Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει...

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την αλληλεγγύη
... χωρίς την αλληλεγγύη...
«Η αλληλεγγύη είναι η βασική αρχή του πολιτισμού μας, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται το κοινό ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα. Χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του μετά την απονομή μεταλλίου της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου από τον Μητροπολίτη Διονύσιο, παρόντων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Ζάκυνθο για τις εκδηλώσεις για την εορτή του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου από τα νησιά Στροφάδες....

Από την «κατακραυγή» στα συγχαρητήρια...

 ...μια αντικομμουνιστική υστερία δρόμος
Μόλις οκτώ από τις 27 χώρες - μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας, το οποίο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν μόνο οι εκπρόσωποι της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Κροατίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Οι «συνήθεις-ακροδεξιοί- ύποπτοι». 
[Διαβάστε επίσης: Η ιδεολογική «αναβάπτιση» του ναζισμού: Το παράδειγμα των Βαλτικών χωρών].
Η απόφαση Κοντονή προκάλεσε έντονες συζητήσεις διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της Εσθονίας. Μάλιστα την ώρα που στην Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η βενιζελική κυρίως πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοινώσεις, δηλώσεις και δημοιεύματα στα φιλικά μέσα, επιδιδόταν σε έναν αντικομμουνιστικό αγώνα, στην Εσθονία, βουλευτής της κυβέρνησης, η Oudekki Loone (αριστερά στην φωτογραφία) έδινε συγχαρητήρια στον Σταύρο Κοντονή για την απόφασή του και εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της, κάνοντας λόγο για «συνέδριο ντροπή».
«Η απόφασή σας υπενθύμισε τις αληθινές ευρωπαϊκές αξίες και έδωσε δύναμη σε όλους όσους ανησυχούν για την αύξηση του κλίματος ψυχρού πολέμου, σε όλους όσους δεν ξεχνούν την ιστορία και που γνωρίζουν ότι ο σοσιαλισμός και η ελευθερία μπορούν όχι μόνο να συνδυαστούν, αλλά ότι ο σοσιαλισμός είναι απαραίτητος για την ελευθερία. Το συνέδριο αυτό είναι μία ντροπή, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει μέλλον όταν δεν θα οργανώνονται πλέον εκδηλώσεις σαν και αυτήν. Εσείς απλώς βοηθήσατε αυτό το μέλλον να έρθει λίγο νωρίτερα», ανέφερε η βουλευτής του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας, του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός.
Αξίζει να επίσης να σημειωθεί πως η ομάδα Ευρωπαϊκής...

«...μια ακόμη απόδειξη της σαπίλας του παλιού πολιτικού συστήματος...»


Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η απόφαση ενός υπουργού Δικαιοσύνης να μην πάρει μέρος σε μια διάσκεψη στην Εσθονία θα είχε περάσει στα ψιλά. Άλλωστε στη σύναξη των φιλοναζιστών δεν συμμετείχαν παρά 8 από τις 27 χώρες της ΕΕ. Όλοι οι «συνήθεις-ακροδεξιοί- ύποπτοι», από τις Βαλτικές χώρες και την Κροατία μέχρι τη Ουγγαρία και τη Πολωνία, που παραβιάζει συστηματικά  όλους τους ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς κανόνες.
Μόνο  στην Ελλάδα  η απόφαση Κοντονή μετατράπηκε σε βασικό θέμα πολιτικής  αντιπαράθεσης , ενώ ήταν αρκετή για να διχάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης: ανταρσία των κεντροδεξιών στη ΝΔ, μέσω του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην ηγεσία και τους υποστηρικτές του Βενιζέλου. Ο οποίος, όπως άλλωστε και η ΝΔ παλιότερα, είχε χαρακτηρίσει «ανιστόρητη» την εξίσωση του ναζισμού με τον κομουνισμό.
Η επιστολή από την κυβερνητική Εσθονή βουλευτή προς τον κ. Κοντονή,  με την οποία του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την απόφαση της Ελλάδας να μην πάρει μέρος στο «συνέδριο ντροπή» είναι συντριπτική.
Αλλά δεν είναι ότι ο Κοντονής είναι μπουρλοτιέρης: πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της σαπίλας του παλιού πολιτικού συστήματος, όπως εκπροσωπείται από τα  2 κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Τα οποία, χωρίς αρχές, ψάχνουν τη παραμικρή ευκαιρία για να αντιπολιτευτούν τη κυβέρνηση. Παίρνοντας κυριολεκτικά  γραμμή από ένα άρθρο πολεμικής στο «Πρώτο Θέμα» σήμερα, σε κάποιο άλλο φιλικό έντυπο την επόμενη φορά. 

10 +1 αποδείξεις ότι η Ελλάδα είναι Σοβιετία

Όταν το φάντασμα του Στάλιν εγκαθίσταται στο Μαξίμου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Σοβιετία ρε φίλε! Εκεί μας καταντήσανε τα ορφανά του Βλαδίμηρου και του Ιωσήφ. Ένα απέραντο γκουλάγκ έγινε η κακόμοιρη η Ελλαδίτσα και μεταμορφωθήκαμε από πολίτες σε πολιτικούς κρατουμένους. Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Πουθενά δεν σταματάνε τα κουμμούνια, όλα τα γκρεμίζουν και τα ισοπεδώνουν.
Κι επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, δεν ξάνουμε μαλλί, ορίστε οι αποδείξεις για τη μετατροπή της πατρίδας σε ένα άθλιο, απαράδεκτο και σιχαμένο Σοβιέτ. Απολαύστε υπεύθυνα:..

1) Δίνεις ένα καλσόν σε ένα γκομενάκι κι αντί να σου πει «άντε γαμήσου μαλάκα», σου κάνει όλα τα γούστα.
2) Βγαίνεις στους δρόμους και βλέπεις χιλιάδες Μόσκοβιτς. Όλα καμουφλαρισμένα σε Μερσεντές, για να μην κινούν υποψίες.
3) Πάνε οι αλήτες οι αναρχικοί και αποκεφαλίζουν τα αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν.
4) Ασταμάτητες διώξεις εναντίον της εκκλησίας και των κληρικών. Όλη μέρα τα κανάλια βαράνε έναν… Παππά.
5) Κερδίζει όλα τα πρωταθλήματα η ομάδα του κόκκινου στρατού.
6) Είναι φίσκα τα ξερονήσια από πολιτικούς κρατουμένους και δεν περισσεύει ούτε μια κλίνη για τους τουρίστες.
7) Τραγούδησε ο Ραματσότι στο Nammos και τον πληρώσανε σε ξυλοκέρατα.
8) Όσοι είχανε πάρει ΕΣΠΑ δουλεύουνε διπλοβάρδια αμισθί στα κολχόζ και στα σοβχόζ.
9) Κυριαρχούν στην πολιτιστική ζωή της χώρας το Ίδρυμα Βελουχιώτη και το Ίδρυμα Ζαχαριάδη, αμφότερα με έδρες στη Λεωφόρο Σιάντου.
10) Στο Da Capo σερβίρουν μόνο τσάι.

10 + 1) Το είπε ο αντιπρόεδρος Άδωνις.
(Νόμος!)

- από το newpost.gr

Δώδεκα νεκροί στο Χονγκ Κονγκ : Με ταχύτητα ανέμου 207 χιλιόμετρα την ώρα ο τυφώνας...

Δώδεκα νεκροί από τον τυφώνα Χάτο στο Χονγκ Κονγκ...
Δώδεκα νεκροί από τον τυφώνα Χάτο στο Χονγκ ΚονγκΣτους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάτο από το Χονγκ Κονγκ και την νότια Κίνα.
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μακάο. Εκτεταμένες πλημμύρες έπληξαν την πρώην πορτογαλική αποικία και νυν παράδεισο του τζόγου, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις εικόνες που προβάλλονται από τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό και άνθρωποι να επιχειρούν να διασχίσουν τους δρόμους κολυμπώντας.
Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία και τα καζίνο στην περιοχή λειτουργούν χάρη στις γεννήτριες. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και στην υδροδότηση, ενώ περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο Χονγκ Κονγκ οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα, 83 ετών, που έπεσε στην θάλασσα και τον τραυματισμό 120 ανθρώπων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ο τυφώνας είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη και να παραμείνει κλειστό το Χρηματιστήριο.
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, στην κλίμακα 10.
Η ταχύτητα των ανέμων ανήλθε σε 207 χιλιόμετρα ανά ώρα με αποτέλεσμα δρόμοι να καταστούν απροσπέλαστοι εξαιτίας των δέντρων που ξεριζώθηκαν. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων έσπασαν. Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν, τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό έχουν ελαττωθεί ενώ εκείνα των φέρι έχουν ανασταλεί...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις, δείτε τα αποτελέσματα για ΑΕΙ-ΤΕΙ...

Πανελλαδικές: Στις 10 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙΑνακοινώθηκαν πριν λίγο οι Βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ των υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων, βάζοντας, έτσι, τέλος στην αγωνία. 

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου...

Πηγή:  iefimerida.gr

Οι "Εντεταλμένες ειδήσεις" τού ΣΚΑΪ....

ΣΚΑΪ: Η «Ολοκληρωτική» ενημέρωση...
ΣΚΑΪ
Πρωί πρωί στο μετερίζι της ενημέρωσης οι συντελεστές του ΣΚΑΪ αγνόησαν για πολλοστή φορά την πραγματικότητα μιας και δεν τους είναι αρεστή, έτσι όπως διαμορφώνεται, θεωρώντας προφανώς ανύπαρκτο το διαδίκτυο για τους ακροατές τους, αποφεύγοντας κάθε γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει το καθημερινό τους αφήγημα.  
Αφήγημα που αποτυπώνεται στο παρακάτω αξίωμα του Μπ. Παπαδημητρίου ο οποίος είπε ότι στη μεταπολίτευση είχε παραμάσχαλα την Αυγή: «Αν αργήσουν οι εκλογές ο Μητσοτάκης θα πάει πάνω από 45%»!  
Στη συνέχεια πληροφόρησαν τους ακροατές τους ότι κορόιδευαν (;) οι Συριζαίοι το Μητσοτάκη επειδή συνάντησε τον Μακρόν πριν τις γαλλικές εκλογές «ξεχνώντας» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριζε ολόψυχα τον σκληρό δεξιό Φρανσουά Φιγιόν μέχρι που αποδείχτηκε ότι η οικογένειά του κάπως τα είχε «πιάσει» οπότε και ο αρχηγός της ΝΔ στράφηκε αναγκαστικά στο Μακρόν.  
Στην αντικειμενική τους παρουσίαση αφού μας πληροφόρησαν ότι οι Συριζαίοι είναι αντιδραστικοί, αδίστακτοι, απατεώνες, γραφειοκράτες και ψεύτες κατέκριναν εκείνους και ειδικά την ΑΥΓΗ που κάνουν «μονόπλευρη» ενημέρωση!  
Οι σχολιαστές συμπτωματικά δεν είδαν και δεν διάβασαν την επιστολή της βουλεύτριας του κυβερνητικού σχηματισμού της Εσθονίας η οποία συνεχάρη τον Σ. Κοντονή για την απόφασή του.  
Δεν είδαν και δεν διάβασαν το τί είχαν πει οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν για πρώτη φορά στην ΕΕ τέθηκε θέμα εξίσωσης κομμουνισμού και ναζισμού.  
Πληροφόρησαν τους ακροατές τους ότι «εκτέθηκε διεθνώς η Ελλάδα με την απουσία από το Συνέδριο» αλλά δεν τόλμησαν να μπουν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στο ποιοι τελικά συμμετείχαν στις διαδικασίες του συνεδρίου ώστε να ολοκληρώσουν την «ενημέρωση».  
Η δημοκρατία στην ενημέρωση την οποία οραματίζονται τα στελέχη του ΣΚΑΪ περιλαμβάνει την ύπαρξη μίας και μόνης άποψης σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό τους. Τώρα πώς άραγε θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει αυτό και κυρίως σε ποια καθεστώτα το συναντάμε ας το σκεφτούν οι ίδιοι οι πολέμιοι του ολοκληρωτισμού...

efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"