικοί καταμέτρησαν δόσεις πολωνίου έως και 20 φορές ανώτερες του συνηθισμένου στα δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο και στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, πρόσθεσε ο Ελβετός ειδικός και σημείωσε ότι «αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την επέμβαση ενός τρίτου».
"Μπορούμε να αποκλείσουμε το πολώνιο ως αιτία θανάτου; Η απάντηση είναι σαφώς όχι», συνέχισε ο ίδιος.
"Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το πολώνιο ήταν η αιτία του θανάτου του προέδρου Αραφάτ; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε ωστόσο.
Οι Ελβετοί επιστήμονες επισήμαναν ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θάνατο του Αραφάτ, το 2004, ως την ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από το λείψανό του καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή ενός οριστικού συμπεράσματος σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)